Stängt Lusthus Med Grill (48 Bilder): Varm Vinterkonstruktion, Isolerad Version Av En Täckt Byggnad Med Spis, Ram Lusthus

Innehållsförteckning:

Video: Stängt Lusthus Med Grill (48 Bilder): Varm Vinterkonstruktion, Isolerad Version Av En Täckt Byggnad Med Spis, Ram Lusthus

Video: Stängt Lusthus Med Grill (48 Bilder): Varm Vinterkonstruktion, Isolerad Version Av En Täckt Byggnad Med Spis, Ram Lusthus
Video: Husbygge del 9 - Murning av öppen spis - första dagen - 23 SEPTEMBER 2024, Maj
Stängt Lusthus Med Grill (48 Bilder): Varm Vinterkonstruktion, Isolerad Version Av En Täckt Byggnad Med Spis, Ram Lusthus
Stängt Lusthus Med Grill (48 Bilder): Varm Vinterkonstruktion, Isolerad Version Av En Täckt Byggnad Med Spis, Ram Lusthus
Anonim

Många som hör ordet "lusthus" associerar det omedelbart med vila och sommartid. De flesta av dem antar inte ens att det finns bekväma vinter lusthus, hus med grill, där du kan koppla av även mitt under en hård vinter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Täckta lusthus med grill kan göra vanlig matlagning till ett riktigt nöje och en trevlig tid. Rätter tillagas över öppen eld, vilket avsevärt förvandlar smaken av rätter och gör dem mer saftiga och friska.

De flesta ägarna av sommarstugor, förutom grillens placering i lusthuset, föredrar också närvaron av en spis, ett rökhus och en brännare. Det finns många alternativ och de beror främst på hyresvärdens behov.

Även en enkel version av ett stängt lusthus med grill kommer att bli en av de mest bekväma platserna för god vila och återhämtning.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett litet lusthus kan du installera ett litet bord och ett handfat för matlagning. I ett större hus kan du till och med montera ett kylskåp för förvaring av mat. I vilket fall som helst bör utrymmet i ett sådant rum användas praktiskt taget, eftersom lusthuset inte är avsett för för många möbler. Oftast är den traditionella matsalen ett matbord och stolar eller en gästbänk. För att spara plats i rummet kan bänkarna flyttas under bordet.

På så sätt får du mer utrymme medan du väcker dina kulinariska mästerverk till liv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns lusthus, där det till och med finns en bardisk eller en soffa för bekvämt boende för gästerna. Sådana lusthus kan betraktas som fullfjädrade vilahem med familj eller vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Vinter lusthus är alltid en stor friluftsliv. Förutom detta uttalande finns det andra fördelar som är värda att nämna:

  • byggnadens storlek gör det möjligt att bekvämt rymma ett stort sällskap av gäster;
  • en pålitlig struktur låter dig bekvämt vila i den, oavsett väderförhållanden;
  • ugnen låter dig värma huset och laga utsökt mat i samma rum, utan att gå någonstans;
  • isolerade alternativ med spis kan fungera som pensionat, där gästerna med en soffa bekvämt kan slå sig ner en stund.

Stängda lusthus med grill kan vara mycket olika, så du bör stoppa ditt val på de lösningar som mest framgångsrikt kommer att kombinera med landskapet i sommarstugan och andra byggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnad

För korrekt fördelning av finansiella kostnader för byggandet av ett stängt hus på landet är det nödvändigt att noggrant tänka igenom alla detaljer i förväg. Designstadiet innebär val av material från vilket rekreationsanläggningen kommer att byggas. Väggarna i ett slutet lusthus är bäst gjorda av byggmaterial som har lägst värmeledningsförmåga, till exempel timmer och tegel. I det här fallet kommer det att vara möjligt att bekvämt koppla av i lusthuset under den kalla årstiden, utan en extra värmekälla.

De mest populära för byggandet av vinterhus med grill är timmer och tegel. Men i vissa strukturer är användningen av andra material också tillämplig, till exempel sandsten, sten, metall och polykarbonat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En konstruktion från en bar kan anförtros åt proffs, och det är också lätt att bygga den själv. Under konstruktionen är det viktigt att följa de grundläggande reglerna:

  • Stängda versioner måste vara utrustade med skorsten och god ventilation i enlighet med grundläggande brandsäkerhetsregler.
  • Byggnadens läge på trädgårdstomten spelar också en viktig roll. Du bör inte installera ett hus på gränsen till grannarnas webbplats. Dessutom är det lämpligt att bygga själva strukturen på en skuggig och mysig plats för en harmonisk kombination med det övergripande landskapsområdet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Valet av glasrutor och konstruktion av fönster bör övervägas vid designstadiet av trädgårdshuset.
  • Installation av belysningsarmaturer och vattenförsörjning kommer att göra lusthuset till en fullfjädrad sommarstuga, där du bekvämt kan sitta på semester när som helst på året.
Bild
Bild

Efter att platsen för konstruktionen har valts ut är det nödvändigt att påbörja arbetet med grundprojektet. Som regel måste den stödja den totala vikten av hela strukturen. Det första steget är att rita ett diagram över projektet.

Sådana ritningar hjälper till att bestämma tidpunkten för arbetet och de viktigaste finansiella kostnaderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden för byggnader är pelare och tejp. Den första är lämplig för små konstruktioner, som metall och trä. När det gäller det andra kommer denna konstruktionsmetod att vara ett utmärkt alternativ för konstruktion av mer seriösa strukturer av tegel och sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Lusthus med grill är olika, i det här fallet beror allt på det valda byggmaterialet, fantasin hos ägaren till ett sådant hushåll och på de ekonomiska kostnaderna. Vissa föredrar en liten och opretentiös brännare med galler, andra föredrar den typ av levande eld i spisen, och andra vill ha ett täckt lusthus med ett komplett spis: en plats för matlagning, en fläkt och en sektion för förvaring av ved..

För konstruktion av slutna lusthus används olika arkitektoniska stilar. Bland dessa byggnader kan du hitta klassiska former, empirestil, barock, gotik och många andra.

Bild
Bild

Valet av tegelstenar för konstruktion görs med hänsyn till färgschemat i förortsområdet som helhet. För fans av extravagant stil är alternativet att kombinera olika nyanser lämpligt, och för dem som gillar att hålla sig till traditionella saker är rött tegel perfekt. Dessutom behåller den värmen bättre på grund av naturliga råvaror, som används vid tillverkning av detta byggmaterial.

Projekt av slutna hus med grill beror helt på materialet från vilket byggnaden är byggd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de främsta fördelarna och nackdelarna med de vanligaste byggmaterialen för konstruktion av slutna trädgårdshus.

Tegelbyggnad

De främsta fördelarna med en tegelbyggnad inkluderar följande funktioner:

  • byggnadens styrka;
  • kombination med andra byggmaterial;
  • en mängd olika arkitektoniska stilar;
  • låg värmeledningsförmåga.

Väggarna i ett slutet trädgårdshus kan målas eller faneras. Sådana enkla manipulationer hjälper till att skydda strukturen från negativa väderförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med tegelkonstruktion:

  • behovet av att installera en kraftfull grund;
  • de höga byggkostnaderna, men detta motiveras fullt ut av hållfastheten hos denna struktur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Träbyggnad

Knappt någonting kan jämföras med träets naturlighet och miljövänlighet. Dess trevliga doft och charmiga utseende gör en sådan byggnad ännu mer värdefull och gör att du kan njuta av din semester med vänner och familj så bekvämt som möjligt.

Du kan bygga en sluten träbyggnad med dina egna händer. För detta är en billig men praktisk version av ett ram lusthus lämplig. Dess dimensioner kan nå 5x5 m. Från detta lusthus kan du enkelt göra ett praktiskt sommarkök och njuta av underbar friluftsliv. Trästrukturer passar bra med landskapet som helhet och gör förortsområdet så bekvämt och attraktivt som möjligt.

Samtidigt kräver sådana projekt ökad uppmärksamhet på brandsäkerhetsreglerna när du installerar en grill och annan värmeutrustning i ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med ett hus byggt av stockar eller balkar:

  • attraktivt utseende;
  • snabba byggnadsvillkor;
  • en lättviktig grund, som i sin tur gör det möjligt att avsevärt minska de ekonomiska kostnaderna för att bygga en byggnad;
  • ökat motståndskraft mot frost;
  • miljöegenskaper hos materialet;
  • låg värmeledningsförmåga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det stora antalet fördelar har trä också nackdelar:

  • ökad brandrisk;
  • förstörelse av strukturen på grund av påverkan av dåliga väderförhållanden;
  • tendens att förfalla materialet och bilda hög luftfuktighet i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en grill?

Välj rätt material när du installerar frityrgrytan. Exempelvis kan eldstaden vara av metall och väggarna av tegel. I inget fall ska du glömma skorstenen, eftersom detta kommer att skydda byggnaden från eld.

Bild
Bild

Det finns flera typer av grillar:

  • metallkonstruktioner;
  • gjutjärn alternativ;
  • elektriska grillar;
  • hopfällbara strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu kort överväga egenskapen funktioner för var och en av dessa typer:

  • Metallisk grillar är bland de mest populära typerna. De utmärks av sin styrka, jämförande lätthet, låga kostnad och långa livslängd. Oftast kräver de inte särskild vård och är inte korroderade.
  • Elektrisk modeller föredras av dem som väljer säkerhet i allt. Branden i denna utrustning visar sig vara helt sluten. Viktiga funktioner är frånvaron av rök och lukten av sot.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gjutjärn grillar är utmärkta alternativ för ett varmt lusthus. När allt kommer omkring kan de tjäna ganska länge, medan de förbrukar en minimal mängd bränsle. De karakteristiska egenskaperna hos en gjutjärnsgrill är indikatorer på hög värmeöverföring.
  • Fällbart alternativ - det här är en av de mest prisvärda grillvarianterna. Dessa modeller har de främsta fördelarna framför alla andra: låg vikt och rörlighet för liknande utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhets regler

När du arbetar med en grill måste du följa de grundläggande säkerhetsreglerna:

  • medan du lagar kebab får du inte vidröra metalldelarna på grillen;
  • under inga omständigheter ska barn tillåtas nära en öppen eld eller tillåtas laga mat i spisen;
  • vatten får inte hällas i eldstaden, eftersom detta hotar att brinna med ånga;
  • brända kol ska inte hällas i soptunnan, eftersom de kan ulma i ytterligare 48 timmar;
  • det måste finnas en brandsläckare i ett stängt lusthus med grill.
Bild
Bild
Bild
Bild

En sluten trädgård lusthus är ett bra sätt att koppla av utomhus. Oavsett väderförhållanden, oavsett om det är regn eller frost, kan du alltid förbereda läckra kött- eller fiskrätter samt njuta av en härlig semester med familj och vänner. Dessutom kommer små ekonomiska kostnader att göra det möjligt att inte bara få en plats att koppla av, utan också ett fullvärdigt sommarkök för att förbereda dina favoriträtter. Du kan knappast motstå ett sådant underbart tillfälle och förneka dig själv ett sådant nyttigt nöje som ett stängt lusthus med grill.

Rekommenderad: