Bruksanvisning För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Hur Man Startar Och Plogar På Den? Använda En Bakomliggande Traktor För Att Plantera Potatis Och Dess Enhet

Innehållsförteckning:

Video: Bruksanvisning För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Hur Man Startar Och Plogar På Den? Använda En Bakomliggande Traktor För Att Plantera Potatis Och Dess Enhet

Video: Bruksanvisning För Den Bakomliggande Traktorn
Video: FARMER’S DYNASTY FIRST GAMEPLAY! (FISHING, FARMING, CONSTRUCTION & MORE) 2024, April
Bruksanvisning För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Hur Man Startar Och Plogar På Den? Använda En Bakomliggande Traktor För Att Plantera Potatis Och Dess Enhet
Bruksanvisning För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Hur Man Startar Och Plogar På Den? Använda En Bakomliggande Traktor För Att Plantera Potatis Och Dess Enhet
Anonim

Motoblock "Neva" har etablerat sig som pålitliga hjälpare i hushållet, eftersom de klarar uppgiften perfekt. När du väljer en av modellerna bör du vara uppmärksam på enhetens design, funktioner i dess funktion.

Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Motoblock "Neva" används för sekundär jordbearbetning. Designen ger en skaft som genomborrar jorden, fångar den och vänder den. Ur konstruktiv synvinkel hänvisar teknik till maskiner som använder roterande rörelser på skivor eller tänder. Rotorkultivatorn i detta sortiment är ett perfekt exempel.

Jordfräsar används före sådd eller efter att grödan har börjat växa för att ta bort ogräs … Således dödar störningen av markskiktet nära de växter som kontrolleras av operatören onödiga växter, rotar upp dem. Serrated Neva -produkter liknar ofta mejslar i form, men de har olika syften. Tekniken fungerar nära ytan medan plogen är djupt under ytan.

Alla företagets enheter kan beskrivas som kompakt utrustning med låg tyngdpunkt.

Tack vare denna design är det bekvämare att arbeta på den bakomliggande traktorn, det finns ingen risk att utrustningen kan tappa balansen och vända.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla modeller har en Subaru -motor , och med det är ett elektroniskt kopplingssystem installerat. Alla enheter har ett framhjul för övergång och kompakta mått gör det möjligt att transportera den bakomliggande traktorn i bagagerummet på en bil.

Effekten kan variera beroende på modell. Denna siffra sträcker sig från 4,5 till 7,5 hästkrafter. Arbetsbredden är från 15 till 95 cm, nedsänkningsdjupet på skärarna är upp till 32 cm, oftast är bränsletankens volym 3,6 liter, men på vissa modeller når den 4,5 liter.

Växellådan är installerad i Neva walk-behind traktorer, trestegs och kilrem. Denna teknik fungerar på AI-95 eller 92 bensin ., inget annat bränsle kan användas.

Oljetypen beror på de förhållanden under vilka den bakomliggande traktorn används. Det kan vara SAE30 eller SAE10W3.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa motoblock finns det en motor med gjutjärnshylsa, i utformningen av en enklare teknik, en framåt hastighet och samma bakåt. Det finns flerhastighetsenheter där du kan växla mellan tre hastigheter. De flesta motoblock kan ersätta en liten traktor ., de kan inte bara odla jorden utan också transportera olika varor. En sådan teknik kan accelerera från 1,8 till 12 kilometer i timmen, modellerna har en annan motor.

I genomsnitt är en halvprofessionell motor konstruerad för att fungera utan störningar upp till 5 tusen timmar. Väskan, tillverkad av aluminium, skyddar mot fukt och damm.

Den bakomliggande traktorns maxvikt når 115 kilo, medan den här modellen kan bära last som väger upp till 400 kilo.

Särskild uppmärksamhet åt växellådan. I designen av "Neva" är det kedjekedja, så vi kan prata om dess tillförlitlighet och styrka. Tack vare honom kan tekniken visa ett stabilt arbete på alla typer av jord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Designen av "Neva" walk-behind traktorer är arrangerad på ett klassiskt sätt.

Av huvudkomponenterna kan man särskilja sådana komponenter som:

  • ljus;
  • nav;
  • vattenpump;
  • luftfilter;
  • generator;
  • spänningsvals;
  • gasreglage, motor;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • reducerare;
  • hjul;
  • pump;
  • förrätt;
  • ram;
  • kopplingskabel;
  • axelförlängningar;
  • förrätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ungefär så här ser diagrammet över anordningen för de beskrivna bakomgående traktorerna ut i detalj.

Ofta, för att göra konstruktionen tyngre, används dessutom en last, genom vilken skärarna är bättre nedsänkta i marken, vilket säkerställer högkvalitativ drift av utrustningen. Axelns diameter i moderna modeller är i genomsnitt 19 mm.

Enhetens design kan variera beroende på användarens behov, i det här fallet pratar vi om användning av bilagor. Trädgårdsmästare och lastbilsbönder använder oftast en bakomliggande traktor när de förbereder en tomt för plantering.

Det är ett effektivt verktyg som hjälper dig att utföra många agronomiska uppgifter. Dess tänder kan gå djupt ner i jorden för att extrahera ogräsens rötter. De bakomgående traktorerna är utrustade med pneumatiska hjul som hjälper till att styra enheten under användning.

Kugghjul, eller klackar, används för odling och pneumatiska hjul används för transport längs motorvägen … Klackarna är orienterade parallellt med varandra i en metallram, vanligtvis gjorda av stål.

Bild
Bild

Användarmanual

Den bakomliggande traktorn inkluderar inte bara motorn utan även växellådan, skärskivor och lager. Alla dessa delar kräver tidigt underhåll och uppmärksamhet från användaren. Lagren drivs under markens yta och detta leder till för tidigt misslyckande när smuts kommer in i huset. Korrekt underhåll kräver regelbunden smörjning och rengöring av elementet.

Tänderna eller kniven måste vara vassa, detta är det enda sättet att garantera högkvalitativ markodling. Motorn i konstruktionen driver inte bara fräsen utan även växeln, som är ansvarig för körriktningen, inklusive bakåt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur förbereder man sig för arbetet?

Arbetet med en bakomliggande traktor kommer att vara av hög kvalitet endast om användaren förbereder utrustningen ordentligt och övervakar den. Innan tändningen ställs in är det nödvändigt att kontrollera enheten, bära lämpliga kläder.

Operatören rekommenderas att använda handskar för att minska vibrationerna som genereras av instrumentmotorn. Var noga med att använda skyddsglasögon för att skydda dina ögon från skräp som kastas av bilen, samt stövlar som skyddar dina fötter från farliga spetsiga föremål.

Det är värt att säga att driften av Neva walk-behind traktorer kännetecknas av en hög ljudnivå, så det är bättre att använda öronproppar.

Bild
Bild

Operatören måste kontrollera att alla beslag och anslutningar på enheten är täta innan start. Om det finns skruvar som dinglar fritt dras de åt, så det är möjligt att undvika skador vid arbete på utrustningen. Kontrollera om det finns tillräckligt med bränsle innan du startar motorn.

Den bakomliggande traktorn måste stå på det behandlade området när den startas.

Det är önskvärt att motorn först går på tomgång, sedan pressas kopplingen ut gradvis utan att ta av utrustningen från marken.

Bild
Bild

Hur man börjar?

Starta motorn genom att vrida startknappen. Dra långsamt i kopplingshandtaget tills motstånd känns. Tryck tillbaka gasreglaget för att låta motorn gå.

Håll alltid enheten med båda händerna … Se till att det inte finns några hinder eller saker som kan komma i vägen eller få dig att tappa fotfästet.

När enheten redan befinner sig i rätt läge på marken, dra i gasreglaget för att låta den bakomliggande traktorn börja röra sig på marken. Kontrollen utförs genom att hålla bilen i två handtag på ratten.

Motorn stängs inte av förrän hela uppgiften har slutförts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur plogar man ordentligt?

Det är mycket lätt att plöja en grönsaksodling på den bakomliggande traktorn "Neva". Tack vare den praktiska designen tar ett stort antal redskap, plöjning av mark och plantering av potatis mycket mindre tid från trädgårdsmästaren.

Innan du börjar plöja med en bakomliggande traktor måste du ta bort pneumatiska hjul från dess struktur och sätta på klackar. Om detta inte görs kommer det inte att vara möjligt att plöja marken effektivt.

Operatören måste hänga upp en koppling och en plog på utrustningen. I det första steget måste redskapet anslutas till dragkroken, först efter det att ett enda element monteras på utrustningen och justeras. Huvudjusteringen är inställningen av nedsänkningsdjup, bladvinkel och stång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan plöja från mitten av fältet, efter att ha passerat den nödvändiga sektionen, vänder den bakomliggande traktorn, sätter klämman i marken och börjar sedan röra sig i motsatt riktning. Du kan bara börja i ena änden av tomten till höger och arbeta dig bakåt, där du kan vända och fortsätta arbeta.

Om arbetet utförs på jungfrulig jord, måste du först klippa gräset innan det annars stammar stjälkarna.

Fyra skär är installerade på utrustningen, de rör sig bara med första hastigheten för att säkerställa högkvalitativ bearbetning. Det är värt att ploga i soligt väder, när marken är väl torkad, annars kan det krävas mer kraftfull utrustning.

Efter första gången ska landet stå i en månad, sedan plöjs det igen … De börjar på våren, så att jungfrujorden bearbetas för sista gången på hösten, för tredje gången.

Bild
Bild

Hur använder man det på vintern?

Moderna walk-behind traktorer kan användas på vintern som en teknik som hjälper till att snabbt rensa området från snö. Först och främst måste du veta att all ridning på kedjor är det enda säkra sättet att använda utrustningen utan problem. Sätt på kedjor på pneumatiska hjul. Således erhålls ett slags vinterdäck.

Innan du börjar gå bakom traktorn måste du först avgöra vilket kylsystem som finns i konstruktionen. Om det är luft, så finns det inget behov av frostskyddsmedel, men det är värt att komma ihåg att motorn värms upp snabbare och svalnar lika snabbt, så det rekommenderas inte att göra långa intervall mellan arbetet.

Bild
Bild

På vissa modeller krävs ytterligare isolering så att utrustningen kan användas under kalla förhållanden. Du kan använda både ett märkesomslag och en filt eller filt. Ytterligare isolering krävs endast om temperaturen sjunker under -10 grader.

Var särskilt uppmärksam på typen och kvaliteten på den olja som ska användas. Det är bäst att ta syntet eftersom de behåller sina egenskaper bättre. Det är lämpligt att titta på texturen, den måste vara flytande, annars tjocknar produkten snabbt.

När den bakomliggande traktorn startas för första gången ska den köra i femton minuter på tomgång.

Bild
Bild

Vinterförvaring, eller, som det också kallas, bevarande, bör utföras i enlighet med tillverkarens rekommendationer

  • Oljan måste bytas helt. Om det inte går att köpa kan du filtrera bort det gamla, men med hög kvalitet, så att det inte blir några orenheter.
  • Alla befintliga filter måste också bytas. Om de är i ett oljebad, bör färsk produkt användas.
  • Erfarna användare rekommenderas att skruva loss ljusen, hälla lite olja i cylindern och sedan vrida vevaxeln med händerna.
  • Med den aktiva användningen av den bakomliggande traktorn måste den definitivt rengöras från smuts, inklusive även de element som finns på svåråtkomliga platser. Ett smörjmedel appliceras på kroppen och dess beståndsdelar, det hjälper till att skydda utrustningen från korrosion under lagring.
Bild
Bild
  • De elektriska kontakterna måste smörjas med ett specialiserat silikonfett, som också appliceras på plugglocken, skyddar mot negativ miljöpåverkan.
  • I modeller av alla motorblock som det finns en elektrisk start på måste batteriet tas bort för vinterförvaring och placeras i ett torrt rum. Under den tid den lagras kan den laddas flera gånger.

För att förhindra att ringar sjunker in i cylindrarna är det nödvändigt att dra i starthandtaget flera gånger med bränsletillförselventilen öppen.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig att montera och köra Neva walk-behind traktor i videon nedan.

Rekommenderad: