Badinredning - ångbad, Dusch Och Relaxrum (78 Foton): ångrummets Och Tvättrummets Inre Struktur Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Badinredning - ångbad, Dusch Och Relaxrum (78 Foton): ångrummets Och Tvättrummets Inre Struktur Med Egna Händer

Video: Badinredning - ångbad, Dusch Och Relaxrum (78 Foton): ångrummets Och Tvättrummets Inre Struktur Med Egna Händer
Video: Bathroom interior design 😍 Modern washroom design 2024, Maj
Badinredning - ångbad, Dusch Och Relaxrum (78 Foton): ångrummets Och Tvättrummets Inre Struktur Med Egna Händer
Badinredning - ångbad, Dusch Och Relaxrum (78 Foton): ångrummets Och Tvättrummets Inre Struktur Med Egna Händer
Anonim

Arrangemanget av ett badkomplex kräver ordentlig uppmärksamhet på de minsta nyanserna. Badhuset kommer att bli en idealisk plats för avkoppling först efter en grundlig studie av den teoretiska delen och handlingssekvensen. Och arbetet med dina egna händer kommer bara att öka den positiva effekten av att få badprocedurer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvuddragen i det ryska badet är våt ånga. För att skapa det upprätthålls en viss luftfuktighet i ångrummet. Fukt- och ångbalansen uppnås genom fullständig frånvaro av ventilation.

Det finns många alternativ för efterbehandling av badrum . Valet beror på personlig preferens och begränsas av ekonomiska möjligheter. Inredningens särdrag bör traditionellt främja avkoppling och mental njutning. Därför är det viktigaste i inredningen naturlighet, bekvämlighet, minimalism.

Till exempel är en utmärkt naturlig inredning för ett ångbad ett naturligt timmerhus. Den senaste konstruktionstekniken innebär dock användning av mer moderna metoder för att bygga ett bad, därför kräver strukturer ofta efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare material bör inte påverka de grundläggande kraven för badet negativt:

  • ångbad, duschrum, rekreationsrum bör ha en vacker och praktisk design;
  • i ångrummet är förekomsten av varm men inte skållande ånga viktig;
  • i duschen är både bekvämlighet och säkerhet viktigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korrekt utvalda material kommer att ha en positiv effekt på badets funktionella egenskaper. De kommer också att påverka hållbarheten hos väggarna, golvet och taket i lokalerna. Det är viktigt att välja material i rätt kvalitet i enlighet med badrummets egenskaper.

Till exempel kännetecknas ett ångrum av den konstanta närvaron av het ånga, som kommer i koncentrerad form och är ganska tät. Dessutom noteras temperaturskillnader i detta rum, liksom hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många material kanske inte tål denna extrema situation. Den moderna marknaden erbjuder dock många intressanta finish som bäst passar ångrummets förhållanden.

Funktioner för efterbehandling för ett ångbad bör vara följande:

  • har förmågan att värma upp och inte ackumulera värme;
  • vara fuktbeständig;
  • har goda estetiska egenskaper;
  • vara resistent mot mögel och mögel;
  • har förmågan att rena luften.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättrummet innebär inte bara tvätt, utan också vila. Klassiska val: trä, keramiska plattor. Till ett tvättrum är till exempel barrträ lämpligt. Hon har höga vattenavvisande egenskaper. Dessutom har barrträd ett vackert utseende. Golvet i detta rum måste ha halkskyddande egenskaper samt en behaglig temperatur. Keramiska plattor kan hjälpa till att uppnå resultatet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett tillförlitligt material för vestibulen och vilrummet kan du välja:

  • porslin stengods;
  • plåster;
  • natursten;
  • tapet.

Större estetik och praktisk kan uppnås genom att kombinera dessa finish. I badet, skapat med egna händer, är det möjligt att förkroppsligar de mest icke-standardiserade idéerna. Hitta de bästa finishen och deras variationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Traditionell dekoration inuti badet av trä. Den mest lämpliga träbasen för dekoration är foder.

Dessa speciella finishpaneler har främsta fördelar:

  • god luftcirkulation;
  • noll kondensat;
  • vackert utseende;
  • enkel installation;
  • acceptabelt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa råmaterialet för foder är: lärk, lind, al, aska. Träväggar värms upp snabbare, medan väggarnas yttertemperatur förblir bekväm för människors hud.

Till skillnad från barrträd avger inte lövträ harts, så de anses vara ofarliga för att dekorera väggarna i ett ångrum.

Tallfoder, till exempel, är inte alls lämpligt för ett ångbad. Denna bas, vid uppvärmning, kommer att släppa ut giftiga ämnen och är också täckt med harts, som kan droppa från väggar, tak och orsaka brännskador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Varianter av typen av efterbehandling "foder" skiljer sig åt i klassen. Till exempel har klass C en låg kostnad, lämplig för efterbehandling av väggarna i vestibulen. Klass B är försedd med kontrasterande fläckar, sprickor, mindre skador. Var 1,5 meter av längden på ett sådant foder tyder på förekomsten av ett visst antal knop. Fodret är lämpligt för design av ett vilrum i en naturlig stil, liksom för en vestibyl.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klass A -foder tillåter några små sprickor. Det tillåter dock inte synliga kärnor i snittet. Minst en knut kan finnas per 1,5 meters längd. Klass A -foder är lämpligt för att avsluta väggarna i vissa delar av ångrummet.

Fodret i premiumklass har ett utmärkt utseende men rätt pris. Material kan användas för att täcka väggarna i ångbad, vilorum, tvättrum. Linden croaker kommer att fungera som en utmärkt väggdekoration. Materialet tillåter inte överhettning, avger inte tjära. Lindenpaneler kommer att fungera som högkvalitativ ljudisolering; de kan kompletteras med en obruten skiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Basalt mineralull, folie i form av en film används för ångspärr i ångrummet. Folie mantlade både väggar och tak för vattentätning. För att isolera kaminen i ångrummet är det tillåtet att använda tegel och salt för efterbehandling.

Det är tillåtet att använda Himalaya -salt i badet. Saltbadet kombinerar de positiva egenskaperna hos ett torrt ångbad och en behandlingskammare, vilket har en fördelaktig effekt på en person.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Takbehandlingar börjar med installation av isolering på vinden. För att förhindra att damm kommer in i rummet måste alla luckor mellan brädorna täckas. Tegelstenar och andra lösa alternativ används som isoleringsmaterial.

Badets tak måste tåla temperaturbelastningar . Efterbehandlingsmaterialen måste motstå ångflödet. Du bör inte välja material för att avsluta taket som avger giftiga ämnen vid uppvärmning.

Därför rekommenderas det inte att använda material som plywood eller spånskiva från insidan - de innehåller sågspån, vilket är brandfarligt. Välj inte skum eller expanderad polystyrenisolering, plastfilmer, de är rädda för höga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggunderlag som är relevanta för taket i ett bad är gran- eller tallbalkar för balkar och tak, en obreddad bräda eller tunga för den första takplattan, en klass A eller B lindfoder - takbeklädnad inuti. För ångspärr, aluminiumfolie, membranfilmer kan användas, för vattentätning - membranfilmer. Du kan hölja ångrummet med lind och bast.

Linden croaker med bast är ett idealiskt alternativ för att dekorera taket i ett badhus i naturlig stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

Det optimala valet för golvet i alla badrum, förutom ångbadet, är keramiska plattor. Ett kakelblock i ett ångrum kan finnas nära spisen. En mängd moderna kollektioner gör att du enkelt kan välja rätt design för ditt pausrum eller tvättrum. Samtidigt blir kakelbehandling inte bara bekväm och estetisk, utan också praktisk och hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ångrumsgolvet kan vara av betong eller trä . Betong- eller stenbeklädda golv är kalla. Därför föredras ofta trä. Trägolv innebär förberedelse av grunden på vilken balkarna läggs, stockar läggs ovanpå dem. Hålrummen mellan balkarna och lagren är fyllda med isolering, som väljs som expanderad lera. En ångspärr, vattentätning läggs ovanpå isoleringen, sedan är efterbehandlingsgolvet utrustat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett betonggolv innebär att en bas av krossad sten och lera placeras. Takmaterial och bitumenmastik används som vattentätning. Isoleringen kan vara mineralull eller expanderad lera. Golvets slutskikt läggs på den värmeisolerande ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Ryskt bad är en oas av folklig countrymusik. Här är chintz enkla gardiner på fönstren, bilder gjorda med egna händer lämpliga. Ofta är jaktstilen förkroppsligad i badet, andra alternativ för naturlig design.

Till exempel anses ångrummet vara det verkliga hjärtat i badet, och därför bör dess inre vara levande, andas. Syntetiska material är inte tillåtna att använda, särskilt nära spisen. Alla föremål i ångrummet måste vara av hög kvalitet och naturlig renhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationer av sådana efterbehandlingsmaterial som foder och sten, tegel och granitplattor, blockhus kommer att se speciellt designer ut i ångrummet. Förutom skönheten måste ångrummets inredning vara helt säker. Därför är design i ett ångbad ofta en valfri kompromiss. I ångrummet är strikta kurvor på hyllorna, dolt ljus och en ädel sten bakom spisen effektiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett separat rum för semesterfirare finns i badet, är all uppmärksamhet i designen att trösta. I första hand här är samma naturlighet. I designen är både fönsterluckor med volanger och strikta persienner på fönstren lämpliga. Detta badrum är vanligtvis kompakt, men lätt.

Det finns dock inga särskilda krav för konstruktionen. Det är önskvärt att allt är inrett i ganska lugna färger, vilket bidrar till ett bekvämt tidsfördriv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett modernt bad involverar arrangemang av ett tvättrum . Fullvärdiga VVS får installeras här. Ofta är denna plats en pool av ofattbara former. I avsaknad av utrymme för att ordna poolen ordnas duschar i tvättrummet. Snygga moderna duschkabiner och utrymme tar inte mycket, och baden passar bra in i badets inre. Det är inte ens nödvändigt att tilldela ett separat rum för duschar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det interna tvättrummet i det ryska badet arrangerades också runt spisen, i ångrummet. Enkla handfat och slevar fungerade som tvättartiklar. Med hänsyn till möjligheterna för moderna material kan allt detta förkroppsligas i de nuvarande badbyggnaderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badets design kan kopplas samman med den personliga uppfattningen av färger och deras kombinationer. Denna funktion beror på den fysiologiska strukturen i ögonen, nervernas tillstånd och livserfarenhet. Psykologer säger att för kvinnor är färg viktigare än form, och för män är innehåll viktigare. Samtidigt har en person förmågan att associera något med något hela tiden.

Badets design är ett rent individuellt val, bör endast baseras på en personlig uppfattning om resten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur avslutar man med sina egna händer?

Grunden för det ryska badet är spisen. De bästa materialen för värmaren är naturstenar och tegel.

Bild
Bild

För installation av golvet är en kantad bräda tillåten, och arbetet i sig innefattar flera steg.

Steg-för-steg-instruktion:

  1. Bli av med allt skräp, jämna ut basen.
  2. Beredning av betongbeläggning. Detta steg kan hoppas över om den grova basen redan är tillräckligt justerad. Det är tillåtet att täcka basen med sand.
  3. Lägga ut tegelbottnar, som kommer att vara ett stöd för stocken. Höjden på tegelstenar är lika med golvets höjd.
  4. Fäster fördröjningen på stolparna. Lags - brädor med en sektion på 25x25 med ett steg på 100 cm.
  5. Lägga golvbrädor. Arbetet bör börja från ett hörn från rummet i förhållande till dörröppningen. Självgängande skruvar är lämpliga för fästelement. Det är viktigt att drunkna helt i träet när du skruvar i locket.
  6. Golvkonstruktionen måste innehålla ett avlopp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter golvläggning görs väggbeklädnad. För beklädnad monteras en rambas. Stommaterial - trä eller enkla lameller. Det är viktigt att ta hänsyn till belastningsnivån här. Till exempel är hyllor ofta fästa på väggarna, lamellerna tål dem inte. Ramens basriktning ska vara vinkelrät mot fodret.

Arbetsstegsguide:

  1. Montera start- och sista remsan på väggen med självgängande skruvar. Styrningens steg väljs i enlighet med dimensionerna på isoleringsmaterialet.
  2. Förstärk vattentätningsmaterialet ovanpå ramen.
  3. Börja arbeta med isolering (till exempel mineralull).
  4. Applicera ett ångspärrskikt. Separata materialark fästs bättre med en konstruktionshäftapparat.
  5. Börja ordna fodret med utgångspunkten från den bortre delen av rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha mantlat vertikalerna, fortsätt till taket. Foder är också tillåtet för taket. En kantad bräda eller trä är lämplig som ram. Ramens steg motsvarar storleken på isoleringsskivorna. Ramen installeras på samma sätt som väggarna.

Steg-för-steg-instruktioner:

  1. Fäst ett lager fuktavvisande baksida över ramen.
  2. Fyll sedan i luckorna med isolering (till exempel basaltull).
  3. Rikta plattorna noggrant.
  4. Ovanpå isoleringen monterar du ångspärrskiktet med en konstruktionshäftapparat. Ge en överlappning på 20-30 cm. Lim fogarna med aluminiumtejp.
  5. Gå till installationen av fodret.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av bänkar i bastun måste utföras på ett tillräckligt avstånd från värmaren. Det är viktigt att observera avstånd som är lämpliga för en person. Till exempel, före kaminen, bör den vara minst 50 cm. Mellan golvet i badet och den övre hyllan ska det finnas ett mellanrum på upp till en meter.

Bild
Bild

tips och tricks

Det är korrekt att börja skapa ett projekt för att avsluta ett bad, när det redan har uppförts och alla lokaler är distribuerade. Eftersom det är mer bekvämt när man väljer material att förlita sig på kända data om badets lokaler.

För ett specifikt rum kan du skapa flera alternativ, så det kommer att finnas ett val. Bestäm det bästa alternativet och börja sedan beräkna bilderna på de nödvändiga efterbehandlingsbaserna. Glöm inte att du behöver vatten, ånga och värmeisolering förutom efterbehandling. Besluta om belysningsarmaturer. De ska vara säkra för badet, men tillräckligt ljusa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera sekvensen av efterbehandlingsaktiviteter:

  • Installation av elektriska ledningar. Trådarna passerar genom vattentätning och ångspärr.
  • Bestämning av platsen för ugnen. Dess efterbehandling utförs med hänsyn till brandsäker teknik.
  • Montera lister på väggar och tak, fixa det första lagret av ångspärr.
  • Installera isolering. Välja material som är minst mottagliga för höga temperaturer och luftfuktighet.
  • Lägg det andra lagret av ångspärr ovanpå isoleringen.
  • Fäst med folie eller annat reflekterande material.
  • Utrusta basen och väggarna för spisen.
  • Lägg ut golvet.
  • Montera lådan och dörren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid installation av el, ta hänsyn till den jämna fördelningen av apparater i badets alla rum. Belysningen ska vara förseglad, det är bättre om lamporna är skyddade mot fukt. Skärmar i trä kan fungera som skydd. De kommer att behålla den övergripande naturliga stilen och dämpa lampornas starka ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Utforska ytterligare intressanta exempel på inredning för bad.

  • Det ursprungliga ångbadet i badet, avslutat med hårdträskiva. Ett underhållande inslag är ett runt fönster med utsikt över sjön.
  • Klassiskt ångbad avslutat med en vanlig bräda. Trä är lika bekvämt i efterbehandlingen, som fodret. Hon skapar en mysig atmosfär.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En variant av den kombinerade användningen av material - brädor och foder. Observera att golvet är en vanlig, välutjämnad betongbeläggning.
  • Avslappningsrum i naturlig stil. Inget överflödigt: bänkar, ett bord, allt av trä. Användning av barrträd är tillåten här.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Applicering av blandade material i ångrummet. Väggen nära spisen är dekorerad med natursten.
  • Alternativt tvättrum i naturlig stil. Som i vilrummet - inget mer. Det finns en säker kakel på golvet, istället för en stillastående dusch finns det ett duschhörna.

Rekommenderad: