Gör-det-själv Metall Lusthus: Ritningar (33 Bilder): Mått Och Design Av Trädgårdsmetallalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Metall Lusthus: Ritningar (33 Bilder): Mått Och Design Av Trädgårdsmetallalternativ

Video: Gör-det-själv Metall Lusthus: Ritningar (33 Bilder): Mått Och Design Av Trädgårdsmetallalternativ
Video: Fitoor - Ep 33 [Eng Sub] - Digitally Presented by Happilac Paints - 14th July 2021 - HAR PAL GEO 2024, Maj
Gör-det-själv Metall Lusthus: Ritningar (33 Bilder): Mått Och Design Av Trädgårdsmetallalternativ
Gör-det-själv Metall Lusthus: Ritningar (33 Bilder): Mått Och Design Av Trädgårdsmetallalternativ
Anonim

På en varm dag vill du alltid spendera mer tid i naturen och undvika fängelse i fyra väggar. För en sådan semester är det inte nödvändigt att gå någonstans långt borta - det räcker bara att gå ut på gården, där ett vackert lusthus är installerat. Detta funktionella tillägg till webbplatsen kommer att vara en idealisk gömställe och samtidigt ett bra ställe att träffa vänner. Att skapa ett metall lusthus med egna händer är inte så svårt som det verkar vid första anblicken. För att göra detta är det tillräckligt att hitta alla ritningar, planera det kommande arbetet och vara beredd på alla svårigheter som kan uppstå under arbetets gång.

Bild
Bild

Särdrag

Nu är lusthus gjorda av en mängd olika material, från trä till plastflaskor. Men klassikerna är fortfarande relevanta. Detsamma kan sägas om metall lusthus. Den största fördelen med denna design är naturligtvis dess utseende. En metallbyggnad kompletteras vanligtvis med dekorationer eller smidesjärnelement, vilket ser väldigt sofistikerat ut. Detta lusthus kommer att tilltala både fans av den klassiska stilen och de som gillar att experimentera och leta efter något nytt.

Bild
Bild

En metallprodukt kan uppfylla alla krav från webbplatsägaren. Det kommer organiskt att passa in i landskapsdesignen och kommer att kombineras med alla byggnader på gården. När du bygger ett lusthus i metall kan du experimentera med form och design. Det finns mönster som är fyrkantiga, runda och mångfacetterade.

När det gäller dekoration beror allt bara på skaparnas fantasi. Du kan dekorera basen med en mängd olika smidda detaljer och kombinera dem med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom den visuella attraktionen hos sådana lusthus är deras styrka också behagligt tilltalande. De är hållbara och motståndskraftiga mot ogynnsamma väderförhållanden eller hög luftfuktighet. Ett sådant lusthus kan mycket väl stå i mer än ett år. Den stela ramen är mycket stark, och därför deformeras inte byggnaden med tiden och byggnadens bas hakar inte.

Om du också täcker byggnaden med speciella medel, kommer lusthuset inte att vara rädd för korrosion, hög luftfuktighet eller frost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana byggnader är huvudsakligen indelade i två typer

  1. Det första är klassiska stationära byggnader , som är hållbara och står på ett ställe. Vanligtvis hälls en bra grund före konstruktionen och lusthuset görs så tillförlitligt som möjligt.
  2. En annan variant - bärbar byggnad … Det här är tillfälliga lusthus som kan tas bort när du rör dig eller när allvarliga frost kommer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Eleganta trädgårdspaviljonger av hållbar metall kan dekorera alla förortsområden. För att installera en sådan produkt måste du först förbereda ett projekt. Utarbetandet av skisser och ritningar är ett mycket viktigt steg. Det är mycket viktigt att beräkna måtten på den framtida byggnaden och bestämma vilket lusthus som ska installeras på gården för att bestämma mängden förbrukningsmaterial som används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerat med huset

Många ägare väljer nu lusthus i kombination med ett hus eller med ett bruksblock. Detta är särskilt bekvämt i ett litet förortsområde. Om lusthuset i metall står alldeles intill huset eller sommarköket, finns det mer ledigt utrymme på gården. Dessutom är det i det här fallet mycket mer bekvämt att utrusta en matplats i lusthuset. För att göra detta, lägg bara ett bord och ett par stolar eller bänkar under taket.

Kombinerade lusthus är fästa vid husets bas. Denna uppgift är ännu enklare att hantera än konstruktionen av en fullfjädrad ram.

Bild
Bild

Separat

Om du inte vill att en förortsbyggnad i järn eller metall ska vara gemensam med huset kan du lägga den separat. Den kan placeras i trädgården eller mitt på gården. I det här fallet är det värt att välja det alternativ som kommer att bli en riktig dekoration av webbplatsen.

Denna typ av lusthus är vanligtvis rund, fyrkantig eller rektangulär. Lusthusets form och storlek beror på var det ska installeras och hur mycket ledigt utrymme som finns i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanlig form

Många människor vill ordna någon form av ovanlig byggnad på sin webbplats. Det kan vara ett utsökt åttkantigt tält eller en stor byggnad stiliserad som en båt, liksom alla andra former som kunden kan tänka sig.

Valet av projektet är ett individuellt beslut. Men det är värt att acceptera det, inte bara fokusera på vilka lusthus du gillar och ogillar externt, utan också om en viss typ av konstruktion är lämplig för de befintliga förhållandena.

Bild
Bild

Design

Utformningen av lusthuset spelar också en mycket viktig roll. När du arbetar med metall kan du inspireras av olika stilistiska riktningar. Byggnaden kan inredas i minimalistisk stil, eller inredas så att den ser ut som en fullfjädrad arkitektonisk struktur. Detta ögonblick bestäms av smak och budget.

Det enklaste alternativet är att dekorera byggnaden med smideselement. Det är mycket svårt att skapa sådana dekorativa detaljer med egna händer, och det här är en uppgift som kräver enorm skicklighet, men du kan köpa vackra ämnen eller göra dem på beställning. Nästan vilken hantverkare som helst kan hantera skapandet av individuella smidda delar.

Bild
Bild

Sommarträdgårdstrukturer för ett sommarresidens kan också dekoreras med textilier. För att göra detta kan du välja ljusgardiner eller fulla markiser.

Naturliga blommor kan också användas som dekorativa element. Stiliseringen under pergolan ser snyggast ut. För detta behövs klätterväxter, som vilda druvor, i den valda delen av gården. Denna typ av växt kommer att fläta hela lusthuset på bara ett par år, och det kommer att se riktigt fantastiskt ut. Ett annat alternativ är att dekorera byggnaden med färgglada krukväxter.

Bild
Bild

Installation och konstruktion

Att göra ett lusthus av metall med egna händer är en uppgift som inte alla klarar av, så det kommer inte att skada att upprepa steg-för-steg-instruktionerna för att bygga en sådan struktur igen.

Materialval

För att bygga ett vackert lusthus måste du först välja de verktyg som behövs.

Först och främst måste du välja det material som används för att skapa byggnaden. Som regel är dessa metallrör. De kan vara ihåliga, fyrkantiga eller rektangulära eller profilerade. Det andra alternativet används oftare. Det rekommenderas att välja starka profilrör. Helst bör väggtjockleken vara minst två millimeter. Förresten, när du köper rör är det värt att överväga det faktum att kostnaden för materialet också beror på deras vikt. Ju tyngre profilrör, desto dyrare kommer det att kosta.

Bild
Bild

Därefter behöver du de fästen som används för installation, metallstavar och materialet som används för att mantla taket, och i vissa fall väggarna. För att arbeta med metall behöver du också verktyg som en slipmaskin, en perforator och en byggnivå, med vilken du kan kontrollera hur släta linjerna och kanterna är.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skapa en rörram

Sommar lusthus gjorda av profilerade rör är ett ganska vanligt alternativ. Helst bör de installeras, om inte på ett fullfjädrat fundament, sedan på ett bandfundament. Ramen för en sådan byggnad är lätt att göra med egna händer, medan det inte är mycket svårare att demontera vid höstens början och gömma sig till varma tider.

Bild
Bild

Ovanifrån är denna ram täckt med antingen ett ljust tygskydd eller ett speciellt fuktbeständigt tyg som tål dåliga väderförhållanden. Att svetsa en ram från enskilda järnrör är inte svårt. Du måste bestämma lusthusets form, mäta rörens placering med ett hörn eller en nivå och svetsa alla enskilda delar. En sådan enkel instruktion låter dig skapa hemlagade lusthus i metall även för dem som är helt långt från byggnadsvärlden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj en lämplig plats

För att bygga ett vackert lusthus är det mycket viktigt att kunna välja den perfekta platsen där den ska installeras. Detta är lätt att göra, det viktigaste är att fokusera på dina egna behov. Lusthuset bör placeras där det kommer att vara bekvämt för hela familjen att koppla av. Det är av denna anledning som den svetsade strukturen ofta är belägen antingen i mitten av platsen eller på en iögonfallande plats.

Bild
Bild

Nästa viktiga punkt är sökandet efter de perfekta byggnadsparametrarna. Lusthuset ska varken vara för stort eller för litet. Det enklaste sättet är att själv bestämma parametrarna, med tanke på din längd. Standardalternativet är en två meter hög byggnad. Bredden beror på hur många som ska trivas inne i lusthuset. Och naturligtvis är denna parameter ofta begränsad av dess kapacitet, eftersom det inte kommer att vara möjligt att ordna ett stort metalltält i ett litet område.

När allt är klart med lusthusets storlek kan du gå vidare till förberedelsen av territoriet. För att göra detta behöver du bara rensa hela området för skräp och vegetation. Därefter måste du helst fylla området med sand och, översvämma med vatten, tampa det väl. Denna enkla beredningsprocess säkerställer att lusthuset håller sig plant och inte sjunker.

Bild
Bild

Takarbete

Det har redan sagts om att arbeta med en metallbas, så det är dags att prata om taket. Det måste vara hållbart och av hög kvalitet. Detta är viktigt eftersom regnväder inte är ovanligt i vårt land.

Taket kan vara av profilerad plåt eller polykarbonat. Plätering med sådant material är inte svårt. Det enklaste alternativet är att helt enkelt lägga arken på ramen och säkra dem med självgängande skruvar. Om du vill lägga till originalitet i byggnaden kan du böja eller vrida arkens kanter, vilket ger dem en ovanlig form.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Slutligen är det värt att prata om ytterligare tips som experter ger till dem som bara ska bygga ett lusthus av metall med egna händer.

Först måste du vara beredd på att alla metalldelar monteras för hand. Om en tillfällig konstruktion görs, och inte en stationär, är det bättre att välja lämpliga typer av fästelement. Vanligtvis är detta en återanvändbar anslutning som enkelt kan demonteras och kopplas igen.

Bild
Bild

För det andra kan du köpa ämnen istället för att göra enskilda delar med egna händer. Detta gör arbetet så enkelt att hela processen kan slutföras på bara 40 minuter, maximalt - på en timme.

Och slutligen, om du fortfarande inte kan göra lusthuset själv, är det bättre att inte slösa bort tid och material, utan att vända dig till specialister. I nästan vilken verkstad som helst kommer ramen för ett lusthus i metall att göras om ett par dagar och be om lite pengar för arbetet. Dekorationen kommer naturligtvis att kosta mer och ta längre tid.

Bild
Bild

Vackra exempel

Det finns många vackra exempel på lusthus, lämpliga för både stora tomter och kompakta innergårdar.

Det första exemplet är ett litet lusthus som kan dekorera nästan vilken plats som helst. Det ser enkelt ut och tar inte mycket plats. Inuti finns ett bord och bänkar där familjen kan samlas för att grilla eller bara spendera sommarkvällar.

Bild
Bild

Ett annat alternativ, tvärtom, utmärks av speciell lyx. Detta är en vacker byggnad där metallbasen är elegant dekorerad med textilier. Inuti det runda lusthuset finns ett bord med stolar som matchar metallunderlaget. Längs hela omkretsen är lusthuset inhägnat med ett lågt utsmyckat metallstaket, och det runda taket gör att strukturen verkligen ser ut som ett orientaliskt tält. Ett sådant lusthus kommer att dekorera platsen i klassisk eller orientalisk stil. Det ser bra ut både omgivet av ett stort antal grönområden och på en öde innergård.

Bild
Bild

Det sista lusthuset är väldigt enkelt och billigt. Metallfoten kompletteras med ett lätt genomskinligt tak. Det finns ingen anledning att slösa tid och pengar på att hälla på fundamentet eller göra klart väggar och dörröppningar. Samtidigt ser designen väldigt elegant ut på grund av de smidda elementen på staketet och pelarna.

Bild
Bild

Ett lusthus i metall med egna händer är alltid något originellt och vackert. Genom att känna till de grundläggande reglerna och ta hänsyn till alla rekommendationer kan du enkelt skapa en sådan struktur även på egen hand och dekorera en plats av valfri storlek och form på bara ett par dagar.

Rekommenderad: