Gör-det-själv Lusthus På En Dag: En Enkel Design För Ett Sommarboende, Ett Snabbt Sätt Att Bygga Ett Lusthus På 1 Dag

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Lusthus På En Dag: En Enkel Design För Ett Sommarboende, Ett Snabbt Sätt Att Bygga Ett Lusthus På 1 Dag

Video: Gör-det-själv Lusthus På En Dag: En Enkel Design För Ett Sommarboende, Ett Snabbt Sätt Att Bygga Ett Lusthus På 1 Dag
Video: Byggbeskrivning - Utvändigt - Lusthus 2024, April
Gör-det-själv Lusthus På En Dag: En Enkel Design För Ett Sommarboende, Ett Snabbt Sätt Att Bygga Ett Lusthus På 1 Dag
Gör-det-själv Lusthus På En Dag: En Enkel Design För Ett Sommarboende, Ett Snabbt Sätt Att Bygga Ett Lusthus På 1 Dag
Anonim

Det är mycket svårt att överskatta betydelsen av ett lusthus för en sommarstuga eller hus. Lusthus har rests på sina tomter under lång tid, så vi kan säga att detta nästan är en integrerad del av alla sommarstugor eller privata hus. De är älskade av kreativa människor, för det är i vackra lusthus som inspiration oftast kommer. Där vilar människor på varma dagar, ibland träffar de gäster, och ibland finns det många evenemang som kommer att komma ihåg för livet. Och naturligtvis vill alla göra det vackert och hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här kommer vi att berätta hur du gör ett lusthus med egna händer på det snabbaste sättet. Vi tar träversionen som grund, men du kan säkert göra det enligt samma prov och från andra material.

Bild
Bild

Särdrag

Gazebos kännetecknas av sitt syfte, så du måste tydligt förstå vad det är till för: matlagning, middag under varma årstider, eller kommer det att vara en uteslutande viloplats. Endast på grundval av dessa idéer blir det lätt att bestämma både lusthusets storlek och dess design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var också uppmärksam på att vägar på webbplatsen leder till det . Utsikten från den är inte mindre viktig. När du väljer en plats måste du ta hand om vindskydd och tillräcklig tillgång till ljus. Baserat på alla önskemål blir det lätt att avgöra om du behöver det mest stängda lusthuset av slitstarka, tunga material eller ett lätt öppet utrymme för sommaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj lusthusets storlek baserat på den aktivitet du behöver den för och beräkna också hur många personer den ska rymma i genomsnitt. Tänk på förhand om soffor, bord och en grill ska passa in i lusthuset. Försök att använda utrymmet så effektivt som möjligt. Men när du planerar konstruktion, glöm inte det begränsade territoriet, därför byggs lusthus på 2x2 meter vanligtvis för små tomter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För att göra ett lusthus på en dag måste du köpa och förbereda nödvändigt material i förväg, annars tar det för mycket tid under byggprocessen.

De viktigaste materialen för konstruktionen är:

  • Verktyg: hammare, såg, borr, spik, skruv, plan, spade.
  • Antiseptiskt för behandling av trä från parasiter.
  • Krossad sten och sand för fundamentets "kudde".
Bild
Bild
  • Träbjälkar, brädor. Var uppmärksam på deras förberedande bearbetning och beräkna ett tillräckligt antal av dem, eftersom det kommer att ta mycket trä att bygga ett lusthus.
  • Förbered räcken och galler för det framtida lusthusets väggar i förväg.
  • Takmaterial för taket. Bituminösa eller vanliga bältros är perfekta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Betongfundamentstolpar.
  • Metallhörn för infästning.
  • Måla och penslar.

Du kan också behöva förbereda spärren i förväg.

Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

När du redan tydligt kan föreställa dig vilken typ av lusthus och var du behöver det, kan du börja utarbeta projektet. Mät först utrymmet för lusthuset och rita dess exakta plats.

Bild
Bild

Efter det kan du gå vidare till byggandet av lusthuset direkt . Du måste börja arbeta genom att köra i en pinne för att markera markeringen av grunden. Vidare rensas territoriet från matjorden och gropar bereds på ett avstånd av cirka två meter från varandra längs hela omkretsen av byggnaden, från hörnen.

Bild
Bild

Nästa steg är att förbereda och tampa "kudden" väl under grunden, för detta används krossad sten och sand. Installera betongstolpar runt hela omkretsen på lika avstånd från varandra. För bättre isolering kan stolparna beläggas med bitumen. Lägg sedan flera lager takmaterial på stolparna. Längs omkretsen läggs balkar med dimensioner på 10x10 cm. (Vid ändarna är det nödvändigt att göra urtag för fastsättning, du kan också använda metallhörn). Så grunden är klar. Nu måste du lägga ovanpå trä stockarna, förimpregnerade med ett antiseptiskt medel. I hörnen måste du installera trästolpar, fixa dem med metallhörn, dra dem längs toppen.

I detta skede måste du noggrant kontrollera byggnadens geometri. Efter kontroll läggs räfflade träskivor på golvet.

Sedan kan du börja göra taket och väggarna i lusthuset . Först måste du fästa timret på toppen av selen och ansluta dem med en horisontell balk. Fäst spärren på den, avsatsen bakom byggnaden ska vara cirka 30 cm. Experter rekommenderar att du monterar själva taket på marken och först fixar det på strukturen så att du kan vara säker på rätt geometri och dess allmänna utseende. Efter det är räcket fäst på ett avstånd av mer än en meter från golvet, senare dekoreras de med ett trä- eller metallgitter efter ägarens gottfinnande.

Bild
Bild

För att göra ett lusthus av metall är det nödvändigt att ersätta alla trämaterial med beslag och metallplattor. I det här fallet kommer naturligtvis lusthuset att bli starkare, men det kommer att kräva mer ansträngning, skicklighet och tid.

Bild
Bild

För det sista utförs kosmetiskt arbete för att förbättra den uppförda strukturen . Efter att huvudarbetet är gjort kan lusthuset målas eller täckas med en speciell lack. Under inga omständigheter ska detta skede ignoreras, annars kommer lusthuset att se löjligt ut eller helt enkelt kollapsa inom en snar framtid. Försök inte att göra lusthuset så ljust och synligt som möjligt. Det kommer organiskt att passa in på platsen om det är i harmoni med husets färg eller behåller sitt utseende som ett träd. Du kan dekorera lusthuset med hängande blommor inuti och blomsterbuskar runt det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktionen är klar. Nu kan du tillbringa dina sommardagar under den vackra skjulet som du själv klarade på bara en dag! I en sådan byggnad är det trevligt att tillbringa varma kvällar efter varma sommardagar, träffa gäster och till och med organisera semester. En sådan struktur är tillförlitlig och kommer att glädjas i många år efter dess konstruktion, och tillfredsställelsen från den tid som läggs i den kommer också att förstärkas av det faktum att du har slutfört denna struktur med dina egna händer på så kort tid.

Rekommenderad: