Lusthus Med Ett Sommarkök (48 Foton): Funktioner I Gatuköket På Terrassen. Kök Knutna Till Huset. Uteköksprojekt Med Grill

Innehållsförteckning:

Video: Lusthus Med Ett Sommarkök (48 Foton): Funktioner I Gatuköket På Terrassen. Kök Knutna Till Huset. Uteköksprojekt Med Grill

Video: Lusthus Med Ett Sommarkök (48 Foton): Funktioner I Gatuköket På Terrassen. Kök Knutna Till Huset. Uteköksprojekt Med Grill
Video: Outdoor Kitchens for Small Spaces (Pro Tips) 2024, April
Lusthus Med Ett Sommarkök (48 Foton): Funktioner I Gatuköket På Terrassen. Kök Knutna Till Huset. Uteköksprojekt Med Grill
Lusthus Med Ett Sommarkök (48 Foton): Funktioner I Gatuköket På Terrassen. Kök Knutna Till Huset. Uteköksprojekt Med Grill
Anonim

Sommarköket, organiserat i lusthuset, är ett funktionellt och bekvämt inslag i huset, vilket ökar hushållens komfort under den varma årstiden. Denna byggnad har ett antal egna egenskaper, som dess konstruktion och design ofta beror på. Materialet i denna artikel kommer att göra läsaren bekant med funktionerna, fördelarna, nackdelarna med sådana byggnader, berätta om deras sorter, stil och tillverkningsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett lusthus med ett sommarkök skiljer sig från verandan med en grund separat från huset. Hon har staket eller till och med väggar, den här byggnaden ligger en bit från huset. Som regel har den en separat väg till huset; den är byggd på en av kullarna i lokalområdet. I samband med ett sommarkök är lusthuset utformat som en matlagningsplats . Dess särdrag är den obligatoriska närvaron av en spis eller spis, genom vilken du kan ladda ur köket under årets sommarmånader. Som regel kan man i sådana strukturer, utöver ugnskomplexet, utrusta ett skärbord, bänkar, stolar och till och med en solstol.

Ett sommar lusthus är en byggnad som utnyttjas maximalt, den är funktionell och används som sommarkök. Dessutom kan den tillverkas inte bara i olika stilar, utan också från olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sommar lusthus har många fördelar.

  • De är varierande i form och storlek, vilket gör att kunden kan bygga en byggnad för att bekvämt rymma familjemedlemmar och gäster.
  • Strukturerna ersätter köket helt på sommaren. Det finns ingen anledning att springa runt med rätter eller mat, tiden för matlagning och arbetskostnader för värdinnan reduceras.
  • Driften av sommar lusthus gör att du inte kan höja temperaturen i huset, vilket är särskilt viktigt i värmen och i avsaknad av luftkonditionering.
  • Beroende på typ av lusthus kan användare äta utomhus, vilket alla familjemedlemmar tycker om.
  • Att laga mat i lusthus på sommaren eliminerar kostnaden för dyr luftkonditionering och köksventilation.
  • Att servera kokta måltider i ett sommar lusthus är mer bekvämt i jämförelse med en veranda. Kombinationen av två funktionella områden (matlagning och mat) gör byggnaden välkomnande.
  • I sommar lusthus kan du tillbringa dagar och kvällar, det kan användas som en plats för ensamhet och avkoppling.
  • Här kan du ta emot gäster, arrangera fester, familjesammankomster, utan rädsla för att förstöra golv eller väggbeklädnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnader kan rymma ett annat antal människor, vara rymliga eller inte, men alltid mysiga och gästvänliga. Variabiliteten i former öppnar många möjligheter för arkitektoniska experiment.

Strukturen kan vara traditionell eller framhäva en viss arkitektonisk stil, de kan ha invändig beklädnad av olika material. Tack vare utvecklingen av modern teknik levereras sommarens lusthus med egen inomhus- och utomhusbelysning.

Bild
Bild

Förutom fördelarna har dock sommar lusthus flera nackdelar

  • På grund av avståndet från huset till byggnaderna är det nödvändigt att utföra kommunikation och belysning. Detta kräver ytterligare materialresurser och tid.
  • Byggandet av själva lusthusen kan inte kallas budget. Det kostar mycket även vid oberoende konstruktion utan inblandning av externa specialister.
  • Sådana konstruktioner har sällan uppvärmning, och därför kommer det inte att vara möjligt att använda dem på vintern med all önskan.
  • Byggnader är krävande i valet av byggarbetsplats. Om de byggs i lågland kommer de att stå i vattnet efter kraftiga regn.
  • Nästan alla tillverkningsmaterial kräver underhåll, annars minskar lusthusets hållbarhet kraftigt och dess estetiska tilltalighet försämras märkbart.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Hittills används olika råvaror vid konstruktionen av sommar lusthus. Materialet för deras strukturer kan vara:

  • trä;
  • metall;
  • ibland sten, tegel;
  • byggnader är också uppförda av polykarbonat.

Modifieringen kan göras av ett huvudmaterial eller kombineras. Tänk på nyanser av de mest relevanta typerna av byggmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gjort av trä

Trä kännetecknas av miljövänlighet, och sommarbockar gjorda av det utmärks av naturlig komfort och estetisk attraktion. Materialet gör att du kan variera graden av lusthus, tack vare vilket det kommer att vara möjligt att använda det inte bara på sommaren, utan också på våren och varm höst. Byggandet av ett lusthus i trä kräver dock mycket pengar. För att bibehålla hållbarheten måste träet dessutom behandlas med en eldfast förening. En annan nackdel är lindring av lusthuset: krympningen av en sådan byggnad kommer att inträffa under hela dess drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

För att bygga en sådan byggnad kommer en mer seriös grund att behövas. Själva lusthuset blir dock mer hållbart och pålitligt - det kommer att stå ganska länge, mer än en generation. Ett lusthus i tegel är oftare ett huvudobjekt, motståndskraftigt mot eld och vanligtvis inglasat. Nackdelen med strukturer är komplexiteten i deras konstruktion och kostnaden för det utförda arbetet.

De kan tillverkas främst av byggproffs. I allmänhet anses sådana lusthus vara en av de bästa och mest funktionella.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkad av metall

Sådana ändringar kännetecknas av lättheten i deras design; de är inte avsedda att skydda hushållen från dåligt väder. Dessa är mestadels smidda byggnader med genombrutna mönster. Dessutom är de sällan byggda uteslutande av en metall: den kompletteras med trä eller tegel. Smide ser vacker ut, det finns ingen värme i sådana lusthus, men det är svårare att ta hand om metallstaket och skydda dem mot korrosion. Metallen måste tonas regelbundet för att den ska se estetiskt tilltalande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Sommar lusthus kan klassificeras enligt flera kriterier. Förutom tillverkningsmaterialet skiljer de sig åt i form, storlek, kan vara öppna och stängda. När det gäller området kan byggnaderna vara mycket små, medelstora och rymliga . Dimensioner beror som regel på budgeten för husets ägare. Formen kan vara mycket varierande, vilket beror på arkitektens designidé och dess kompatibilitet med huvudbyggnadens arkitektur.

Som regel är lusthusets design underordnat huset, det finns en viss koppling som ger de två strukturerna utseendet på en enda arkitektonisk ensemble. Formen kan vara rektangulär, fyrkantig, oval, rund, polygonal (inklusive i form av en sexkant och åttkant). Samtidigt kan lusthuset se ut som ett vanligt kök och också ha en egen podiumveranda, matplats eller till och med ett rekreationsområde. Och det kan till och med se ut som ett litet hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaden mellan öppna och slutna lusthus är att väggarna i de andra modifieringarna är helt stängda . Samtidigt kan byggnaden ha fullvärdiga fönster och dörrar. Samtidigt, till skillnad från vintermodifieringar, värms inte sommarens köks lusthus alls, och därför slutar de att laga mat i det med kallt väder. Öppna motsvarigheter har inte väggar, utan staket. De är alltid fräscha, det finns inga ångor och behovet av att använda luftkonditionering elimineras.

Skiljer sig i trädgårdshus med ett sommarkök och funktionalitet. Beroende på kundens önskemål kan projekten vara mycket olika - de kan vara med en baldakin på sin egen terrass, grill, samt en grill, som kan placeras på gatan (på verandan i lusthuset själv). Byggnader har ofta flera trappsteg och räcken, andra gatsorter har inte staket på vissa sidor. Andra alternativ liknar till och med verandor som är kopplade till huset, utrustade med spisar eller spisar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Lusthus med ett sommarkök är föremål för stilen i själva huset. Därför väljs tillverkningsmaterialen desamma från vilka huvudstrukturen är byggd. Om huset är gjort i modern stil, läggs sten eller tegel som grund. Design är en komplex och kreativ process. Det är viktigt att ansvarsfullt välja rätt alternativ så att det i arkitekturen ser harmoniskt och lämpligt ut.

Till exempel, om en ekologisk designriktning väljs som grund, öppnar detta många möjligheter för utförandet av stilistiska idéer. Trä ser bra ut i landskapsarkitektur. Ett stängt lusthus kan se ut som ett sagohus, det kan tillverkas med ett gaveltak, mantlat inuti med isolerande material. Utanför kan du dekorera fönstren med snidade detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte vill ha kapitalalternativ kan du bygga ett halvstängt lusthus i rysk stil, som har staket och ett tak dekorerat med snidade paneler. I konstruktionen kan du använda en stock och en bar, för taket kan du köpa metallplattor. Verandan kan fästas framför ingången till själva lusthuset. I detta fall kan förlängningen vara halvstängd, belägen på pallen, som lusthuset självt.

Om huset är gjort i japansk stil kan du bygga ett lusthus med en grill och ett fanza -tak . Kaminen kan placeras längs en av väggarna, men själva byggnaden får inte ha staket, som går förbi pelare. Om du planerar att bygga ett alternativ där du kan gömma dig för vädret, är det bättre att bygga det med väggar eller åtminstone staket. Golvet kan läggas ut med sten, takpannor kan användas och tegel kan användas till spisen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett unikt alternativ för lusthus kan kallas polygonala strukturer. De passar perfekt i olika stilistiska riktningar. Genom att kombinera olika byggmaterial kan de indikera både modern och retrostil för husets och byggnadens arkitektoniska ensemble. Samtidigt passar de perfekt in i en eller annan designidé och kan passa även i ett litet område på den tillgängliga tomten.

Lusthus i Provence -stil sticker ut med en ljus nyans av målat trä . De avger en viss rustik enkelhet, fylld med ljus. Ett stort antal textilier sticker ut från inredningen, från gardiner till stolskydd.

Om vi pratar om stilar som minimalism, ser sådana byggnader blygsamma ut både inne och inne. Deras interiör accepterar inte något överflödigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ett lusthus med ett sommarkök kan vara annorlunda, vilket exemplen på fotogalleriet visar.

Lusthusets ursprungliga projekt i modern stil

Bild
Bild

En mysig byggnad där du kan ta emot dig själv och ta emot gäster

Bild
Bild

Ett alternativ i rysk stil som kommer att tilltala fans av ekologiska designgrenar

Bild
Bild

Ett ljust lusthus som kan bli ett mysigt vardagsrum på sommaren

Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant lösning med en terrass där du kan sitta ner för att koppla av efter en måltid

Bild
Bild

Mysigt lusthus med en varm och mysig inre atmosfär

Bild
Bild

Alternativ med tillgång till terrassen, som passar perfekt in i landskapet

Bild
Bild
Bild
Bild

En utomhusbyggnad med en grill, som kan bli en plats för vänliga sammankomster

Bild
Bild

Interiören i lusthuset, vilket ger det en del av hemmakomforten

Rekommenderad: