Lusthus För Att Ge 3x4 (38 Bilder): Gör-det-själv-konstruktion, Ritningar Och Dimensioner, Projekt Av En Gavelkonstruktion I En Halvcirkel

Innehållsförteckning:

Video: Lusthus För Att Ge 3x4 (38 Bilder): Gör-det-själv-konstruktion, Ritningar Och Dimensioner, Projekt Av En Gavelkonstruktion I En Halvcirkel

Video: Lusthus För Att Ge 3x4 (38 Bilder): Gör-det-själv-konstruktion, Ritningar Och Dimensioner, Projekt Av En Gavelkonstruktion I En Halvcirkel
Video: Gazebo 10ft Octagon Assembly Sequence from Outdoor Living Today 2016 2024, Maj
Lusthus För Att Ge 3x4 (38 Bilder): Gör-det-själv-konstruktion, Ritningar Och Dimensioner, Projekt Av En Gavelkonstruktion I En Halvcirkel
Lusthus För Att Ge 3x4 (38 Bilder): Gör-det-själv-konstruktion, Ritningar Och Dimensioner, Projekt Av En Gavelkonstruktion I En Halvcirkel
Anonim

Dacha är inte bara en plats där potatis planteras. Detta är ett mysigt lugnt hörn bort från stadens liv och rörelse, där du lugnt kan dricka doftande te, beundra skönheten i bakgården och uppriktigt prata. Därför är det en brinnande fråga att ordna en plats för samtal.

Bild
Bild

Arbor 3x4: funktioner och typer

Det finns många olika alternativ för konstruktion av lusthus: runda, åtta- och sexkantiga, fyrkantiga och rektangulära. Deras form kan vara annorlunda, precis som materialen från vilka strukturen uppförs kan vara olika: trä, metall, polykarbonat, foder och så vidare. En så stor variation gör att du kan skapa ett originellt arkitektoniskt objekt även från ett typiskt projekt. Ett lusthus 4 x 3 är en mycket vanlig landsbygd i detta avseende. Dess dimensioner rymmer upp till 20 personer, medan den inte tar upp ett så stort område.

Taket kan ge strukturen en speciell chic . Den kan dekoreras i orientalisk stil, vara dubbel eller platt, lutad, byggd i en viss vinkel. Dessutom kan även det enklaste gaveltaket eller taktaket vara accent om det täcks till exempel med färgade skiffer eller originalkakel.

Lusthuset kan antingen vara stängt eller öppet, med avtagbara fönster och fönsterluckor, med persienner eller gardiner, belysning eller till och med med en grill inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY lusthus i trä

Många utvecklare erbjuder färdiga lusthus 4x3, som kallas "nyckelfärdiga". Men konstruktionen av en sådan lätt struktur ligger inom makten hos en person som har utfört något byggnadsarbete åtminstone en gång i sitt liv. För att bygga ett enkelt lusthus i ditt lanthus krävs inte mycket specialkunskap.

Det första byggskedet är ett utkast till den framtida strukturen . Enkla ritningar av en rektangulär byggnad som anger måtten och platserna för stödbjälkarna, fönstren, dörrarna. Den färdiga skissritningen kommer att spara dig från onödiga utgifter för byggmaterial, eftersom det kommer att vara möjligt att beräkna det erforderliga beloppet med det.

Bild
Bild

Detta följs av konstruktionen av grunden. Eftersom lusthuset är en lätt (i vikt) konstruktion, kräver det ingen kapitalbas. En remsa eller till och med blockfundament kommer att göra. För en blockfundament kommer det att vara nödvändigt att förbereda 4 basblock (för större styrka kan armering placeras där) och upp till 6 ytterligare block för stöd.

Grundblocket görs enligt följande: cementkompositionen hälls i en fyrkantig grop, i vilken antingen brutet tegel eller annat material tidigare hälldes. Vid behov är armeringsstängerna också fixerade. När cementen har härdat är det nödvändigt att ta hand om vattentätning.

Bild
Bild

Grunden är klar . Du kan gå vidare till konstruktionen av ramen. Först är golvet utformat: en "låda" görs runt omkretsen, tvärgående balkar och stockar placeras. Vidare uppförs stöd och "väggar" konstrueras. Stödbalkarna är antingen helt eller delvis mantlade och lämnar plats för fönster och dörrar.

För installation av golvet används vanligtvis en speciell bräda eller trä. De är fästa på basen med naglar.

Nu, innan vi går vidare till nästa byggskede, är det nödvändigt att behandla träet med speciella skyddande föreningar, täcka det med flera lager lack.

Bild
Bild

När lusthusets huvudlåda är monterad kan du gå till taket. Som regel är taket tillverkat med en gavel, men ingen förbjuder att göra det dubbel, i orientalisk stil eller att klara sig med en gavelversion. På ett eller annat sätt kommer tekniken att reduceras till att ramen på toppen är formad, och därefter är den antingen mantlad eller täckt med takmaterial.

Lusthuset är klart . Det återstår bara att rensa det från byggskräp. Du kan också lägga till bänkar, stolar, ett bord, blommor för inredning, hänga gardiner eller persienner, leda ljus (om kvällssamlingar planeras).

Bild
Bild

Paviljong 4x3 med grill

Många människor kan inte föreställa sig sin sommarstuga vila utan utsökt kokt kött. Och ett logiskt köp för kebabälskare är en grillpanna eller grill. Dessa apparater för stekning kan vara både bärbara och stationära.

Om vila är omöjlig utan kött på kol, kan du placera en lantlig eldstad i ett lusthus . 4 x 3 paviljongen har bara en plats för installation av sådan utrustning. Då blir huvudområdet cirka 3x3. Det finns tillräckligt med plats för en genomsnittlig familj och 2-4 gäster.

Bild
Bild

När du bygger ett lusthus med en grill är det värt att överväga flera nyanser:

  • även i designstadiet bör platsen för den framtida brännaren, arbetsytor för kocken (om någon är planerad) anges på ritningen;
  • när du skapar en ritning är det värt att överväga att en öppen eld kräver skydd mot vind och regn;
  • mycket önskvärd bearbetning av trä med föreningar som ökar brandmotståndet;
  • det är också möjligt att använda andra material för konstruktion av väggar, till exempel tegel eller polykarbonat.

När lusthuset är monterat kan du fortsätta att bygga grillen om du planerar att bygga en tegel- eller stenstruktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthus av metall, polykarbonat, tegel

Ett lusthus i trädgården är ett alternativ som kommer att hålla i decennier. Men det stora utbudet av byggmaterial begränsar inte byggare bara till träämnen. Gazebos gjorda av andra material ser också mycket imponerande ut i landskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallstrukturer, särskilt med användning av konstnärligt smide, ser original och underhållande ut. Lockar och flytande linjer kan upprepa naturliga motiv och passa organiskt in i miljön. Den största nackdelen med sådana byggnader avslöjas i värmen. Metallen värms upp, och det blir ganska obehagligt och täppt att vara i lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat skapar luftrum , där du kan se allt som händer runt. Sådana byggnader kännetecknas av goda prestandaegenskaper. De behåller värmen i svalt väder och är stöt- och brandbeständiga. På grund av deras transparens släpper de in mycket ljus. Och användningen av orange polykarbonat ger en extra visuell effekt: varmt ljus varje dag, även om det är grumligt ute.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel lusthus är pålitliga och solida . En sådan struktur kommer säkert att tjäna i mer än ett decennium. I kombination med ett polykarbonattak, dekorerat i en halvcirkel, kommer en sådan struktur att bli en verklig design och arkitektonisk fynd för platsen.

Moderna konstruktionstrender pratar alltmer om gemensam användning av flera typer av material: ett tak av polykarbonat, träbalkar, foder, tegelsten. Varje byggmaterial har sina egna fördelar, och i kombination med andra blir det ännu bättre.

Bild
Bild

Intressanta idéer

Byggandet av ett lusthus i landet är inte ett infall, men en nödvändighet, om du behöver en plats att gömma dig för solen, sitt tyst, ta en paus från trädgårdsstriden för skörden. Och vad det blir - ett enkelt tak på pelare eller en utsökt halvstängd byggnad med en grill - det är upp till ägarna av dacha att bestämma. Det viktigaste är att lusthuset i alla fall blir en dekoration av platsen, och samtidigt kommer det fortfarande att utföra sin praktiska funktion regelbundet i mer än ett år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett typiskt projekt kan se original ut om det är gjort i en viss stil

  • Rysk stil - det här är särskilt ett träd, timmerbyggnader. Naturlighet och estetik är de främsta kännetecknen för denna trend.
  • Alpin (Chalet) stil - sten och trä, en gråbrun skala visas i den. Fasthet och närhet till naturen.
  • Kanadensisk stil - tydliga linjer, enkla material (trä, sten, glas), till och med lite kubism.
  • Östlig stil - lugn och lugn är inneboende i en sådan ström, och även - dubbla takbåtar.
  • Modern stil (som högteknologi). Metall eller polykarbonat passar perfekt in i designriktningen. Och också - det här är ett fält för verkliga experiment med form. Till exempel kan du göra ett runt tak.

Även en opretentiös detalj vid första anblicken kan göra lusthuset ljust och unikt: runda fönster eller dörröppningar, lakoniska gardiner, vackra krukor med blommor och mycket mer. Det viktigaste är att inte vara rädd för att förkroppsliga dina idéer och idéer, att anpassa lusthusets design för dig själv och efter eget tycke.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig att bygga ett lusthus med egna händer i följande video.

Rekommenderad: