Vagn (60 Bilder): Exempel På Hus, Hur Det är I Konstruktion Och Hur Det Ser Ut, Timmervagnar, Handskurna Trävagnar, Lärkträ

Innehållsförteckning:

Video: Vagn (60 Bilder): Exempel På Hus, Hur Det är I Konstruktion Och Hur Det Ser Ut, Timmervagnar, Handskurna Trävagnar, Lärkträ

Video: Vagn (60 Bilder): Exempel På Hus, Hur Det är I Konstruktion Och Hur Det Ser Ut, Timmervagnar, Handskurna Trävagnar, Lärkträ
Video: Дом из Финского Бревна за 7 дней своими руками. Шаг за шагом 2024, Maj
Vagn (60 Bilder): Exempel På Hus, Hur Det är I Konstruktion Och Hur Det Ser Ut, Timmervagnar, Handskurna Trävagnar, Lärkträ
Vagn (60 Bilder): Exempel På Hus, Hur Det är I Konstruktion Och Hur Det Ser Ut, Timmervagnar, Handskurna Trävagnar, Lärkträ
Anonim

För närvarande vet inte alla att en vagn inte bara är en design för att installera ett artilleripistol. I själva verket är detta också namnet på staplarna som bearbetas med en speciell teknik. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på dessa detaljer och ta reda på hur de passar in i byggverksamheten.

Bild
Bild

Vad det är?

Först och främst är det lämpligt att förstå vad vagnen är. Detta material presenteras i form av en stock som huggits från motsatta sidor. När du använder dessa föremål används speciella lås . På grund av det senare tillhandahålls hög hållfasthet och värmeisolering av högkvalitativ design.

Först använde endast skandinaviska specialister enorma brädor i konstruktionen, och sedan utvecklades låsfästen i Norge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Idag används vapenvagnen inte i stor utsträckning i byggnadsarbeten. Detta beror inte på dess låga kvalitet, utan på den låga medvetenheten om människor som bygger hus eller sommarstugor. Idag är inte alla medvetna om vilka funktioner en vagn har och hur man arbetar med den. De som vände sig till driften av sådana strukturer är dock mest nöjda med dem. Låt oss i detalj överväga vad som är fördelarna med vagnen.

När det gäller dess fysiska egenskaper liknar vagnen på många sätt en vanlig rundad stock . Materialet i fråga är tillverkat av både torrt och blött virke.

Det spricker nästan aldrig

Bild
Bild

Vagnen anses vara en praktisk, pålitlig design . Faktum är att det under dess produktion finns kvar en sidoskärning av en stock, som också används (vilket betyder en platta). Ofta är det från plattan som bra staket, skiljeväggar eller grova golv görs.

I det här fallet finns det praktiskt taget inget värdelöst avfall.

Bild
Bild

Materialet i fråga är universellt, eftersom det kan användas för byggande av sommarstugor och privata hus av absolut vilken grad av komplexitet som helst . Vagnen används också vid konstruktion av bad i de angränsande områdena.

Den perfekt platta profilen ger sådana byggnader ett mycket attraktivt, snyggt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vagnen är ett mycket flexibelt material som är bekvämt att arbeta med . Loggar kan formas på många olika sätt utan stora svårigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om huset byggs med en vagn kommer ägarna att kunna spara bra på att värma det i framtiden . Så tegelbyggnader svalnar mycket snabbt, och det tar mycket tid och energikostnader att värma dem efter nedkylning. Det rekommenderas inte att lämna sådana strukturer även under en kort period.

Om konstruktionen byggdes med en vagn kan du glömma sådana problem.

Bild
Bild

Hus med en vagn visar sig vara mer ekonomiska i jämförelse med samma tegelalternativ . Även väggarna i en vagnbyggnad kan göras tunnare än tegel, som inte kan skryta med goda värmebesparande egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras miljösäkerheten för byggnader som uppförts med hjälp av en vagn . Konstruktionerna som övervägs är inte giftiga, är gjorda av naturmaterial och avger inga hårda kemiska lukt.

Sådana element kan inte skada människors och husdjurs hälsa.

Bild
Bild

Vagnen har utmärkta dekorativa egenskaper . Byggnaderna, som var gjorda av en vagn, har ett mycket vackert utseende, ser rika ut och lockar mycket uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hus byggda av en vagn anses vara starkare och mer hållbara än andra träkonstruktioner . Detta är en funktion som lockar många husägare till vagnen.

Bild
Bild

Vagnen i sig har inte präglade och rundade delar, därför begränsar den inte heller boytan . Runda stockar kan inte skryta med samma kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hus som byggs med en vagn behöver inte obligatorisk utvändig och intern efterbehandling . Byggnaderna är redan mycket attraktiva och mysiga.

Värdar kan spara på inköp av ytterligare efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt experter är vagnbyggnaderna av den lätta typen .därför finns det inget behov av att förbereda djupt begravda fundament för dem.

På grund av detta minskar också den totala uppskattningen av byggnadsarbetet märkbart.

Bild
Bild

I byggnader byggda av en vagn , läggandet av teknisk kommunikation visar sig vara enklare och snabbare, skapar inte stora svårigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vagnen, liksom alla andra material, har inte bara fördelar utan också vissa nackdelar. Det senare måste beaktas när du planerar att bygga ett hus eller sommarstuga.

Det norska slottet, som används vid konstruktionen av vagnen, utmärks av en mycket komplex anordning . På grund av detta kräver installationsarbete en person med stor skicklighet och erfarenhet i sådana frågor. Ägarna måste oftast kontakta ett team av specialister, och detta är en extra kostnad.

Bild
Bild

Vagnen, liksom många andra typer av virke, visar sig vara mer mottaglig för ruttnande, mögelbildning (som en stock) . Saken är att ett lager av trävirke skärs från vagnens ändar, vilket skyddar materialet från de angivna negativa konsekvenserna. Av denna anledning kräver strukturerna i fråga särskilt noggrant och regelbundet underhåll i form av speciella skyddande behandlingar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att vagnen i jämförelse med samma tegelsten ofta är billigare dock är sådant material dyrt om en person vill bygga ett stort och gediget hus. Ofta vägrar konsumenterna att använda de aktuella strukturerna på grund av deras pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den förberedande etappen för vagnen är mycket lång . Det tar ofta flera år. Användare måste anpassa sig till dessa funktioner i materialet.

Bild
Bild

Husprojekt planeras byggas enligt norsk teknik , behöver endast utvecklas av erfarna tekniker och anpassas. Det är sant att vissa människor använder färdiga projekt.

Det viktigaste är att inte ta på sig sådana saker på egen hand om du inte har lämplig erfarenhet och kunskap.

Bild
Bild

Ett vagnhus av hög kvalitet kan hålla länge , men det måste fortfarande behandlas med skyddande lösningar. Utan ett antiseptiskt medel kommer även det mest pålitliga och robusta trädet snart att förlora sin tidigare attraktionskraft och kollapsa i en eller annan grad.

Bild
Bild

Alla träbyggnader är brandfarliga . Detta gäller även byggnader från en vagn. Sådana strukturer är mycket brandfarliga och kan aktivt stödja förbränning.

Detta är en allvarlig nackdel som måste beaktas innan byggnadsarbeten påbörjas.

Bild
Bild

Som du kan se har vagnen tillräckligt många fördelar och nackdelar, även om det finns fler av de förstnämnda. Varje person bestämmer själv om det är värt att vända sig till sådant material eller välja något enklare och mer tillgängligt.

Bild
Bild

Material (redigera)

Låt oss i detalj överväga vilka material som ligger till grund för pistolvagnen.

Bjälkar

I folket kallas vagnen ibland för en tvådelad eller tvådelad balk. Vanligtvis betyder det att en speciell säng är avsedd (särskilt bearbetat byggvirke). Den senare måste läggas på en horisontell bas. I de flesta fall utför en sådan säng funktioner som en direkt stödstruktur, en överlappning.

Bild
Bild

Logga

En vagn är först och främst en stock som har genomgått speciell träbearbetning. Presenteras i form av stora brädor för byggande av hus på landet och på landet . Plankor används från olika träslag, till exempel från cederträ, lärk, asp eller gran. Tallprov är också populära.

I de flesta fall är vagnen baserad på barrträd . Vagnen anses vara ett modernt material, som har mer gemensamt med den rundade stocken. Vissa experter ser dock i vagnen bara en balk med två rundade sidor, som de verkar ha glömt bort.

Bild
Bild

Ansökan

Det är värt att förstå hur och för vad det ansedda byggmaterialet används

  • Vagnen låter dig bygga mycket pålitliga, starka och högkvalitativa hus. Byggnaden kan ha vilken svårighetsgrad som helst. Det viktigaste är att projektet med ett sådant hus ska utvecklas av en erfaren specialist.
  • Från sådana strukturer kan du göra ett varmt och mysigt hus på landet, som kan vara antingen enkelt eller mer invecklat.
  • Mycket bra varma bad erhålls från pistolvagnen. Byggnaderna håller mycket hög kvalitet, och det idealiska mikroklimatet bevaras i sin inre del.

Inte bara goda och vackra hus eller bad är byggda av vagnen, utan också andra arkitektoniska strukturer. Ibland är en vacker trädgårdsmöbel för ett sommarresidens gjord av trä som har genomgått en så specifik behandling. Det kan vara en snygg bänk eller ett bord. Sådana produkter kan ha olika storlekar och mönster - allt begränsas av befälhavarens fantasi och storleken på det fria området han äger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Få människor vet att de strukturer som övervägs är fullt möjliga att bygga med egna händer. Mycket ofta utförs byggandet av bostadshus från en vagn med hjälp av nordlig tall. Dess diameter kan vara från 29 till 37 cm. Efter bearbetning ändras storleken och når 22-23 cm. Produktionen av en hemgjord vapenvagn måste utföras med specialutrustning. Stöddelen är utformad endast efter att noggranna markeringar har applicerats. Och nu kommer vi att i detalj överväga huvudstadierna av arbetet med oberoende tillverkning av en vagn.

  • Det rekommenderas att endast en specialist gör märkningarna. Efter det skärs låset ut.
  • Det längsgående spåret måste vara markerat. I det här fallet måste du dra en linje med en adze.
  • Därefter måste du göra en grundlig slipning av gardinerna. Tack vare dessa åtgärder visar det sig att skapa snygga och perfekt släta ytor på alla delar.
  • Vi får inte heller glömma kabinen (kanske manuell) på hörnen från vagnen.
  • Alla komponenter i en hemgjord design måste behandlas med speciella skyddslösningar - antiseptika. Sådana utstryk kommer att förhindra ruttnande, uttorkning av trädet, liksom förstörelse på grund av insektsattacker.

När den hemlagade vagnen är gjord kan du gå vidare till byggandet av byggnaden - ett hus på landet, ett badhus eller en bostadshus.

Bild
Bild

Hur beräknar man kvantiteten?

Innan du går vidare till byggnadsarbetet måste du köpa alla nödvändiga byggmaterial. Befälhavaren måste nödvändigtvis korrekt beräkna antalet komponenter för att montera en stark och högkvalitativ struktur . Man bör komma ihåg att det i en kub kan finnas en mängd olika material, beroende på deras dimensionella parametrar (det finns brädor av olika storlekar med en längd, till exempel 5-6 meter, 25-50 mm tjocka). Kubikkapaciteten beräknas alltid baserat på höjd, längd och bredd.

Det enklaste sättet att beräkna mängden transport är att använda elektroniska online -räknare . Liknande applikationer finns på många byggarbetsplatser. Efter att ha gjort alla nödvändiga beräkningar kommer det att vara möjligt att köpa den perfekta mängden transport.

Det rekommenderas inte att försumma detta skede för att inte möta brist på nödvändigt material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Läggningsmetoder

För att fungera korrekt med vagnen måste du veta exakt hur den måste läggas korrekt. När du lägger vagnen är det mycket viktigt att ge konstruktionen maximal stabilitet och tillförlitlighet . Om allt görs korrekt kan ett hus byggt med en liknande struktur tjäna i många år utan att förlora sin visuella attraktion. Vissa strukturer kan hålla i över 200 år.

Många vänder sig till att lägga en vagn på en bänk . Detta är ett idealiskt sätt när ett hus eller ett lågt badhus byggs (endast 1 våning). För högre höjder är denna metod inte lämplig. Med den angivna installationsmetoden görs alltid hörnfogar på olika ställen på var och en av kronorna. Det betyder att vagnen på en vägg i byggnaden i den nedre kanten kommer att ha en storlek, och i den övre - en annan. Och detta görs längs timmerhusets hela höjd.

Det finns också ett lite annorlunda sätt . Om stockar av standardstorlek (6 m) används läggs de ofta ut en-mot-en i ett klart horisontellt läge. Således visar det sig vara lätt att bilda kronan på strukturen. För att göra dockningen så tillförlitlig som möjligt bildas spår placerade i elementets övre del. Det är där mellanledningen tätas. Särskilda snitt görs i stockens hörn. Dessa är lås med kilformad profil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiska tips och råd

Om du har bestämt dig för att bygga ett hus eller ett bad från en vagn, är det lämpligt att anta några användbara tips och tricks som hjälper dig att inte möta många problem

Det rekommenderas att planera byggandet av hus eller bostadshus, bad från en vagn i förväg (helst flera år i förväg). Materialet för sådant konstruktionsarbete måste vara ordentligt förberett, och det tar en viss tid

Bild
Bild

Om huset är byggt av en vagn behövs det ingen ytterligare isolering. Tjockleken på väggarna i sådana strukturer varierar från 20 till 25 cm, så att de perfekt håller värmen inuti

Bild
Bild

När man utrustar bostäder från en vagn, föredrar många att placera eldstäder här. En sådan komponent passar perfekt in i vagnbyggnaden och kommer att se väldigt rik ut

Bild
Bild

Om vagnen bearbetas korrekt och regelbundet kommer de små sprickorna som bildas med tiden att bli dekorativa komponenter i materialet och kommer inte att skada det

Bild
Bild

Små bitar som finns kvar från vagnen får inte kastas, användas som ved. Sådana komponenter kan användas för att göra mycket vackra trädgårdsmöbler och andra små saker som en gunga

Bild
Bild

Om stockens yta inte är helt plan, är det lämpligt att trimma den med en slipmaskin. Det är nödvändigt att uppnå den oklanderliga kvaliteten på materialen som ingår i hussatsen. Strukturlåsens täthet beror direkt på denna faktor

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att med en stor krympning av huset från vagnen och tillräcklig torkning av materialet blir låsfogarna tätare och mer tillförlitliga. Detta är en av de karaktäristiska egenskaperna hos vagnbyggnaderna

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att bygga ett hus från en vagn själv om du inte har tillräcklig erfarenhet av sådana arbeten. Byggandet av byggnader från det aktuella materialet är svårt och kräver lämplig kompetens, utan vilken du kan möta många allvarliga misstag. Därefter kan detta medföra onödiga ändringar och utgifter. Det är bättre att omedelbart kontakta en specialist

Bild
Bild

Det rekommenderas inte heller att designa ett framtida hus eller badhus från en vagn på egen hand. Planer för framtida byggnader görs på beställning av proffs - det är dem du ska kontakta

Bild
Bild

En struktur av vilken komplexitet som helst kan monteras från en vagn utan att använda metallfästen. För att öka den operativa belastningen längs avvecklingen av sådana strukturer vänder de sig till specialiserade fästelement

Bild
Bild
Bild
Bild

Antiseptiska behandlingar kan inte försummas om du äger en brandmonitor. Experter rekommenderar att belägga trädet var 2-3: e år. Efter 3-6 år är det lämpligt att göra tätning av byggnaden

Rekommenderad: