Creeper För Walk-behind Traktor: Vad är Det? Hur Man Gör En Växelkrypare Med Egna Händer Enligt Ritningarna? Installation

Innehållsförteckning:

Video: Creeper För Walk-behind Traktor: Vad är Det? Hur Man Gör En Växelkrypare Med Egna Händer Enligt Ritningarna? Installation

Video: Creeper För Walk-behind Traktor: Vad är Det? Hur Man Gör En Växelkrypare Med Egna Händer Enligt Ritningarna? Installation
Video: 4 supersmarta tips för förvaring 2024, Maj
Creeper För Walk-behind Traktor: Vad är Det? Hur Man Gör En Växelkrypare Med Egna Händer Enligt Ritningarna? Installation
Creeper För Walk-behind Traktor: Vad är Det? Hur Man Gör En Växelkrypare Med Egna Händer Enligt Ritningarna? Installation
Anonim

Mototeknik, i synnerhet walk-behind traktorer, har inte varit det första året för ägare av jordbruksmarker att vara trogna assistenter som kan utföra ett brett utbud av arbete med minsta ansträngning och tid. Ibland är emellertid driftsparametrarna för dessa enheter inte längre tillräckliga för att utföra vissa uppgifter, eller så fungerar utrustningen dåligt. I det här fallet hjälper en enhet som en färdreducerare (reduktionsväxel) för en bakomliggande traktor att hantera individuella problem.

Bild
Bild

Syftet med reduktionsväxeln

Creeper är en konventionell reduktionsväxel som ökar vridmomentet genom att minska motorvarvtalet. Krypens drift är rationell: när man odlar bördiga eller odlade marker, djupplogar, transporterar tunga laster eller använder tunga redskap. I det dagliga arbetet under sådana förhållanden är det nödvändigt att kontrollera arbetsförfarandet så nära som möjligt.

Det rätta beslutet skulle vara att sänka motorvarvtalet och arbeta med lägsta varvtal . Men i en sådan situation förloras också makt, vilket är oacceptabelt. Här kommer motoblock reducerare färdreducerare till undsättning. De gör det möjligt att, utan att minska motorvarvtalet, och därför utan att tappa kraft, få optimal kontroll över bearbetningsförfarandet och till och med öka effekten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har erfarenhet och färdigheter kan du göra en växellåda med egna händer med hjälp av lättillgängligt material och utrustning eller köpa en redan fungerande produkt, vars sortiment på marknaden för jordbruksmaskiner är stort och tillgängligt för konsumenter med olika möjligheter.

Sorter av kryp för motorfordon

Reducerare för motorcyklar kan ha olika strukturer och driftsprinciper. Följaktligen har någon av dessa mekanismer olika parametrar, fördelar och brister.

Enligt sådana indikatorer är reduktionsväxellådorna som finns på marknaden för motorfordon indelade i flera typer

Reduktionsväxlar - denna utrustning har en särskilt robust design. Stålet av vilket kugghjulen är gjorda är belagda med specialiserade skyddsmedel, vilket avsevärt ökar stabiliteten och förlänger växelns användningstid. Bland nackdelarna med denna typ av enhet är det nödvändigt att fokusera på det höga priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snäckväxelreducerare - motorfordon med motorer utrustade med vertikala axlar är utrustade med liknande anordningar. Snäckväxeln för maskinen är huvudsakligen avsedd för plöjning av tidigare odlad jord. Användningen av en maskreducer på oodlad mark leder till dess oundvikliga misslyckande.

Bild
Bild

Kedjebrytare - utrustning av denna typ har en lång livslängd och ett överkomligt pris. Locket på enheten kan vara hopfällbart och icke-hopfällbart. Det första provet är mycket mer praktiskt, eftersom om en enhet med ett hopfällbart skal misslyckas kan det i alla fall repareras på egen hand.

Bild
Bild

Kombinerad (växelkedja) kryp - redskap av denna typ är den mest lämpliga lösningen för utrustning av traktorer. De kännetecknas av ett lågt pris, har en lång funktionell resurs och tål perfekt höga belastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje reduktionsväxel beter sig på sitt eget sätt under olika användningsförhållanden. Det är nödvändigt att inte glömma detta när du väljer en viss enhet för motorfordon.

Hur gör man en kryp för en bakomliggande traktor med egna händer?

Det höga priset på enskilda enheter får bönderna att skapa reduktionslådor på egen hand. Vid första anblicken kommer detta att vara ganska svårt att genomföra. Men om du anstränger dig kan du skapa en högkvalitativ enhet som minskar motorfordonens hastighet.

Innan du fortsätter med tillverkningen av en reduktionsväxel är det värt att göra ditt val: vilken typ av armatur du ska skapa. Dessutom är det mycket viktigt att välja förhållandet mellan antalet tänder i det drivna redskapet och antalet tänder på drivhjulet - vridmomentet och hastigheten på den utgående axeln beror på detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom allt är det nödvändigt att bestämma vikten och dimensionerna på den framtida reduktionsväxeln. Var noga med att studera ritningarna som leder dig till rätt åtgärdssekvens när du monterar fixturen.

När du gör det själv är det lämpligt att välja en kedjebryggare för en bakomliggande traktor. Det kännetecknas av hög hållbarhet, och reservdelar till det finns nästan överallt. För att montera en sänkanordning för motorfordon måste du köpa följande reservdelar i förväg:

  • axlar - primära och sekundära;
  • en uppsättning kedjehjul som har förhållandet mellan antalet varv för den sekundära axeln och antalet varv för den primära axeln som krävs för drift;
  • lager, vars standardstorlek är avsedd för axlarnas och axlarnas diametrar;
  • kedjor, tack vare vilka vridmomentet kommer att överföras;
  • hörnprofil - det är nödvändigt att skapa en ram och fixa hela enheten;
  • fodral - du kan köpa färdigt eller göra det själv;
  • plåt, 5 millimeter tjock.
Bild
Bild

Monteringsproceduren för att minska växellådans rörelse för motorfordon är följande

  • Placera först drivhjulen på ingångsaxeln. I det här fallet kan du träna kilspår eller flänsanslutning. Om strukturen är stor kan elementen fixeras med punktsvetsning. Under monteringsprocessen, se till att stjärnorna inte överhettas, eftersom detta hotar dem med deformation.
  • Vidare, från 2 axelaxlar, utgör ingångsaxeln. Placera motsatta flänsar på dess ändar.
  • Fixera det drivna kedjehjulet mellan flänsarna och använd sedan bultarna för att ansluta axelaxlarna och kedjehjulet. Om du inte vill utrusta strukturen med bultade anslutningar kan du göra en integrerad axel, på vilken du måste göra en kilspår för att installera nyckeln. Det ofullkomliga med en sådan förbindelse är att asterisken under inverkan av axlarnas krafter har förmågan att vända i någon av två riktningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Huset för resreduceraren kan göras med dina egna händer, eller så kan du använda en färdig fabriksdesign, där det redan finns platser för packboxens packning och axellager.
  • Montera kullager av sluten typ i kroppens hålighet. I grund och botten har de en cylindrisk konfiguration och är installerade "tätt".
  • Placera och fixera ingångsaxeln mellan lagerets excentriska dynor - detta gör det möjligt att justera axeln i sitt sätesuttag. I detta fall bör korrigeringsgränsen vara lika med 15 för enhetens normalt spända kedja.
  • Sätt slutligen en specialpackning i reduktionsväxeln.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En hemgjord reduktionsutrustning som skapats på ett liknande sätt är nästan lika bra som dess industriella prototyper när det gäller kvalitet och prestanda. De kan användas för att utrusta motorfordon "Neva" och andra jordbruksmaskiner av rysk och utländsk tillverkning.

Efter att ha gjort en kryp, måste den testas . För att göra detta måste den vara ansluten till dragkroken på den bakomliggande traktorn och även sätta hjul för enheten. Om allt görs enligt reglerna roterar hjulen långsamt; i detta fall måste själva enheten pressas mot jordytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Internt växellåda

För konstruktiv aktivitet behöver du:

  • skruvmejslar av olika storlekar;
  • hacksåg för järn;
  • tång;
  • låssmed yews;
  • svetsmaskin;
  • hammare av olika vikter;
  • gummi för packningar;
  • elektrisk borr och borr.
Bild
Bild

Förarbete

Om verktyget och ritningarna är klara är det nödvändigt att förbereda materialet för svetsning av kroppen eller ta ett färdigt. Du kan samla den från bitar av rostfritt stål. Förberedda växlar bör fritt komma in i det förberedda huset. De kan tas från en gammal bensinsåg. Varumärket "Druzhba" eller någon annan kommer att göra. Sågen måste demonteras försiktigt och oskadade kugghjul och axlar tas bort. De rengörs och tvättas, sedan väljs de efter måtten enligt utväxlingsförhållandet. Vid beräkning av utväxlingen är det nödvändigt att ta ut antalet tomgångsvarv för motorns vevaxel och lägga till 10% till dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsarbete

När enheten monteras sätts elementen noggrant på plats i kroppen och rullas. Lådan måste stängas tätt - detta skyddar elementen från smuts och damm. Tätningar är monterade på axlarna. Smörjmedel hälls i kroppshålan. Hemmagjord tillverkning är ansluten på samma sätt som en vanlig växellåda. För att testa den, starta motorn och rulla den på marken. Komponentdelarna ska gnugga lite med varandra.

Krav för din egen säkerhet när du använder en reduktionsväxel

  • Under arbetet krävs det att bära extremt tåliga specialskor.
  • Innan du börjar använda enheten är det absolut nödvändigt att se till att absolut alla fästelement är helt anslutna.
  • Det är nödvändigt att smörja alla kedjehjul och kedjor med fett endast innan motorn startas eller efter att motorn stannat (det rekommenderas att utföra en liknande procedur minst en gång om året).
  • Denna enhet tillhör en grupp källor med hög fara. Det är förbjudet att använda det under myndighetsåldern.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om mekanismen förvaras under en kort tid måste den dessutom rengöras från smuts och damm och torkas torrt. Om långtidsförvaring av utrustningen är planerad, är inte bara rengöring nödvändig, utan också applicering av speciell konserveringsolja på alla ytor och fästelement.

Rekommenderad: