Ändring Av En Gående Traktor: Hur Man Gör En ATV Och En Hemlagad Karakat? Vad Kan Man Göra Av En Gående Traktor Och Hur Man Gör En Minitraktor, En Vedklyva Och En Trehjuling Med Eg

Innehållsförteckning:

Video: Ändring Av En Gående Traktor: Hur Man Gör En ATV Och En Hemlagad Karakat? Vad Kan Man Göra Av En Gående Traktor Och Hur Man Gör En Minitraktor, En Vedklyva Och En Trehjuling Med Eg

Video: Ändring Av En Gående Traktor: Hur Man Gör En ATV Och En Hemlagad Karakat? Vad Kan Man Göra Av En Gående Traktor Och Hur Man Gör En Minitraktor, En Vedklyva Och En Trehjuling Med Eg
Video: hur du gör din snäcka 2024, April
Ändring Av En Gående Traktor: Hur Man Gör En ATV Och En Hemlagad Karakat? Vad Kan Man Göra Av En Gående Traktor Och Hur Man Gör En Minitraktor, En Vedklyva Och En Trehjuling Med Eg
Ändring Av En Gående Traktor: Hur Man Gör En ATV Och En Hemlagad Karakat? Vad Kan Man Göra Av En Gående Traktor Och Hur Man Gör En Minitraktor, En Vedklyva Och En Trehjuling Med Eg
Anonim

De som skapade motoblock visste inte ens vad folkhantverkare kunde förvandla dem till. Och de senare gjorde sitt bästa: från vanliga motoblock kunde de inte bara göra terränghjulingar, utan även snöskotrar och trehjulingar.

Vilka material kan du behöva?

För att göra om en walk-behind traktor behöver du enkla verktyg samt ritningar. Först när allt du behöver är till hands kan du börja arbeta med ändringen.

Verktyg du behöver:

  • en uppsättning nycklar, samt övningar;
  • elektrisk borr;
  • svetsmaskin;
  • Bulgariska;
  • olika element för fästelement;
  • uppsättning skruvmejslar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kan du göra en ATV och en trehjuling?

Om vi pratar om en ATV är det viktigt att veta att det här är en ganska kraftfull fyrhjulig motorcykel. Den har hög hastighet, och du kan köra en sådan enhet var som helst. En av de viktigaste delarna i den är motorn. Det är därför ATV och trehjulingar, ombyggda från motoblock, har visat sig perfekt. För detta kan du använda vilken modell som helst, men motorer från "Neva" är bäst lämpade.

För att göra sådana enheter med egna händer behöver du inte göra om den bakomliggande traktorn särskilt. Det enda du behöver få eller göra själv är ritningarna. Därefter kan du gå vidare till själva ändringen.

Arbetet kan delas in i flera steg:

  • först måste du expandera hjulen;
  • vidare - du måste installera kraftfullare hjul;
  • efter det bör du ta itu med ramen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom de flesta motoblock har hjul placerade direkt under motorn måste de breddas något. För detta måste insatser sättas på en speciell maskin. Om du inte kan göra det här hemma behöver du bara gå till affären och köpa adaptrar för att expandera hjulen på den bakomliggande traktorn.

Efter det kan du börja ändra ramen . För en ATV eller trehjuling kan du ta en ram från en cykel eller motorcykel. Om det inte finns där kan eventuella sticklingar från vattenledningar göra. Du kan fästa en sådan ram med två stift, med hjälp av en svängfog för detta.

Sedan kan du börja installera hjulen. Först måste du bestämma vilka diskar du kan använda. Skivor som tas från en bil fungerar bäst. Det är nödvändigt att ta gummi med låg profil så att det passar tätare på själva skivorna.

Genom att ändra en bakomliggande traktor på detta sätt kan du få en underbar enhet som kan röra sig på vilken väg som helst, och kostnaderna blir helt små.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för att göra en karakat

För att montera en hemlagad karakat måste du först bestämma vilken teknik du kan ta ramen från. En ram från en Ural -motorcykel är perfekt. Därefter måste du göra en fjädring, liksom en bakhjulsdrift. Sedan måste du använda ett hörn för att ansluta rattstången, sidodelarna och en speciell konsol.

Efter det kan du börja fästa hjulen . Du kan ta gummi från bilar som "Ural" eller "KamAZ". Den sista som installerades är motorn från den bakomliggande traktorn, liksom alla ytterligare system - det är nödvändigt att ansluta bromsar och koppling, och också ta hand om gasutsläppssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter montering är det absolut nödvändigt att testa den tillverkade karakaten. Med hjälp av ett sådant hemgjord terrängfordon kan du enkelt köra även till sumpiga platser.

Hur konstruerar jag en minitraktor korrekt?

Att bryta in en walk-behind-traktor i en minitraktor utförs i flera steg. Först måste du ta itu med ramen. Den är tillverkad av hållbar metall, som skärs i bitar med önskad längd och sedan svetsas ihop. När ramen är klar kan du börja montera underredet.

Om motorn sitter på framsidan kan bredden på hjulen lämnas densamma som i den bakomliggande traktorn . För att fästa hjulen på baksidan behöver du en extra axel. Den är gjord i önskad längd, en vanlig rördel är lämplig för detta, det viktigaste är att bredden passar. Bussningar och lager måste installeras i rörets ändar. Det blir då möjligt att installera hjul på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om motorn bestäms att placeras på baksidan, måste bredden på hjulen ökas, annars har minitraktorn inte den nödvändiga balanseringen. Så du måste ta bort hjulen från den bakomliggande traktorn, varefter du måste göra bron lite bredare.

För att använda minitraktorn kan du ta handtagen från den bakomliggande traktorn . Detta kommer dock att få den konverterade traktorn att se ut som en motorcykel, och det blir lite besvärligt att köra. För enkelhets skull är det bättre att installera en konventionell rattstång.

Förarstolen kan tillverkas av en släde som behöver svetsas. Dessutom får man inte glömma att sätta strålkastarna, liksom måtten. Efter att minitraktorn är monterad är det absolut nödvändigt att smörja in alla delar och köra in den.

Av allt detta följer att nästan varje person, även lite bekant med tekniken, kan omvandla en bakomliggande traktor till en minitraktor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi gör en vedklyva

Bland annat kan en vedklyva tillverkas av en bakomliggande traktor. För att göra detta måste du skära en kon på en speciell maskin, liksom en tråd. Därefter måste den redan färdiga konen monteras på en axel som har lämpliga lager. Sedan måste en fläns och en asterisk installeras i slutet av axeln. Det kan tas från ett motorcykelhjul.

Konen kan fästas på axeln med en bult . Därefter måste en distanshållare av rör samt ett par muttrar installeras mellan motorn och själva axeln. Detta hjälper till att dra åt kedjan. För att göra stöd för axeln kan du ta stöd från Zhiguli. Motorn måste tas från den bakomliggande traktorn. Med denna omdesignade struktur kan du enkelt klara vedklyvningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra omarbetningsalternativ

Dessutom blir det även möjligt att tillverka annan utrustning från den bakomliggande traktorn. Till exempel kan du få en dumper, pneumatisk drivenhet eller vibrerande platta. Vissa hantverkare gör också en lastare eller snöskoter från en bakomliggande traktor. Många använder traktorer för att skörda majs.

Snöskoter

Denna design gör det enkelt att röra sig i snön. Detta kräver tillräckligt breda hjul. Larven kan fås från en gammal snöskoter. Hon kommer att kunna passa under hjulen på den bakomliggande traktorn. Själva snöskotern är gjord av en ram, spår, några upphängningselement. Fästet kan användas från en bakomliggande traktor. Detta är en utmärkt snöskoter, som också är lämplig för jakt i träsket. Därför blir resultatet både ett träskfordon och en snöskoter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motoriserat dragfordon

Ibland måste du möta många nackdelar när du köper ett fabriksmotoriserat dragfordon. Därför är de oftast gjorda för hand. De visar sig vara tillräckligt starka om du använder en bakomliggande traktor för detta. Denna design kommer att göra sitt jobb perfekt, och kommer också att spara bränsle. Dessutom kommer det att vara möjligt att fästa fack på en sådan struktur för att fälla de nödvändiga verktygen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grävmaskin

Som ett resultat av ändringen kommer en sådan teknik att visa sig vara ganska kompakt och bekväm. Men för att klara detta arbete måste du först göra ritningar. Allt arbete med ritningar måste utföras i detalj - detta kommer att underlätta ytterligare arbete. Efter det kan du göra själva konstruktionen. Först måste du göra en ram, du kan använda en kanal. Efter det måste du fästa strålen (upp till 11 meter) till ramen. Fjädrar och fjädrar behövs inte. För ett enklare alternativ kan du använda en hemgjord axel som hjulen är monterade på. Resultatet är ett chassi. Vidare, med hjälp av en speciell maskin, är det nödvändigt att slipa ut alla mekanismer som behövs för rörelse, liksom fästen och fästen för hydraulcylindrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hinken kan köpas i affären. För hydraulik måste du köpa en pump, och du kan också använda cylindrarna från gamla KamAZ. Du måste också köpa en hydraulventil som du behöver för att styra grävmaskinen.

När alla delar är köpta kan du börja montera . Sedan måste du ansluta kraftuttagsaxeln på den bakomliggande traktorn, liksom oljepumpen genom kardan. Efter det måste du ansluta all hydraulik med högtrycksslangar. Vidare - den färdiga strukturen måste målas, liksom alla detaljer måste smörjas, varefter den måste provas i arbete.

Motobur

Många fiskare vill inte längre fiska med en konventionell borr, så några av dem bestämmer sig för att konvertera den bakomliggande traktorn, som inte behövs på vintern, till en isyxa. Du behöver inte använda särskilda ansträngningar för detta. Du behöver bara ordna om hjulen på "Zhiguli", samt göra ett munstycke för att sätta igång borren. Då kan du lugnt fiska. På sommaren kommer den bakomliggande traktorn att användas igen för sitt avsedda ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motorvinsch

En sådan hemlagad walk-behind traktor kan göras hemma. Detta hjälper till att spara pengar. För tillverkning behöver du en motor, en ram, liksom båda axlarna: övre och nedre. Motorn för detta kan tas från en motorsåg. Dessutom är det absolut nödvändigt att göra ritningar och sedan fortsätta med monteringen.

Dessutom kan traktorer från fabriken efter eget gottfinnande konverteras till andra utföranden, till exempel en trike eller cirkulär.

Således, om du visar lite uppfinningsrikedom, samt får några detaljer och gör ritningar av hög kvalitet, kan du använda den bakomliggande traktorn som källmaterial för tillverkning av ett stort antal enheter som kommer att bli oumbärliga hjälpare i hushåll vid olika tider på året. Det är dock viktigt att noggrant följa monteringsanvisningarna och följa alla rekommendationer.

Rekommenderad: