Högtalarna Tänds: Vad Ska Jag Göra Om Högtalaren Skjuter Från Förstärkaren? Varför Hörs Bakgrunden Till En Löpande Generator?

Innehållsförteckning:

Video: Högtalarna Tänds: Vad Ska Jag Göra Om Högtalaren Skjuter Från Förstärkaren? Varför Hörs Bakgrunden Till En Löpande Generator?

Video: Högtalarna Tänds: Vad Ska Jag Göra Om Högtalaren Skjuter Från Förstärkaren? Varför Hörs Bakgrunden Till En Löpande Generator?
Video: Why is there a loud noise coming from my speaker? How to fix speakers from the 60 cycle hum 2024, Maj
Högtalarna Tänds: Vad Ska Jag Göra Om Högtalaren Skjuter Från Förstärkaren? Varför Hörs Bakgrunden Till En Löpande Generator?
Högtalarna Tänds: Vad Ska Jag Göra Om Högtalaren Skjuter Från Förstärkaren? Varför Hörs Bakgrunden Till En Löpande Generator?
Anonim

Kolumner är ett ganska viktigt attribut för olika tillfällen - det kan antingen vara att titta på en film eller en seriös galahändelse. Och vad är den festliga stämningen utan normalt musikaliskt ackompanjemang? Men ibland kan en situation uppstå när högtalarna börjar vissla eller väsande - ringa. Varför händer det här?

Bild
Bild

Möjliga orsaker

Absolut alla högtalare kan börja ringa, inte nödvändigtvis bara anslutna, medan detta kan hända plötsligt, utan någon uppenbar anledning. Men du ska inte springa direkt till servicecentret, ibland kan ett starkt och obehagligt ljud elimineras med dina egna händer. För att göra detta måste du ta reda på orsaken till problemet, det kan finnas flera av dem.

Problem i ledningarna . I vissa fall är högtalarna helt funktionella och ljudet kommer från ledningarna som är anslutna till dem. Om högtalaren börjar nynna, kontrollera kablarnas integritet och att USB -kabelanslutningen är korrekt.

Bild
Bild

Ibland börjar problemen från förstärkaren eller equalizern , detta händer på grund av ett fel i deras inställningar, vanligtvis i detta fall hörs bakgrunden till en fungerande generator från högtalarna.

Bild
Bild

Felaktig jordning av utrustningen eller ingen alls.

Bild
Bild

Rörlig och felaktig placering av mikrofonen i förhållande till högtalarna . Det är från mikrofonen som ljudförvrängningar uppstår i högtalarna oftast, så kontrollera först detta.

Bild
Bild

Orsaken kan vara felaktiga anslutningsinställningar, fel på datorn .

Bild
Bild

Tja, eller är det bara en uppdelning av högtalarna själva, fel på vissa artiklar .

Bild
Bild

Några av dessa skäl påverkar i hög grad kvaliteten på det återgivna ljudet, några av dem orsakar konstant obehaglig väsande andning, medan andra skapar dem regelbundet.

De flesta högtalare (särskilt budgethögtalare) har inte störningsskydd av hög kvalitet, så du måste placera dem borta från strömkablar, antenner, uttag och enheter som kan orsaka störningar. Kanske försvinner problemet med ljudfel efter att ha använt detta råd.

Bild
Bild

Vad ska man göra?

Inte alla av de angivna orsakerna kan elimineras på egen hand, även om du korrekt identifierade typen av uppdelning. Du kan bara rätta till situationen själv i några få fall. Om högtalarna sänder ut från mikrofonen. I det här fallet kan du helt enkelt ändra platsen för detta eller det objektet. Men det är värt att överväga det faktum att inte alla typer av mikrofoner och högtalare fungerar bra med varandra, du kan behöva ändra några av dessa.

Bild
Bild

Misslyckade inställningar eller felaktiga anslutningsinställningar

Ofta uppstår främmande brus från högtalarna på grund av att vissa komponenter i din dator helt enkelt är föråldrade. I det här fallet måste du installera om drivrutinerna. För människor som är på en mellanliggande nivå som är insatta i datorer kommer det inte att vara svårt. Detta kan göras i några steg.

  • Först måste du klicka på "Start" och välja "Kontrollpanelen".
  • Då måste du hitta "Enhetshanteraren", om du inte kan göra det direkt, använd sökfunktionen, som finns i det övre högra hörnet av den öppna menyn.
  • Därefter måste du ange "Spel- och ljudenheter".
  • Efter det måste du hitta den enhet du vill ha, högerklicka på den och uppdatera drivrutinen.
Bild
Bild

Vid felaktiga inställningar kan du enkelt hitta orsaken genom att ansluta högtalaren till en annan dator eller förstärkare.

Om högtalaren börjar fungera normalt vid återanslutning, är problemet i inställningarna. Detta kan korrigeras enligt följande.

  • Vi öppnar alla samma "Kontrollpanelen".
  • Hitta ikonen "Ljud".
  • På fliken "Uppspelning" väljer du önskad enhet och använder höger musknapp för att öppna dess egenskaper. Där justerar vi ljudet och justerar det till ett bekvämt ljud. Vi kontrollerar ljudkvaliteten då och då tills vi får det vi vill ha.
Bild
Bild

Skadade ledningar

Det är svårt att hitta detta problem, eftersom de vanligtvis försöker gömma alla kablar från högtalarna någonstans så att det inte stör .… Om det efter de två första stegen inte var möjligt att ta bort ljuden, är det nödvändigt att kontrollera integriteten och användbarheten hos kablarna som ansluter utrustningen. Om du inte förstår elektricitet kan du inte lösa detta problem på egen hand, men du behöver inte betala för mycket för ytterligare diagnostik av själva de akustiska enheterna, men det räcker att ge anslutningskablarna till specialisten eller köpa ny sådana.

I alla andra fall kan du därför knappt bli av med problemet med dina egna händer det är bättre att ringa en mästare eller ta högtalarna till ett servicecenter, kanske är felet i dem . Annars kommer du bara att förvärra situationen och förstöra högtalarna ännu mer.

Bild
Bild

Rekommendationer

För att snabbt identifiera orsaken till problemet måste du veta vilken typ av högtalare: är den trådbunden eller fungerar via Bluetooth, eftersom var och en av denna typ har karakteristiska problemområden som måste kontrolleras först.

Trådbundet . Det är mycket mindre troligt att dessa högtalare går sönder, så i det här fallet ligger anledningen troligen i felaktiga inställningar på datorn, eller så är ledningarna helt enkelt felaktiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlös . Här är orsaken vanligtvis i själva kolumnen. Var noga med att kontrollera högtalaren för skador och yttre defekter, om de inte finns där, är problemet inuti enheten, och det kommer att vara möjligt att eliminera det obehagliga ljudet endast i en speciell tjänst.

Bild
Bild

Referens! Stationär bredbandsakustik har inte tillräckligt skydd mot yttre vibrationer, detta måste tänkas i förväg för att undvika problemet med lågkvalitativt ljud.

Naturligtvis kan absolut inte allt förutses, men i de flesta fall uppstår ljudproblem just på grund av fysiska skäl, som bäst elimineras av en mästare … Du bör dock inte rabattera felinställningar och föråldrade drivrutiner.

Rekommenderad: