Hur Ansluter Jag En Bluetooth -högtalare Till En Bärbar Dator? Vad Ska Jag Göra Om Den Bärbara Datorn Inte Ser Bluetooth -högtalaren? Ansluter Till Windows 7

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Bluetooth -högtalare Till En Bärbar Dator? Vad Ska Jag Göra Om Den Bärbara Datorn Inte Ser Bluetooth -högtalaren? Ansluter Till Windows 7

Video: Hur Ansluter Jag En Bluetooth -högtalare Till En Bärbar Dator? Vad Ska Jag Göra Om Den Bärbara Datorn Inte Ser Bluetooth -högtalaren? Ansluter Till Windows 7
Video: (SOLVED) WINDOWS 7 Bluetooth DOESN'T FIND DEVICES! 2024, Maj
Hur Ansluter Jag En Bluetooth -högtalare Till En Bärbar Dator? Vad Ska Jag Göra Om Den Bärbara Datorn Inte Ser Bluetooth -högtalaren? Ansluter Till Windows 7
Hur Ansluter Jag En Bluetooth -högtalare Till En Bärbar Dator? Vad Ska Jag Göra Om Den Bärbara Datorn Inte Ser Bluetooth -högtalaren? Ansluter Till Windows 7
Anonim

Praktik och bekvämlighet är kännetecknande för modern teknik. Varumärken erbjuder kunderna ett stort sortiment av högtalare som ansluts till utrustning via en trådlös signal, till exempel via Bluetooth -protokollet. Även om dessa modeller är lätta att använda, finns det vissa saker om synkronisering som du måste vara medveten om.

Bild
Bild

Grundläggande regler

Med hjälp av akustik med en trådlös anslutningsfunktion kan du snabbt ansluta en Bluetooth -högtalare till en bärbar dator utan att använda kablar och njuta av din favoritmusik . Bärbara högtalare används ofta tillsammans med bärbara datorer. De flesta bärbara datorer har svaga högtalare som inte är tillräckligt kraftfulla för att titta på filmer eller lyssna på ljud med optimal volym.

Processen att ansluta utrustning har vissa funktioner, beroende på den bärbara datorns modell, högtalarens funktionalitet och versionen av operativsystemet som är installerat på datorn.

Det finns dock grundläggande regler

  • Utrustningen måste vara helt användbar , annars kan anslutningen misslyckas. Kontrollera högtalarnas, högtalarnas och andra föremåls integritet.
  • Inte bara den tekniska utan även programvarukomponenten är viktig . För att ljudenheter ska fungera och ljuduppspelning måste rätt drivrutin för den erforderliga versionen vara installerad på datorn.
  • Om du använder en högtalare som drivs med ett laddningsbart batteri eller batteri, se till att det är debiterat .
  • För att ansluta en högtalare via Bluetooth måste denna funktion finnas inte bara på ljudenheten utan också på den bärbara datorn . Var noga med att slå på den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsinstruktioner

De mest populära och använda operativsystemen för de flesta bärbara modeller är Windows 7 och Windows 10. Tänk på alternativen för att ansluta utrustning för de två ovanstående operativsystemen.

På Windows 7

För att ansluta en Bluetooth -högtalare till en bärbar dator måste du göra följande

  • Slå på din mobila högtalare … Om modellen är utrustad med en ljusindikator kommer enheten att varna användaren med en särskild signal.
  • Därefter måste du slå på Bluetooth -funktionen genom att klicka på motsvarande ikon eller knappen märkt CHARGE … Den nedtryckta knappen måste hållas i denna position i flera sekunder (från 3 till 5). När Bluetooth är på blinkar knappen.
  • I systemspåret på den bärbara datorn måste du hitta Bluetooth -ikonen . Du måste klicka på den och välja "Lägg till enhet".
  • Efter att ha klickat öppnar operativsystemet det fönster som krävs med titeln "Lägg till en enhet ". Den kommer att innehålla en lista över prylar som är redo för anslutning. Hitta en kolumn i listan över enheter, välj den och klicka på knappen "Nästa".
  • Detta slutför anslutningsprocessen på användarsidan . Allt annat kommer att ske automatiskt. När synkroniseringen är klar kommer tekniken definitivt att meddela användaren. Nu kan akustiken användas.
Bild
Bild
Bild
Bild

På Windows 10

Nästa mjukvaruplattform, anslutningen som vi kommer att överväga i detalj, blir snabbt populär bland användare. Det här är den sista versionen av Windows som kommer i förgrunden och trycker tillbaka föråldrade versioner av operativsystemet. När du ansluter kolumnen till den här versionen av operativsystemet bör du följa följande algoritm.

  • Det finns en speciell Start -ikon i den nedre vänstra panelen . Du måste klicka på den med höger musknapp och välja objektet "Parametrar" från listan.
  • Vi väljer avsnittet "Enheter ". Via denna flik kan du ansluta andra olika enheter, till exempel datormöss, MFP: er och mycket mer.
  • På vänster sida av fönstret hittar du en flik med titeln "Bluetooth och andra enheter ". Välj "Lägg till Bluetooth" i listan som öppnas. Du kommer att se ikonen "+", klicka på den för att ansluta en ny gadget.
  • Nu måste du gå från datorn till kolumnen . Slå på högtalaren och starta Bluetooth -funktionen. Se till att det fungerar och gadgeten ger rätt signal för synkronisering. De flesta högtalare meddelar användaren om beredskapen med en speciell ljussignal, vilket är praktiskt och bekvämt.
  • När du har slagit på musikprylarna måste du återgå till den bärbara datorn igen, på fliken "Enheter" väljer du fönstret "Lägg till enhet" och klickar på Bluetooth -inskriptionen . Efter att ha utfört dessa steg kommer operativsystemet att börja leta efter prylar som är på det optimala avståndet från anslutningen.
  • Kolumnen som ska anslutas bör anges i det öppna fönstret . Om du inte hittar den nödvändiga gadgeten kan du försöka stänga av och sedan slå på kolumnen igen.

I slutet meddelar operativsystemet användaren med ett meddelande om att akustiken är klar att användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förarinstallation

Om du inte kan ansluta enheten kan det finnas en mjukvarulösning på problemet. Vissa modeller för trådlösa högtalare säljs med en skiva som innehåller drivrutinen. Detta är ett speciellt program som krävs för att gadgeten ska fungera och kopplas ihop med en dator. Följ de här stegen för att installera den programvara som krävs.

  • Den medföljande skivan måste sättas i datorns skivenhet.
  • Välj lämplig post i menyn som öppnas och följ instruktionerna.
  • När proceduren är klar bör du ansluta tekniker till datorn och kontrollera om den fungerar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Drivrutinen måste uppdateras regelbundet, du kan göra det enligt följande

  • Gå till tillverkarens officiella webbplats , ladda ner den senaste versionen av programmet och installera det.
  • Uppdateringen kan göras via en speciell flik på datorn . (du behöver en internetanslutning för att göra detta). Systemet kontrollerar oberoende versionen av den redan stoppade drivrutinen och uppdaterar den vid behov automatiskt.
  • I de flesta fall meddelar operativsystemet användaren om behovet av att uppdatera programmet … Om du inte gör detta kommer tekniken inte att utföra alla tilldelade funktioner eller sluta helt ansluta till datorn. Installationsmenyn, särskilt för rysktalande användare, har översatts till ryska, så det borde inte vara några problem.
Bild
Bild

Akustik kontroll

Om det inte var möjligt att ansluta högtalaren till datorn efter att ha utfört alla åtgärder i rätt ordning, måste du kontrollera utrustningen igen och identifiera eventuella problem. Det rekommenderas att göra följande.

  • Kontrollera högtalarens batterinivå kanske du bara behöver ladda om prylen.
  • Kanske, Bluetooth -modul ingår inte . Som regel startar den genom att trycka på önskad knapp. Om du inte håller knappen tillräckligt länge startar inte funktionen.
  • Försök att stänga av och slå på den akustiska utrustningen igen efter en kort paus . Du kan också starta om din bärbara dator. Vid långvarigt arbete kan utrustningen frysa och sakta ner.
  • Om högtalaren inte ger ljud under testet, men det lyckades synkroniseras med datorn, du måste se till att utrustningen är integrerad och användbar . Bedöma högtalarens skick visuellt och försök ansluta den till en annan bärbar dator. Om ljudet visas i detta fall ligger problemet i den bärbara datorn, eller snarare, i synkroniseringen av utrustningen.
  • Om du har en annan högtalare, använd reservutrustning för parning och kontrollera om den fungerar … Med denna metod kan du personligen verifiera vad problemet är. Om högtalarmodellen kan anslutas via en kabel, försök också med den här metoden. Om högtalaren fungerar normalt via kabeln ligger problemet i den trådlösa anslutningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga svårigheter

Trots att tillverkare gör modern utrustning så tydlig och enkel att använda som möjligt kan problem uppstå under synkronisering. Både erfarna användare och de som precis har köpt sin första mobila högtalare och precis börjat bekanta sig med bärbar akustik möter svårigheter. Här är de vanligaste problemen.

  • Den bärbara datorn ser inte högtalaren eller hittar inte önskad gadget i listan över utrustning för parning.
  • Akustik är inte ansluten till datorn.
  • Högtalaren är ansluten, men fungerar inte korrekt: inget ljud hörs, musik spelas tyst eller i dålig kvalitet, ljudet saktar ner eller hoppar.
  • Den bärbara datorn konfigurerar inte musikenheten automatiskt.
Bild
Bild

Av vilka skäl kanske datorn inte ser gadgeten?

  • Bluetooth -funktionen är inaktiverad på högtalaren.
  • Den bärbara datorn saknar en modul som krävs för en trådlös anslutning. I det här fallet är parning inte möjlig.
  • Datorkraften räcker inte till för fullfjädrad drift av akustiken.
  • Programvaran (drivrutinen) är inaktuell eller har inte installerats alls. Det tar några minuter att lösa detta problem. Den nödvändiga versionen av programmet finns på Internet och laddas ner helt gratis.
Bild
Bild

Lösenord för teknik

Nästa anledning, på grund av vilken det kanske inte är möjligt att ansluta akustiken till den bärbara datorn - Lösenord … I vissa fall måste du leda den nödvändiga kombinationen för att para ihop tekniken, vilket är nästan omöjligt att gissa. Du hittar det lösenord som krävs i bruksanvisningen för utrustningen. Nu använder fler och fler märken denna praxis. Detta är en ytterligare funktion mot förfalskning.

Om så önskas kan lösenordet ändras till ett mer bekvämt och enkelt.

Bild
Bild

Modulproblem

Du har redan bestämt att Bluetooth -modulen för synkronisering inte bara måste finnas i högtalaren utan också i den bärbara datorn. Denna funktion måste också vara aktiverad på båda enheterna för att ansluta. I vissa fall kanske inte den bärbara datorn kan se Bluetooth. Det kan också hända att det önskade objektet inte finns i listan över tillgängliga högtalare för parning. Du kan lösa detta problem med funktionen "Uppdatera maskinvarukonfiguration". Denna ikon finns i avsändarfältet.

Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

  • Var noga med att noggrant läsa instruktionerna före användning . De flesta problemen vid användning av utrustningen beror på att användare inte läser bruksanvisningen.
  • När högtalaren arbetar med maximal volym, tar laddningen snabbt slut … Det rekommenderas att köpa en kabel för anslutning av utrustning och använda den om batteriet nästan är urladdat.
  • Vid den första synkroniseringen rekommenderas att installera högtalarna på ett avstånd av högst en plats från den bärbara datorn . Information om det aktuella avståndet finns i instruktionerna.
  • Om du ofta tar med dig en högtalare, var försiktig med den . För transport rekommenderas att du använder ett speciellt skydd, särskilt om detta är en vanlig modell, och inte utrustning med ökad styrka och slitstyrka.
  • Dålig ljudkvalitet kan bero på att avståndet mellan högtalarna och den bärbara datorn är för stort. Flytta högtalarna närmare och anslut dem till datorn igen.
  • På vissa bärbara datorer aktiveras Bluetooth -funktionen genom att trycka på en knapp F9 . Detta kan avsevärt minska anslutning och installationstider.

Nyckeln måste ha en motsvarande ikon.

Rekommenderad: