Högtalarna På Datorn: Vad Ska Jag Göra? Varför Uppstår Bakgrundsbrus När Datorn är Avstängd Och Högtalaren är Ansluten?

Innehållsförteckning:

Video: Högtalarna På Datorn: Vad Ska Jag Göra? Varför Uppstår Bakgrundsbrus När Datorn är Avstängd Och Högtalaren är Ansluten?

Video: Högtalarna På Datorn: Vad Ska Jag Göra? Varför Uppstår Bakgrundsbrus När Datorn är Avstängd Och Högtalaren är Ansluten?
Video: Installera/Återställa Windows, ENKELT - Komplett.se 2024, Maj
Högtalarna På Datorn: Vad Ska Jag Göra? Varför Uppstår Bakgrundsbrus När Datorn är Avstängd Och Högtalaren är Ansluten?
Högtalarna På Datorn: Vad Ska Jag Göra? Varför Uppstår Bakgrundsbrus När Datorn är Avstängd Och Högtalaren är Ansluten?
Anonim

Att lyssna på sånger och komikerframträdanden, titta på filmer och videor, spela radio- och tv -program - detta ansvar tilldelas alltmer datorer. Men om högtalarna flimrar, istället för trevliga känslor, blir det bara irritation och slöseri med tid framöver. Alla måste kunna ta reda på varför sådana ljud uppstår och vad man ska göra så att bara de nödvändiga ljuden hörs från högtalarna.

Bild
Bild

Funktioner i problemet

Det är svårt att hitta en person som aldrig har mött en situation när högtalarna på datorn är mycket svaga. Det här ljudet är nästan omöjligt att förväxla med något annat. Det stör inte bara uppspelning av låtar och videor, utan hindrar dig också från att koncentrera dig .till exempel på ett viktigt projekt eller ett dataspel. Bakgrundsbrus uppstår så snart högtalaren är ansluten till datorn och till nätverket. Bakgrunden fortsätter oändligt tills enheten stängs av, ljudet på den stängs av och hela tiden ägarens nerver är i fara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orsaker och åtgärder

Datorinställningar

I vissa fall är det möjligt att ta bort skadligt buller genom att sortera ut utrustningens inställningar. Och denna källa till kränkningar är vanligare än den kan tyckas vid första anblicken. Därför måste du först och främst gå in i "Kontrollpanelen" och välja lämpligt avsnitt i den. Det kan kallas:

  • "ljud";
  • Utrustning och ljud;
  • "Ljud och ljudenheter".
Bild
Bild

Enheten genom vilken ljudöverföring tillhandahålls som standard är markerad med en grön bock. Efter att ha öppnat egenskaperna för högtalarna, gå till fliken "nivåer ". För att fixa fodralet med telefonhögtalare är det lämpligt att minska alla främmande källor till ett minimum. Detta är en mikrofon, och en line-in, och så vidare. Antalet och sammansättningen av sådana signalkällor varierar beroende på datorns egenskaper.

Nästa steg är att öppna fliken "Förbättringar " … Avsnittet "Loudness" är mest av allt intresserat av det. Detta alternativ kallas ibland "Extra / volymutjämning". När de nödvändiga inställningarna är markerade måste du spara dem omedelbart.

Nästa steg är att kontrollera ljudkvaliteten för att bedöma om det var möjligt att bli av med störningar.

Bild
Bild

Dålig kontakt på ljudkortet

Problem med främmande ljud kan också visas när du ansluter ett ljudkort med fel. Det är möjligt att kontakterna helt enkelt oxiderades eller skadades. Grafikkortet skapar ibland en ledtråd. Sedan måste du flytta ljudkortet till en plats längre bort från det . Men en sådan åtgärd bör tas som en sista utväg, när inget annat hjälper.

Bild
Bild

Kabelskada

Om den anslutna högtalaren omedelbart börjar brusa, är det troligt att datatråden deformeras. En extern undersökning hjälper till att identifiera felet. Men problemet kan döljas i avbrott i de inre venerna och i andra dolda problem. Kontrollen är enkel nog. Det är bara nödvändigt att ansluta kända fungerande högtalare till samma kabel.

Bild
Bild

Fördelning av akustik

Om enkla metoder för att lösa problemet inte hjälper eller om högtalarna bullrar även när strömbrytaren är avstängd, måste du kontrollera själva högtalarnas skick. Testet utförs genom att ansluta dem till en annan ljudkälla. Om det främmande bruset inte ens har försvunnit, råder det ingen tvekan - orsaken är förankrad i själva högtalarna . Annat det återstår att skylla på systemenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Expertråd

Alla kontakter börjar oundvikligen lossna med tiden. Detta gäller särskilt för dem som utnyttjas mycket aktivt . Det återfinns väldigt enkelt: när du sätter i kontakten och försöker vända den märks en märkbar motreaktion. Som en akut åtgärd är det lämpligt att fästa kontakten i ett "bra" läge med tejp. Men det är bättre att kontakta tjänsten eller byta ut problemuttaget själv.

Professionella avråder starkt från att använda mycket långa kablar . Ett antal exempel är kända när bakgrundsljud försvann spårlöst när man ersätter en tre meter lång kabel med en två meter lång; det är bättre att vägra kablar med en längd på 5 meter även i avsaknad av störningar. Det är också bra att se om kabeln är ordentligt säkrad. Ibland svajar det under påverkan av drag, förbipasserande, husdjur och av ett antal andra skäl. Särskilda hållare kan komma till undsättning.

Det är också värt att se där högtalarna är anslutna … Naturligtvis tycker många att det är bekvämare att inkludera dem på enhetens frontpanel. Detta ger dock sällan bra ljudkvalitet. Flätade kablar bör undvikas.

Även speciell skärmning hjälper inte alltid om trådarna är sammanflätade. Förmodligen en banal skada på avskärmningsbarriären.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att byta eller uppdatera drivrutiner är ett användbart förfarande i många fall . Drivrutiner installerade av operativsystem som standard kan sakna ett antal viktiga inställningar. De har helt enkelt inte en panel där samma inställningar kan ändras. Efter att ha installerat det nödvändiga programmet manuellt är det lämpligt att ställa in de enklaste inställningarna genom att inaktivera olika alternativ och filter. Om det plötsligt uppstår brus efter uppdatering av systemet är det lämpligt att göra en återställning.

I vissa fall provoceras främmande ljud av bristen på jordning. Det är stor sannolikhet för ett sådant problem när datorn och högtalarna är anslutna till olika uttag. Skillnaden i resistens genererar parasitströmmar. Det är de som provocerar högtalarmembranet för att avge visselpipor, klick, väsande andning.

Efter att ha jordat uttaget är det också lämpligt att ansluta enheterna till det via ett normalt överspänningsskydd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: det är lämpligt att bilda jordning enligt råd från en erfaren elektriker . Självskapande av det hotar med allvarliga problem och till och med en elektrisk stöt. Det är också värt att överväga att mushjulet i vissa fall "klickar" i kolumnerna. De ändrar det, byter helst från att använda PS / 2 -kontakten till USB eller vice versa. Och om störningarna, pickuperna dök upp plötsligt, måste du kontrollera - kanske lägger de en telefon eller surfplatta bredvid högtalarna.

Det är också vettigt att kontrollera sådana faktorer:

  • ställa in hög volym med högkvalitativa högtalare;
  • ekonomiskt energiläge (på en bärbar dator);
  • ofrivillig rörelse av mikrofonen;
  • membranbrott i dynamiken (manifesterar sig som ett knark);
  • högtalarnas närhet till uttaget, kabeln, antennen.

Rekommenderad: