Högtalaren Ansluter Inte Till Telefonen Via Bluetooth: Den Hittar Den Inte I Android, IPhone Ser Inte Högtalaren. Vad Ska Man Göra?

Innehållsförteckning:

Video: Högtalaren Ansluter Inte Till Telefonen Via Bluetooth: Den Hittar Den Inte I Android, IPhone Ser Inte Högtalaren. Vad Ska Man Göra?

Video: Högtalaren Ansluter Inte Till Telefonen Via Bluetooth: Den Hittar Den Inte I Android, IPhone Ser Inte Högtalaren. Vad Ska Man Göra?
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, April
Högtalaren Ansluter Inte Till Telefonen Via Bluetooth: Den Hittar Den Inte I Android, IPhone Ser Inte Högtalaren. Vad Ska Man Göra?
Högtalaren Ansluter Inte Till Telefonen Via Bluetooth: Den Hittar Den Inte I Android, IPhone Ser Inte Högtalaren. Vad Ska Man Göra?
Anonim

När högtalaren inte ansluter till telefonen via Bluetooth försöker användarna ta reda på vad de ska göra, vad som är orsaken till störningen. Det kan faktiskt finnas flera källor till problem - några av dem är allmänna, andra är bara karakteristiska för specifika operativsystem. Du kan ta reda på varför iPhone inte ser högtalaren eller Android inte hittar den genom att noggrant undersöka alla möjliga orsaker till anslutningsfelet.

Bild
Bild

Grundläggande anslutningsfel

Trådlös högtalare ansluter till telefonen via bluetooth och upprätthåller stabil signalmottagning från källan på ett avstånd av 10 till 30 m, beroende på vilken version av kommunikationsmodulen som används. Men smarttelefonen kan fortfarande användas i normalt läge . Parning kan skapas mellan flera hjälpenheter och en huvudenhet samtidigt.

Det är viktigt att lägga till det Bluetooth -överföring är ett ganska stabilt sätt att sända ljud till externa akustiska enheter.

Om smarttelefonen på iPohe eller Android inte hittar högtalaren, inte ser den vid aktivering, är det värt att överväga de möjliga orsakerna till problemen mer detaljerat.

Bild
Bild

Oftast är bristen på en Bluetooth -anslutning förknippad med vissa fel

  1. Parningsläge är inaktivt för bärbar akustik . För framgångsrik enhetsidentifiering måste den slås på både på högtalaren och på smarttelefonen. I de flesta fall behöver du bara följa de medföljande instruktionerna för att aktivera. Om den saknas räcker det med att hålla strömknappen intryckt tills en blinkande signal från de inbyggda indikatorerna eller ljudmeddelandet visas.
  2. Efter den första anslutningen ansluts inte högtalaren automatiskt … Vanligtvis är det bara smartphones och högtalare av samma märke som kan detta. Om anslutningen inte kan återupprättas utan ytterligare tweaks måste du återupprätta den.
  3. Det finns inget ljud, högtalaren är på och smarttelefonen också . Det är möjligt att du har parkopplat med en annan enhet. Om den mobila enheten tidigare var ansluten till en annan akustik kan den mycket väl göra det igen.
  4. NFC -modulen stör . Om både högtalaren och smarttelefonen har det, är det ofta omöjligt att använda de vanliga Bluetooth -kommunikationskanalerna. Var noga med att försöka utföra NFC -parning, föra enheten så nära den medföljande trådlösa akustiken som möjligt och bekräfta begäran som visas på skärmen.
  5. Utrustningen är helt enkelt trasig eller inte laddad . Du måste börja kontrollera genom att kontrollera din smartphone. Om du kan ansluta den via Bluetooth med andra enheter finns orsaken i högtalaren. Om batteriet är urladdat måste du ansluta enheten till elnätet tills det fylls på igen och sedan försöka slå på.
  6. Operativsystemet för smarttelefonen har kraschat . Om anslutningen oväntat kopplas bort, rekommenderas att maskinen startas om. Det är mycket möjligt att efter denna enkla åtgärd kommer parning att upprättas normalt.
  7. Parning är instabil . Detta kan orsakas av störningar eller överskridande av det rekommenderade intervallet. Det är värt att föra enheten så nära högtalaren som möjligt under den första parningen, ge det tid för signalen att passera.
  8. Anslutningen kan inte upprättas utan ett lösenord . Om det inte anges i dokumenten för kolumnen, eller om de saknas, är det värt att prova den universella kombinationen av siffror - 0000. I de flesta fall visar det sig vara tillräckligt.
  9. Signalkälla - iPhone . Många budgetenheter kan inte anslutas till Apples smartphones på grund av inkompatibilitet av kommunikationsstandarder. Det är värt att välja högtalare, vars specifikation indikerar förmågan att arbeta med iPhone.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det här är de främsta anledningarna till att det kan vara problem med att ansluta två enheter via Bluetooth. För att felsöka problem är det tillräckligt att bara diagnostisera dem korrekt och sedan utföra en rad åtgärder.

Vad ska man göra?

Om parning sker för första gången , måste du se till att Bluetooth -modulerna är påslagna på smarttelefonen och högtalaren samtidigt. För att ansluta måste du gå in på den mobila enhetens meny, öppna åtkomst till detektering för alla enheter. När enheten visas i listan - kolumnnamnet visas - måste du para ihop det. Det kan ta upp till 5 minuter.

Osparad parning kan hänföras till olika faktorer . Om högtalaren inte automatiskt börjar spela upp ljud direkt efter att Bluetooth har aktiverats i telefonen måste du para ihop det igen manuellt. På vissa modeller måste detta upprepas regelbundet.

Bild
Bild

Det är ganska enkelt att identifiera anslutningen till en annan enhet när smarttelefonen hittar fel högtalare … Det räcker med att gå in i Bluetooth -menyn på smarttelefonen, kontrollera den aktuella parningen. Ofta är det så smarttelefonen hittar trådlösa hörlurar. För att rätta till situationen måste du koppla bort onödiga ljudsändningskällor och ny parning.

Om en högtalare misslyckas behöver du inte försöka demontera den själv, särskilt om du har en giltig garanti. Du bör kontakta servicecenteret där de diagnostiserar ett fel, utför reparationer eller ger ett yttrande om ett fabriksfel.

Bild
Bild

Tips

Bluetooth -högtalare är ganska olika i sin design. Oftast pratar vi om klassisk bärbar akustik . Idag fungerar så kallade "smarta" enheter som stöder arbete som röstassistent och ett fullvärdigt mediakomplex också i denna egenskap. Anslutningen till dem upprättas endast via Bluetooth i läget för att sända musik eller andra ljudfiler. Det är värt att överväga det i parningsläge förbrukar sådana enheter telefonens laddning ganska intensivt : Ju äldre versionen av kommunikationsmodulen är, desto mer strömförbrukning blir det.

Att ansluta trådlösa högtalare har sina egna nyanser. Smarttelefonen från vilken signalen hörs vid tidpunkten för parning ska vara så nära som möjligt till bärbar akustik. Annars blir signaligenkänning svårt.

Bild
Bild

Ansluter 2 högtalare till en smartphone det rekommenderas att utföra enligt ett fundamentalt annorlunda schema, annars går ljudet bara genom en högtalare. Högtalarna måste anslutas med en AUX- eller USB -kabel. I det här fallet behöver du bara ansluta en smartphone via Bluetooth till en högtalare, medan det är bättre att välja en modell med lägre effekt.

När en driftstörning har tekniska skäl, slås enheten helt enkelt inte på . Det kan bero på brist på batteri. Detta händer när kabeln eller laddningsuttaget på fodralet är skadat. Själva batteriet kan också gå sönder under drift.

När batteriet är urladdat fungerar inte Bluetooth -funktionen.

Bild
Bild

Om allt fungerar som det ska, men anslutningen inte kan upprättas, det är värt att uppmärksamma hjälpverktygen . Dessa inkluderar Bluetooth -parapplikationen. Genom att installera den på din telefon kan du ganska enkelt ansluta till varandra även de enheter som inte kunde anslutas på andra sätt.

En kolumn som tidigare stödde parning, men nu inte tar emot en signal, kan "återanimeras" genom att utföra en fullständig fabriksåterställning … Det kommer att bryta alla tidigare etablerade kontakter. I de flesta fall är det tillräckligt att hålla avstängningsknappen intryckt i 10 sekunder. Att rensa historiken hjälper om minnet är överbelastat och mer än tio signalkällor redan har registrerats i det.

Rekommenderad: