Wi-Fi-dongel För Digitalbox: Hur Väljer Jag En USB-dongel För Digitalbox? Hur Ansluter Man Den Till En TV-mottagare? Vad Ska Jag Göra Om Set-top-boxen Inte Ser Adaptern?

Innehållsförteckning:

Video: Wi-Fi-dongel För Digitalbox: Hur Väljer Jag En USB-dongel För Digitalbox? Hur Ansluter Man Den Till En TV-mottagare? Vad Ska Jag Göra Om Set-top-boxen Inte Ser Adaptern?

Video: Wi-Fi-dongel För Digitalbox: Hur Väljer Jag En USB-dongel För Digitalbox? Hur Ansluter Man Den Till En TV-mottagare? Vad Ska Jag Göra Om Set-top-boxen Inte Ser Adaptern?
Video: How to connect the ortel communications setup box to TV 2024, Maj
Wi-Fi-dongel För Digitalbox: Hur Väljer Jag En USB-dongel För Digitalbox? Hur Ansluter Man Den Till En TV-mottagare? Vad Ska Jag Göra Om Set-top-boxen Inte Ser Adaptern?
Wi-Fi-dongel För Digitalbox: Hur Väljer Jag En USB-dongel För Digitalbox? Hur Ansluter Man Den Till En TV-mottagare? Vad Ska Jag Göra Om Set-top-boxen Inte Ser Adaptern?
Anonim

I huvudsak är en wi-fi-adapter ett nätverkskort som är inneslutet i ett plastfodral för en flash-enhet. Moderna modeller har också en antenn som förbättrar signalöverföringen. Jämförelse med enheten har också sin egen motivering, eftersom anslutningsporten är USB. Adapternas radie kan vara olika, men det bör förstås att datorns nätverkskort och kortet som är inbyggt i adaptern är två olika enheter när det gäller deras effekt. Ett datanätverkskort kan överföra en signal inom ett mycket smalt område, medan adaptrar och några av deras moderna modeller kan täcka flera kilometer i rad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Om vi talar om en Wi-Fi-adapter för en digital set-top-box, kommer dess huvudsakliga uppgift att vara att tillhandahålla Internet för TV: n. Detta krävs för de modeller som inte har ett inbyggt nätverkskort. Denna adapter har flera intressanta funktioner.

  1. I processen tillhandahålls den mycket trådlösa överföringen av information i det lokala nätverket av en hel uppsättning protokoll, tack vare vilka du med en smart -TV till och med kan strömma i realtid utan att förlora signalkvaliteten.
  2. För Apples teknik finns särskilda protokoll för snabbare och mer pålitlig streaming. Detta beror på att programmeringen tog hänsyn till de unika tekniska egenskaperna hos denna tillverkare.

Utrustningen förbättras ständigt och tekniken går framåt. Signalens hastighet och kvalitet ökar och förbättras, men essensen förblir ungefär densamma.

En adapter är en enhet som avkodar och överför en digital signal som ger trådlös internetåtkomst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Först och främst bör du vara uppmärksam på de standard trådlösa kommunikationsprotokollen genom vilka moderna adaptrar fungerar. Denna lista innehåller:

  1. 802.11a;
  2. 802.11b;
  3. 802,11 g;
  4. 802.11n;
  5. 802.11ac.

De två sista punkterna är att föredra, eftersom de har bevisat sin tillförlitlighet med tiden. 802.11n har funnits sedan 2009 och 802.11ac har funnits sedan 2014. De andra standarderna på listan accepteras nu som föråldrade, men används fortfarande för den mest effektiva enhetskompatibiliteten. Nästa parameter som användarna uppmärksammar är hastigheten på internetanslutningen. Det beror på vilket protokoll som används och antalet antenner för en viss adaptermodell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men man bör komma ihåg att i alla tekniska dokument handlar det inte bara om "ren" hastighet. Under drift spenderar adaptern tid på att överföra och ta emot information, inklusive serviceprotokoll . Det är därför den hastighet som anges i dokumenten för en adapter i verkligheten kommer att vara ungefär hälften av den deklarerade hastigheten. Dessutom påverkar antalet enheter och fysiska hinder som väggar eller hushållsapparater i vägen till signalen också hastigheten. Därför är det bättre att installera adaptern där användaren planerar att arbeta med en bärbar dator eller ansluta till telefonen från Internet.

Nästa egenskap i sin tur är frekvens . De flesta enheter fungerar idag i 2, 4 eller 5 GHz -banden. Följaktligen, ju högre frekvens, desto mer möjliga kommunikationskanaler. Men när du köper måste du ta hänsyn till att enheter med hög frekvens kommer att kosta lite mer än vanliga.

Men det betyder inte att alla andra enheter är dåliga. Den högsta frekvensen ger utrymme för signalstörningar.

Bild
Bild

Eftersom det finns många kanaler för dataöverföring den här gången kommer störningen att tillhandahållas av fysiska hinder i form av väggar och möbler . Genom att överväga adapterens placering i förväg kan problemet enkelt och effektivt lösas. Alla dessa parametrar är mycket viktiga, för om olika enheter i det lokala nätverket arbetar med samma protokoll och med samma frekvens, kommer datautbytet mellan dem att vara mycket högre än i vanligt fall, och fysiska hastighetsförluster kommer att bli mycket mindre.

Bild
Bild

Nästa nyans är gränssnitten för anslutning av adaptern till enheten. I allmänhet kan de delas in i två huvudtyper:

  1. extern;
  2. internt eller inbäddat, på ett mer professionellt språk.

Det finns flera externa gränssnitt, det enklaste och mest kända av dem är USB -porten. Med dess hjälp är flashmodem och enheter vanligtvis anslutna. Idag används portar 2.0 och 3.0, det senare är att föredra, eftersom det överför data snabbare. Ethernet (RJ45) eller twisted pair är mycket mindre vanligt idag än det var förr.

Används vanligtvis för att ansluta adaptern till en värddator innan den konfigureras för trådlös dataöverföring.

Bild
Bild

Det finns också flera inbyggda anslutningstyper, vanligtvis pratar vi om gränssnitt integrerade i moderkortet. Som exempel kan vi nämna följande.

  1. PCI -gränssnitt används på alla typer av moderkort med standardprotokoll sedan 2009.
  2. PCI-E-gränssnitt stöder den fjärde och femte typen av protokoll, sätts den in i en speciell kontakt i moderkortet.
  3. Mini PCI-E tjänar till att ansluta adaptern till det bärbara moderkortet. Standardkonfigurationen för de flesta moderna modeller, även om den inte används så ofta.
  4. Tidigare används för att ansluta kringutrustning till en dator eller bärbar dator PCMCIA -gränssnitt … Men idag används vanligtvis externa anslutningsmetoder istället.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa viktiga tekniska egenskap är kraft. Naturligtvis fungerar regeln "ju mer desto bättre" här, men det är inte värt att fokusera bara på makt . Dessutom påverkas hastigheten av typen och antalet antenner som används av enheten. Modeller med lägre kostnad använder vanligtvis en intern antenn, men förstärkningen är fortfarande mycket låg, så det här är standard men minst föredraget alternativ.

En extern antenn i detta sammanhang är mer effektiv när det gäller signalöverföring, men det bör förstås att den inte förstärker den, utan fungerar som en riktningsreparatör . Detta mildrar problemet med dålig radiomottagning och fysisk störning. Det är mycket att föredra att använda en extern avtagbar antenn som kan flyttas var som helst i lägenheten och vidarebefordra signalen på detta sätt.

För att vara ärlig är det i moderna lösningar det mest föredragna alternativet än att köpa en dyr adapter eller flera i ett försök att förbättra kommunikationskvaliteten.

Bild
Bild

Modellöversikt

I form av ett externt nätverkskort kan Wi-Fi-adaptern vara annorlunda. Det som fungerar för en digitalbox behöver inte nödvändigtvis effektivt distribuera internet i hemmet . Moderna adaptermodeller är utrustade inte bara med ett USB-gränssnitt, utan också med en inbyggd strömförsörjning. Det finns också många adaptortillverkare, och de erbjuder olika utrustningar till sina kunder.

Till exempel, Lumax erbjuder ett komplett sortiment av USB 2.0 -TV -adaptrar . En intern TV -antenn är tillräcklig för att överföra signalen inom 10 eller 15 meter från själva platsen för åtkomstpunkten. Lämplig för vanliga internethastigheter och använder två digitala krypteringsprotokoll för att förhindra hackning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av de inbyggda adaptrarna bör du vara uppmärksam på TP-LINK-nätverkskort med två externa antenner . Det stöder också krypteringsskydd på två nivåer mot hacking, och anslutningen utförs med PCI-gränssnittet. Det mest kraftfulla alternativet från ovan kan betraktas som det inbyggda Intel 8265AC 2,4 / 5G 1733Mbps Wi-Fi-nätverkskortet, som inte bara stöder distribution av Internet, utan också Bluetooth-gränssnittet i version 5.0.

En hög hastighet förutsätter oavbruten kommunikation när som helst på dygnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du handlar en nätverksadapter finns det flera egenskaper som du måste ägna stor uppmärksamhet åt, med hänsyn till priset och tillverkaren

  1. Kompatibel med andra enheter.
  2. Protokollstandard.
  3. Den använda frekvensen.
  4. Sändareffekt.
  5. Kryptering.
  6. Räckvidd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om de två sista egenskaperna, ger kryptering pålitligt skydd mot hackning utifrån . För detta används WAP- och WAP2 -protokollen. Räckvidden, å andra sidan, säkerställer överföring av en signal över ett visst avstånd i meter, men man bör komma ihåg att räckvidden i rummet och intervallet i det öppna området är ytterligare två skillnader. För ett rum är en räckvidd på upp till 5 meter inklusive lämplig. Med uppmärksamhet på de tekniska specifikationerna är det enkelt att snabbt och korrekt välja rätt adapter för ditt hem.

Det är bäst att installera och ansluta enligt tillverkarens instruktioner för att inte göra något misstag.

Bild
Bild

Förbindelse

För att ansluta Wi-Fi till en dator i nätverks- och delningscentret, efter att du har installerat drivrutinen och startat om datorn, måste du aktivera adaptern med höger musknapp och ange sedan krypteringslösenordet från nätverket. Nätverkets namn och dess lösenord, tillsammans med all teknisk information och protokoll, anges i leverantörens kontrakt . När du har angett lösenordet startar anslutningen automatiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Innan du ansluter Wi-Fi, för att inte möta problemet att datorn inte ser adaptern, är det värt att förkonfigurera utrustningen. Med andra ord, du måste installera drivrutiner och programvara på din dator eller bärbara dator . Vanligtvis, när du köper en adapter, får användaren också en diskett med allt som behövs. Men om detta inte är fallet eller om den nödvändiga kontakten saknas i datorn måste du ladda ner den nödvändiga drivrutinen från tillverkarens officiella webbplats.

Ibland installeras ytterligare verktyg för att konfigurera adaptern, varefter datorn startas om, där den preliminära konfigurationen kan slutföras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att gå till avsnittet "Nätverks- och delningscenter ". För att göra detta är det enklaste sättet att högerklicka på ikonen för det trådlösa nätverket och gå till önskat avsnitt. I själva kontrollcentret måste du gå till egenskaperna för nätverkskortet om datorn inte har komponenter, protokoll och önskad IP -adress. Det kan ses i avtalet med leverantören eller klargöras i supporttjänsten. Det är att föredra att använda TCPIPv4 -protokollet. Men vanligtvis utfärdas adressen automatiskt.

Rekommenderad: