Hur Ställer Jag In Smart TV På LG TV? Hur Installerar Och Ansluter Jag Smart TV Wink? Konfigurera YouTube Och Webbläsaren På En TV Via Wi-Fi

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ställer Jag In Smart TV På LG TV? Hur Installerar Och Ansluter Jag Smart TV Wink? Konfigurera YouTube Och Webbläsaren På En TV Via Wi-Fi

Video: Hur Ställer Jag In Smart TV På LG TV? Hur Installerar Och Ansluter Jag Smart TV Wink? Konfigurera YouTube Och Webbläsaren På En TV Via Wi-Fi
Video: LG webOS TV 42LF652V Smart TV 2024, Maj
Hur Ställer Jag In Smart TV På LG TV? Hur Installerar Och Ansluter Jag Smart TV Wink? Konfigurera YouTube Och Webbläsaren På En TV Via Wi-Fi
Hur Ställer Jag In Smart TV På LG TV? Hur Installerar Och Ansluter Jag Smart TV Wink? Konfigurera YouTube Och Webbläsaren På En TV Via Wi-Fi
Anonim

Moderna TV -apparater har länge specialiserat sig inte bara på att sända TV -program, utan kan också utföra många andra funktioner, till exempel titta på videor på YouTube, gå online, arbeta med dokument och till och med spela spel. Men för att erbjuda så många olika möjligheter kräver TV -apparater en helt ny programvara - Smart TV.

Bild
Bild

Vad det är

Något LG -TV med Smart TV -funktion liknar smartphones, eftersom båda, förutom deras huvudfunktion, kan utföra många sidouppgifter. På många sätt kan smarta TV -apparater redan ersätta en persondator för sina ägare. Du kan till och med ansluta ett tangentbord och en mus till enheterna för mer bekväm användning.

Med den här tekniken kommer du inte bara att kunna spela in dina favorit -tv -program på TV: ns interna minne eller externa media, utan också se dem senare på en annan TV, dator eller annan enhet.

Bild
Bild

I Smart TV -menyn kan du se många applikationer . Några av dem var förinstallerade före köpet, medan andra kan du välja och installera själv. Denna praktiska funktion gör inte bara livet enklare för den vanliga användaren, utan öppnar också många möjligheter för honom. Med Smart Share -funktionen kan du till exempel visa innehåll från din telefon eller bärbara dator med din TV som en extra bildskärm.

De vanligaste operativsystemen för LG är Android och webOS . De tillåter TV: n att fungera i Smart -läge, som fungerar på samma sätt som Windows eller Linux på en dator eller Android eller iOS på smartphones.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbindelse

För att använda Smart TV måste du först och främst se till att internet finns tillgängligt i ditt hem.

Dessutom är det viktigt att det bara var ett nätverkskabel Internet med möjlighet att ansluta till en Wi-Fi-router, och inte bara ett USB-modem eller Wi-Fi från dina andra enheter.

Även om du kan använda TV: n med alla typer av anslutningar, vare sig det är Wi-Fi eller fast internet, i alla fall måste du ta reda på anslutningsinställningarna.

Bild
Bild

Genom kabel

Om du bestämmer dig för att upprätta en anslutning via en nätverkskabel, sätt in den i den dedikerade porten märkt LAN. Observera att om detta är den enda nätverkskabeln i ditt hus, och det fortfarande finns enheter som måste anslutas, köp en speciell hub eller, som det också kallas, en switch . Anslut kabeln till den och från den direkt till enheterna.

Gå till menyn med hemknappen, gå därifrån till "Inställningar" och sedan till "Nätverk ". Välj i menyn som visas " Nätverksanslutning " … En förenklad instruktion om hur du ansluter en internetkabel till TV: n visas på skärmen och en knapp " Konfigurera anslutning ". Klicka på det. I listan över tillgängliga anslutningar väljer du namnet på ditt nätverk, anger lösenordet. Klar, anslutning upprättad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Via Wi-Fi

Kontrollera först att din Wi-Fi-router är påslagen. Nu, som skrivet i föregående stycke, gå till menyn "Nätverksanslutning". Hitta namnet på ditt trådlösa nätverk i listan, välj det och ange lösenordet . Programmet gör resten automatiskt, och du kommer att kunna använda Internet. Observera att om din TV inte ser Internet, prova att klicka på knappen Uppdatera eller starta om systemet . Detta kan vara särskilt problematiskt för användare som ansluter TV: n till Internet för första gången.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anpassning och användning

Kontoregistrering

På grund av ett antal funktioner kräver LG -TV: er obligatorisk registrering innan du använder Smart TV -funktioner.

Så det första du ska göra är att registrera dig på LG: s officiella webbplats innan du fortsätter med ytterligare inställningar.

Det är inte svårt att göra detta, följ bara instruktionerna nedan.

Tryck på hemknappen på fjärrkontrollen. Detta tar dig till TV: ns huvudmeny. Knappen "Logga in" visas i det övre högra hörnet. Klicka på det. Om du redan har ett LG Apps -konto anger du bara dina uppgifter i specialfälten och klickar på "Logga in". Om inte, välj "Registrering". Att läsa sekretesspolicyn och användaravtalet eller inte läsa det är allas personliga verksamhet, båda måste dock accepteras för att kunna fortsätta med registreringen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu kan du fortsätta att fylla i kontaktuppgifterna . Ange din e -postadress och skapa ett lösenord. Klicka sedan på "Autentisering" -knappen. Detta är mycket viktigt, eftersom du senare kan, genom e -postadressen, ändra lösenordet om du glömmer det, samt få annan användbar information. Om du inte har en e-postlåda kan du skapa den på någon bekväm tjänst, till exempel Yandex eller Google. Nu kan du trycka på den eftertraktade knappen "Registrera".

Nu måste du gå till den tidigare angivna brevlådan för att bekräfta registreringen … Detta kan göras via någon av dina prylar eller datorer med internetåtkomst, förutsatt att du kommer ihåg ditt lösenord. E -postmeddelandet innehåller en länk som du måste klicka för att aktivera ditt konto.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är det, registreringen är klar, glöm dock inte att logga in för att börja använda Smart TV … För att göra detta, tryck först på knappen Avsluta, som skickar dig till startskärmen och sedan på hemknappen för att återgå till huvudmenyn. Klicka på "Logga in" och ange din e -postadress och lösenord i fälten. Glöm inte att kryssa i rutan "Håll dig inloggad". När du har klickat på knappen "Logga in", vi vägrar erbjudandet av systemet att fylla i detaljerad information om dig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Första inställningarna

Det allra första och vanligaste problemet som uppstår efter att du har börjat använda en LG -TV är detta är justeringen av dess färgåtergivning och andra bildparametrar . Detta är mycket viktigt, eftersom användaren köper en TV bara för att titta på den och njuta av en högkvalitativ bild. Om de parametrar som anges av tillverkaren inte passar dig kan du enkelt konfigurera om allt som passar dina egna behov. Använd motsvarande knapp på fjärrkontrollen för att komma till huvudmenyn. Nu är du intresserad av fliken "Bild". Här kan du anpassa alla tillgängliga parametrar efter dina personliga behov. Följande parametrar finns här:

  • mättnad;
  • kontrast;
  • ljusstyrka;
  • skärpa osv.

Om du inte vill tjata med manuella inställningar erbjuder tillverkaren flera färdiga lägen, till exempel "Dynamisk" eller "Standard". I samma huvudmeny kan du aktivera eller inaktivera undertexter, justera ljudet och när du ansluter TV: n till en dator kan du använda den som huvudmonitor eller som extra bildskärm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande tips

Om du söker på Internet kommer du att märka att många problem med den första installationen upprepas från användare till användare. I grund och botten försöker människor uppnå den perfekta bilden genom att manipulera bildinställningarna och be om råd om hur man ställer in optimal bildtemperatur, kontrastvärde, vilka parametrar som ska stängas av helt och hållet för att göra film- och tv -program så bekvämt som möjligt.

Faktum är att det inte finns något entydigt och allmänt accepterat svar på denna fråga och inte kan vara det. Allt beror på de specifika förhållandena, subjektiva färguppfattningen och smaken hos en person . Därför är det osannolikt att du hittar svar på dessa frågor i forumet. Du måste fortfarande lägga en timme extra på dina individuella inställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men enkelt på forumet ger de svar på frågor som till exempel att ansluta trådlösa hörlurar och tangentbord till en TV. Du kan ta reda på firmware -versionen av din TV, skapa en spellista, ansluta en mikrofon för karaoke och till och med hur du rensar cacheminnet. Snåla inte i tid. Det är bättre att sitta en stund och förstå TV: ns funktionalitet, än vid det minsta behovet av att gå online för att få hjälp . Läs också bruksanvisningen noggrant.

När du ställer in ljud och bild, styrs inte bara av dina egna känslor, utan också av rummets storlek, intensiteten i dess belysning och dess färg.

Detta hjälper dig att finjustera färgschemat som passar just ditt rum. Försök aldrig reparera TV: n själv om den fortfarande är garanti.

Bild
Bild

Hur man aktiverar kanaler

Efter att ha köpt en TV är det första du måste göra innan du använder den för avsett ändamål att ställa in kanalerna. Som tur är, du kan göra detta ganska snabbt och avsätta bara 10-15 minuter av din tid . Tryck på "Meny" -knappen på fjärrkontrollen och välj "Alternativ". Ange ditt land i raden med samma namn. I avsnittet "Inställningar" väljer du "Autosearch". Vi anger kabeln som en anslutningsmetod. Nu ska ett fönster visas på skärmen där du måste gå in i inställningarna och ange följande parametrar:

  • ställ in söktypen till "Snabb";
  • frekvens - 98000;
  • Nätverks -ID - "Auto";
  • modulering - 56 Qam;
  • symbolhastighet - 6952.

Du kan starta en sökning och vänta tills TV: n självständigt upptäcker och lägger till alla tillgängliga kanaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var särskilt uppmärksam på att LG SmartTV är utrustad med en automatisk uppdatering av firmware. Om du inte stänger av det, kommer programmet med en viss frekvens att rensa sitt eget minne, då måste du installera om alla inställningar, konfigurera kanaler och logga in på systemet.

För att undvika detta, gå till posten "Digital kabelinställningar" och inaktivera det här alternativet.

Om du vill att kanalerna på TV: n ska gå i en viss ordning, gå sedan till inställningsmenyn igen, gå till fliken "Autosearch", sedan "Cable" och avmarkera "Auto numbering" -raden. Klicka nu på "Kör" -knappen. Det återstår bara att ordna kanalerna i önskad ordning.

Bild
Bild

Hur man installerar och använder applikationer

Precis som alla andra enheter behöver en TV en mängd olika applikationer för att fungera korrekt - från enkla webbläsare som ger internetåtkomst till någon form av spel eller program för arbete. Att installera dem är ganska enkelt . Inledningsvis är TV: n med Smart TV förinstallerad med grundläggande verktyg, bland vilka det finns en applikationsbutik. För Android TV -apparater är detta Google Play Store. Gå till det . Programmet kräver en obligatorisk inloggning innan du installerar och använder andra program. Detta är enkelt. Om du redan har ett Google -konto anger du bara dina uppgifter och väntar medan programmet behandlar dem. Om inte kan du registrera dig här.

Efter framgångsrik autentisering kommer du att kunna gå in i butiken, bläddra i programkataloger, ladda ner och använda dem.

Observera att inte alla Android -appar är kompatibla med smarta TV -apparater. De flesta av dem är avsedda att användas på smartphones eller surfplattor.

De program som du inte kan installera kommer att signeras med frasen "Inte tillgänglig på din enhet", så studera allt noggrant.

Bild
Bild

När du har valt en app trycker du på den . Applikationssidan öppnas. Det kommer att finnas en nedladdningsknapp mittemot dess ikon. Klicka på den, vänta tills installationen är klar. Knappen "Ladda ner" ändras till "Öppna", och en annan "Ta bort" visas bredvid den. Du kan starta programmet direkt från butikssidan eller från startskärmen i SmartTV -menyn. Nedan finns en lista över program som vi rekommenderar att du installerar:

  • IPTV - ett program för visning av digitala TV -kanaler;
  • Blinkning - en populär onlinebiograf, som innehåller många intressanta och populära filmer;
  • Yandex Är en stor sökmotor.

Du kan installera alla program och widgets om deras funktionalitet gör det möjligt att använda dem på TV: n . Till exempel på en stor skärm är det bekvämt att arbeta med texter och tabeller, visa bilder och kartor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Ibland händer det att LG -TV: n helt enkelt inte vill fungera korrekt. Låt oss analysera de vanligaste problemen, deras orsaker och lösningar. När skärmen blinkar - det här är ett obehagligt och ibland till och med skrämmande fenomen som har mycket tydliga omständigheter . Det kan finnas något slags strömavbrott. I det här fallet är det bättre att stänga av TV: n och kontrollera spänningen, normen är 220 volt.

Om värdet avviker är det bättre att tillfälligt sluta använda elektriska apparater, särskilt om du inte har en spänningsstabilisator. Detta kan resultera i säkringar som gått. Om allt är normalt med spänning, då problemet ligger i själva TV: ns matris … Om du inte tappade eller demonterade det kan du lämna över det till servicen under garantin om dess löptid ännu inte har löpt ut. Reparationer på egen bekostnad kan kosta ett anständigt belopp upp till 30% av kostnaden för TV: n.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns något ljud, kontrollera om volymen är påslagen . Vanligtvis, för att stänga av ljudet på kontrollpanelen finns det en speciell knapp med en genomkryssad högtalare eller ibland inskriptionen MUTE. Du kan av misstag slå den utan att märka det. Om allt är i ordning med ljudet, du kan behöva skicka TV: n för reparation, eftersom problemet inte bara kan ligga i högtalarna utan också i ljudkortet.

Smart TV saktar ner eller startar inte alls några applikationer som tidigare fungerade bra? Mest troligt är TV: ns inbyggda programvara inaktuell eller inaktuell. Prova att uppdatera den. Om det inte hjälper, återställ systeminställningarna till de ursprungliga . I sällsynta fall hjälper en enkel rengöring av den interna enheten från skräp och borttagning av onödiga applikationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppdatering eller dumpning av firmware tar bort alla program som inte ursprungligen var förinstallerade … Du kan återställa dem alla efter att du har loggat in på ditt Google Play -konto igen. Servicestöd hjälper dig att återställa alla köp som du gjorde i appen, samt återställa alla tidigare köpta appar.

Smart -TV är en helt ny generation konsumentelektronik . Långsamt byter de ut konventionella tv -apparater över hela världen. De ger sina ägare många fördelar och möjligheter som man inte kunde tänka sig under konventionella tv -dagars dagar.

Rekommenderad: