Hur Uppdaterar Jag Webbläsaren På Min TV? Hur Uppdaterar Jag Webbläsaren På Min Smart TV? Uppdatera Metoder, Tips Och Tricks

Innehållsförteckning:

Video: Hur Uppdaterar Jag Webbläsaren På Min TV? Hur Uppdaterar Jag Webbläsaren På Min Smart TV? Uppdatera Metoder, Tips Och Tricks

Video: Hur Uppdaterar Jag Webbläsaren På Min TV? Hur Uppdaterar Jag Webbläsaren På Min Smart TV? Uppdatera Metoder, Tips Och Tricks
Video: LG Smart TV: How to Update System/Firmware Software Version 2024, April
Hur Uppdaterar Jag Webbläsaren På Min TV? Hur Uppdaterar Jag Webbläsaren På Min Smart TV? Uppdatera Metoder, Tips Och Tricks
Hur Uppdaterar Jag Webbläsaren På Min TV? Hur Uppdaterar Jag Webbläsaren På Min Smart TV? Uppdatera Metoder, Tips Och Tricks
Anonim

Idag vet varje Internetanvändare vad en webbläsare är. Att surfa på webbplatser, ladda ner olika innehåll, arbeta i sociala nätverk är möjligt inte bara via en dator eller mobil enhet. Moderna modeller av Smart TV är också utrustade med en inbyggd webbläsare.

Metoder för att uppdatera webbläsaren, liksom några rekommendationer för installation och användning, kommer att diskuteras i denna artikel

Bild
Bild

Syftet med webbläsaren

Webbläsaren på Smart TV skiljer sig något från en vanlig webbläsare. Programmet har något begränsade funktioner än en webbläsare för en dator eller smartphone. men genom att använda den på din TV -enhet kan du surfa på Internet, chatta på sociala nätverk, lyssna på musik, ladda ner de filer du vill ha, titta på filmer och mycket mer.

Utvecklarna av "smarta" TV-mottagarmodeller har redan inkluderat en standardwebbläsare i listan över förinstallerade program.

Bild
Bild

Programvaran är en del av operativsystemet och kan inte tas bort . Programmet uppdateras tillsammans med OS -uppdateringen.

Orsaker till uppdateringen

Du bör regelbundet söka efter uppdateringar av programmet. Möjliga tecken när webbläsaren ber om en uppdatering:

  • plötslig avbrytande av internetsökning;
  • webbläsaren sparar inte den senaste sessionen;
  • långsam webbläsarprocess;
  • bilden ryckar eller öppnas inte alls;
  • lång väntetid för att öppna applikationer eller webbsidor / flikar;
  • blockera IP -adresser och ett antal webbplatser (detta beror på ett datafel i den svarta listan med skadlig kod);
  • misslyckande med Adobe Flash Player (webbläsaren kommer inte att öppna bilder eller spela upp videor).

Om de listade problemen är närvarande i driften av webbläsaren, bör programmet snabbt uppdateras.

Bild
Bild

Sätten

Det finns flera alternativ för att uppdatera webbläsaren på Smart TV -apparater. De är alla ganska enkla. Det är bara nödvändigt att följa en tydlig handlingsordning. Det första sättet att uppdatera programvaran är ladda ner ny firmwareversion och uppdatera för webbläsaren.

Detta kräver utföra en rad åtgärder.

  1. Gå till TV -inställningsmenyn och välj avsnittet "Support".
  2. Därefter måste du välja "Programuppdatering" och trycka på knappen "Uppdatera nu". Om det sista objektet inte finns där måste du klicka på knappen "Via nätverket".
  3. TV: n söker efter en ny programvaruversion och uppmanar dig att installera den. Installationen måste bekräftas genom att klicka på "OK".

Därefter bör nedladdningen och installationen av programvaran börja. Du måste vänta på att processen är klar. Vid uppdatering du kan inte stänga av TV: n från nätverket . Detta kan leda till felaktig drift och ytterligare fel på operativsystemet. Efter självuppdatering startar TV-mottagaren systemet omstart av sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att det här uppdateringsalternativet utförs via WI-FI-nätverket.

Förutom, möjliga sätt för trådbunden nätverksanslutning direkt till TV: n . I detta fall är dataöverföringshastigheten mycket högre. Uppdateringsnedladdningsprocessen tar mindre tid.

Nästa sätt är uppdatera via USB -minne … Innan du laddar ner filer till ett USB -minne måste du kontrollera versionen av webbläsaren som är installerad på TV: n. För att göra detta, tryck på knappen Inställningar på fjärrkontrollen och välj avsnittet "Support". Objektet "Produktinformation" visas i fönstret som öppnas.

Bild
Bild

Därefter måste den nya versionen av webbläsaren laddas ner från tillverkarens webbplats. Programvaran måste packas upp och extraheras från arkivet. För att uppdatera på TV: n, följ dessa steg:

  • Stäng av tv: n;
  • sätt in USB -flashenheten i USB -kontakten på TV -mottagarens baksida;
  • slå på tekniken;
  • öppna menyn, välj "Support" och sedan "Software Update" och "Update Now".

Med dessa åtgärder kommer TV: n att börja söka efter nya programvaruversioner på enheten. Då kommer tekniker att erbjuda att installera programvaran. Du måste bekräfta åtgärden och vänta tills installationen är klar. När uppdateringen är klar startar TV: n om.

Bild
Bild

Förutom de beskrivna metoderna, det är möjligt att uppdatera webbläsaren via app store … I det här fallet talar vi om program från tredje part. Om användaren av någon anledning inte är nöjd med den inbyggda webbläsaren kan han ladda ner en annan lämplig i företagsbutiken.

Liksom firmware måste alla andra webbläsare också uppdateras. Som regel installeras uppdateringen automatiskt. Men om detta inte hände måste du gå till TV -menyn och välja avsnittet Mina appar. Avsnittets namn kan variera beroende på operativsystem och märke på TV -mottagaren. I den öppnade katalogen med installerade applikationer hittar du namnet på den nya webbläsaren och trycker på knappen "Uppdatera".

Bild
Bild

tips och tricks

När du uppdaterar webbläsaren på Smart TV vissa regler måste följas.

När du använder alternativet för att uppdatera programvaran via en USB -enhet kan mindre problem uppstå. Om TV: n inte ser den nya programvaruversionen när du ansluter en flash -enhet du måste formatera enheten . Detta måste göras innan du arbetar med TV: n. Som regel försvinner problemet efter formatering.

En möjlig anledning till att TV: n inte ser den nedladdade programvaran är det är ofta en felaktig anslutning eller ett anslutningsfel. För att felsöka måste du ta bort USB -flashenheten, lämna menyn på TV: n och vänta ett par minuter. Anslut sedan enheten igen och gå till systemavsnittet.

Om uppdateringen inte startar via Internet du måste stänga av TV: n från nätverket och vänta 5 minuter. Slå sedan på utrustningen och välj "TV" som signalkälla. Om problemet kvarstår måste du se till att du har åtkomst till internet genom att kontrollera inställningarna för nätverksanslutningen. Sådana åtgärder innebär också att man lämnar systemmenyn och går in igen efter ett tag.

Det rekommenderas att endast ladda ner uppdateringen från tillverkarens officiella webbplatser. Du bör inte installera alternativa programvaruversioner från tredjepartswebbplatser. Annars kommer en sådan uppdatering att skada TV -mottagaren.

Bild
Bild

Och även frånkopplingen av TV: n från nätverket under programuppdateringen kan leda till att utrustningen går sönder. Det rekommenderas inte att dra ut den externa enheten medan du laddar ner programvaran . Detta kan också leda till systemkrascher och felaktig användning av program.

Alla uppgraderingsalternativ ger oavbruten nätverksåtkomst. Onormal avstängning av TV: n kan orsaka allvarliga problem med TV: n. I det här fallet hjälper det inte att lösa problemet på egen hand. Du måste kontakta servicecentret.

Om webbläsaren inte ansluter till Internet , är det nödvändigt att återställa programinställningarna och växla till driftläget "Standard". För att göra detta måste du öppna en webbläsare, gå till inställningsmenyn, välj "Allmänt" och klicka på "Återställ inställningar". Efter det rekommenderas att starta om webbläsaren.

Bild
Bild

Efter uppdateringen kan du uppleva problem med minnet … Detta inträffar när en användare försöker öppna en webbplats med mediefiler. Det här felet kan uppstå även om det finns tillräckligt med minne. För att åtgärda problemet, tryck på knappen Smart eller Home på fjärrkontrollen. Sedan måste du öppna inställningarna, gå till inställningarna för Smart TV -funktionen och välj alternativet "Rensa cache".

Ibland resulterar det i att uppdatera webbläsaren på Smart TV några arbetsproblem . Initiering eller återställning till den gamla versionen hjälper till att eliminera dem. För att göra detta, gå till inställningsmenyn och välj "Initialisering" i avsnittet "Support". En lista över installerade program kommer att visas i fönstret som visas där du måste hitta en webbläsare och klicka på "OK" -knappen. TV: n startar sedan om. Om problemet kvarstår innehåller samma avsnitt posten "Lösa uppdateringsproblemet".

Rekommenderad: