Mikrofoner För Dator: Bra Datormodeller Med USB Och Trådlöst För PC. Hur Väljer Jag En Billig Mikrofon? Hur Gör Man Det Själv?

Innehållsförteckning:

Video: Mikrofoner För Dator: Bra Datormodeller Med USB Och Trådlöst För PC. Hur Väljer Jag En Billig Mikrofon? Hur Gör Man Det Själv?

Video: Mikrofoner För Dator: Bra Datormodeller Med USB Och Trådlöst För PC. Hur Väljer Jag En Billig Mikrofon? Hur Gör Man Det Själv?
Video: How To Connect an XLR Mic to Computer for Beginners 2024, Maj
Mikrofoner För Dator: Bra Datormodeller Med USB Och Trådlöst För PC. Hur Väljer Jag En Billig Mikrofon? Hur Gör Man Det Själv?
Mikrofoner För Dator: Bra Datormodeller Med USB Och Trådlöst För PC. Hur Väljer Jag En Billig Mikrofon? Hur Gör Man Det Själv?
Anonim

I den moderna världen är en mikrofon för en dator en av de viktigaste komponenterna i kringutrustning. Den används för videosamtal på sociala nätverk, chatta i onlinespel, spela in sång (både professionell och amatör). Idag erbjuder onlinebutiker användarna det bredaste utbudet av inspelningselektronik. Den här artikeln kommer att berätta om typer av mikrofoner för en dator, populära modeller och valda nyanser.

Vyer

Alla mikrofoner är konventionellt uppdelade i två grupper: dynamisk och kondensor. Dynamiska modeller representerar en liten högtalare. En sådan enhet har mycket gemensamt med vanliga högtalare, bara i det här fallet återger den inte ljud, utan tvärtom omvandlar det till en elektrisk signal. Huvudkomponenten i produkten är en aluminiumtejp.

Sådana lösningar kan skryta med en lång livslängd och anspråkslöshet. De är vanligtvis ganska billiga, men de kan inte skryta med studio ljudkvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I kondensatormikrofoner små kondensatorer är ansvariga för att bearbeta ljud till en elektrisk signal. Dyra modeller låter mycket bättre än dynamiska konkurrenter, deras känslighet är högre. Enheter i mellersta prisklassen kräver ofta fantommatning, annars blir ljudet kraftigt förvrängt - det blir nästan omöjligt att spela in någonting.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de två huvudtyperna av mikrofoner finns det också elektret och lampa , men de har betydande nackdelar, så de är inte efterfrågade. Electret -modellerna kännetecknas av minskad känslighet, så du måste tala och vila hakan på mikrofonen.

Lampmodeller är så dyra att ingen köper dem, och det är inte nödvändigt att betala för mycket, eftersom de är dåligt igenkända av en dator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsmetoder

USB

Moderna trådbundna mikrofoner är anslutna till en persondator eller bärbar dator via en 3,5 mm ingång eller USB -kontakt. Även om du köpte en produkt och kontakten visade sig vara 3,5 mm och 5 mm kan du alltid köpa den nödvändiga adaptern för ett par dollar . Båda har sina fördelar. Till exempel är modeller med line-in universella, de kan anslutas till annan utrustning än en dator.

USB -mikrofoner har vanligtvis ett ljudkort . Du kan ansluta hörlurar till den och lyssna på ljudet direkt från mikrofonen. Att höra din egen röst är särskilt användbart när du spelar in podcaster eller musik.

Dessa produkter kan dock inte anslutas till förstärkaren, och Windows -ägare tvingas installera drivrutiner, annars känner inte utrustningen igen av systemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlös

Den moderna marknaden erbjuder också ett brett utbud av trådlösa mikrofoner. De är anslutna med en sändare. Det blir ingen fördröjning, som är fallet med en trådlös mus, men batterierna tar snabbt slut.

Experter rekommenderar inte att använda sådana modeller för professionella ändamål, men för kommunikation på Skype eller för onlinespel är de lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fokus

Många inspelningsenheter på marknaden är rundriktade. Du kan tala till sådana mikrofoner från vilken sida som helst, ljudet spelas in lika högt. Denna lösning kan vara användbar för musiker när den ena spelar gitarr, den andra sjunger och mikrofonen placeras mellan dem . Men för spel eller streaming kommer detta inte att vara den bästa lösningen.

Om du inte vill att ljudet av bilar som passerar huset eller skrattet av ett barn som leker i nästa rum ska höras under inspelningen, rekommenderas det att välja snävt riktade modeller.

Bild
Bild

Fastsättning

Hur mikrofonen monteras beror på dess avsedda användning. Lavalier -mikrofoner är de mest primitiva och fästs på kläder med en klädnyp. Mikrofoner för spel och streams placeras på bordet på benen, de kan också fixeras på fästet . Det är vanligt att hålla sångmodeller i händerna, men alla kan installeras i ett standardställ, inga andra fästen finns här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska egenskaper och syfte

På lådan med någon bra mikrofon finns det alltid ett stort antal siffror och andra obegripliga beteckningar. Experter rekommenderar dock inte att man bara uppmärksammar dessa indikatorer. Faktum är att Mikrofoner avsedda för nätverk och de som är avsedda för inspelning av sång kommer alltid att låta annorlunda, även om de har samma specifikationer . Därför, om du är en vanlig användare som köper en produkt för hemmabruk och inte för yrkesmässiga ändamål, är det ingen mening med en detaljerad studie av amplitudfrekvensegenskaperna.

Du behöver bara kontrollera ljudet, och om det passar dig, ta gärna mikrofonen.

Bild
Bild

Översikt över tillverkare

Nedan kommer vi att överväga de företag vars inspelningsenheter är mycket efterfrågade i Ryssland

  • Höjdpunkt … Företagets huvudkontor ligger i Litauen. Tillverkaren erbjuder användarna inte bara mikrofoner för datorer och telefoner, utan också ytterligare tillbehör till dem. Alla produkter följer strikt ISO 9001: 2008 kvalitetsstandard.
  • Sven . Denna tillverkare av inspelningsenheter producerar också andra datorer. Sortimentet innehåller både amatör- och professionella mikrofoner. Företaget är världsberömt för sina spelhörlurar.
  • Förtroende . Ursprungslandet är Nederländerna. Företaget började skapa PC -kringutrustning redan 1983, och dess produkter är fortfarande mycket efterfrågade över hela världen.
  • Esperanza . Företaget grundades 1997 och är specialiserat på produktion av musikutrustning. Dess produkter intar ofta ledande positioner på många internationella utställningar, de uppfyller europeiska kvalitetsstandarder och utmärks av ett acceptabelt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Nedan kommer att betraktas som toppen av de mest populära mikrofonerna i Ryssland.

Acme MK200

Denna datormikrofon är efterfrågad på grund av dess ljudkvalitet och lilla storlek. Du kan se det på många YouTube -bloggare. En liknande lösning kan användas för videokonferenser. Enhetens massa är 64 g. Bland funktionerna är det möjligt att notera funktionen att dämpa yttre ljud och en tråd med en längd av 1, 8 m.

Tillverkaren ger en 5-årig garanti, och Windows känner igen enheten enkelt utan att installera drivrutiner . Användare kan justera lutningsvinkeln. Av kundrecensioner att döma är utrustningen helt överensstämmande med priset.

På den negativa sidan kan vi bara notera att om du talar mjukt måste du föra mikrofonen nära munnen.

Bild
Bild

Sven MK-200

En egenskap hos produkten är att den inte bara kan placeras på ett stativ, utan också kopplas till en PC -bildskärm. Denna lösning är mycket bekväm, eftersom ytterligare ledigt utrymme visas på bordet . I utseende har denna mikrofon många likheter med ovanstående modell - matt svart färg, högt ben, förmågan att ändra lutningsvinkeln, ett stabilt stativ, men när det gäller ljud visar den här enheten sig mycket bättre, ljudet är bättre och mer omfattande.

Köpare noterar användarvänlighet, billighet, lätthet, bra känslighet . De negativa aspekterna kan bara hänföras till det faktum att det inte rekommenderas att placera produkten för nära läpparna, annars hörs en uppenbar överbelastning i den slutliga inspelningen.

Modellen är utmärkt för videosamtal, kommunikation via Skype, men om du planerar att blogga rekommenderar experter fortfarande att uppmärksamma dyrare modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trust Ziva Allroundmikrofon

Om vi jämför produkten med de två tidigare mikrofonerna så skiljer den sig i storlek och vikt. I den grundläggande konfigurationen finns en kabel för anslutning till en dator med en längd av 1, 3 m. Och denna punkt förvirrar köparna mest av allt, i vissa fall räcker inte trådens längd. På fodralet finns en på / av -knapp, tillverkaren ger möjlighet att justera lutningsvinkeln.

Mikrofonen är lämplig för både hemmabruk och professionella ändamål . Ljudet under inspelningen hörs tydligt, högt och tydligt. På den negativa sidan noteras den höga kostnaden.

Recensioner av mikrofonen är mestadels positiva. Ägarna noterar möjligheten att använda den i händerna och på fabriksstället.

Bild
Bild
Bild
Bild

Esperanza EH 130 Svart

Esperanza EH 130 Black är en annan slående representant för budgetmikrofoner som kan anslutas till både en stationär dator och en bärbar dator. Kabelanslutning, utförs med en 3,5 mm kabel 2 m lång . Modellen levereras med den längsta kabeln bland alla enheter i detta betyg. Tillverkaren ger ett års garanti för alla produkter. Det finns ett ben med en justerbar lutningsvinkel, vilket är mycket bekvämt.

Modellen har en modern design . Förutom att den monteras på ett bord kan den fästas på dubbelsidig tejp. Känsligheten är bra, det finns ingen ljudöverbelastning, du behöver inte prata för högt.

Trots dess egenskaper är det bäst att inte använda denna mikrofon för professionella ändamål. Stativet är mycket tunt och kräver noggrann hantering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trust GXT 212 Mico USB

Det första som användarna noterar är kvalitetsdesignen. Mikrofonen levereras med ett trebenigt stativ. Den är gängad, så att du enkelt kan ta bort den och vid behov hänga produkten på fästet. Tillverkaren ger möjlighet att ansluta till en dator både via line-in och via USB-porten . Modellen kännetecknas av kapselns ökade känslighet, det finns en funktion för att dämpa bakgrundsljud. Denna modell är känd som den bästa i genomsnittspriskategorin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samson Go Mic, Samson Meteor, Samson C01U Pro

Om din budget är obegränsad kan du välja någon av dessa tre mikrofoner. Den första är utrustad med kompaktitet, du kan enkelt ta den med dig på resor. Meteor är gjord i en futuristisk design, med inspelning i studiokvalitet. Det dämpar dock inte främmande ljud, så det kan bara användas under idealiska inspelningsförhållanden.

C01U Pro är den dyraste och högsta kvalitetsmikrofonen i Samson -serien . Han kan ses i videor från många populära YouTubers. Miljonärbloggaren Ivangai använde också denna modell. Ett ljudkort är inbyggt i mikrofonen, det finns ett hörlursuttag, som låter dig höra din röst under inspelning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blå yeti

Detta är den bästa mikrofonen i detta betyg, men den är också den dyraste. Kostnaden i Ryssland varierar runt 10 000–12 000 rubel. Användaren kan välja en av fyra riktningar. Det är placerat av tillverkaren som en spellösning, men i själva verket kan du till och med skriva låtar på den . Under de senaste åren har denna mikrofon blivit den mest populära i sin prisklass. Recensioner är bara positiva.

Bild
Bild

Urvalskriterier

Experter rekommenderar oftast att köpa mikrofoner med ett dubbelanslutningsgränssnitt - via en line -out och en USB -port. Om enheten har en ökad känslighet för kapseln, är närvaron av brusreduceringsfunktionen ett viktigt kriterium. Om budgeten är begränsad, köp sedan en dynamisk modell, men om du är redo att avsätta en stor summa för köp av en mikrofon är det bättre att betala för mycket och välja en kondensor.

  1. Om du behöver en enhet för kommunikation på Skype och i sociala nätverk, ta Acme MK200.
  2. Om du kommunicerar i onlinespel är ljudet där föremål för viss förvrängning, så Acme -kraften kanske inte räcker. Trust GXT 212 Mico USB är lämplig för dessa ändamål.
  3. Esperanza EH130 Svart tas vanligtvis för utbildning via Internet, till exempel för att kommunicera med en engelsklärare.
  4. Trust Ziva Allroundmikrofon ingår ofta i den minimala nybörjarbloggaren.
  5. Sven MK-200 är väl lämpad för videokonferenser.
  6. Samson och Blue -mikrofoner ska endast användas om studiokvalitetsljud är viktigt för dig. De kan också betraktas som spelmodeller.

Kom ihåg att en mikrofon är en enhet du inte bör snåla med att köpa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om du inte har en inspelningsenhet till hands och du har ett akut behov av en mikrofon kan du göra den själv. Detta kräver högtalare eller vanliga telefonhörlurar. Låt oss prata om mikrofonens struktur. Om du tittar på diagrammet för någon inspelningsenhet kan du se att huvuddelen är ett vibrationsmembran.

En elektrisk signal går genom ledningarna och får membranet att vibrera och avger ett ljud. Samma membran finns i hörlurar och högtalare. Därför kan du säkert ansluta dem till mikrofonuttaget. Därefter måste du konfigurera ljudet via Windows kontrollpanel, annars hör din samtalspartner ingenting.

  1. Klicka på "Start" i nedre vänstra hörnet av skärmen. Ytterligare "Kontrollpanelen" och "Ljud".
  2. Nästa steg är att hitta fliken "Inspelning" och den hemlagade mikrofonen. Det är lätt att göra: tryck bara på högtalaren med din nagel och titta på skärmen. De gröna staplarna reagerar omedelbart, vilket indikerar att enheten stör.
  3. Klicka på den med höger musknapp och "Välj som standard". Volymen kan justeras med motsvarande reglage.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du använder en bärbar dator och den inte har någon linjeutgång kan du använda en Bluetooth-högtalare som mikrofon. För att göra detta måste du installera programmet Easy Voice Recorder på din dator.

Rekommenderad: