Små Högtalare För En Dator: Minimodeller För En Bärbar Dator Och För En Surfplatta. Hur Väljer Man Kraftfulla Och Billiga Datahögtalare Med Bra Ljud?

Innehållsförteckning:

Video: Små Högtalare För En Dator: Minimodeller För En Bärbar Dator Och För En Surfplatta. Hur Väljer Man Kraftfulla Och Billiga Datahögtalare Med Bra Ljud?

Video: Små Högtalare För En Dator: Minimodeller För En Bärbar Dator Och För En Surfplatta. Hur Väljer Man Kraftfulla Och Billiga Datahögtalare Med Bra Ljud?
Video: Hur väljer du rätt bärbara dator? Elgiganten förklarar 2024, Maj
Små Högtalare För En Dator: Minimodeller För En Bärbar Dator Och För En Surfplatta. Hur Väljer Man Kraftfulla Och Billiga Datahögtalare Med Bra Ljud?
Små Högtalare För En Dator: Minimodeller För En Bärbar Dator Och För En Surfplatta. Hur Väljer Man Kraftfulla Och Billiga Datahögtalare Med Bra Ljud?
Anonim

Det är ingen hemlighet att utan högtalare är en persondator sämre. Och det är svårt att tänka sig att någon köper en dator utan ett ljudsystem. För att få en bra enhet för ljudåtergivning måste du bekanta dig med parametrarna och göra en analys. Det kommer inte att ta för lång tid, men i slutändan kommer du att vara säker på att du spenderade dina pengar klokt.

Egenskaper

Utan kunskap och förståelse för de tekniska egenskaperna hos ljudsystem bör du inte ens gå till affären eller välja dem på Internet.

Överflödet och komplexiteten i termer kan förvirra alla oförberedda personer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Parametrarna för ljudsystem är följande

  1. Kraft är styrkan i ljud som högtalarna kan producera. Det finns tre typer av effekt (mätt i watt): nominell - detta är den driftseffekt vid vilken ljudet kommer ut rent och utan förvrängning; maximalt - med ett sådant system kommer ljudet att vara högt, men snedvridningar (väsande, knarrande och blockerande) är möjliga; Toppbelastning är det högsta effektvärdet som en given högtalare kan leverera utan att misslyckas.
  2. Känslighet - Detta är också en viktig parameter, volymen på det ljud som produceras av högtalarna beror direkt på det. Ju högre värde, desto starkare blir ljudet. För hushållsljudsystem anses en indikator på 85 decibel vara värdiga; du kan köpa högtalare med en känslighet på 120 dB.
  3. Frekvensomfång . Det påverkar paletten av ljud som dessa högtalare kan producera. Formel 20-20 (20 Hertz och 20000 Hertz) anses acceptabel.
  4. Dimensioner … Små högtalare för en dator eller surfplatta och hög ljudkvalitet finns sällan i ett ljudsystem med blygsamma dimensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Datorhögtalare kan delas in i typer enligt följande kriterier

  • Förekomsten av en inbyggd signalförstärkare . Om den förekommer sägs kolumnen vara aktiv. Om det inte finns någon förstärkare och det är inuti enheten som satelliterna är anslutna till kallas de passiva.
  • Konfiguration . Denna term avser antalet element i ett högtalarsystem. De mest populära är 2 högtalare (en av dem aktiva), 2 passiva plus en subwoofer, 5 passiva satelliter + aktiv subwoofer. Den senare konfigurationen kallas också "hemmabio". Det kan finnas många fler, även de mest otänkbara alternativen. Men dessa sorter anses vara det mest rimliga valet.
  • Kroppsmaterial . De använder främst plast, MDF och trä. Plast är det billigaste alternativet, trä ser representativt ut, ljudet i sådana högtalare är renare. Pressad sågspån är en kompromiss mellan pris och kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Syftet med ljudhögtalare är att sända högkvalitativt ljud. Men detta kan göras på olika platser. Så, enligt deras syfte, kan dessa system delas in i kontor, hem, spel och hemmabio. Det är ingen mening att utrusta en dator på kontoret med ett dyrt ljudsystem . De billigaste plast "diskantarna" passar honom, eftersom systemljud är viktiga på jobbet, men ibland kan du lyssna på mjuk musik som bakgrund.

För en stationär hemdator är bättre högtalare mer lämpliga , konfigurationer som användaren väljer, med strömförsörjning via ett hushållsnätverk och ljudöverföring via en sladd med en minijack 3,5 mm. Du kan redan ansluta USB -högtalare till din bärbara dator, drivs av den enklaste USB -kabeln. De tar emot ljudsignalen via standard hörlurar. De kan också användas på en dator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spel- och hemmabiosystem är kraftfulla system med flerkanaligt ljud, minst 5 och 1, de har många olika utgångar . Om en dator har ett bra ljudkort kan dessa system anslutas till det. För en surfplatta och en telefon är det mest lämpliga alternativet bärbara eller Bluetooth -högtalare. Dessa enheter är bärbara, så att du kan njuta av musik eller filmer i alla miljöer, oavsett det närliggande elektriska nätverket. Det finns ett laddningsbart batteri inuti dessa högtalare, drifttiden beror på dess kapacitet.

Signalen till den bärbara enheten överförs via en kabel, en enhet utrustad med en Bluetooth -modul behöver inte en kabel, men en trådlös anslutning kommer att tömma batteriet snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Den moderna datorakustikmarknaden är övermättad, tillverkare försöker uppnå maximal kvalitet till ett överkomligt pris. Därför kan du för ganska blygsamma pengar köpa anständiga små högtalare till din dator. Det finns ett stort antal akustikmodeller från olika företag, det nuvarande betyget för billiga högtalare i minikategorin ser ut så här.

Defender SPK -530 - ett mycket budgetalternativ, priset är upp till 10 cu. e. Tekniken kännetecknas av bra pris och kvalitet, liten storlek. Närvaron av en volymkontroll gör att användaren kan justera ljudet på själva enheten. Den dåliga nyheten är att högtalarna inte är immuna mot störningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

SVEN 315– har också en låg kostnad på upp till 15 cu. Det vill säga, det finns dock en chic kubformad design, kompakt storlek. Högtalarna kan drivas både från elnätet och från en dator, de är skyddade från störningar. Nackdelen är dålig bas vid lågt ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genius SP-U115 - dessa högtalare är populära på grund av deras utmärkta ljud, närvaron av kraft från två källor. De har möjlighet att justera nivån på den utgående ljudsignalen. Nackdelarna inkluderar närvaron av en bakgrundssignal när den är ansluten till en uppspelningsanordning.

Denna TOP är baserad på kundrecensioner i detta segment och är inte avgörande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Först måste du bestämma vad du behöver kolumner för. De viktigaste riktningarna är att titta på filmer, spela spel, lyssna på musik och bara för bakgrunden. För arbete eller bakgrund används de billigaste minihögtalarna. För musik behöver du kraftfulla högtalare med bra ljud. När du väljer kolumner bör du vara uppmärksam på sådana aspekter.

  1. Utseende. Vackra produkter låter inte alltid bättre, och du måste betala mer för modern design.
  2. Närvaron av fjärrkontrollen och platsen för knapparna eller kontrollknapparna. Om det inte finns någon fjärrkontroll måste du justera ljudet manuellt. Bättre när kontrollerna är på framsidan eller sidan.
  3. Mat. När du köper bärbara enheter bör du vara uppmärksam på batterikapaciteten och möjligheten att byta den i framtiden.
  4. Effekt och antal kanaler.
  5. Förekomsten av skyddande paneler. Högtalarna är rädda för mekaniska skador. Det är bra om det finns skydd.
  6. Sladdlängd. För kort kommer att vara obekvämt, du måste använda en förlängningssladd, och detta kan påverka ljudkvaliteten.
  7. Ytterligare funktioner. Vissa tillverkare utrustar högtalare med olika "prylar" som en väckarklocka, FM -radio, etc. Om du behöver det, var uppmärksam på sådana alternativ.
  8. Högtalarmaterial och storlek. Ju större högtalare, desto bättre låter de. Men här måste vi också ta hänsyn till deras placering. Det kan också hända att stora föremål inte får plats på ett datorbord eller någon annan särskild plats. Och naturligtvis är det bättre att köpa trähögtalare.
  9. Garanti. Ingen är immun mot problem med utrustningen, och ju längre garantitiden är desto lugnare blir ägaren.

Rekommenderad: