Hur Ansluter Jag Hörlurar Till En Dator I Windows 10? Hur Ställer Jag In Hörlurar Med Mikrofon På En Bärbar Dator? Hur Slår Jag På Det Främre Hörlurarna?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Hörlurar Till En Dator I Windows 10? Hur Ställer Jag In Hörlurar Med Mikrofon På En Bärbar Dator? Hur Slår Jag På Det Främre Hörlurarna?

Video: Hur Ansluter Jag Hörlurar Till En Dator I Windows 10? Hur Ställer Jag In Hörlurar Med Mikrofon På En Bärbar Dator? Hur Slår Jag På Det Främre Hörlurarna?
Video: How to Setup Microphone on Windows 10 & Test Mic! (Easy Method) 2024, April
Hur Ansluter Jag Hörlurar Till En Dator I Windows 10? Hur Ställer Jag In Hörlurar Med Mikrofon På En Bärbar Dator? Hur Slår Jag På Det Främre Hörlurarna?
Hur Ansluter Jag Hörlurar Till En Dator I Windows 10? Hur Ställer Jag In Hörlurar Med Mikrofon På En Bärbar Dator? Hur Slår Jag På Det Främre Hörlurarna?
Anonim

Att använda hörlurar med en bärbar dator och en dator är mycket bekvämt, och ibland till och med nödvändigt. Med detta tillbehör kan du lyssna på musik, spela och titta på filmer utan att störa andra hushållsmedlemmar. Ibland är hörlurar med en mikrofon helt enkelt oersättliga för kommunikation med vänner eller för att lösa affärsproblem. Det är i alla fall värt att fördjupa sig i detaljerna om att ansluta och konfigurera headsetet.

Bild
Bild

Förbindelse

Tillbehöret kan utformas uteslutande för ljudutmatning eller det kan vara med en mikrofon. Det sista alternativet är mer funktionellt. Det finns flera sätt att ansluta hörlurar till din Windows 10 -dator eller bärbara dator.

  1. Via USB -port . Dessa hörlursmodeller är vanligtvis multifunktionella, har inbyggda förstärkare och utmärks av högkvalitativt ljud. De används både för spel och för arbete, samt för att lyssna på musik med en övervägande låg frekvens.
  2. Genom ett 3,5 mm -uttag . En välkänd och utbredd koppling. Vanligtvis har en hörlurskabel två utgångar, en för ljudutgång och en för ingång. Så fungerar hörlurar och mikrofoner. Du kan använda ett sådant tillbehör med datorer eller gamla modeller av bärbara datorer, men för moderna bärbara datorer måste du köpa en adapter som gör att du kan ansluta två kontakter till en kontakt.
  3. Genom en trådlös kanal . Detta är vanligtvis en Bluetooth -anslutning. Detta headset fungerar trådlöst och är så mobilt och bekvämt som möjligt.
Bild
Bild

För att ansluta en kabelmodell, sätt bara in kontakten i en lämplig port på din bärbara dator eller dator. På en dator kan ingångarna placeras både på baksidan och på framsidan av systemenheten. Bärbara datorer har portar i sidopanelerna.

Metod för anslutning av Bluetooth -hörlurar

  1. Aktivera trådlös anslutning på en bärbar dator eller dator.
  2. Slå på hörlurarna. Sätt dem i upptäcktsläge. Vissa headsetmodeller ställs automatiskt in i önskat tillstånd när de slås på. Ibland finns det en speciell nyckel på fodralet som tillåter parning. Det finns ett tredje alternativ - det är värt att hålla strömbrytaren lite längre än vanligt. Den exakta informationen om detta anges i tillverkarens instruktioner.
  3. Öppna en lista över tillgängliga enheter på en dator eller bärbar dator. För att göra detta måste du i operativsystemet Windows 10 klicka på Bluetooth -ikonen i verktygsfältet för snabbåtkomst och välja "Lägg till enhet" i menyn som visas.
  4. Namnet på hörlurarna visas i listan. Du behöver bara klicka på den för att ansluta.
Bild
Bild

Hörlurar, både trådbundna och trådlösa, är enkla att lägga till på uppspelningsenheter. I vissa fall måste du byta till denna ljudutmatningsmetod.

För att göra detta måste du gå till ljudparametrarna och välja hörlurarna i listrutan. Från och med nu kommer musiken att låta exklusivt genom headsetet.

Bild
Bild

Anpassning

I Windows 10 krävs vanligtvis inga ytterligare steg för att ställa in rätt inställningar för hörlurarna . Konfigurationen tillåter dock maximal användning av tillbehöret.

Du kan göra inställningen med gränssnittet för hantering av ljudkort vilket är bekvämt på en PC. Ett alternativ är systemverktyg som är lättare att använda på en bärbar dator. Med ljudkortshanteraren kan du göra finjusteringar. Funktionerna beror på vilket ljudkort som är installerat. Realtek HD är ganska populärt.

Ljudkortet kan ha annan programvara, men att arbeta med det skiljer sig inte mycket från det beskrivna alternativet.

Bild
Bild

Tuning Algoritm

  1. Öppna "Kontrollpanelen".
  2. Aktivera stor visning av ikoner. Hitta "HD Dispatcher" eller "Realtek HD Dispatcher" i menyn.
  3. Du måste arbeta på fliken "Högtalare", den öppnas automatiskt. Huvudparametern är balansen mellan de två hörlurarna. Det är lika viktigt att justera uppspelningsvolymen. Begränsningen hjälper dig att skydda din hörsel. Höger sida av det öppna fönstret visar anslutningsinställningarna, vilket är relevant för hörlurar med kabel. Om du klickar på mappikonen öppnas parametrarna för hybridljudporten, som är installerad på moderna bärbara datorer.
  4. På fliken Högtalarkonfiguration kan du konfigurera alternativet Surroundljud. Det är särskilt bra att använda sådana parametrar om hörlurarna är i full storlek med en sluten typ av akustik.
  5. Fliken Ljudeffekt innehåller inställningar för närvaroeffekter. Där kan du använda equalizern manuellt eller via förinställningar.
  6. Musikälskare bör titta på fliken "Standardformat". Här kan du ställa in samplingshastigheten och ljuddjupet. Idealvärdet anses vara 24 bitar och 48000 Hz. Det är sant att inte alla hörlurar återger sådana parametrar lika bra och adekvat. Om du inte märker någon större skillnad efter att du har ändrat parametrarna kan du ställa in lägre värden för att spara dator- eller bärbara datorer.
  7. Den sista fliken varierar beroende på enhetsmodell. Så, specifik teknik från tillverkaren kan presenteras.
  8. För att spara alla parametrar, klicka på "OK". I vissa fall måste du starta om enheten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En enklare inställning kan göras med systemet programmet "Ljud" eller använda en sådan flik i "Parametrar ".

Konfiguration via kontrollpanelen

  1. När du har anslutit hörlurarna öppnar du avsnittet "Ljud". Du hittar den via kontrollpanelen.
  2. Den första fliken "Uppspelning" visar alla enheter för ljudutmatning. Hörlurar bör väljas som standard. Du kan ställa in detta värde i snabbmenyn. Den öppnas om du håller muspekaren över namnet på hörlurarna och trycker på höger knapp.
  3. Klicka på enheten med vänster musknapp och gå till "Egenskaper".
  4. Nu kan hörlurarna stängas av, byta namn. Det finns också en möjlighet att välja en rymdljudsmotor, som finns tillgänglig på moderna dyra tillbehör.
  5. Viktiga inställningar finns i avsnittet "Relaterade parametrar" under länken "Ytterligare enhetsegenskaper". På fliken "Nivåer" kan du justera volymen i "Balans" - utgång till vänster och höger hörlurar.
  6. Sedan kan du gå till fliken "Förbättringar", till avsnittet "Avancerat". Här ställs bitens och frekvensen för ljudet in.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man ett läge?

Inställning enligt de beskrivna principerna är tillräcklig om En Windows 10 -dator eller bärbar dator har ett enkelt ljudkort med vanliga drivrutiner . Om enheten är avancerad bör du använda den äganderätt … Så på vissa ljudkort måste du dessutom välja uppspelningsläge. Byt till hörlurar i den egna programvaran, annars kommer det inte att finnas något ljud i dem.

Det är absolut nödvändigt att göra en sådan omkopplare .… Detta påverkar direkt utrustningens prestanda. Om du tittar mer i detalj uppstår ett sådant behov på grund av att hörlurarna har en viss impedans, vanligtvis i intervallet 16-300 ohm eller mer. Ljudkortet ska sända en signal till tillbehöret med olika strömstyrka beroende på denna parameter.

Valet av uppspelningsläge är viktigt för ljudkvaliteten.

Bild
Bild

Möjliga problem

Det vanligaste hörlursproblemet på Windows 10 -datorer eller bärbara datorer är i avsaknad av ljud . För att komma igång kan du högerklicka på högtalarikonen i facket och välja "Ljudfelsökning" från menyn. Ibland hjälper det och systemet åtgärdar själva problemet. I vissa fall är problemet inte löst och ytterligare åtgärder krävs.

Det första steget är kontrollera föraren. I Windows 10 är detta ganska enkelt.

  1. Öppna "Enhetshanteraren".
  2. Om namnet på hörlurarna är skrivet med gult eller har ett utropstecken, finns det ingen drivrutin eller systemet kände inte igen ljudkortet.
  3. För att åtgärda problemet måste du hitta drivrutinen på enhetens eller moderkortstillverkarens officiella webbplats och ladda ner lämplig fil.
  4. Drivrutinen är installerad som ett program. Efter det bör du starta om systemet och kontrollera prestandan för hörlurarna.
Bild
Bild

Det händer att drivrutinen på Windows 10 inte kan hittas. I detta fall du måste hitta en fil för Windows 7 med samma bitdjup och installera den . Ljud kan också gå förlorat pga inaktiverat ljudkort i BIOS eller inaktiverat Windows Audio . Det senare aktiveras genom avsnittet "Administration".

Hörlurar är kringutrustning … Du måste se till att headsetet är påslagen, volymen på det är inte minst. Du kan försöka ansluta hörlurarna till ett annat uttag, kanske är problemet i det. Via "Kontrollpanelen" kan du gå till "Ljud" -fliken och kontrollera eventuella problem i själva enheten. Om allt annat misslyckas kan hörlurarna i sig vara defekta, kontakta servicecenteret.

Rekommenderad: