Hur Gör Man En Mikrofon Från Hörlurar? Hur Gör Man Det För Dator Och Mobila Enheter? Hur Slår Jag På Hörlurar Från Telefonen På Rätt Sätt Som En Mikrofon På En Dator?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gör Man En Mikrofon Från Hörlurar? Hur Gör Man Det För Dator Och Mobila Enheter? Hur Slår Jag På Hörlurar Från Telefonen På Rätt Sätt Som En Mikrofon På En Dator?

Video: Hur Gör Man En Mikrofon Från Hörlurar? Hur Gör Man Det För Dator Och Mobila Enheter? Hur Slår Jag På Hörlurar Från Telefonen På Rätt Sätt Som En Mikrofon På En Dator?
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, April
Hur Gör Man En Mikrofon Från Hörlurar? Hur Gör Man Det För Dator Och Mobila Enheter? Hur Slår Jag På Hörlurar Från Telefonen På Rätt Sätt Som En Mikrofon På En Dator?
Hur Gör Man En Mikrofon Från Hörlurar? Hur Gör Man Det För Dator Och Mobila Enheter? Hur Slår Jag På Hörlurar Från Telefonen På Rätt Sätt Som En Mikrofon På En Dator?
Anonim

Om det plötsligt behövs en mikrofon för att fungera med en PC eller smartphone, men det inte var till hands, kan du använda hörlurar - både vanliga från en telefon eller dator och andra modeller, till exempel lavalier.

Vanliga

Från vanliga hörlurar är det fullt möjligt att montera en mikrofon för kommunikation på Internet eller ljudinspelning , men från en sådan improviserad enhet bör man naturligtvis inte förvänta sig högkvalitativa ljud som inte är sämre än de som erhålls med en speciell studioteknik. Men som en tillfällig åtgärd är detta tillåtet.

Bild
Bild

Både mikrofonen och hörlurarna har ett membran , varigenom röstvibrationer omvandlas genom en förstärkare till elektriska signaler som uppfattas av en dator. Och sedan spelas de antingen in på operatören eller överförs omedelbart till abonnenten som de skickas till. Mottagaren använder i sin tur hörlurar, där den motsatta processen sker: elektriska signaler omvandlas med samma membran till ljud som uppfattas av det mänskliga örat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med andra ord är det bara kontakten som hörlurskontakten var ansluten till som avgör deras roll - antingen fungerar de som hörlurar, eller - en mikrofon.

Det bör klargöras att för denna anslutningsmetod är vanliga miniatyrhörlurar som sätts in i öronsnäckorna (öronproppar), och ganska skrymmande, ganska lämpliga.

Slag

Från ett gammalt telefonheadset kan du bygga bakre mikrofon. Detta kräver Öppna försiktigt fodralet med den inbyggda miniatyrmikrofonen, lossa de två ledningarna som ansluter enheten till headsetets allmänna elektriska krets och ta sedan bort.

Bild
Bild

Men det här arbetet kan bara startas om det finns en onödig mini-jack-kontakt med en sladd hemma . (den som används i vanliga hörlurar utan headset). Dessutom måste det finnas lödkolv , och även allt som är nödvändigt för trådlödning av hög kvalitet. Annars är det lättare att köpa en billig inspelningsenhet - du måste fortfarande gå till affären eller besöka vänner och grannar på jakt efter nödvändigt material.

Bild
Bild

Om allt finns där kan du säkert komma till jobbet. Syftet är att löd kabelnätet till kontakten till enheten som är borttagen från lådan. Det finns vanligtvis tre av dessa trådar:

  • i röd isolering;
  • i grön isolering;
  • utan isolering.

Färgade trådar - kanal (vänster, höger), bar - jordning (ibland finns det två av dem).

Bild
Bild

Arbetsalgoritmen består av sju punkter

  1. Först måste du frigöra ledningarna från sladdens allmänna skyddshölje så att de sticker ut från den i en längd av 30 mm.
  2. Förbered något för fodralet för det framtida knapphålet (antingen ett tunt rör för sladdens storlek eller en pip från en kulspetspenna). För sladden genom öppningen av rörhöljet under mikrofonen och lämna ledarnas ändar utanför.
  3. Trådarnas ändar måste avlägsnas från isolering och oxider och sedan förtinnas (ca 5 mm långa).
  4. Jordkablarna vrids med den röda tråden och löds fast på valfri mikrofonstift.
  5. Den gröna tråden löds till enhetens återstående kontakt
  6. Nu måste du sträcka sladdtråden för att föra mikrofonen nära kroppen och sedan limma ihop dem med lim. Detta arbete måste utföras mycket noggrant utan att störa anslutningarna och säkerställa ett anständigt utseende för lavaliermikrofonen.
  7. För att skydda mikrofonen från yttre effekter av buller kan du göra ett skumskydd för den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det skulle vara trevligt att komma med en enhet som fäster lavaliermikrofonen till till exempel kläder (klädnypa eller säkerhetsnål).

Vilka enheter kan du använda?

Hemmagjorda mikrofoner från hörlurar passar inte bara för att kommunicera med vänner i chattar, budbärare av olika slag, sociala nätverk, utan också för inspelning … De kan användas på stationära datorer, bärbara datorer. Mobila enheter (som smartphones eller surfplattor) har egna mikrofoner, men ibland är det mer bekvämt att använda en lavalier -enhet för att frigöra händerna.

Bild
Bild

Dator

För att använda vanliga hörlurar som mikrofon på en dator , du behöver bara sätta in hörlursuttaget i uttaget för mikrofonen och tala lugnt genom dem. Tidigare har de processer som utförts genom hörlurarnas membran, liknande i funktion som membranet hos en mikrofon, beskrivits.

Bild
Bild

Det är sant att när du har anslutit hörlursuttaget till mikrofonuttaget, gå in i ljudinställningarna, hitta den anslutna enheten bland mikrofonerna på fliken "Inspelning" och gör den till standard fungerande.

För att testa hörlurarnas funktionalitet, tillfälligt utföra mikrofonens "plikter", kan du säga något i dem eller bara slå på kroppen.

Samtidigt uppmärksammas till ljudnivåindikatorns reaktion , ligger mittemot beteckningen för den valda enheten på fliken "Inspelning" i datorns ljudinställningar. Det borde finnas fler gröna ränder där.

Bild
Bild

Mobil enheter

I mobila enheter blir det mer bekvämt att använda hemlagad lavaliermikrofon . För att det ska fungera måste du ansluta det korrekt. För att göra detta måste du ladda ner och installera ett ljudinspelningsverktyg som är lämpligt för ett specifikt operativsystem för en smartphone eller surfplatta (Android, iOS), med vilket du kan justera ljudkänsligheten för en personligt skapad mikrofon.

Bild
Bild

Men eftersom mobila enheter vanligtvis har ett uttag av kombinerad typ (för anslutning av både externa hörlurar och en mikrofon), då du måste skaffa en adapter eller en adapter som separerar kanalerna i två separata linjer : för anslutning av mikrofon och hörlurar. Nu ansluter de hörlurar eller en hemgjord lavaliermikrofon till adapterens mikrofonuttag, och den senare till ljudgränssnittet på en mobil enhet eller till en förförstärkare (mixer) för att matcha ljudet med mobilteknikens funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om surfplattan eller mobiltelefonen inte har någon ljudingång alls, då problemet med att ansluta en lavaliermikrofon bör lösas via Bluetooth -systemet … Du kommer också att behöva här speciella applikationer som ger ljudinspelning via Bluetooth:

  • för Android - Easy Voice Recorder;
  • för iPad - Recorder Plus HD.

Men i alla fall bör man komma ihåg att kvaliteten på hemgjorda enheter är mycket sämre än fabriken.

Bild
Bild

Vi föreslår att du bekantar dig med videohandledningen om hur du skapar en mikrofon och hörlurar med egna händer.

Rekommenderad: