Hur Gör Man En Mikrofon Från En Telefon? Hur Använder Jag Min Telefon Som Mikrofon För Min Dator? Hur Ansluter Jag Det Via USB?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gör Man En Mikrofon Från En Telefon? Hur Använder Jag Min Telefon Som Mikrofon För Min Dator? Hur Ansluter Jag Det Via USB?

Video: Hur Gör Man En Mikrofon Från En Telefon? Hur Använder Jag Min Telefon Som Mikrofon För Min Dator? Hur Ansluter Jag Det Via USB?
Video: How To Use An Android Phone/Tablet As A Microphone For Your PC (READ DESCRIPTION) 2024, April
Hur Gör Man En Mikrofon Från En Telefon? Hur Använder Jag Min Telefon Som Mikrofon För Min Dator? Hur Ansluter Jag Det Via USB?
Hur Gör Man En Mikrofon Från En Telefon? Hur Använder Jag Min Telefon Som Mikrofon För Min Dator? Hur Ansluter Jag Det Via USB?
Anonim

Om du snabbt behöver en mikrofon för att spela in eller kommunicera med vänner via en dator via någon budbärare, är det för detta ändamål fullt möjligt att använda din smarttelefonmodell, även om den inte är helt ny. Både Android och iPhone fungerar. Du behöver bara installera lämpliga program för detta på de parade enheterna och också bestämma hur du kan ansluta gadgeten och datorn.

Bild
Bild

Obligatoriska program

För att kunna använda en mobiltelefon som mikrofon för en dator måste du installera en mobilapp som heter WO Mic på gadgeten och på en dator (förutom samma applikation, men bara skrivbordsversionen), behöver dessutom en speciell förare. Utan en drivrutin kan WO Mic -programmet inte fungera - datorn ignorerar det helt enkelt.

Appen för gadgeten måste hämtas från Google Play, den är gratis . Vi går till resursen, anger namnet på applikationen i sökningen, hittar den nödvändiga i resultaten som öppnar och installerar den. Men för detta behöver du mobiltelefonen vara ansluten till Internet av sin egen leverantör eller via Wi-Fi. För en Windows -dator kan WO Mic -klienten och drivrutinen laddas ner från den officiella webbplatsen för trådlös oransje. com / womic.

Förresten, här kan du också ladda ner mobilapplikationer för Android- eller iPhone -smartphones.

Bild
Bild

När du har laddat ner filerna för den angivna programvaran till en separat mapp på din dator installerar du dem . Börja med att installera WO Mic, till exempel, och sedan drivrutinen. Under installationen måste du ange versionen av ditt operativsystem i installationsguiden, så oroa dig för detta i förväg (det händer att användaren inte vet vilken version av Windows han använder för närvarande: antingen 7 eller 8).

Det är värt att nämna och applikation "Microphone", som utvecklats av användaren under smeknamnet Gaz Davidson . Detta program har dock mindre funktionalitet jämfört med WO Mic. Dessutom kräver det att en telefon är ansluten till en dator med en speciell AUX -kabel med kontakter i ändarna. En av dem är ansluten till minijack 3,5 mm -uttaget på mobiltelefonen och den andra till mikrofonuttaget på datorn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder jag min telefon?

För att skapa en mikrofon från din mobila enhet och använda den när du arbetar med en dator måste båda enheterna länkas ihop. Detta görs på ett av tre sätt:

  • anslut telefonen till en dator via USB;
  • ansluta via Wi-Fi;
  • parning via Bluetooth.
Bild
Bild

Låt oss överväga dessa alternativ mer detaljerat.

USB -anslutning

  1. Telefonen och datorn är anslutna med en USB -kabel. Moderna smartphones levereras med en laddare, vars kabel har 2 olika kontakter - en för anslutning till en mobiltelefon och den andra - till ett PC -uttag eller en 220V -kontakt. Annars är det lättare att köpa en mikrofon trots allt - i alla fall måste du gå till affären. Eller använd andra alternativ för att para ihop prylar.
  2. Öppna WO Mic -appen på din smartphone och ange inställningarna.
  3. Välj alternativet USB -kommunikation i undermenyn Transportalternativ.
  4. Starta sedan WO Mic redan på din dator och ange alternativet Anslut i huvudmenyn.
  5. Välj kommunikationstyp via USB.
  6. I en mobiltelefon måste du: gå till inställningsavsnittet för utvecklare och aktivera felsökningsläge när du använder utrustning via USB.
  7. Slutligen öppnar du alternativet "Ljud" på din dator och ställer in WO Mic som standardinspelningsenhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Wi-Fi-parning

  1. Starta WO Mic -programmet först på datorn.
  2. I alternativet Anslut markerar du typen av Wi-Fi-anslutning.
  3. Gå sedan online på en mobil enhet från ett gemensamt hemnätverk (via Wi-Fi).
  4. Starta WO Mic-applikationen i din smartphone och ange typ av anslutning via Wi-Fi i dess inställningar.
  5. Du måste också ange den mobila enhetens IP -adress i PC -programmet - därefter upprättas anslutningen mellan gadgetsna. Du kan prova en ny enhet som mikrofon.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bluetooth -anslutning

  1. Slå på Bluetooth på den mobila enheten.
  2. Aktivera Bluetooth på datorn (se i det nedre högra hörnet av skärmen) genom att klicka på enhetsikonen eller lägga till den på datorn om den saknas.
  3. Processen med att para ihop två enheter börjar - telefonen och datorn. Datorn kan begära ett lösenord. Detta lösenord kommer att visas på skärmen på den mobila enheten.
  4. När enheterna är anslutna till varandra kan ett meddelande om detta visas. Det beror på Windows -versionen.
  5. Därefter måste du välja Bluetooth -alternativet i WO Mic PC -applikationen i Connect -menyn, ange mobiltelefontyp och klicka på OK -knappen.
  6. Konfigurera mikrofonljud i Windows Enhets kontrollpanel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland alla ovanstående metoder är den bästa ljudkvaliteten att ansluta en smartphone och en dator via en USB -kabel. Det värsta alternativet för hastighet och renlighet är Bluetooth -parning.

Som ett resultat av något av ovanstående alternativ för att konvertera telefonen till en mikrofon kan den säkert användas istället för en konventionell enhet för inspelning och överföring av ljud (röst, musik) via snabbmeddelanden eller specialprogram, inklusive de som är inbyggda i operativsystemet bärbara datorer.

Bild
Bild

Undersökning

Naturligtvis bör resultatet av att manipulera telefonen för att konvertera den till en mikrofonenhet för en dator kontrolleras. Först och främst kontrolleras telefonens funktion som mikrofon . För att göra detta måste du gå in på "Ljud" -fliken via kontrollpanelen på datornheterna och klicka på "Spela in" -knappen. I fönstret som öppnas, om allt görs korrekt, ska det finnas flera typer av mikrofonenheter, och bland dem en ny är WO Mic -mikrofonen. Markera den som aktiv hårdvara som standard.

Säg sedan något till din mobiltelefon. Framför varje mikrofonenhet finns ljudnivåindikatorer i form av streck . Om ljudet har gått till datorn från telefonen, ändras ljudnivåindikatorn från blekt till grönt. Och hur högt ljudet är, kommer att indikeras med antalet gröna drag.

Tyvärr är vissa funktioner i WO Mic -appen inte tillgängliga i gratisversionen. Till exempel, utan att betala för alternativet att justera ljudvolymen, är det omöjligt att justera det. Detta faktum är naturligtvis en nackdel med programmet för ett stort antal användare.

Rekommenderad: