Hur Ansluter Man Musikcentret Till En Dator Eller Bärbar Dator? Anslutning Av Högtalare Via AUX Av Gamla Och Nya Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Man Musikcentret Till En Dator Eller Bärbar Dator? Anslutning Av Högtalare Via AUX Av Gamla Och Nya Modeller

Video: Hur Ansluter Man Musikcentret Till En Dator Eller Bärbar Dator? Anslutning Av Högtalare Via AUX Av Gamla Och Nya Modeller
Video: Grymma prylar – Back to School Edition 2024, Maj
Hur Ansluter Man Musikcentret Till En Dator Eller Bärbar Dator? Anslutning Av Högtalare Via AUX Av Gamla Och Nya Modeller
Hur Ansluter Man Musikcentret Till En Dator Eller Bärbar Dator? Anslutning Av Högtalare Via AUX Av Gamla Och Nya Modeller
Anonim

Ofta vill datoranvändare ansluta ett fullfjädrat musikcenter till sin utrustning. Med tillkomsten av moderna datorer och bärbara datorer i våra liv har behovet av ett separat högtalarsystem gradvis försvunnit, men ibland finns det en önskan att ge enheten ett nytt liv. Detta kan göras genom att ansluta den till din befintliga datorhårdvara. Vi kommer att prata om hur man gör detta korrekt i den här artikeln.

Bild
Bild

Att välja en sladd

Först måste du köpa en speciell kabel för att ansluta musikcentret till din dator. Det kallas "tulpan" för sin färglikhet . Denna tråd används för att överföra en signal från en enhet till en annan. Det finns i alla radio- eller elektronikbutiker. För att välja en nätverkskabel måste du känna till modellen för inte bara den befintliga datorn, utan också musikcentret som är anslutet till den, eftersom olika tillverkare av enheter inte alltid tillhandahåller liknande anslutningsmetoder.

Kanske några kommer att försöka ansluta högtalarna från musikcentret direkt till datorn, vilket naturligtvis är omöjligt att göra.

Bild
Bild

I detta fall kan en kortslutning inträffa, vilket leder till att inte bara högtalarna misslyckas, utan också datorutrustningen. När du väljer trådens längd, ta den med en liten marginal.

Uppsättningen med musikcentret kan ha en kabel på vilken det finns 3 "tulpan" -kontakter . Detta alternativ är inte lämpligt för detta ändamål, så du måste köpa en kabel med 2 kontakter.

Bild
Bild

Om du är osäker, om du bara inte kan hitta en lämplig sladd för att ansluta akustiken till en dator, bör du be en säljassistent om hjälp. Det viktigaste är att veta exakt namnet på den teknik för vilken den nödvändiga guiden söks . En specialist hjälper dig att välja den perfekta kabeln som inte skadar utrustningens funktion.

Bild
Bild

Anslutningsinstruktioner

Att ansluta musikcentret till din dator är ganska enkelt. Detta förfarande är nästan detsamma som att ansluta en subwoofer eller hemmabio. När du har slutfört en viss algoritm för åtgärder kan du ansluta ditt gamla (eller nya) musikcenter till en dator, surfplatta eller bärbar dator . Detta kräver en kabel med en cinch -kontakt. Ibland ingår sådana ledningar i paketet till musikcentret, vilket förenklar arbetet kraftigt.

Bild
Bild

När de letar efter rätt sladd kan säljare erbjuda att köpa samma kontakter med guldplätering, med hänvisning till att ljudet med en sådan anslutning blir mycket renare, utan onödigt buller och förvrängning . Detta är sant, men du kan bara känna skillnad på professionell utrustning. Hemma blir skillnaden väldigt liten. Om du inte är en ljudtekniker är det ingen idé att betala för mycket för den guldpläterade versionen.

När alla nödvändiga komponenter är förberedda kan du säkert fortsätta direkt till anslutningen.

Det är viktigt att komma ihåg att varje enhet är unik på sitt eget sätt, så det kan finnas små avvikelser när du ansluter den ena till den andra.

Bild
Bild

Den grundläggande proceduren är följande:

  • det första steget är att koppla bort musikcentret från det elektriska nätverket, samma kan göras med en speciell knapp på fodralet;
  • då måste du ansluta 3,5 mm -kontakten till kontakten på datorn, vilket vanligtvis anges med grönt, och i vissa fall - i vitt;
  • nu på baksidan av den anslutna utrustningen är det nödvändigt att hitta området markerat med inskriptionerna "AUX" eller "Line";
  • ansluta tulpananslutningar efter färg;
  • när allt är anslutet kan du slå på musikcentret till nätverket.
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om detta förfarande anses vara säkert, eftersom det även med ett anslutningsfel sannolikt inte kommer att leda till allvarliga konsekvenser, måste du fortfarande använda de enklaste reglerna för att utföra sådana procedurer. Till exempel, det är lämpligt att ordna den anslutna utrustningen på ett sådant sätt att tydligt ser alla nödvändiga kontakter för den planerade anslutningen.

Bild
Bild

Innan själva anslutningen rekommenderas det att utföra en visuell inspektion av kontakterna, särskilt i fall där enheten inte har använts på länge. Alla komponenter i utrustningen måste fungera . Annars finns det risk för störningar och funktionsstörningar vid användning av enheter.

Bild
Bild

Eftersom du är engagerad i att själv ansluta musikcentret till datorn, bör du vara så försiktig och försiktig som möjligt mi. Rycka inte in eller sätt in trådarna skarpt för att undvika att skada viktiga kontakter på ledaren eller enheten. Som ett resultat måste du hantera att åtgärda dem, vilket kommer att leda till ytterligare kostnader.

Bild
Bild

Hur kontrollerar jag?

När alla anslutningsprocedurer har slutförts är det dags för en kontroll, som kan utföras helt enkelt genom att slå på musiken på datorn. För detta är musik som sparas på en PC eller online -radio lämplig. Det händer att ljudet inte dyker upp direkt. Du ska inte vara rädd för ett sådant fenomen. För att åtgärda denna irriterande situation måste du slå på AUX manuellt.

Det händer också att det finns ljud, men den nödvändiga klarheten i ljudet är praktiskt taget frånvarande. Du kan fixa detta på samma ställe - i ljudinställningarna. Detta är inte svårt. Användaren måste korrekt konfigurera möjligheterna för den musikaliska tekniken.

Rekommenderad: