Hur Ansluter Jag DVD -spelare Till TV? Hur Ansluter Jag En Videospelare Via Tulpaner? Ansluter Din DVD -spelare Till Gamla Och Nya TV -apparater

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag DVD -spelare Till TV? Hur Ansluter Jag En Videospelare Via Tulpaner? Ansluter Din DVD -spelare Till Gamla Och Nya TV -apparater

Video: Hur Ansluter Jag DVD -spelare Till TV? Hur Ansluter Jag En Videospelare Via Tulpaner? Ansluter Din DVD -spelare Till Gamla Och Nya TV -apparater
Video: HOW TO Hook up Your DVD Player 2024, April
Hur Ansluter Jag DVD -spelare Till TV? Hur Ansluter Jag En Videospelare Via Tulpaner? Ansluter Din DVD -spelare Till Gamla Och Nya TV -apparater
Hur Ansluter Jag DVD -spelare Till TV? Hur Ansluter Jag En Videospelare Via Tulpaner? Ansluter Din DVD -spelare Till Gamla Och Nya TV -apparater
Anonim

Även om många användare använder en dator för att titta på videor, används DVD -spelare fortfarande. Moderna modeller skiljer sig från de som tidigare släpptes i kompakt storlek, funktionalitet och ett brett utbud av kontakter. Tillverkare av digital utrustning har tänkt på flera anslutningsmetoder, så att varje användare kan välja det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningstyper

Innan anslutningsproceduren påbörjas måste du noggrant undersöka spelaren och TV: n för tillgängliga portar.

Antalet och konfigurationen av kontakter beror på modellens nyhet och dess funktionalitet.

Äldre TV -apparater och DVD -spelare skiljer sig markant från nyare. Låt oss ta en titt på de mest använda kontakterna.

Bild
Bild

HDMI

Detta alternativ anses vara optimalt för synkronisering med plasma. HDMI -kabeln ger maximal ljud- och bildöverföring. För att bilden ska bli färgstark och ljudet klart måste du använda en högkvalitativ anslutningskabel. Experter rekommenderar att du väljer en kabel märkt High speed med Ethernet.

Bild
Bild
Bild
Bild

SCART

Moderna DVD-spelare är allt mindre utrustade med en sådan kontakt. Detta alternativ ger optimal bild- och ljudkvalitet, bara efter HDMI . Du behöver en SCART-RCA-kabel för att koppla ihop din utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

RCA

Nästa typ av kontakter används aktivt från år till år och är trots det relevanta, trots förbättrade alternativ. RCA -portar används för att ansluta utrustning via tulpaner. Detta är en uppsättning kontakter i tre färger: rött och vitt - för ljudsignalöverföring; gul för video.

Bild
Bild
Bild
Bild

S-video

Det rekommenderas att välja S-Video-anslutningsmetod endast om andra alternativ inte är möjliga. Endast en bild kan överföras via denna port; en speciell adapterkabel krävs för ljud. Om spelaren inte har en särskild kontakt och TV: n är utrustad med en vanlig antenningång, använd en S-Video-RF-adapter.

Moderna tillverkare erbjuder kunder flera tillgängliga alternativ för synkroniseringsutrustning - användaren behöver bara välja den lämpligaste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbindelse

För att ansluta en DVD -spelare till TV: n måste du välja en av de tillgängliga metoderna, förbereda den nödvändiga kabeln och, efter ett förståeligt diagram, göra jobbet. Efter enkla steg blir det inte svårt att korrekt ansluta videospelaren till TV: n.

Spelaren och TV -mottagaren måste kopplas bort från elnätet under parkopplingen.

Efter avslutat arbete bör utrustningen slås på och kontrolleras för drift.

Bild
Bild

№1

Anslutning via HDMI -porten och kabeln kan endast utföras med modern teknik. Detta är ett enkelt och enkelt sätt att synkronisera med en signal av hög kvalitet.

Parning är ganska enkelt

  • Först måste du hitta rätt kontakt på din TV - som regel är den placerad på bakpanelen. Det kan finnas en HDMI In -etikett bredvid porten.
  • Hitta domkraften på skivspelaren … Tillverkare kallar det HDMI Out.
  • Anslut utrustningen med en kabel . Kontrollera att kontakten sitter ordentligt i kontakten. Om ledningarna inte inkluderades måste du köpa en.
  • Slå på TV: n, öppna inställningsfönstret . Ställ in för att ta emot video- och ljudsignaler via HDMI -ingång.
  • Slå på spelaren och kontrollera anslutningen.
  • Sätt i en skiva eller flash -enhet i spelaren , slå på videon och kontrollera utrustningens prestanda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

№2

Ett särdrag hos denna kabel är stora storlekar . Som i fallet ovan behövs bara en sladd för synkronisering. Anslutningsprocessen är mycket enkel. Allt du behöver göra är att ta sladden och ansluta den till motsvarande portar på din DVD -spelare och TV -mottagare.

Beroende på tv -modell den kan ha flera SCART -portar . I det här fallet måste du välja den bredvid som det finns beteckningen "In".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

№3

Nästa alternativ används oftast när du arbetar med föråldrad utrustning. Många användare har varit bekanta med denna typ av port och kabel under en lång tid. För att ansluta tekniken är det tillräckligt anslut tulpaner (sladd med tre färgade pluggar i båda ändar) i kontakter med motsvarande färg: rött, vitt och gult. Trots den enkla och begripliga operationen har denna metod en betydande nackdel - minskad bildkvalitet jämfört med ovanstående anslutningsmetoder.

Bild
Bild
Bild
Bild

№4

För att ansluta spelaren till TV: n via S-Video-utgången behöver du köp en speciell kabel … Portnamnet indikerar att denna kanal endast är lämplig för bildöverföring. För att överföra ljudsignalen måste du använda en annan kabel (klockor eller tulpaner).

Inga ytterligare inställningar krävs för att ansluta . Allt du behöver göra är att ansluta kabeln till utrustningen, slå på den och njuta av din film.

Med de metoder som beskrivs ovan kan du ansluta både stationära och bärbara spelare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av en komponentkabel

På vissa DVD-spelare kan du hitta standardfärgade tulpanportar, men endast i mängden inte tre, utan fem stycken. Detta är en förbättrad version som ger en signalöverföring av högre kvalitet . Trots det ökade antalet portar är anslutningsprocessen densamma som att använda en vanlig RCA -kabel. Anslutningen görs exakt med färger. Sedan söker vi efter lyckad signalöverföring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare rekommendationer

Vid anslutning av utrustning är det viktigt att observera dess korrekta placering. Experter rekommenderar inte att du sätter spelaren ovanpå en TV. Under drift stiger temperaturen på utrustningen, och med detta arrangemang kommer teknikerna att värma varandra. Denna överträdelse under drift kan leda till skador.

Många användare gör misstaget att placera sin TV ovanpå spelaren. Detta rekommenderas inte, även om TV -mottagaren är liten. Inte alla spelare kan skryta med fallets hållbarhet. Det är bäst att använda ett speciellt TV -skåp med en speciell hylla för en DVD -spelare.

Det är lämpligt att spelaren är placerad nära TV: n. Med ett stort avstånd blir anslutningstrådarna mycket heta, vilket påverkar kvaliteten på signalmottagning och överföring negativt.

Hög temperatur påverkar särskilt HDMI -kabeln. Om trådarna är under stark spänning kan de sitta löst i behållarna.

Bild
Bild

Möjliga problem och deras eliminering

Utrustningssynkroniseringsprocessen är enkel, men i det här fallet kan du stöta på olika problem

  • Om tekniker vägrar arbeta måste du kontrollera strömförsörjningen . Problemet kan vara med uttaget eller ledningarna. Anslut en annan enhet till nätverket och kontrollera om den fungerar. Om problemet ligger i ledningarna är det bäst att söka professionell hjälp. Och kontrollera noggrant kabeln för skador.
  • Om det inte finns något ljud eller bild måste du kontrollera integriteten för kabeln som används för synkronisering . Om allvarliga defekter upptäcks måste de bytas ut. Snåla inte med trådens kvalitet - överföringen av bild och ljud beror på det. Kom ihåg att ställa in din TV efter att du har anslutit spelaren. I motsvarande meny måste du välja en ny signalmottagningskälla.
  • Om TV: n tar emot en signal från spelaren, men kvaliteten är mycket dålig, kan du behöva kontrollera om anslutningen är säker . Stickkontakten ska sitta tätt i kontakten. Om uttaget börjar spela måste utrustningen returneras för reparation.
  • Bristen på signal eller dess dåliga kvalitet kan bero på att ett främmande föremål har kommit in i kontakten . Kontrollera portarna innan parning och rengör dem regelbundet för damm och annat skräp.
  • Om du ansluter en skivspelare eller TV för första gången kan du ha att göra med defekta apparater .… Om möjligt, använd annan maskinvara för att hitta källan till problemet. Tills garantiperioden har löpt ut kan utrustningen överlämnas till ett servicecenter för gratis reparation eller utbyte.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förvara kabeln på en torr plats utom räckhåll för barn och djur. Vik upp den försiktigt. För fixering kan du använda band och andra klämmor. Se till att det inte finns några knäckar på sladden.

Rekommenderad: