Hur Ansluter Jag En Subwoofer Till Min Dator? Ansluter En Aktiv Subwoofer Till En Bärbar Dator Utan Förstärkare. Hur Ansluter Man Det Passiva Korrekt?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Subwoofer Till Min Dator? Ansluter En Aktiv Subwoofer Till En Bärbar Dator Utan Förstärkare. Hur Ansluter Man Det Passiva Korrekt?

Video: Hur Ansluter Jag En Subwoofer Till Min Dator? Ansluter En Aktiv Subwoofer Till En Bärbar Dator Utan Förstärkare. Hur Ansluter Man Det Passiva Korrekt?
Video: Connect a Subwoofer to Anything... Easier than you think 2024, April
Hur Ansluter Jag En Subwoofer Till Min Dator? Ansluter En Aktiv Subwoofer Till En Bärbar Dator Utan Förstärkare. Hur Ansluter Man Det Passiva Korrekt?
Hur Ansluter Jag En Subwoofer Till Min Dator? Ansluter En Aktiv Subwoofer Till En Bärbar Dator Utan Förstärkare. Hur Ansluter Man Det Passiva Korrekt?
Anonim

För att ljudet ska vara så rymligt och mångsidigt som möjligt räcker inte standardhögtalare, även om de är premiumteknologi. För högkvalitativ ljudöverföring behövs en subwoofer. För att använda denna utrustning effektivt måste den vara korrekt ansluten och konfigurerad . Anslutning av en subwoofer till en dator kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag rätt?

Innan du fortsätter till beskrivningen av att ansluta en subwoofer till en dator, är det värt att identifiera vad denna utrustning är.

Subwoofern är en separat separat högtalare som spelar låga frekvenser … I sin frånvaro blir ljudet "plant" och förlorar mättnad. Och även termen används - en woofer eller subwoofer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två typer av subwoofers - aktiva och passiva.

Active är en komplett akustisk design inklusive en inbyggd effektförstärkare … Med denna teknik kan användaren ställa in vågformen med olika parametrar, inklusive amplitud. Utrustningen reducerar högfrekventa vibrationer för att förbättra ljudet. En aktiv subwoofer är ansluten till en ljudkälla och akustik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra alternativet saknar en inbyggd effektförstärkare. Därför är det absolut nödvändigt att synkronisera med en förstärkare eller stereohögtalare för att använda en passiv subwoofer. Med en pass-through-anslutning sjunker ljudkvaliteten avsevärt. Minskar inte bara dynamiken och mättnaden, utan också volymen. Tekniken saknar verktyg som du kan anpassa ljudet med.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta användare hanterar bashögtalare som ingår i ett högtalarsystem i följande konfigurationer: 2.1; 5.1 och 7.1 . Som regel är processen med att ansluta dessa musiksystem till en dator eller bärbar dator inte svår. Även om användaren inte har någon erfarenhet av akustik behöver du bara bestämma vilka portar som är anslutna till olika typer av högtalare.

Många har svårt att koppla ihop en subwoofer. Och även problem kan uppstå när du ansluter bilhögtalare eller installerar ny utrustning. Det är värt att överväga denna process, som skiljer sig beroende på vilken typ av utrustning som används.

Bild
Bild

Aktiv akustik

Låt oss först och främst titta på synkroniseringsfunktionerna för en aktiv subwoofer. Denna typ av akustik är ett speciellt system som är en högtalare och hjälpelektronik för fullt ljud och förstärkning (mottagare och förstärkare). På grund av denna struktur kan utrustningen anslutas till en dator utan förstärkare, eftersom den redan är inbyggd.

Denna version av högtalarna har två typer av portar

  • Ingång . Det krävs för att ta emot ljudsignaler från en dator eller någon annan musikkälla.
  • Utgång . Denna kontakt behövs för att ansluta de återstående högtalarna till subwoofern.
Bild
Bild

Låt oss se hur anslutningen görs

Låt oss titta närmare på den första typen av portar - RCA -uttag , även känd för många användare som "tulpaner". För att synkronisera subwoofern med en dator måste du använda en speciell adapter från RCA till 3,5 mm hane-hane (miniJack). Vissa bashögtalare säljs med en PC -adapter, men i de flesta fall måste du köpa den separat.

Bild
Bild

På ena sidan adaptern är ansluten till motsvarande uttag på subwoofern , och på den andra - i porten på ljudkortet på en dator eller bärbar dator avsedd för anslutning av en woofer (gul / orange kontakt).

Bild
Bild

Om din dator har en ny modell av ljudkort kommer den att göra det alla nödvändiga kontakter för anslutning av system med en 5.1- eller 7.1 -konfiguration . Annars kan du använda en subwoofer för att ansluta de andra högtalarna.

Bild
Bild

I detta fall också en adapter med en "tulpan" till miniJack 3,5 mm kommer definitivt att vara till nytta , den andra typen är dock man-hona.

Bild
Bild

Oroa dig inte om din dator inte har en dedikerad kontakt . Den moderna elektroniska utrustningen på den aktiva subwoofern justerar självständigt ljudet så att det låter så hög kvalitet som möjligt.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med sådana högtalarsystem är deras kompakta storlek och bekväma anslutning på grund av bristen på ett stort antal ledningar.

Av nackdelarna kan det noteras otillräcklig ljudkraft … Ljudsatser som fungerar bra är dyra och utom räckhåll för de flesta köpare.

Bild
Bild

Passiva högtalare

Låt oss nu titta på funktionerna för synkronisering av passiva bashögtalare. Denna typ av utrustning är inte utrustad med ytterligare "stoppning", därför är det absolut nödvändigt att använda en mellanliggande enhet, till exempel en mottagare eller förstärkare, för optimal drift.

Anslutningsprocessen är mycket enkel och okomplicerad . Arbetet utförs enligt följande schema: signalkälla (vi överväger en persondator eller bärbar dator) - förstärkare - subwoofer. Om tillvalsutrustningen du använder har många olika kontakter kan du ansluta all din ljudutrustning till den.

Bild
Bild

Systemet synkroniseras med nödvändiga kablar, som ingår i utrustningspaketet. För användarnas bekvämlighet använder tillverkarna speciella beteckningar nära hamnar, samt tillämpar färgkodning. Förbered adaptrar om det behövs.

När datorn och subwoofern har synkroniserats med förstärkaren och de andra högtalarna är anslutna till den kan du slå på utrustningen och kontrollera att den fungerar.

Den största fördelen med en passiv subwoofer är hög kraft . Nackdelen är att det är absolut nödvändigt att använda en förstärkare för drift. Och även ett stort antal ledningar används för synkronisering.

Bild
Bild

Anslutning av en bilsubwoofer

Moderna woofers för bilar har kompakthet och utmärkt prestanda. Modeller med hög effekt kräver 12 volt strömförsörjning. Du kan använda en strömförsörjning från en dator. Var noga med att uppmärksamma det faktum att uteffekten på PSU matchar effektvärdet för den inbyggda eller externa förstärkaren . Om datorns prestanda är otillräcklig fungerar ljudutrustningen inte med full kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheter av denna typ är inte utformade för hemmabruk, därför är deras form och design olika, och anslutningen har vissa särdrag.

Låt oss titta närmare på processen för att ansluta en passiv subwoofer med en förstärkare

  • Det första steget är att slå på och starta PSU . För att göra detta måste du stänga vissa 24 -stifts (20 + 4) kontakter på sladden.
  • Då behöver du ledningar som kan kopplas bort från kontakten (till exempel molex). Du kan köpa den i en elektronik- eller datorbutik. För drift krävs svarta och gula kablar - minus 12 V respektive 12 V.
  • Anslutning görs med avseende på polaritet . Det måste anges på förstärkarfodralet.
  • För en lyckad lansering, mittkabeln (plus polaritet) måste också anslutas. Använd en bygel för att arbeta.
  • Anslut nu subwoofern till förstärkaren … Om förstärkaren är utrustad med två kanaler - från en tar vi "+" och från den andra " -".
  • Ledningar från andra högtalare ansluts till portarna "tulpaner ".
  • Datorn är ansluten till förstärkaren med RCA -adaptrar - 3,5 mm (miniJack) , manligt-manligt format.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Obs! När du använder aktiv utrustning sker synkronisering på samma sätt.

Ljudinställning

När ljudutrustningen är ansluten till datorn måste du göra lämpliga inställningar på datorn. En högtalarkontroll hjälper till att se till att alla kablar är korrekt anslutna. För att kontrollera och konfigurera måste du slå på datorn och vänta tills operativsystemet är fullt laddat.

Det första att kontrollera är - tillgång till programvara som är nödvändig för arbete … Om du använder ny akustisk utrustning bör en CD -skiva medfölja. Om det inte finns kan programmet laddas ner från tillverkarens webbplats och installeras på en dator.

När en ny enhet är ansluten meddelar Windows OS användaren om hårdvaran med ett popup-fönster och kontrollerar automatiskt om det finns drivrutinen och dess funktion.

Bild
Bild

Förfarandet innehåller ett antal steg

Kör och installera programvaran

Starta om datorn

I aktivitetsfältet (som standard är det längst ner på skrivbordet), hitta den högtalarformade ikonen. Klicka på den en gång med höger musknapp. Så snart snabbmenyn öppnas, gå till fliken "Volyminställningar"

Välj sedan det högtalarsystem du använder. Justera volymen på din enhet till den optimala nivån innan du slår på ljudet på din dator

För att finjustera ljudkvaliteten använder många Realtek Manager med en tydlig och enkel meny

Bild
Bild

För att kontrollera akustiken måste du göra följande:

Rekommenderad: