Hörnbad (112 Bilder): Modeller I Storlekarna 100x100, 120x120 Och 150x150, Stålbad Med Glasridåer, Hur Man Väljer För Ett Litet Rum

Innehållsförteckning:

Video: Hörnbad (112 Bilder): Modeller I Storlekarna 100x100, 120x120 Och 150x150, Stålbad Med Glasridåer, Hur Man Väljer För Ett Litet Rum

Video: Hörnbad (112 Bilder): Modeller I Storlekarna 100x100, 120x120 Och 150x150, Stålbad Med Glasridåer, Hur Man Väljer För Ett Litet Rum
Video: Balcony Glazing 2024, Maj
Hörnbad (112 Bilder): Modeller I Storlekarna 100x100, 120x120 Och 150x150, Stålbad Med Glasridåer, Hur Man Väljer För Ett Litet Rum
Hörnbad (112 Bilder): Modeller I Storlekarna 100x100, 120x120 Och 150x150, Stålbad Med Glasridåer, Hur Man Väljer För Ett Litet Rum
Anonim

Ett bad är inte bara en plats för hygienprocedurer, utan också ett tillfälle att koppla av och varva ner efter en arbetsdag. Naturligtvis drömmer de flesta om ett stort badkar där du kan sträcka ut dig till sin fulla höjd, ännu bättre - en skål utrustad med dusch, hydromassage och bekväma urtag och ställningar som upprepar kroppens anatomiska egenskaper. Men storleken på badrummen i de flesta lägenheter tillåter inte att rymma en sådan enhet på grund av dess lilla storlek.

Lösningen kan vara att installera en hörnskål . Det kommer att frigöra det användbara utrymmet i rummet, visuellt göra det mer rymligt, medan skålen i sig är ganska rymlig. Om så önskas kan den utrustas med duschkabin, hydromassagestrålar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvudfunktionen som ett hörnbadkar har är placeringsalternativet. Den är installerad i ett hörn, längs linjen av två korsande väggar. Detta bestämmer enhetens form - oftare är den gjord i form av en triangel, en kvarts cirkel eller har en asymmetrisk form.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av formens särdrag tar ett sådant badkar mindre plats i rummet och anses vara mer ergonomiskt . Den kan vara ganska stor och ha i genomsnitt 1,5 m på varje sida mellan hörnet. I ett sådant badrum kan procedurer vidtas liggande, för enkelhets skull är de utrustade med ett säte, armstöd, nackstöd. Med mer blygsamma parametrar i rummet är det värt att välja ett mindre badrum, i detta fall erhålls stillasittande enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrusta strukturen med ett glas eller någon annan gardin, kan du organisera en inbyggd dusch. Du kan använda duschen precis som i duschen, om du fäster en specialpanel med ett stationärt och avtagbart duschhuvud och hydromassagemunstycken.

Om det finns munstycken i hörnmodellen och ett system som gör att vatten kan cirkulera genom systemet, erhålls en fullvärdig jacuzzi. I en sådan enhet kan du inte bara slappna av, utan också få en session med användbar hydromassage, vilket förbättrar blodcirkulationen och metaboliska processer i kroppen, förbättrar hudtonen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den obestridliga fördelen med hörndesignen är dess ergonomi. Det kompakta badkaret passar in i små rum, inklusive badrummet i "Chrusjtjov". Detta lämnar mer användbart utrymme än med standardmodeller.

Ett annat plus för enheterna är deras stora kapacitet. Dessa bad är vanligtvis djupa och rymliga. En vanlig skål av hörntyp anses vara tvåsitsig, eftersom två personer kan bada samtidigt utan att störa varandra.

Bild
Bild

Enkel installation är en annan positiv kvalitet på enheten . Installationen skiljer sig inte från installationen av ett vanligt badkar. Det viktigaste är att ta hänsyn till tillförselpunkterna för vattentillförselrören och dräneringspunkten när du installerar hörnbadet. Om du har några svårigheter kan du rita en plan över ett rum med kablar för kommunikation och en indikation på väggarnas längd och kontakta en specialaffär. Experter hjälper dig att välja det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnstrukturer är funktionella - de kan ha en jacuzzi, en dusch kan placeras på en av väggarna. Sådana anordningar har vanligtvis en bred sida för förvaring av badtillbehör. Du kan dock alltid använda den andra väggens fria yta för sådana hyllor. Placeringens kompaktitet gör det enkelt att styra ytterligare system, eftersom kontrollpanelerna för dusch och jacuzzi kan placeras på väggarna intill badet.

Slutligen tillåter hörnmodeller dig att skapa en original och individuell rumsinredning . Som ni vet ser små badrum ofta tråkiga och monotona ut. Användningen av en vinklad design gör att du kan komma bort från mallar - ett sådant badkar ser attraktivt ut i sig, och tack vare närvaron av ledigt utrymme öppnas en möjlighet för utförandet av designidéer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda nackdelen med enheten är den högre kostnaden jämfört med standardversionen. Enligt användarrecensioner utjämnas dock denna nackdel direkt efter installationen av enheten - den är så bekväm och ergonomisk.

Det är värt att notera att fördelarna och nackdelarna med ett badrum i hörnet av rummet också beror på materialet för tillverkning, övergripande funktioner och typ av form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Beroende på vilket skålmaterial som används har hörnkonstruktioner följande typer:

Akryl

Det vanligaste alternativet på grund av den framgångsrika kombinationen av acceptabel kvalitet och överkomligt pris. Sådana bad är skapade av flytande akryl, som placeras under en speciell press som upprepar formen på det framtida badet. Resultatet är ett hållbart material med en behagligt mjuk konsistens. Badets livslängd är cirka 10 år. Ett badkar i akryl behåller värmen väl, värms upp snabbt, har ett attraktivt utseende och olika former. Dess nackdel är dess låga motståndskraft mot mekaniska skador, oförmågan att använda slipande rengöringsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Vanliga alternativ är ett metallbad av stål och gjutjärn. Ett gjutjärnsbad används sällan på grund av sin tunga vikt (komplexiteten i transport och installation, kanske inte är lämplig för förfallna hus), låga ljudisoleringsegenskaper (det skramlar när man drar vatten eller arbetar med en dusch) och hög kosta. Dessutom är materialet kallt och tar därför tid att värma upp ytorna. På grund av produktionens särdrag kan järnbad inte skryta med olika former. De är dock motståndskraftiga mot belastningar och vibrationer (vilket gör dem praktiska för installation av hydromassage), hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stålbad är lättare än gjutjärn, de skramlar också när vatten samlas upp . En sådan enhet håller värmen värre, så du måste tillgripa olika installationstrick så att vattnet i det senare kyls ner långsammare när det används i badrummet. God hållbarhet och lågt pris är anledningarna till att stålbad fortfarande är efterfrågade.

Bild
Bild

Sten

På grund av sin tunga vikt, höga pris (genomsnittskostnaden börjar från 100 000 rubel) och installationssvårigheter används ett naturstenbadkar sällan, främst i herrgårdar och hus på landet. En värdig analog är en skål av konststen. Den är baserad på naturliga marmorflis (eller från någon natursten), mald till mjöl och polyesterhartser. Kompositionen i flytande form hälls i en speciell form och avlägsnas efter stelning. Så tillverkas de populära badkaren i gjuten marmor.

Den resulterande produkten är 2 gånger starkare än naturlig marmor , så exakt som möjligt upprepar sin färg och struktur. Samtidigt är materialet trevligt vid beröring, har goda indikatorer på värme- och ljudisolering, är hygieniskt och låter dig lägga till toner av lyx och sofistikering till interiören. Nackdelarna är den stora vikten och höga kostnaden (som dock är flera gånger mindre jämfört med vikten och priset på naturstenprodukter), oförmågan att rengöra badet med produkter som innehåller slipande partiklar.

Bild
Bild

Plast

De används sällan på grund av låg styrka indikatorer. Ett sådant bad kan installeras, till exempel i landet, förutsatt att det inte används året runt. Bland fördelarna är låg vikt, låg kostnad, olika former och färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

På tal om materialet för att göra hörnbad, bör man också markera träskålarna, som är gjorda på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på formen finns hörnbad av följande typer:

Symmetrisk

Längden på badets sidor längs väggarna är densamma, de är rymligare, men också mer skrymmande, kräver mycket vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Asymmetrisk

Längderna på strukturens sidor är olika, vilket i de flesta fall inte påverkar dess rymlighet och funktionalitet. Ett sådant bad förblir ett badrum för två med möjlighet att installera ytterligare utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badkarets form dikteras vanligtvis inte så mycket av ägarens personliga preferenser som av badrumets storlek. Ett stort rum låter dig enkelt placera en symmetrisk struktur, medan det i små rum är mer rationellt att välja en asymmetrisk version som bokstavligen "passar" in i det tillgängliga utrymmet.

Bland de vanligaste ergonomiska alternativen är triangulära och trapetsformade badkar. De första kan ha en rundad sidodel, trapetsformade - en fasad eller rät vinkel. De senare är vanligtvis mer rymliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Asymmetriska skålar är indelade i:

  • vänstersidig (vänstra sidan av sådana bad är definierade för kommunikation, anslutning av vattenförsörjning och avloppssystem);
  • högerhänt (för kommunikation finns höger sida här).
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på tillgängligheten av ytterligare utrustning kan hörnbad vara:

Med hydromassage

Hörnkonstruktion av alla former och storlekar, utrustad med hydromassagestrålar. De senare installeras i olika delar av skålen, vanligtvis längs massagelinjer. En vatten- eller vatten-luftstråle levereras från dem, vilket ger massage. Om så önskas kan badet uteslutande användas för hygieniska ändamål eller inkludera en jacuzzi, vilket gör en vanlig tvätt till ett spa -förfarande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med dusch

Om så önskas kan en kombinerad duschkabin organiseras. Det blir en fullfjädrad låda med sidopaneler och en kupol, utrustad med duschmunstycken och andra alternativ. I detta fall fungerar badkaret som ett duschkar. På grund av den besvärliga designen är den dock ganska sällsynt. Ett mycket vanligare alternativ är att använda en duschpanel som är fäst vid en av väggarna. De flesta modeller har en stationär (högmonterad) och handhållen (avtagbar dusch på en flexibel tråd) dusch, samt hydromassagestrålar. Dyrare modeller erbjuder flera driftsätt för duschen och munstyckena, vilket avsevärt ökar enhetens komfort. En speciell gardin låter dig skydda resten av rummet från vatteninträngning. Förresten, det kommer också att behövas när det gäller ett kombinerat badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer "avancerade" modeller inkluderar ett luftmassagesystem (massage med luftbubblor), färgoterapi (belysning av vattenstrukturer med olika färger), aromaterapi, vattenreningsfunktion, badbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En integrerad del av de flesta hörnskålar (särskilt om de har en dusch eller placeras i ett kombinerat badrum) är gardiner. I detta avseende utmärks följande typer av bad:

Med glasridåer

Utåt liknar de en liten glasdörr. Grunden för strukturen är särskilt härdat glas. Den har ökad hållfasthet, motståndskraft mot mekanisk påfrestning, sönderfaller inte vid stötar, utan förblir på ett speciellt underlag. Det är säkert och bekvämt att tvätta bakom sådant glas, och den transparenta basen och reflektiviteten gör att du kan öka utrymmet visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vävnad

De ser väldigt attraktiva ut, men de blir snabbt våta. Det är därför tygridåer i sin rena form nästan aldrig finns, deras analoga är polyeten. De har en överkomlig kostnad, bra fuktavvisande prestanda och en mängd olika mönster. De håller dock inte länge, och efter ett tag samlas smuts på ytan, mögel uppstår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinyl

Ett hållbart tillbehör i mer än ett år, vilket är hållbart och lätt att använda. Vinylgardiner är lätta att tvätta för hand eller i en skrivmaskin, släpp inte ut fukt. Olika färger och designalternativ gör att du kan välja gardiner för alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen kan hörnbad variera i färg. Den klassiska vita enheten ersattes av svarta, färgade, målade versioner. Skillnaderna gäller också konstruktionens konstruktion. Sorten som presenteras på marknaden idag låter dig hitta ett bad för en specifik inredningsstil.

Bild
Bild

Ett av sätten att visuellt öka utrymmet är att köpa ett hörnbadkar med ben . - en annan typ av design. En sådan enhet ger anteckningar om lyx och aristokrati till inredningen, men under ett sådant badrum är alla VVS -element och anslutningar synliga. Du måste antingen lämna allt "som det är" eller köpa en extra skärm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du bestämmer rummets storlek bör du klargöra rummets dimensioner. Efter installationen av badet bör tillgång till alla sidor av rummet vara tillgänglig. Helst bör hörnbadets storlek vara sådan att det är bekvämt för den största i familjen att sitta i liggläge.

De mest populära modellerna är triangelformade hörnbad med sidor på 150x150 cm . Men för mycket små rum erbjuder tillverkare ett liknande alternativ med mindre parametrar 100x100 cm. När det gäller asymmetriska modeller är "löpande" mått här 160x100 cm och 150x100 cm. Man tror att storleken på den minsta hörnstrukturen är 120x120 cm Men för de flesta västerländska märken är minsta storlek 130x130 eller 135x135 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnskålar brukar delas in i grupper beroende på deras storlek

  1. Små. Deras mått överstiger inte 140x140 cm och är avsedda för en person att ta ett bad i ett halvt sittande läge. För asymmetriska modeller är måtten på ett litet bad ofta 140x90 cm.
  2. Genomsnitt. De har dimensioner på minst 160x160 cm för hörnmodeller och möjliga dimensioner på 160x100, 160x90 cm. Vanligtvis ryms två personer i en sådan typsnitt.
  3. Stora. Storleken på sådana teckensnitt börjar från 170x170 cm för triangulära och 170x90, 170x100, 170x110 cm för asymmetriska modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar duschlådor på ett bad är det ibland mycket svårt att dra en gräns mellan dessa enheter. Är skålen ett litet badkar eller är det bara ett djupt duschkar med ett större område? Dessa skålar innehåller tankar, vars dimensioner är 90x90 eller 110x110 cm.

I princip anger alla tillverkare övergripande mått i cm (till exempel 140x140 cm), men indikationen på mått i mm är inte en kränkning (följaktligen kommer 1400x1400 mm att visas i medföljande dokumentation).

Bild
Bild

För sanitetsrummet i "Chrusjtjov" är badkar vanligtvis lämpliga, vars sidor inte överstiger 160 och 80 cm. Kanske passar en skål på 150x90 cm. Cm.

Ofta kombinerar ägarna till ett litet badrum och en toalett dem, vilket ökar badrumsytan. I det här fallet är det vettigt att köpa en mer rymlig skål, vars dimensioner är 140x120 eller 150x120 cm. För att spara utrymme rekommenderas det att välja ett väggmonterat handfat och toalett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Den erkända ledaren i VVS -världen är ett spanskt företag Roca … Produktsortimentet inkluderar hörnmodeller i akryl, gjutjärn och sten. Oklanderlig kvalitet, snygg ergonomisk design, närvaron av många ytterligare funktioner, utrustning av skålen med speciella armstöd och säten - det är det som gör märkets produkter så populära. Ett brett prisklass är också en fördel. Beroende på typ och konfiguration varierar kostnaden för modellerna från 20 000 till 120 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylbad från ett tjeckiskt märke är mycket populära på hemmamarknaden. Ravak … De kännetecknas av hög hållfasthet och hållbarhet, eftersom Ravak använder endast akrylark samt en unik uppvärmningsteknik. Märkets produkter är ganska dyra, men priset är i alla fall lägre än kostnaden för liknande italienska och tyska skålar. Prisklassen är 20 000-400 000 rubel. Som regel anger katalogerna kostnaden för grundenheten, alla komponenter köps separat, vilket ökar det redan betydande priset på baden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter ett billigt badkar i akryl, var uppmärksam på produkterna från det polska företaget Cersanit … Det här är några av de mest prisvärda modellerna. Men tyvärr uppnås låg kostnad genom att tillsätta tillsatser till akryl, vilket avsevärt påverkar skålarnas hållbarhet. Genomsnittspriset är 10 000 - 30 000 rubel, även om det finns modeller i intervallet 50 000 - 70 000 rubel.

Badkar av märket anses vara ledande bland de mest miljövänliga produkterna. Kaldewei (Tyskland). Enligt tillverkaren är alla produkter tillverkade av miljövänliga material och är 100% återvinningsbara. Dessutom är deras hörnbad ett utmärkt exempel på känd tysk kvalitet. En annan fördel är de olika färgerna och designerna som erbjuds.

Relativt nyligen dök ett österrikiskt märke upp på marknaden Alpen … Det har dock redan vunnit popularitet bland köpare. Allt tack vare tillverkningen av badkar av akrylplåt, oklanderlig utförandekvalitet och överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska tillverkare strävar efter att inte ge efter för sina västerländska motsvarigheter, vilket är ganska bra för många företag. Till exempel företag Triton vars produkter får positiva användarrecensioner. De noterar hållbarhet och slitstyrka hos akrylmodeller, olika former, kvaliteten på komponenterna i hydromassagesystemet och den överkomliga kostnaden (10 000 - 100 000 rubel). Nackdelen är närvaron av ganska tunna väggar i billigare modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan inhemsk tillverkare som förtjänar uppmärksamhet är Bas … Dess produkter är praktiska, hög kvalitet och billiga. Du bör dock köpa produkter av medel- och premiumklassen. De har en bekväm form, halkskydd och antibakteriell beläggning. Billigare modeller kännetecknas i vissa fall av en genomtänkt skålform, närvaron av en karakteristisk lukt som utstrålar det förstärkande skiktet i badet. Det genomsnittliga priset är från 10 000 till 50 000 rubel. Laguna -modellen (mått - 170x110 cm, på en metallram och ben) har förtjänat konsumenternas förtroende.

Bild
Bild

Produkter av märket kännetecknas av pris tillgänglighet. " Radomir " … En egenskap hos produkten är användningen av 100% österrikisk gjuten akryl för tillverkning, samt en badväggstjocklek på minst 5 mm. Detta säkerställer produktens styrka och hållbarhet. De flesta modeller är utrustade med en halkskyddad beläggning för att säkerställa skålens säkerhet. Vissa användare hävdar dock att det inte är lika bekvämt att ligga i ett sådant bad som i en analog med en perfekt mjuk beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat märke från Ryssland som har vunnit konsumenternas förtroende är Aquanet … En av hans mest kända modeller är Tunnbindare , har en bekväm storlek-160x100 cm, är högersidig, utrustad med en halkskyddande beläggning och ett brett stativ. Denna universella skål kostar bara 13 000 - 15 000 rubel. Den kombinerar funktionell enkelhet och låg kostnad.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en vinkelmodell, ge företräde åt modeller med rundade hörn, de är icke-traumatiska. Badets djup anses vara optimalt om det är 50-60 cm. Barn kan bada i ett sådant bad, det är också bekvämt för en vuxen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer badkar i akryl, ge företräde åt ett massivt arkmaterial, snarare än extruderade motsvarigheter. De förra är dyrare, men de är mer hållbara, av hög kvalitet och behåller ett attraktivt utseende under hela livslängden. Sammansättning - 100% formsprutad akryl.

I badkar i akryl är det viktigaste tillräckligt tjocklek för att säkerställa strukturens hållfasthet . Du kan kontrollera tjockleken med en ficklampa. Rikta en ljusstråle mot en av badkarets sidor. Om det däremot visar sig bör du inte köpa ett bad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klicka på botten av badkaret. Äkta akryl spelar inte. Utseendet på vibrationer är ett tecken på otillräcklig förstärkning av enheten eller ett försök att avge plasten som akryl. Knacka på ytan - ljudet ska vara lika dämpat över hela badkarets yta.

Bild
Bild

När du köper ett badkar i gjuten marmor, utvärdera dess yta. Det ska inte finnas några porer eller sprickor på den. Var uppmärksam på kompositionen - innehållet i marmorflis måste vara minst 80%. Detta är det enda sättet att uppnå produktens styrka.

Företag från Italien och Tyskland anses vara de ledande tillverkarna av hörnbad . För produkter av högsta kvalitet måste du betala motsvarande pengar, plus importkostnader. Gemensam produktion av utländska och inhemska företag innebär vanligtvis att hålla hög kvalitet och lägre kostnad. Bad av vissa ryska märken är av anständig kvalitet, men har ett mycket magert sortiment i färg, form och design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man installerar?

Att installera ett hörnbadkar med egna händer kräver inledande färdigheter i att installera badkar. Först och främst måste du se till att väggarna och taket är jämna, om det behövs, justera dem. Naturligtvis, om du har ett gammalt badkar, bör du först demontera det.

Allt arbete utförs med vattentillförseln avstängd. I förberedelsestadiet för installation bör avloppsgaller och en plats för dränering av vatten installeras, liksom en ram med stödjande stöd, med hänsyn till viktbelastningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det kan du ta ett bad in i rummet och installera det genom att justera sidorna exakt längs en horisontell linje. För detta är det mer bekvämt att använda nivån. De flesta asymmetriska modeller har en lutning mot dräneringshålet. Om de inte tillhandahålls bör klämmorna på benen justeras för att uppnå önskad skålposition.

Strukturen fästs minst på 4 punkter, alla fogar är belagda med ett vattentätt tätningsmedel . På de platser där badrummets och väggens sidor möts är det nödvändigt att installera flexibla golvlister. Det rekommenderas att använda korrugerade rör för att ansluta badkaret till avloppssystemet, eftersom de lätt accepterar den nödvändiga böjningen. Efter anslutning till vattenförsörjnings- och avloppssystemet är det nödvändigt att fixa benen, varefter installationen av badrummet kan anses vara klar. Det räcker bara att göra en kontrolluppsättning med vatten, för att se till att anslutningarna är täta och att systemen fungerar korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det behövs byts mixern ut, som kan monteras på väggen eller på sidan av badrummet. Experter rekommenderar att du installerar en inbyggd kaskadblandare för ett hörnteckensnitt, eftersom det gör att du snabbt kan fylla skålen med vatten.

Vissa modeller är utformade för montering av badkaret på piedestal . Dess höjd kan vara från 10 till 50 cm. Ofta monteras skålen direkt i nischen på piedestalen. En sådan installation förutsätter närvaron av en "piedestal" eller ett pennfodral för kommunikation. Genom att öppna det kan du enkelt komma åt det önskade röret utan att behöva demontera piedestalen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

Ett hörnbadkar är en utmärkt lösning för små, inklusive kombinerade badrum. Med rätt layout kan du enkelt placera inte bara VVS -armaturer i rummet, utan också en liten byrå under diskbänken, tvättmaskinen och tillbehör.

Badkarets bredd bör vara minst 80-90 cm, djupet - minst 50 cm. En tillräckligt stor person får plats i en sådan enhet, det är bekvämt att bada ett barn i det, och vid behov kan du rymma ett babybad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter varje användning ska badet sköljas med vatten och torkas torrt . För rengöring är det bättre att använda produkter avsedda för en viss yta (akryl, gjutjärn, etc.). Akryl- och stenbad får inte rengöras med slipmedel eller hårda borstar.

I närvaro av en hydromassage är det nödvändigt att regelbundet (en gång var 2-3 månader) rengöra munstyckena och filtret från skala med hjälp av speciella medel.

Bild
Bild

De flesta ytor kommer att färgas med färg . Undvik kontakt med färgkomponenter på skålens yta. Om detta händer kan du försöka applicera ett lösningsmedel på fläcken och, efter att ha väntat ett par minuter, gnugga försiktigt fläcken med en mjuk svamp och skölj sedan med vatten.

Korrekt VVS och frånvaro av ens små pölar på typsnittets yta hjälper till att förhindra bildandet av rostfläckar.

För att skapa en harmonisk inredning är det bättre att köpa ett badkar komplett med handfat och välja en toalettskål som passar för stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa alternativen

Som regel används därför ett hörnbad i små rum det kommer att vara användbart att komma ihåg andra tips som gör att du visuellt kan öka rummet i rummet.

  1. Välj VVS -armaturer och armaturer i ljusa nyanser. Det behöver inte vara ett snövit handfat och ett badkar (även om det här alternativet också låter dig ta med utrymme in i rummet), är det tillåtet att använda pastellfina, känsliga nyanser.
  2. Använd speglar och reflekterande ytor, som också bidrar till att öka utrymmet.
  3. Använd ett belysningssystem på flera nivåer. Detta hjälper till att zonera utrymmet, uppnå intimitet vid badet (släck bara taklampan och tänd belysningen så nära duschområdet som möjligt).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta fall upptar ett hörnbadkar helt en av väggarna och delvis den andra. Ett handfat placeras i den andra väggens lediga utrymme, företrädesvis ett gångjärn. Ibland kan handfatet gå in i utrymmet ovanför badrummet.

Om rummet i rummet tillåter, upptar badet hela huvudhörnet i rummet, och det lediga utrymmet "ges" under handfatet, toaletten (för kombinerade badrum) och en tvättmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badkar placerade på små piedestaler ser snygga och ergonomiska ut. Det är sant att installationsprocessen i det här fallet är mer mödosam.

Bild
Bild

De vanligaste stilarna för hörnbadrumsdekoration är:

Klassisk

Det förutsätter närvaron av ett stort område, badet är snövit eller sten med en naturstenstruktur, förgyllda sanitetsartiklar, ljusa plattor, närvaron av mysiga tillbehör.

Bild
Bild

Minimalism

Ett bra alternativ för små rum, förutsatt att ett stort antal tillbehör avvisas. Linjernas svårighetsgrad, enkla geometriska former, ett överflöd av ljus, funktionalitet - det här är stilens särdrag.

Bild
Bild

Modern

Ovanliga former, praktiska material är den bästa lösningen för att skapa denna stil. Tyngdpunkten bör ligga på ett asymmetriskt badkar, eventuellt i en färgversion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

En av de moderna stilarna, som hjälper till att återskapa imitationen av stuckatur på väggarna, ett hörnbad i vitt eller stålskärm, originallampor och en fluffig matta på golvet.

Rekommenderad: