Litet Hörnbad (45 Foton): Produkter I Storlekarna 100x70 Och 115 X 72 Cm, Små Alternativ För Rummet, Recensioner Av Minikonstruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Litet Hörnbad (45 Foton): Produkter I Storlekarna 100x70 Och 115 X 72 Cm, Små Alternativ För Rummet, Recensioner Av Minikonstruktioner

Video: Litet Hörnbad (45 Foton): Produkter I Storlekarna 100x70 Och 115 X 72 Cm, Små Alternativ För Rummet, Recensioner Av Minikonstruktioner
Video: 98 Inches to Centimeters 2024, Maj
Litet Hörnbad (45 Foton): Produkter I Storlekarna 100x70 Och 115 X 72 Cm, Små Alternativ För Rummet, Recensioner Av Minikonstruktioner
Litet Hörnbad (45 Foton): Produkter I Storlekarna 100x70 Och 115 X 72 Cm, Små Alternativ För Rummet, Recensioner Av Minikonstruktioner
Anonim

Ägare av lägenheter med små badrum vägrar ofta att installera ett traditionellt badkar och väljer duschar. Men även de mest moderna duschlådorna kan inte helt ersätta badkaret. Det låter dig tvätta, koppla av, koppla av. Äldre kan ofta inte använda duschkabinen, de är mycket mer vana vid att tvätta i badkaret. Familjer med små barn inser också behovet av ett bad. Idag erbjuder tillverkarna den optimala lösningen - hörnbad, som verkar ha skapats för små badrum.

Bild
Bild

Särdrag

Huvuddragen i denna design är placeringen av dess installation i hörnet (längs två intilliggande väggar). Denna plats låter dig frigöra utrymme för att öka det användbara området. Samtidigt behåller själva skålen sin funktionalitet och rymlighet. Beroende på modell kan en vuxen bekvämt passa i den i ett halvt sittande eller liggande läge.

På grund av sin ergonomi är hörnbadet optimalt för ett litet rum, inklusive Khrusjtjovs badrum . Det låter dig förvandla interiören, göra den snygg och original. Det är inte lätt att uppnå denna eller den där stilistiska effekten i ett litet rum. Det är dock möjligt att använda en hörndesign. Detta beror på att installationen av en sådan skål frigör utrymme (ett extra fält för utförandet av designidéer), rummet verkar visuellt större.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan skålen i sig ha ett originellt utseende (ovanlig form, inbyggda genomskinliga skär, ovanliga färger). Hörnbadet är enkelt att installera. Dess installation och anslutning skiljer sig inte mycket från installationen av andra typer av badtunnor. Det enda är - innan du installerar ett symmetriskt bad måste du se till att vinkeln där enheten placeras är rak. Om så inte är fallet kan du inte klara dig utan justeringsproceduren.

Baksidan av designen är det höga priset på hörnskålar . Men enligt användarna är denna nackdel glömd efter några veckors användning av badrummet. Fördelar och nackdelar med designen beror på materialet från vilket det är gjort, liksom versionen.

I allmänhet är mönstren ganska bekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och former

Hörnbadkar kan tillverkas av olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl

Den vanligaste typen av hörnkonstruktioner, på grund av tillförlitligheten, höga värmeisoleringsegenskaper och prisvärda material. Samtidigt är badets yta slät och behaglig vid beröring. Vatten när det kommer in i det skramlar inte, det svalnar långsamt (på en halvtimme vid 1C). Akrylbadkar är tillräckligt lätta, så de kan användas i gammaldags byggnader med förfallna golv. Deras livslängd är 10-15 år.

Förbättrade stenbaserade akrylskålar finns att köpa idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metallbad finns vanligtvis i stål och gjutjärn. Båda modellerna lämnar gradvis VVS -marknaden. Järnbadkar är hållbara, håller kvar värmen, men samtidigt mullrar de när vatten faller, de är kalla vid beröring. Gjutjärnversionen är tung och dyr. Deras livslängd är i genomsnitt 30 år.

Stål är lättare och billigare, men mindre hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sten

Stenprodukter tolkas som skålar av konststen. Till skillnad från analogen av natursten är sådana enheter lättare och säkrare. De har antibakteriella egenskaper och har ingen bakgrundsstrålning. De håller vattentemperaturen bra, är trevliga att använda. Moderna produkter av stenflis är starkare än marmor, medan de imiterar ytan av natursten så nära som möjligt. Bland fördelarna med en sådan produkt är olika former och färger, hållbarhet.

Nackdelarna är tunga och höga kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Plaststrukturer kan användas i små utrymmen, men bara om skålen sällan används. Sådana begränsningar är förknippade med materialets låga hållfasthet, dess tendens till deformation, sprickbildning vid låga temperaturer. I detta avseende installeras plastskålar sällan i stadslägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hörnbad kan ha olika former, men hela sorten kommer till två typer:

  • symmetrisk;
  • asymmetrisk.

Den första har två identiska sidor, vanligtvis representeras den av en triangulär eller trapetsformad form samt en fyrkantig design. Detta alternativ är att föredra för små utrymmen. Ett asymmetriskt badkar har olika sidstorlekar och innebär vanligtvis gott om plats. Det ser intressant ut, men det är inte alltid möjligt att passa in i vanliga badrum i typiska flerfamiljshus. Om badrummet har en komplex konfiguration (till exempel nischer) kan du försöka hitta en lämplig modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett asymmetriskt badkar kan vara höger- eller vänstersidigt . Detta beror på närvaron av hyllor och urtag för bekvämare placering i skålen från ena eller andra sidan. Skålens hörn kan vara vassa eller rundade. Den andra typen är att föredra på grund av dess säkerhet. Idag kan även miniatyrmodeller utrustas med ett vatten- och luftmassagesystem, ha en duschpanel, en glasdörr eller en vinylridå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du installerar ett hörnbad i ett litet rum är det viktigt att passa in i det tillgängliga utrymmet, välja en design som är bekväm att använda. Den optimala storleken på en hörnskål anses vara 150x150 cm, men små badrum tillåter sällan en sådan produkt. I det här fallet måste du nöja dig med en skål, vars dimensioner är 120x120 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det minsta symmetriska hörnbadkaret har måtten 100x100 cm. Om väggarnas längd minskar till 80-90 cm är det snarare ett duschkar. För Chrusjtjovs skålar är de optimala dimensionerna 115 x 72 cm, medan långsidan av strukturen upptar nästan hela rummets vägg. Om det är nödvändigt att installera inte bara VVS i badrummet, utan också ett pennfodral, en tvättmaskin och tillbehör, kan skålens storlek minskas till 100x70 cm. Vid användning av ett mini-badrum kan skillnaden med den tidigare modellen kommer att vara subtil, men med avseende på det frigjorda utrymmet kommer skillnaden att märkas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig parameter är badets höjd . Den optimala höjden är 50-70 cm, medan skålens djup blir 10 cm mindre. Om det antas att badrummet kommer att användas av äldre släktingar eller funktionshindrade är det bättre att välja lägre strukturer med en höjd av 45-50 cm. Det är viktigt att badrumets höjd är proportionell mot längden och bredden på badet. För en skål som mäter 110x110 cm är höjden på 70 cm för stor. Designen kommer att se besvärlig ut, onödigt massiv och visuellt minska ett redan litet badrum. Badkarets storlek bör vara sådan att den största familjemedlemmen bekvämt kan sitta i det. (helst sträck benen och lägg huvudet på ett speciellt stöd).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras?

När det gäller mixarens placering finns det två möjliga installationsalternativ:

  • lägg direkt på badkarets sida;
  • fäst vid en intilliggande vägg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör bestämma detta omedelbart, eftersom blandarens placering avgör rörledningen. När du väljer en liksidig modell upptar den 2 väggar. Samtidigt finns ledigt utrymme kvar på varje sida, liksom framför badrummet. Den mångsidiga skålen tar upp hela eller det mesta av en av väggarna och fångar lite utrymme på den andra väggen.

Båda alternativen är praktiska för små badrum . Valet av en specifik beror på rummets egenskaper och användarnas personliga preferenser. När du installerar skålen får du inte glömma de lagstadgade kraven. Enligt dem bör minimiavståndet från badet till dörren vara 70 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Att göra rummet visuellt mer rymligt tillåter användning av snövit VVS. Om den här färgen verkar vara en levnad från det förflutna, välj färgade material i ljusa pastellfärger. Den beige paletten, nyanser av vatten, universell svart färg ser organiskt ut. Svartvita klassiker låter dig också utöka rummet, men bara med rätt design (doserad användning av svart).

Om en glasdörr ska vara i badrummet, föredra transparenta modeller . De sticker inte ut och går ihop med den övergripande interiören. Om du placerar speglar på båda väggarna bakom ett hörnrundat badkar, kommer du inte bara att känna att badkaret är runt, utan också extra utrymme i rummet. Båda effekterna är naturligtvis endast visuella.

Det är inte nödvändigt att använda stora speglar, det räcker med att placera en finish med en spegelyta (till exempel kakel) i badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De mest populära är hörnbad i akryl. För att produkten ska fungera i 10 eller fler år, för att vara hållbar och attraktiv i utseende, är det nödvändigt att köpa en skål av plåtakryl med en plåttjocklek på 5-8 mm. Produktens sammansättning måste representeras av 100% formsprutad akryl.
  • Skålar av extruderat material, föroreningar misslyckas snabbt. Efter 1, 5-2 års drift är deras yta täckt med sprickor. Med otillräcklig kvalitetsförstärkning tål de inte tunga belastningar.
  • Vid köp ska ytan på akrylskålen knackas, det hörbara ljudet ska dämpas. Försök att trycka på handen på badets botten: den ska inte vibrera eller sjunka.
  • Ytan på en akrylskål av hög kvalitet är blank, med en knappt märkbar glöd, den är slät vid beröring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om medel tillåter väljer köpare badkar av konststen. Var uppmärksam på ytan - det får inte finnas porer, sprickor eller skador på den. Förekomsten av mikroskopiska hål indikerar ett brott mot produktionstekniken. Ett sådant bad kommer att absorbera föroreningar och snabbt förlora sitt attraktiva utseende. Dess antibakteriella kapacitet kommer snabbt att minska.

Stenbadets sammansättning måste innehålla minst 80% stenflis , resten är polyesterhartser, mjukgörare, pigment. Stenflis - inneslutningar av små fraktioner av marmor, porslin, porslin, malakit, jaspis. En kombination av flera typer av smulor är möjlig. För att minska kostnaden för den färdiga produkten kan kvartssand användas istället för stenflis.

Men med en minskning av priset minskas styrkan, och med den - i produktens livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välja en färgad modell av en kompakt hörnskål, var uppmärksam på avloppshålet . Om du tittar på det kommer du att förstå om badkaret är målat i hela dess tjocklek: det färgade lagret kan bara vara på ytan. Den första färgningstekniken är att föredra, eftersom färgen blir mer enhetlig kommer den att förbli under hela användningsperioden för enheten. Om en spricka dyker upp kommer den inte att märkas för mycket, eftersom den har samma nyans som skålens färg. Akryl- och keramikbad får inte rengöras med slipmedel, aggressiva vätskor, hårda borstar och flottörer får inte användas för rengöring. Från detta bildas mikrosprickor på deras yta, vilket medför en försämring av beläggningens fuktmotstånd, en minskning av dess styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller tillverkaren är de dyraste hörnenheterna från tyska, spanska, italienska, tjeckiska och österrikiska märken. Varumärken visar högsta kvalitet, produktsäkerhet, glädje över sortens sortiment. Det är viktigt att köpa produkter i specialaffärer, att kräva av säljaren certifikat som bekräftar produkternas originalitet, eftersom det är importerade modeller som oftast förfalskas. Inhemska modeller (oftare gemensam produktion med ett europeiskt företag) är inte sämre i kvalitet och prestanda än importerade, men de är billigare. Deras nackdel är det mindre antalet modeller som presenteras när det gäller designvariation.

Rekommenderad: