Färger På Hörnkök (75 Bilder): Funktioner I Svartvitt, Grått Och Rött, Lila Och Beige, Grönt, Orange Och Lila Kök I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Färger På Hörnkök (75 Bilder): Funktioner I Svartvitt, Grått Och Rött, Lila Och Beige, Grönt, Orange Och Lila Kök I Inredningen

Video: Färger På Hörnkök (75 Bilder): Funktioner I Svartvitt, Grått Och Rött, Lila Och Beige, Grönt, Orange Och Lila Kök I Inredningen
Video: INREDNING INSPIRATION TILL HÖSTENS TRENDIGASTE FÄRGSKALA: Så inreder du med grått och beige 2024, April
Färger På Hörnkök (75 Bilder): Funktioner I Svartvitt, Grått Och Rött, Lila Och Beige, Grönt, Orange Och Lila Kök I Inredningen
Färger På Hörnkök (75 Bilder): Funktioner I Svartvitt, Grått Och Rött, Lila Och Beige, Grönt, Orange Och Lila Kök I Inredningen
Anonim

Hörnköket blir mer och mer populärt inom heminredning. Genom att välja ett eller annat alternativ väljer köparen ofta länge inte så mycket modellen som färgen på köksuppsättningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hörnkök är möbler med ett bekvämt läge, genom vilka du kan utrusta rum i olika höjder. Beroende på modell kan de placeras nästan till taket eller de kan tillverkas i standardstorlekar.

Modellernas variation är bekväm eftersom sådana möbler kan användas inte bara för rymliga lägenheter eller hus - det är bekvämt för små kök i Chrusjtjovs hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är hörnkök en utmärkt lösning för studiolägenheter. Med hjälp av sådana möbler kan du kompetent organisera utrymmet, dölja rummets designfel och lämna dem som fördelar. Möbeluppsättningen är byggd längs två väggar, medan dess fasader är vinkelräta mot varandra.

Hittills är flera lösningar kända där hörnkök sparar layoutfel

  • Om rummet är litet måste du utrusta det med ett L-format hörnkök.
  • När rummet är fyrkantigt är den bästa arrangemangslösningen i det här fallet ett hörnkök med en halvö, som kan vara en bardisk eller ett bord.
  • Det är inte mindre framgångsrikt att använda en L-formad matsal med en ö för att markera matzonen i det inre av ett litet kök.
  • Ett F-format hörnkök är bra för smala alternativ. Det låter dig rationellt zonera ett litet utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje typ av möbler, förutom designfunktioner, väljs utifrån önskade färgscheman. Och här måste du ta hänsyn till ett antal funktioner, eftersom färgens inflytande på en persons visualisering och tillstånd, liksom hans relation till det omgivande rummet, är ett vetenskapligt bevisat faktum.

Bild
Bild

Ljusa nyanser

Dessa toner av hörnkök är opraktiska men estetiskt tilltalande. Dessutom har de förmågan att visuellt expandera väggarna och göra taket högre. Dessa toner inkluderar vit, beige, mjölkaktig, elfenben, ljus cappuccino , samt dämpade pastellfärger. När det gäller neutrala toner, till exempel vita och ljusgrå, är det värt att notera att de själva inte bär en känslomässig färgning, så att de kan matchas med vilken bakgrundslösning som helst av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Temperaturen på nyanserna kan vara antingen varm eller sval . Det första alternativet är särskilt framgångsrikt för rum med fönster mot norra sidan, det andra är relevant om köket är badat i solen. Headsetets ljusa färger ger ljusfläckar in i rummet, vilket gör att det verkar ljusare och rymligare. Även om du dekorerar utrymmet på väggen mellan de hängande lådorna och borden med ett ljust förkläde, slutar möblerna inte att se snygga och moderna ut.

Bild
Bild

Detta är valet för de unga, och strukturen i hörnsetet ger ofta glans, sedan modern stil, till exempel modern och högteknologisk, behöver glans och en demonstration av glans … När det gäller palettens känsliga nyanser (till exempel headset i lila, rosa eller till och med vanilj), väljs sådana möbler för en specifik stil. Detta är naturligtvis valet av kvinnor, eftersom det kommer att vara ganska svårt för det starkare könet att vara i ett sådant kök. De känner sig mer bekväma i ett blått eller turkost kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt designlösning skulle vara ett hörnset i pistasch-, oliv- eller lime -nyanser. Ljusgröna kök ser också bra ut. Huvudfaktorn för en harmonisk passform i inredningen är färgens dämpning, medan resten av möblerna kan vara vita, ljusbeige eller gjorda i en relaterad ton för golvfinishen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka toner

En mörkfärgad hörnsats ger en helt annan känslofärg till det inre av rummet. Det distraherar inte uppmärksamheten från några strukturella utsprång och ger inte heller ljus in i rummet. Här, samtidigt som du köper möbler, måste du ägna särskild uppmärksamhet åt köpet och antalet belysningsenheter, eftersom rummet kan verka mörkt och litet även med det tillgängliga utrymmet.

Dessutom kan dessa möbler kräva ytterligare belysning i vissa områden, till exempel matsal, matlagning eller ett köksförkläde.

Bild
Bild

Den mörka färgen ger möblerna soliditet och visuell tyngd . För att förhindra en sådan atmosfär i rummet måste du mjuka upp atmosfären med textilier, väggbeklädnad och tillbehör. Så att atmosfären inte verkar tung och inte andas ålderdom, måste du vara mycket uppmärksam på stilen och förlita dig på moderna designtrender med sin karakteristiska lätthet och enkelhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Prioriteten för denna grupp av toner är för hörnsatser med grå, lila och chokladfärger. Mindre vanligt används blå möbler i design, liksom en metallisk konsistens. En av de mest populära lösningarna är användningen av en mörk wenge -nyans. När du väljer en mörk ton för ett headset måste du ta hänsyn till dess effekt på en person. Till exempel kan överflödet av mörka färger, och särskilt svart och mörkblått, utveckla depression hos äldre hushållsmedlemmar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa alternativ för en köksuppsättning

De dynamiska tonerna i hörnheadset är särskilt bra för kreativa stilistiska riktningar. Detta är valet av både unga och kreativa människor som älskar allt som är ljust. I den här raden är de mest populära färgerna kökensembler av rött, ljusgrönt, orange, vinrött, gult, körsbär och aubergine. Det bör genast noteras att ljusa färger är höga - de har förmågan att diktera sitt humör, ofta konkurrera med begreppet stilistik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Röda nyanser, som inkluderar körsbär och vinröd, är ganska specifika . Beroende på vilken typ av kontrast som läggs till dem i interiören, kommer de att skapa sin egen harmoni. Ofta blir det inte som vi skulle vilja, så köket verkar obekvämt för hushållen. När det gäller headsetets gröna nyans är denna färg alltid harmonisk och bidrar till att bibehålla atmosfären i hemmakomfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en enda färg ser ljusa möbler tunga ut. Interiören i ett sådant kök är svårt att dra ut med hjälp av lampor eller ett köksförkläde, så du måste välja en uppsättning i kontrasterande färger, där ljusa nyanser spelar rollen som aktiva kontraster. Ett ljust headset med en ljus finish ser mycket mer intressant ut än till exempel en svart och röd version.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett färgschema

Köksuppsättningens färger kan inte bara vara monokromatiska. Detta är bra, för på så sätt kan du lägga till mångsidighet i kökets design. Men experter tror att inte mer än två nyanser räcker för en harmonisk ensemble.

Samtidigt noterar de att om köket är tillverkat i två nyanser bör tonerna i överskåpen vara ljusare än de nedre.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller ett monokromatiskt kök ser det mest harmoniskt ut om det är gjort i nyanser av ljusbeige och mörkbruna grupper . Bruna och beige möbler passar de flesta stilistiska designriktningarna - de är mjuka, lugna och balanserade. Hörnuppsättningar av dessa nyanser ser särskilt bra ut i små kök och studiolayouter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåfärgade hörnet av headset ser spektakulära och uttrycksfulla ut, vilket ofta saknas i monofoniska motsvarigheter. En färg bör dominera möblerna. Om en produkt köps i två nyanser, bör en sådan uppsättning kombineras med väggbeklädnadens ton, golvdekoration eller till och med gardintextilier. Kontraster är framgångsrika kombinationer av tvåtoniga headsetlösningar:

  • svartvitt;
  • grå med orange;
  • grå med vin;
  • beige med grått;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • vit med rödaktig;
  • lila med gulaktig;
  • grön med ljus wenge.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om köparen tvivlar på valet av nyans kan du satsa på grönt. En sådan uppsättning kommer att skapa en harmonisk atmosfär i köket - det kommer att vara bekvämt för alla hushållsmedlemmar att vara i det. Det spelar ingen roll vilken stil som läggs till grund för designen. När det gäller färgkombinationer för kök med en gemensam bakgrundskomposition, då:

  • en beige hörnsats ser bra ut i kontrast med blå, vita, gråtoner;
  • grå möbler passar bra till inredning i rött, lila, rosa;
  • en rosa uppsättning kommer att kunna dekorera ett kök där det kommer att vara oliv, turkos eller brun inredning;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • blå uppsättning kombinerar harmoniskt med grå, orange, gul eller vit inredning;
  • orange kök kan kompletteras med blå, lila, lila eller grön kontrast;
  • ett svartvitt kök kommer att se bättre ut i inredningen i ljusa färger - överflödet av mörka färger kommer att göra det visuellt tungt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val beroende på stil

På tal om färgen på hörnköket kan man inte låta bli att nämna stilen med dess karakteristiska preferenser i färglösningar. Till exempel, klassiskt kök behöver ljusa färger på möbler, medan naturliga tränyanser föredras. Helst, för ett kök i klassisk stil, är det nödvändigt att visa adeln och höga kostnader för textur, samt en viss högtidlighet.

Det kan vara förgyllning av handtag, imitation av trästruktur, användning av naturliga nyanser.

Det är oönskat att sätta ett hörnset med en metallyta och laminering i ett klassiskt kök - möblerna ska se dyra och lite pretentiösa ut.

Bild
Bild

Pratar om moderna trender, till exempel stilistik modern och högteknologisk , men här är det tvärtom nödvändigt att demonstrera den blanka konsistensen och moderniteten hos det material som används för möbler. Dessutom är silvermetallic särskilt relevant, åtminstone i skuggan av handtagen i hörnköket. Headsetfärgen kan vara mjuk och dämpad, till exempel beige eller persika. Det kan också vara dynamiskt - orange, rött, vin, gult.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att späda ut svartvitt kontrast med silver - detta är också viktigt för moderna trender design. På tal om sådana stilområden som loft och grunge är det värt att lyfta fram vita och träfärgade möbler. I det här fallet är det viktigt att visa sin imitation som en bebodd industrianläggning. Färgen på hörnköket här kan vara grå, stål, svart, kärrträ, chokladbrun. Ljusa färgtoner är oönskade i detta fall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flerfärgade färger är mer lämpliga för områden som t.ex. boho, avantgarde och kitsch … Här kan du kombinera headset i hallon-citron, rödvita, orange-bruna toner med en ljus bakgrund i rummet. Ett kök i Provence -stil måste å andra sidan använda ljusa färger i färgpaletten. Här kan headsetets färg vara antingen enfärgad eller tvåfärgad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de kontrasterande lösningarna kommer produkter i kontrast mellan pistage och beige, blekt mint och ljusbrun, beige och blå, grädde och blek mynta att vara harmoniska. För inredningen i rummet med stil Land det är bättre att välja hörnmöbler av tvåfärgad typ. Till exempel kommer pistasch-beige, brun-beige, grönvitt, blå-mejerimat att se vackert ut i interiören. Lila möbler, kombinerat med textilier i relaterade färger, är också relevant här.

Rekommenderad: