Stolens Färger: Rosa Och Rött, Blått Och Turkost, Svart Och Grått, Lila Och Beige, Orange Och Blått, Vinrött Och Senap

Innehållsförteckning:

Video: Stolens Färger: Rosa Och Rött, Blått Och Turkost, Svart Och Grått, Lila Och Beige, Orange Och Blått, Vinrött Och Senap

Video: Stolens Färger: Rosa Och Rött, Blått Och Turkost, Svart Och Grått, Lila Och Beige, Orange Och Blått, Vinrött Och Senap
Video: ✅Икеа. НАКОНЕЦ-ТО ИХ ЗАВЕЗЛИ🟢ОШЕЛОМИТЕЛЬНЫЕ НОВИНКИ. ОБНОВЛЕНИЕ АССОРТИМЕНТА / IKEA 2021[sub] 2024, Mars
Stolens Färger: Rosa Och Rött, Blått Och Turkost, Svart Och Grått, Lila Och Beige, Orange Och Blått, Vinrött Och Senap
Stolens Färger: Rosa Och Rött, Blått Och Turkost, Svart Och Grått, Lila Och Beige, Orange Och Blått, Vinrött Och Senap
Anonim

Vid planering av efterbehandling av ett bostadsutrymme och dess ytterligare inredning ägnas stor uppmärksamhet åt valet av harmoniska färgkombinationer. Golv, tak, väggar, möbler - ingenting ska komma ur det allmänna konceptet och verka slumpmässigt, olämpligt. Idag kommer vi att berätta hur du väljer färg på stolen för interiören och undviker misstag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgalternativ

När du väljer någon möbel måste du först och främst fokusera på rummets stil.

Ljus

Alla ljusa pastellfärger smälter perfekt in i varandra. Till exempel baseras interiörstilar som shabby chic och Provence på deras kombination. Låt oss överväga flera populära nyanser separat.

Rosa . Delikat, romantisk färg. De vanligaste alternativen: lax, "rosaska", "körsbärsblommor". En fåtölj av någon av dessa nyanser kan placeras i ett vardagsrum, dekorerat i beige och mjölktoner med inslag av vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blå . Färg relaterad till det "kalla" spektrumet. Den har många variationer: från en subtil blåaktig underton till himmelblå. En fåtölj av denna nyans passar perfekt in i interiören med en övervägande snövit, brun, grå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beige . Den vanligaste färgen som används i interiörer. Den kan kombineras med alla andra nyanser i färgspektrumet. Beige har mer än 1000 varianter: den kan vara "kall" och "varm" och ljus eller mörk.

Därför, när du väljer en beige fåtölj för inredningen, måste du ta hänsyn till dess "temperatur" - till exempel kommer väggar i färgen på gyllene champagne perfekt att sätta av sandfärgade möbler. Om en pulveraktig ton råder är det bäst att välja en lila-beige stol eller "kakao med mjölk".

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusgrön . Ännu en nyans av pastell. Beroende på undertonen kan det vara "kallt" (med tillägg av blått) eller "varmt" (med närvaro av gult). Bäst i harmoni med grått, beige och ljusrosa.

Bild
Bild

Neutral

Detta inkluderar de så kallade achromatiska färgerna: svart, vitt och grått. Låt oss betrakta dem i ordning.

Svart fåtölj kan vara en stor accent i ett ljust rum, särskilt om det är stoppat i glänsande läder eller konstläder.

Om du inte är rädd för den visuella förminskningen av rummets utrymme, kan du också plocka upp en soffa för den.

Bild
Bild

vit färg fåtöljer är mångsidiga och passar bra med alla andra nyanser, men det är den lättast smutsiga och därför inte lika populär som de andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grå fåtölj - den perfekta lösningen för alla interiörer (både ultramoderna och klassiska). Den kan kombineras med valfri nyans av väggar, golv, tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljus

En färgglad fåtölj fungerar vanligtvis som en accentpunkt. Det kan installeras både på kontoret och hemma. Det är bara viktigt att ta hänsyn till nyanser av den valda nyansen.

röd färg har fantastisk energi. Det förknippas med passion, rörelse, aggression. Det är därför det inte rekommenderas att "överbelasta" interiören med dem. En fåtölj av denna färg kommer att späda grå monokrom perfekt, lägga eld till en beige eller snövit miljö. Var inte rädd för en kombination av rött och ljusgrönt.

Bild
Bild

orange färg har många nyanser - från persika till ljusorange. Det är i perfekt harmoni med pastellfärger och akromater.

Orange stolar placeras ofta i barnrum, eftersom det har bevisats att denna nyans har en positiv effekt på psyket, förbättrar humöret och förhindrar uppkomsten av blues.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gul fåtöljer är ganska sällsynta, men som en accent eller tillägg till grå, vit, beige, ljusgröna väggar kommer hans val att vara motiverat.

Bild
Bild

Grön anses vara en av de mest attraktiva färgerna för inredning, speciellt när du funderar på vilka nyanser det är inneboende i. Växtbaserade gröna möbler finns ofta i den nu populära ekostilen. Grönt kan vara "varmt" (ljusgrönt, pistasch, oliv) och "kallt" (jade, malakit). Därför blir det inte svårt att välja en grön stol för den befintliga interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Turkos . Denna färg är resultatet av en blandning av blått och grönt. Avser det "kalla" intervallet. Fungerar bäst som en enda accent i ett rum. Det harmoniserar med grått, vitt, blått.

Bild
Bild

Blå . Trevlig "dyr" nyans. Det kan vara ganska lugnt eller väldigt ljust - beroende på detta kommer det att "fungera" antingen som en accent eller som ett tillägg till interiören.

Bild
Bild

Mörk

Fåtöljer i mörka färger är ganska pretentiösa, "nyckfulla". De rekommenderas inte för små, dåligt upplysta rum. Ett väl valt alternativ kan dock dekorera interiören och ge den chic och status.

Bordeaux färg anses lyxiga, rika och förfinade. Vinfärgade möbler passar perfekt in i rummets klassiska stil. Det rekommenderas att köpa ett par fåtöljer eller en fåtölj och en bänk eller soffa. Burgund är i harmoni med färgpalettens mörka spektrum, men det kommer också att dekorera en beige eller grå inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Violett . Inte den lättaste färgen. Dess överskott kan driva en person i förtvivlan, skapa en deprimerande atmosfär i rummet. En aubergine, björnbär eller druvfärgad fåtölj kommer dock att se bra ut mot de beige och sandiga väggarna. Lila i tandem med gult kommer att ge saftighet och chic till interiören.

Bild
Bild

Choklad . Det harmoniserar med alla nyanser av brunt, liksom med blått, grönt, rosa.

Bild
Bild

Senap . En fåtölj av denna färg är en sällsynt "gäst" i inredningen, eftersom få människor vet vad den kan kombineras med. "Senap" passar perfekt in i monokrom, liksom naturliga färger (grönt, brunt, blått).

Bild
Bild

Bästa färgkontraster

Om du vill framhäva din stol, ta en titt på listan över de bästa kontrasterande inredningslösningarna:

  • grått och citrongult;
  • blått och skarlet;
  • blå och orange;
  • svart, vitt och orange;
  • gyllene och mörk turkos;
  • korall och grönt;
  • choklad och turkos;
  • grått och guld;
  • korall och beige;
  • svart, snövit, himmelsblå;
  • choklad och apelsin;
  • bär och senap;
  • rosa och grönt;
  • beige och turkos;
  • korall och himmelblå;
  • aska och lila;
  • grön och ljus turkos.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på rummets stil kan du välja en fåtölj i denna nyans:

  • Provence - ljusrosa, blå, mjölkaktig;
  • eko - kärrgrönt, brunt;
  • barock - valfri ton från pastellområdet;
  • klassisk - snövit;
  • hi-tech-grå, svart, snövit;
  • modern - beige, grön, blå;
  • minimalism - svart, vitt;
  • futurism - tiffany, lime, citron;
  • pin -up - ljusrosa, varmgul;
  • land - sandigt, gulaktigt, brunt;
  • loft - orange, scharlakansrött, grönt, elektriskt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man interiören?

För att avgöra vilken roll stolens nyans kommer att spela i interiören måste du upprätta en så kallad färgplan. Det finns totalt 5 typer.

" Svartvit ". Detta förutsätter att möblernas färg kommer att vara densamma som väggarnas färg, men något annorlunda. Om väggarna till exempel är ljusgröna blir stolarna gröna.

Bild
Bild

" Neutralitet ". För väggar väljs vilken nyans som helst från ett neutralt område (beige, grå, vit, svart, brun), för fåtöljer - en annan neutral färg. Till exempel gråa väggar + beige fåtölj och vice versa.

Bild
Bild

Färgade väggar + neutrala möbler . I det här fallet kommer stolarna att vara antingen achromatiska eller beige, och väggarna kommer att vara färgade.

Bild
Bild

Färgad fåtölj + neutrala väggar . Interiören är motsatt till den föregående. Väggarna kommer att målas i en neutral ton, fåtöljen kommer att vara en ljus accent.

Bild
Bild

Kombi . I detta fall uppmuntras blandning av olika nyanser. Till exempel kombinerar en röd fåtölj i läder perfekt med gräsbevuxna väggar, lila - med gula.

Bild
Bild

Vackra exempel

Vårt fotoval hjälper dig att navigera i valet av en stol:

apelsinblomma + monokrom - den perfekta kombinationen

Bild
Bild

en vit fåtölj med svarta ben harmoniserar bra med en mörk byrå och ljusa väggar

Bild
Bild

"Kall" inställning - en ljusblå stol, blå väggar, allt annat är kromatiskt

Bild
Bild

klassisk stil - vit fåtölj, vit öppen spis, beige marmorerade väggar

Bild
Bild

en ljusgul mjuk fåtölj är i perfekt harmoni med lila väggar och mörkblå gardiner

Rekommenderad: