Färger I Barnrummet (58 Bilder): I Vilken Ton Att Måla Väggarna? Funktioner I Kombinationen Av Färger. Interiör I Vitt Och Grönt, Gult, Grått Och Andra Färger

Innehållsförteckning:

Video: Färger I Barnrummet (58 Bilder): I Vilken Ton Att Måla Väggarna? Funktioner I Kombinationen Av Färger. Interiör I Vitt Och Grönt, Gult, Grått Och Andra Färger

Video: Färger I Barnrummet (58 Bilder): I Vilken Ton Att Måla Väggarna? Funktioner I Kombinationen Av Färger. Interiör I Vitt Och Grönt, Gult, Grått Och Andra Färger
Video: FÄRGER 2024, April
Färger I Barnrummet (58 Bilder): I Vilken Ton Att Måla Väggarna? Funktioner I Kombinationen Av Färger. Interiör I Vitt Och Grönt, Gult, Grått Och Andra Färger
Färger I Barnrummet (58 Bilder): I Vilken Ton Att Måla Väggarna? Funktioner I Kombinationen Av Färger. Interiör I Vitt Och Grönt, Gult, Grått Och Andra Färger
Anonim

Alla föräldrar närmar sig frågan om att reparera ett barnrum med särskild omsorg. Alla vill att rummet ska vara mysigt, ljust och speciellt. Du kan skapa en unik atmosfär med rätt kombination av färger och nyanser. Vilka färger är mest lämpliga för ett barnrum, hur man korrekt kombinerar de valda nyanserna med varandra?

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

När de inreder ett barnrum försöker de flesta föräldrar att överge klassiska färger, föredrar ljusare och mer ovanliga nyanser. Många håller sig till regeln att barnkammaren verkligen måste vara ljus så att barnet är intresserat och bekvämt i det. När du väljer utformningen av ett rum är det viktigt att ta hänsyn till färgens energi . Varje nyans har trots allt sin egen förmåga att påverka det mänskliga psyket.

Eftersom barn tillbringar mer tid i sitt rum, bör de valda färgerna ha en positiv effekt på hans psyke. Dessutom är det värt att notera det faktum att små barn reagerar mer känslomässigt på en viss färg, till skillnad från vuxna. Av denna anledning beror stämningen och till och med barnets välbefinnande på den valda nyansen . Så vad är den bästa väggfärgen för ett barns rum? Vad säger färgpsykologi om detta?

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rosa och blå är två nyanser som oftast väljs för att dekorera barnrum. Vi kan lugnt säga att dessa färger är klassiska för barnkammaren. Favoritfärgen hos de flesta tjejer har ett antal betydande fördelar, vilket är goda nyheter. Till exempel kan denna känsliga nyans lätt lugna, minska stress och förbättra humöret . Dessutom har det en positiv effekt på tänkande, hjälper till att fokusera och hjälper till att öka självkänslan.

Den enda nackdelen med denna nyans är att dess överdrivna användning i interiören kan påverka det faktum att flickan växer upp flyktig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blå färg har en mycket positiv effekt på psyket, hjälper till att slappna av och lugna ner sig. Men det finns också en negativ poäng. En sådan nyans kan sprida uppmärksamhet, så du bör inte använda den om barnet gör läxor i förskolan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de klassiska alternativen är vitt, grått och beige mycket populärt . Dessa nyanser kan bli grundläggande för alla interiörer.

Men att göra ett rum för ett barn helt i vitt är inte värt det, eftersom detta kommer att påverka barnets välbefinnande negativt. Det är bäst att kombinera dessa nyanser med ljusare och mer mättade färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljust och ovanligt

Den kanske ljusaste färgen som används i inredningen är röd. Många människor förknippar detta färgschema med energi och vitalitet. Förresten, många människor som leder en aktiv livsstil väljer det. Hur påverkar det barnets humör? Psykologer säger att denna nyans kan öka aktiviteten för inte bara ett litet barn, utan också äldre barn. I synnerhet rekommenderas denna färg för användning inomhus för stillasittande och inaktiva barn.

Men överflödet av rött kan påverka ditt älskade barns välmående negativt. Om det finns för mycket av denna nyans kan barnet bli aggressivt, vilket kommer att påverka hans psyke och humör negativt. Det kan också framkalla sömnstörningar.

Om ditt barn är väldigt aktivt och rörligt, är det bättre att vägra denna färg helt och hållet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orange är en annan populär levande nyans. Till skillnad från rött är denna färg inte så aggressiv, därför är den ganska lämplig för att dekorera ett barns interiör. Denna nyans har en mycket positiv effekt på barnets allmänna emotionella och psykologiska tillstånd. Dessutom tillåter apelsin barn att bli mer självsäkra, ökar aktiviteten och stimulerar kreativt tänkande . Psykologer säger att i ett sådant interiör kommer barnet aldrig att känna ångest, och det är mycket viktigt. Gult har samma egenskaper, vilket också hjälper till att förbättra humöret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rummet, gjort i grönt, hjälper till att skapa en unik atmosfär där barnet kommer att känna sig bekväm. De olika nyanserna i denna färg hjälper till att slappna av, har en positiv effekt på synen och förbättrar det allmänna välbefinnandet. Du kan dekorera rummet inte bara i grönt eller ljusgrönt, utan också välja andra nyanser . Till exempel delikat mynta eller rik turkos.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är fullt möjligt att ordna en plantskola i blått. Dessutom kan du använda både mättade och ljusare nyanser. Denna färg kan lätt hjälpa till att lindra spänningar och förbättra sömnen . Men en överdriven överflöd av för mörk färg kan negativt påverka det känslomässiga tillståndet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha bestämt sig för att dekorera barnkammaren på ett speciellt sätt lägger många till ovanliga nyanser i rummet, till exempel lila eller lila. Dessa nyanser är bra för kreativa barn eftersom de stimulerar fantasi och kreativt tänkande. Men för för drömmande barn, dessa färger kommer inte att fungera, eftersom barn ständigt "svävar i molnen" och inte kommer att kunna koncentrera sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ljus palett av nyanser för att dekorera en plantskola är den vanligaste lösningen för många moderna föräldrar. De flesta är övertygade om att ju ljusare färgen på väggarna är, desto mer intressant och roligare kommer barnet att vara i en sådan miljö. Du kan måla väggarna i vilken färg du vill. Till exempel kan du dekorera ett rum i gult, orange, lila eller till och med rött.

Men om färgschemat du väljer är för ljust och färgerna dominerar, kan detta negativt påverka barnets stämning och känslomässiga tillstånd

Det blir bättre om du använder lugnare toner i inredningen, och vissa designdetaljer kan göras ljusare. Hur man väljer den bästa designen och vilken färgkombination som kan anses vara den bästa, kommer vi att berätta nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationsalternativ

Av allt ovanstående kan vi dra slutsatsen att vilken färg som barnet gillar kan användas i barnkammarens interiör. För att inte skada barnets emotionella tillstånd och den valda nyansen hade en positiv effekt på humör och utveckling, bör den kombineras korrekt och kombineras med andra färger. I allt och alltid behöver du kunna hitta en balans, då har interiören bara positiv energi.

Dessutom är det viktigt att överväga mättnaden för den valda nyansen. För spädbarn är det bäst att använda pastellfärger och inte göra interiören alltför ljus. För barn från 4 till 10 år är naturliga nyanser som finns i naturen perfekta. Välj mer mättade, inte blekta färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är fullt möjligt att göra ett rum i vitt eller grått, och sedan använda ljusa nyanser som ett tillägg. Dessa kan vara dekorativa element eller ritningar som kan användas för att dekorera väggar eller tak. … Och du kan kompetent kombinera allt med ljusa möbler . Om möblerna är gjorda i wengefärg kan du välja en ljusare design på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du använder vit eller beige som bas, kom ihåg att dessa nyanser passar bra med rött, blått och orange. Om du inte vill använda ljusa färger i utformningen av väggar och tak, fokusera sedan på detaljerna.

Det kan till exempel vara en ljus matta, originallampor, en ljuskrona, hyllor för böcker och leksaker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om barnrummet är stort, är det bäst att dela det i zoner. På detta sätt blir det enkelt att skapa den mest bekväma miljön för avkoppling, lek och studier . Nyanser som gul, röd och orange bör användas i studieområdet eftersom de ökar aktiviteten. Nyanser av blått, lila och lila är lämpliga för lekområdet. Men för en bekväm sömn är det bättre att dekorera rekreationsområdet i rosa, gröna eller blå färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rosa passar bra med vitt, beige, persika och grått. Blått kan kombineras med vitt, grått, orange och grönt. Vitt hjälper till att minska aggressiviteten hos rött och blått. Ljusgrönt och gult går också bra med blått.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är fullt möjligt att bara välja en färg för att dekorera en plantskola, men välja olika nyanser av den . Till exempel, om du använder grönt, dekorera sedan väggarna i en ljusare nyans. Det kan vara ljusgrönt eller ljusgrönt. Men möbler, hyllor, mattor kan ha en ljusare grön färg.

Tillbehör som lampor, sänglampor, ljuskronor etc. kan väljas i alla andra färger som matchar grönt. Till exempel är den gul eller beige.

Rekommenderad: