Köksbordets Färger: Svart Och Grått, Grönt Och Orange, Beige Och Rött, Blått Och Lila Bordsfärger I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Köksbordets Färger: Svart Och Grått, Grönt Och Orange, Beige Och Rött, Blått Och Lila Bordsfärger I Interiören

Video: Köksbordets Färger: Svart Och Grått, Grönt Och Orange, Beige Och Rött, Blått Och Lila Bordsfärger I Interiören
Video: Tonade naglar i blått och grönt 2024, Mars
Köksbordets Färger: Svart Och Grått, Grönt Och Orange, Beige Och Rött, Blått Och Lila Bordsfärger I Interiören
Köksbordets Färger: Svart Och Grått, Grönt Och Orange, Beige Och Rött, Blått Och Lila Bordsfärger I Interiören
Anonim

Människor tillbringar större delen av sin tid i köket. Mycket beror på den korrekta utformningen av dess interiör, till exempel stämningen hos alla familjemedlemmar. Detta påverkas särskilt av färgschemat.

Om rummet har en finish, där det mestadels bara är slumpmässiga mörka toner, kommer det inte att vara särskilt trevligt att vara på en sådan plats. För att förhindra att detta händer måste du noggrant välja efterbehandlingsmaterial och möbler. Allt ska vara perfekt.

Bild
Bild

Intressanta alternativ

Om du följer denna regel kommer du alltid att vara på topp. Du måste börja i det lilla. Ta köksbordet. Denna möbel är helt enkelt obligatorisk kombineras med färgschemat i hela rummet . Tänk på de ungefärliga designalternativen för köksbord angående dess nyans.

Ett stort matbord kan skilja sig väsentligt i färg från väggar och tak. Men i detta fall måste bordsskivan nödvändigtvis vara i harmoni med klädseln som pryder stolarna, eller med gardiner, kuddar, ett mosaikförkläde över plattan.

Förresten, att få köksbordet att sticka ut mot bakgrunden av andra föremål är en idealisk designlösning. Tänk dig ett kök med många mörkfärgade skåp och skåp, och ett bord i mitten med en perfekt vit duk. Denna prakt kan kompletteras med samma vita gardiner.

Bild
Bild

Eller ett alternativ när bordet är tillverkat av tåligt glas eller plast. I det här fallet bör stolarna vara perfekt anpassade till bordsskivan. Förutom allt kommer att tjäna förnicklade beslag … Detta skapar en sömlös inredning. Denna design har en futuristisk riktning.

Bild
Bild

Dekorationen av bänkskivan med mosaik motsvarar den orientaliska stilen. Detta innebär att hela rummet måste motsvara detta val.

Bild
Bild

Hur väljer man ett färgschema?

För att välja färgen på köksbordet och stolarna måste du lita på ett antal faktorer:

  • design - det kan vara i lantlig stil, barock och så vidare;
  • fyrkantig - i ett litet kök kommer du inte att "vandra" särskilt;
  • materialet från vilket headsetet är tillverkat: om detta är ett träd utan föroreningar, borde bordet också vara av rent trä;
  • antal familjemedlemmar.
Bild
Bild

Och spelar också en stor roll form (tabellen kan vara rund, rektangulär, oval eller annan konfiguration) och design (fällbord, skjutbord och så vidare). Du måste också överväga antalet stolar och deras kvalitet. Huvudelementet i matsalen ska glädja ögat, inte störa någon och inte skada psyket med en misslyckad vald nyans. Låt oss nu ta en titt på de vanligaste färgalternativen.

Bild
Bild

Svart köksbordet passar bra med väggarnas och takets ljusa toner. Eller så kan du välja ett alternativ där absolut Vit en köksuppsättning, som perfekt "späd" mörker i rummet, och ett svart eller mörkbrunt bord. Stolar ska helt matcha bänkskivans design. Mörka gardiner kan komplettera denna förening.

Detta alternativ är lämpligt för personer med ett konservativt tänkesätt.

Bild
Bild

Mjölkaktig eller beige . Dessa färger fungerar bra med möbler i mörka nyanser (svart eller brun) och ljusa färger (vita eller rosa). Därför kommer bordsskivan i denna version alltid att se ut som en win-win.

Bild
Bild

Elfenben Är en färg älskad av människor med en raffinerad smak. En bordsskiva i den här färgen ska matcha stolarna och vara helt blank.

Färgen på headsetet och gardinerna kan vara antingen mörk (svart, brun) eller grå eller ljusrosa.

Bild
Bild

Bordsskiva med grå färg kommer alltid att se mycket fördelaktigt ut. Denna variant passar alla designstilar.

Bild
Bild

Alla som älskar naturlighet kan välja en färg wenge , som är idealisk för att måla naturliga trämöbler. Tekniken har dock tagit stora framsteg. Nu kan du plocka upp möbler från vilket annat material som helst, och wengefärgen matchar den. Denna variant kombineras endast med ljusa nyanser.

Bild
Bild

Grön bänkskivans färg passar dem som älskar ett aktivt liv. Kombinationen med ett headset med samma färg kommer alltid att hålla dig i gott humör. Nyanser av grönt främjar aptitutveckling, så det här valet är helt klart inte ett misstag.

Bild
Bild

Specifik orange och röda färger har sina för- och nackdelar. Å ena sidan väcker de en persons aptit, och å andra sidan tröttnar de. Om du väljer en bänkskiva i flashiga färger, försök att kombinera den med ett headset som kommer att tillverkas i ljusgrått, ljusrosa eller vitt. Detta kommer att lugna fantasin.

Bild
Bild

Blå och lila . Dessa färger är ganska specifika och optimistiska, de ser väldigt originella ut.

Bänkskivor i dessa nyanser fungerar bra med vita tak och väggar.

Komplettera denna förening med snövit stolar, och låt köksuppsättningen vara blå eller lila. Du är säker på framgång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gul och lime nyans de ser väldigt fräscha och aptitretande ut. För dem som inte är vana vid innovativa lösningar är det bättre att vägra en sådan design. Men om du korrekt kombinerar en vit (liksom beige eller grädde) nyans och gul, så kommer det att visa sig vara ganska originellt.

Detsamma kan sägas för kalkens färg. Sommarstämning kommer att garanteras om du hela tiden är i köket, där det finns så ljusa och glada toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köket blir ljust om du tar för att dekorera det lila eller blå . Väggar och ett matbord i dessa nyanser kommer att harmonisera bra med en vit köksuppsättning.

Bild
Bild

Inte alla älskar en mängd olika innovationer. Vissa människor gillar det när allt i huset ser naturligt ut. Möbel under eken »Kommer att tillgodose alla behov av älskare av naturlighet på bästa möjliga sätt. I detta fall bör bordet vara massivt och ha en ovanlig form. Stolar bör följa samma riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designertips hjälper dig att välja rätt färgschema för köket.

Rekommenderad: