Kökssoffa Med Förvaringslåda: Välj En Liten Hörnsoffa För Köket. Funktioner I Direkta Modeller. Kännetecken För Sofforna "Surprise", "Comfort" Och "Bruno&q

Innehållsförteckning:

Video: Kökssoffa Med Förvaringslåda: Välj En Liten Hörnsoffa För Köket. Funktioner I Direkta Modeller. Kännetecken För Sofforna "Surprise", "Comfort" Och "Bruno&q

Video: Kökssoffa Med Förvaringslåda: Välj En Liten Hörnsoffa För Köket. Funktioner I Direkta Modeller. Kännetecken För Sofforna
Video: Everyone was laughing at his HOUSE, until they went inside... 2024, April
Kökssoffa Med Förvaringslåda: Välj En Liten Hörnsoffa För Köket. Funktioner I Direkta Modeller. Kännetecken För Sofforna "Surprise", "Comfort" Och "Bruno&q
Kökssoffa Med Förvaringslåda: Välj En Liten Hörnsoffa För Köket. Funktioner I Direkta Modeller. Kännetecken För Sofforna "Surprise", "Comfort" Och "Bruno&q
Anonim

Köket har alltid varit en plats där hela familjen samlas. Därför är det så viktigt att detta rum kännetecknas av komfort och mysighet. För att skapa en atmosfär vill jag tilldela utrymme i köket för avkoppling, till exempel sätta en liten soffa. Och eftersom möbler i köket ska vara så funktionella som möjligt och ta lite plats, föredrar många kökssoffor med inbyggda lådor.

Bild
Bild

Fördelar med möbler med lådor

Möbler med lådor för köket löser inte bara problemet med att spara utrymme, utan ger också ytterligare lagringsutrymme. Bland de många modellerna är det dessutom lätt att välja en soffa inte bara med lådor, utan också med ett fällbart säte när lådorna är placerade under den. Nu kan du välja en soffa för alla delar av köket, eftersom det finns ganska många förslag på dessa enheter för hemmakomfort. De främsta fördelarna med modeller med lådor för köksmöbler inkluderar:

  • liten storlek, vilket gör det möjligt att använda sådana soffor även i ett litet rum;
  • en dold plats för att lagra saker för olika ändamål, vilket inte förstör det omgivande interiören;
  • möjlighet att använda soffan som extrasäng vid behov.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, om köket kombineras med vardagsrummet, kan soffan fungera som en rymddelare, vilket avgränsar rekreationsområdet och matlagningsområdet.

Typer av produkter

Det finns flera modeller av kökssoffor.

  • Modulära soffor . Sådana möbler används ofta i studior för att separera köket och vardagsrummet och därigenom bevara utrymmet i rummet. Den modulära soffan är bekväm eftersom den kan demonteras från tid till annan i sina komponenter och vid behov användas både i köket och i vardagsrummet som en extra plats för avkoppling.
  • Solida modeller . Dessa produkter är mycket efterfrågade eftersom de är perfekta för alla interiörer. Soffor kan vara både stora och små, så att välja en specifik modell i enlighet med köksstorleken är inte svårt.
  • Fönstermöbler . Som regel är sådana möbler bättre lämpade för ett privat hus eller lägenhet med ett ganska stort område. Det är därför sådana modeller tillverkas på beställning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller form används följande soffmodeller oftast i köket:

  • Hetero . Den otvivelaktiga fördelen med produkten är den stora förvaringslådan. Modellen kan vara antingen med en utrullningsdosa eller under sätet.
  • Hörn . Fördelen med dessa modeller är möjligheten att spara utrymme genom att installera soffan i hörnet. Passar kök i olika storlekar och därför de mest populära.
  • Soffa (soffbänk) . Dessa soffdesigner är lämpliga för trånga utrymmen. De kan enkelt utrustas med förvaringsutrymme.
  • Halvcirkelformad form . Modeller med sådana former är mer benägna att passa rymliga rum och visuellt utöka utrymmet ännu mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man ett material?

Materialet för köksmöbler måste uppfylla vissa krav.

  • Resistent mot smuts . Detta krav dikteras av det faktum att matlagning och ätning sker i köket, så det finns risk för att fett och andra typer av smuts kommer på soffans klädsel.
  • Styrka och slitstyrka . Detta krav gäller inte bara köksmöbler, utan även alla möbler.
  • Lättskött . Det är viktigt att materialet lätt rengörs från alla slags föroreningar utan att förlora dess egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är de krav som anges ovan mer relaterade till klädseln. I detta avseende används oftast ett visst antal material för klädsel av kökssoffor.

  • Läder - materialet ser imponerande ut, hållbart, lätt att rengöra. Men samtidigt har läder förmågan att absorbera lukt, vilket inte är en mycket trevlig omständighet för köksmöbler. Dessutom är detta material ganska dyrt. Därför kan naturläder på köksmöbler bara ses i välbärgade hem.
  • Konstgjort läder - till skillnad från naturmaterial absorberar det inte lukt, men det är också lätt att rengöra och tvätta, motståndskraftigt mot hög luftfuktighet, vilket är mycket viktigt för köksmöbler. Samtidigt ser konstläderet i konstläder presentabelt ut och är ganska lämpligt för soffor i köket.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Flock -ett populärt material för klädsel, eftersom det är slitstarkt, fuktbeständigt, lätt att rengöra. Den otvivelaktiga fördelen med flock är det låga priset och en mängd olika färger, vilket gör att du kan välja klädsel för alla rumsdesign.
  • Gobeläng - i vissa fall är klädseln för köksmöbler gjord av detta material. Den är lätt att borsta, billig och hållbar.
  • Jacquard - det gör bra avtagbara möbelöverdrag. Fördelen är att jacquard lämpar sig bra för tvätt och det blir inte svårt att uppdatera klädseln.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de mest olämpliga materialen för att stoppa möbler är plysch, velour, sammet, siden. Deras fördel är deras attraktiva utseende, men de är instabila för fukt, dåligt rengjorda. Sådant material kommer definitivt inte att fungera för en kökssoffa.

Ramen för köksmöbler i ekonomisegmentet är gjord av spånskiva . Denna modell visar sig vara budget och har en låg kostnad. Men du måste förstå att produktens livslängd kan vara kortlivad, eftersom materialet är skört. För dyra modeller används tjock plywood som är resistent mot fukt. Detta material är inte bara hållbart, utan också lätt. Följaktligen kommer priset på sådana möbler att vara mycket högre.

Bild
Bild

Skumgummi används vanligtvis som fyllmedel. Det används också vid tillverkning av kuddar och andra dekorativa föremål, eftersom det är lätt att hantera.

Modellegenskaper

Huvudmodellerna som används för köket är raka soffor och kökshörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnmodeller

Toppen av popularitet för kökshörn föll på 90 -talet, men idag fortsätter produkterna att vara efterfrågade. Sådana soffor är särskilt relevanta för små rum, eftersom de sparar utrymme väl. Hörnmodellen kan vara i form av en hel soffa eller bestå av flera delar. Om möblerna är modulära är det möjligt att lösa problemet med ett litet utrymme, eftersom enskilda delar av hörnet kan placeras beroende på kökets storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnsofforna har också förvaringslådor . I de flesta fall är de gömda under sätet längst ner på produkten. Sådana modeller är huvudsakligen gjorda av spånskiva, men även trä eller ädla träslag kan användas. Fördelarna med hörnskökssoffor är möjligheten att rymma ett stort antal människor, samtidigt som det sparar utrymme i köket, och även använda möblerna som en rymlig plats för att förvara olika saker eller köksredskap som inte används dagligen. Ett tveklöst plus är det faktum att hörnsoffan är relativt billig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Raka soffor

Denna modell är mindre populär, eftersom raka soffor är tillverkade enligt principen för klassiska möbler och inte tillåter att många människor ryms i ett litet område. Raka soffor i köket är oftast enkla modeller utan armstöd. De är små i storlek. Produkter finns i olika längder. Vid tillverkning av skräddarsydda möbler kan den längd som krävs av kunden tillhandahållas. Och sittdjupet är i de flesta fall 60 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Raka soffor kan kompletteras med ett köksställ, det vill säga inbyggt i det. I detta fall fylls köksutrymmet så effektivt som möjligt. I raka modeller finns förvaringslådor som kan döljas under ett gångjärnslock eller dras ut. Denna eller den lösningen väljs beroende på kökets storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för vissa modeller

Soffa för köket "Bruno " - rak modell med förvaringsutrymme under sätet. Produktens längd är bara 110 cm, lådans djup är 15 cm. Soffans sidokanter har rundade hörn, vilket är en fördel för barnfamiljer, eftersom det inte finns någon risk för skada. En annan fördel med modellen är dess lilla storlek, vilket gör det möjligt att använda en soffa i ett litet kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rak soffa "Surprise " - en annan modell med en förvaringslåda. Den skiljer sig i små dimensioner - 110 cm i längd, soffans höjd från golvet är 85 cm. I vissa butiker kan du beställa en längre modell. Förvaringsfacket sitter under sätesskyddet. Sittdjupet med förvaringslådan varierar från 45 till 53 cm, beroende på de valda måtten på produkten. Denna modell passar perfekt in i det inre av ett litet kök eller en hall. Beroende på rummets design kan du välja önskad färg för möbelklädseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnsoffa "Comfort " - standard kökshörnmodell. Produkten är bara 88 cm lång. Förvaringslådan är också placerad under sätesskyddet och är cirka 40 cm djup. Fördelar med modellen - lämplig för små kök och relativt billigt i pris. En kökssoffa med förvaringslåda är en bra lösning för att organisera ditt köksutrymme. Samtidigt ger en liten soffa mys i rummet och låter dig skapa en separat sittgrupp.

Rekommenderad: