Hörnsoffa Med Koja (80 Bilder): Stor 200x200 Och En Liten I Vardagsrummet, Liten Dubbelsoffa I Skinn, Modulär Med Dolphin -systemet

Innehållsförteckning:

Video: Hörnsoffa Med Koja (80 Bilder): Stor 200x200 Och En Liten I Vardagsrummet, Liten Dubbelsoffa I Skinn, Modulär Med Dolphin -systemet

Video: Hörnsoffa Med Koja (80 Bilder): Stor 200x200 Och En Liten I Vardagsrummet, Liten Dubbelsoffa I Skinn, Modulär Med Dolphin -systemet
Video: Corner sofa best design 2024, Maj
Hörnsoffa Med Koja (80 Bilder): Stor 200x200 Och En Liten I Vardagsrummet, Liten Dubbelsoffa I Skinn, Modulär Med Dolphin -systemet
Hörnsoffa Med Koja (80 Bilder): Stor 200x200 Och En Liten I Vardagsrummet, Liten Dubbelsoffa I Skinn, Modulär Med Dolphin -systemet
Anonim

En hörnsoffa med sovhytt är en möbel som kan användas på olika sätt - beroende på behov och krav, som en soffa för att koppla av under dagen eller som en säng att sova på natten.

Bild
Bild

Särdrag

Många väljer hörnsoffan för att de bara vill att sovdelen inte ska användas ofta. Vissa använder den som en gästsoffa, vilket ger sina gäster ett bra ställe att sova gott.

Med en sådan soffa kommer det aldrig att vara ett problem för hushållsmedlemmar att placera gäster på natten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Några av hörnalternativen är tillgängliga utan rygg, medan andra har en robust rygg . De flesta mönster har infällbara remmar som kan dras ut för att avslöja madrassen gömd i basen. Samma remmar förlänger också basen på hjul, och den dolda madrassen kan förvaras på basen för att skapa en bekväm och lyxig sovplattform. Hörnalternativ kan vara en bra lösning för små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Modul

Moduler är komponenter i möbler, vars kombination låter dig modifiera stoppade möbler på något bekvämt sätt. Hörnsoffa med en sväng till vänster och med en sväng till höger, en U-formad soffa, en sicksack, en halvcirkel är bara några av de möjliga alternativen.

Samtidigt kan modulerna fungera som oberoende element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • variation av former;
  • elementens oberoende;
  • förekomsten av fack för förvaring av linne;
  • enkel transformationsmekanism;
  • möjligheten att organisera flera separata sängar eller en stor;
  • bekvämlighet i zonindelning av rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att de mobila modulerna är relativt lätta, så att kajen kan visa sig med luckor. Tunga moduler, som inte lossnar och bildar en enda stor kaj, kommer att vara obekväma att flytta.

Bild
Bild

Fällbara soffor

I fällbara soffor finns alla typer av hopfällbara bäddsoffor. De kännetecknas av den ursprungliga designen, liksom sättet att förvandla mekanismen - allt utvecklas som en rulle. Totalt kan tre typer av "musslor" särskiljas:

  1. Franska . Med en tunn skummadrass och kuddar. De är uppdelade i tre steg. De kan vara med två separata sovplatser.
  2. Amerikansk (sedaflex, belgisk säng) . Tvåstegs omvandling, perfekt platt sovplats med anatomiska egenskaper. Kan vara med en fåtölj.
  3. Italienska . Till skillnad från de flesta modeller, vars omvandling börjar med sätet, använder de italienska systemen ryggstödet. Den sjunker ner och stöder den ortopediska madrassen som ligger ovanpå.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga linne lådor i "hopfällbara sängar" av någon typ.

Bild
Bild

Utrullningsbara soffor

Den framåtfällbara soffan liknar en vanlig soffa, men den har en metallram gjuten i en sektion. Du måste ta bort sittdynorna - och du kan helt enkelt dra ut metallramen för att få en sovplats på nolltid. Strukturen kan enkelt fällas tillbaka i sofframen när sängen inte behövs.

Bild
Bild

Det är en bekväm, effektiv och hållbar mekanism för att använda en möbel på olika sätt. Detta kommer att fungera som en fullt fungerande säng med gott om komfort och stöd, samt en soffa att koppla av på under dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns följande typer av mekanismer:

Delfinmekanismen är otroligt enkel . Höj framsidan för att tillämpa klickmekanismen och lägg ner den igen för att få den konverterade sängen.

Bild
Bild

" Eurobook" (eller "bok") . I de flesta mönster av en sådan soffa tas först ryggdynan bort och sedan demonteras resten. Med en soffa som denna är det viktigt att se till att den har tillräckligt med utrymme på framsidan för att fällas ut.

Bild
Bild

Dragspelmekanism finns i en mängd olika stilar, men enkelhet och bekvämlighet är de viktigaste designelementen. En soffa består vanligtvis av två element: en trä- eller metallram och en madrass ovanpå. I de flesta utföranden är ryggstödet utrustat med en klickmekanism - för att omvandla soffan till en säng. Denna typ av möbler är perfekt för platser med begränsat utrymme.

Bild
Bild

Dimensioner

För att säkerställa att möblerna passar i rummet måste du noggrant mäta. Det finns några tips om hur man mäter allt. För att göra detta måste du använda ett måttband (för exakta resultat):

  1. Du måste mäta ingången till rummet . Höjden och längden eller bredden på korridorer och dörrar, öppningar bör mätas.
  2. Då måste du mäta själva möblerna . Mät bredden och diagonalt djup. Du kan göra detta direkt i butiken.
  3. En soffa med en storlek på 200 × 200 cm anses vara stor . Denna soffa är bred och tillräckligt lång för att rymma två personer. Det kallas också dubbel.
  4. Enkel soffor är ganska små och smala produkter: 180 × 200 cm i storlek . De anses vara små. De kompakta alternativen inkluderar också en liten minisoffa på 160 × 200 cm.
  5. Det är nödvändigt att jämföra måtten på lägenheten och möblerna . Alla andra hinder bör beaktas: tak, lampor, innerväggar, trappräcken och kurvor. Soffans diagonala djup kan bestämmas genom att mäta den raka kanten från den högsta punkten på ryggytan (exklusive dynorna) till armstödets framsida. Mät sedan med ett måttband från soffans nedre bakre hörn till den punkt som halverar den raka kanten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att notera att detta bara är en mätguide. Det garanterar inte att möblerna passar. Storleksgränser måste beaktas - från lastbilen till destinationen.

Material (redigera)

Valet av detta eller det materialet bestämmer inte bara möblernas motståndskraft mot olika influenser. Det är ett element för att skapa stil i rummet. Soffans utseende och livslängd beror också på soffans klädsel och fyllmedel. Alternativen är oftast följande:

Flock . Det är ett tätt tyg med en sammetslen yta, behaglig att röra vid. Det är universellt för de flesta områden i huset, exklusive köket (det blir snabbt mättat med matlukt). Tack vare en speciell produktionsteknik (med olika högar) kan flocken imitera mocka, velour, chenillebeläggningar i ett brett spektrum av färger.

Bild
Bild

Chenille . Skilj i beläggningens mjukhet och "fluffighet". När det gäller styrka är den inte sämre än flocken, bleknar inte, absorberar dålig lukt, allergivänlig, tvättbar.

Bild
Bild

Jacquard . Den tätaste av de listade tygerna, fast, men behaglig att röra vid. Det sveper mjukt runt möbler, tål daglig användning och konstant exponering för solljus.

Bild
Bild

Gobeläng . En mjukfärgad beläggning av naturlig bomull som kan ge ett lyxigt utseende till möbler i den mest lakoniska formen. Tapeten är lättskött, bleknar inte och orsakar inte allergier. Men dess naturliga ursprung är både en fördel och en nackdel, eftersom materialet utan tillsats av syntetiska komponenter slits ut snabbare och förlorar sitt utseende.

Bild
Bild

Läder . En skinnsoffa är en indikator på smak och rikedom. Lädersoffan är känd för sin praktiska, vackra utseende och höga kostnad. Priset på en lyxprodukt motiveras dock av dess estetiska kvaliteter och oklanderliga service på lång sikt. Många väljer att byta ut det - ekoläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstläder . Alla har inte råd med naturläder, men det finns flera alternativ som inte är sämre än vad gäller service och utseende. Dessa inkluderar konstläder och ekoläder. Klädsel tillverkad av dessa material kommer att kosta betydligt mindre, men det passar perfekt in i inredningen i ett rikt vardagsrum, arbetsrum eller kök.

Bild
Bild

Färger

Monokroma alternativ ser intressanta ut. En vit skinnsoffa är nästan universell för de flesta moderna interiörer . Det ser väldigt snyggt ut, tack vare beläggningens särart, förblir det i perfekt skick länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som fortfarande inte vågar köpa snövit möbler finns det ett antal modeller i andra färger. Svart läder (inte alltid naturligt) är relevant, liksom brandyfärgade möbler, körsbär, grönt, blått, rött och senapsnyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enfärgade soffor är allmänt tillgängliga i andra klädselmaterial. Flock med imitation av velour eller sammet ser "dyrt" ut och original, chenille och jacquard är intressanta. Som ett alternativ till monotoni, soffor i den så kallade tvåfärgade akten.

Bild
Bild

Det kan vara en kombination av kontrasterande färger och ett ljust mönster på en mörk bakgrund i samma färgpalett och tillbehör som skiljer sig åt i ton.

Bild
Bild

Ett mer slående element i inredningen är vanliga soffor med ett stort antal flerfärgade kuddar . De kan vara stora eller små, höga, platta, blåsta, runda, långsträckta, i form av rullar. Varje teckning är lämplig. Färgkombinationerna är väldigt olika. Det viktigaste är att de är i harmoni med varandra och med möblernas huvudfärg.

Kuddar kan dekoreras med lugg, tofsar, spetsar, tillverkade av annat material än soffklädseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av textilier och trä är mycket relevant i modern design . Inte alla typer av transformationsmekanismer tillåter visning av delar av trådramen, men i vissa fall är det möjligt, och det skulle vara en försummelse att inte dra fördel av denna fördel.

Naturliga vanliga tyger och sammet i kombination med borstat (åldrat) trä är på topp i popularitet.

Bild
Bild

Ett särdrag hos soffor för vardagsrummet, där tepartier ofta äger rum med gäster, är bord . Som regel ligger bordet bredvid armstödet, det kan förlängas och dras tillbaka. Spånskiva, liksom MDF, trä, plywood används som material för tillverkning av bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man ett rum?

Det finns några mycket viktiga saker att tänka på innan du köper möbler:

Det är nödvändigt att avgöra om den nya möbeln kommer att användas som soffa för det mesta . Om du planerar att använda den oftare som en soffa, måste du välja möbler med mjuka armstöd och en bekväm rygg. Om produkten oftare används som en säng, är det bättre att välja en soffa utan rygg och med en springmadrass.

Bild
Bild

Det är viktigt att bestämma vem som ska sova i den här soffan . Barn kan få god sömn på nästan vilken yta som helst. Om soffan kommer att användas för äldre gäster bör en stödmadrass köpas.

Bild
Bild

Du bör i förväg veta storleken på rummet där möblerna kommer att stå . Det är ingen idé att köpa en möbel för ett rum om det är för litet eller för stort för henne. Se till att det finns tillräckligt med utrymme i rummet för en hörnsoffa. Du kan möta problemet med att ställa in möbler i ett litet rum, där en mer elegant och mindre soffa kommer att se mycket bättre ut.

Bild
Bild

Det är viktigt att överväga utformningen av rummet , där möblerna kommer att placeras.

Bild
Bild
  • Kunniga kunder köper aldrig någonting utan att först försöka lära sig det . Eftersom bäddsoffan kommer att tjäna två syften måste dubbel forskning göras för att säkerställa att alla familjemedlemmar får mest för pengarna från möblerna.
  • Det är värt att kontrollera hur soffan utvecklas, om alla mekanismer fungerar fritt . Det är också viktigt att se till att det inte gnisslar.
Bild
Bild

För många är det tillräckligt att sitta i soffan för att kontrollera hur bekvämt det kommer att vara att koppla av på den . Du måste dock kontrollera komfortnivån som soffan erbjuder när du ligger på den. Man måste komma ihåg att soffan är köpt i mer än en dag, så den måste kontrolleras ordentligt. En typisk bäddsoffa erbjuder en madrass tjocklek på 4,5 tum. För att känna dig bekväm när du sover bör du undvika alternativet där tjockleken är mindre än 4,5 tum.

Bild
Bild

Även om detta kanske inte verkar vara en stor grej, kan det vara en riktig olägenhet om du inte tänker på var du ska placera soffan i förväg . För ett vardagsrum fungerar hörnmöbler med läderklädsel eller mikrofiberklädsel, men du kan inte sätta en sådan soffa i en plantskola. Istället är det bättre att välja andra alternativ.

Bild
Bild

Detta är en punkt som många tenderar att förbise. Påverkad av utseendet, kvaliteten eller mekanismen hos den utdragbara soffan, kanske de inte tar hänsyn till dess vikt , som senare kan bli ett verkligt problem.

Bild
Bild

Att köpa en produkt med garantier från tillverkaren garanterar produktens kvalitet . Det viktigaste är att se till att produkten säljs med tillverkarens garanti, för att inte tvivla på dess kvalitet.

Var ska man placera?

Alternativen är följande:

I vardagsrummet . Vardagsrummet är vardagsrummets "ansikte". I detta rum ger hörnsoffan inte bara en bekväm tidsfördriv för samtal och en kopp kaffe, utan är också ett stilbildande element. Det är viktigt att se till att tyget, färgen, formen på soffan och tillbehören matchar vardagsrummets övergripande stil.

Bild
Bild

I barnrummet . Oavsett storlek, försöker föräldrar alltid att ge sina barn så mycket ledigt utrymme som möjligt för spel, med hjälp av olika tekniker för att kompetent fylla rummet med möbler. Oftast dyker en våningssäng upp som en koja, men det här alternativet väcker tvivel bland föräldrar som anser höga strukturer i barnrum vara osäkra. Du kan välja transformerande hörnsoffor, de passar perfekt in i barnrummet.

Bild
Bild

I köket … Det finns två alternativ: fast och hopfällbar sofftyp. Icke-vikning är enkelt och i utseende liknar det en bänk med rygg, stoppad med flock. Om soffan fälls ut är detta ett bra alternativ för att göra köket till ett andra sovrum i en studiolägenhet (och om gästerna kommer).

Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet . Det händer ofta att det inte finns tillräckligt med utrymme i huset för att dela upp några vitala områden i två separata rum. Vardagsrummet kombineras med sovrummet, sovrummet - med arbetsrummet eller föräldrarnas rum.

I detta fall måste kajen vara mobil och utrustad med en transformationsmekanism. Ju mindre området det upptar under dagen, desto bekvämare är det att arbeta i rummet och göra ditt företag.

Bild
Bild

Populära modeller

Det finns olika alternativ. De mest populära modellerna kan identifieras.

Senator

Hörnsoffa "Senator" med avtagbara armstöd har inte bara ett fast namn, utan ser också likadant ut. Av alla egenskaper, det tillhör lyxmodellerna. Alla soffor i denna modell är utrustade med dekorativa kuddar.

Bild
Bild

Palermo

Den klassiska versionen av Palermo -soffan kommer att bli en lakonisk och elegant dekoration av vardagsrummet. När den är hopfälld är dess kapacitet 4-5 personer och en 152 cm bred koja är utformad för två vuxna. Transformationsmekanismen är "Eurobook". Basen för sängen är ett ortopediskt fjäderblock.

Bild
Bild

Quadro

Detta är ett mjukt kökshörna med en sovplats som motsvarar en lastbilsäng. Hjörnekörning både höger och vänster. Du kan montera soffan i en hel struktur mot vilken vägg som helst i köket. I korsningen av möbelmoduler kan du placera en hylla för saker. Den passar perfekt till en kokbok, en fast telefon, servetter och alla små saker du behöver.

Bild
Bild

Ett särdrag hos modellen är dess relativt låga kostnad. Vid tillverkning av "Quadro" -soffor används vanligtvis billiga material: laminerad spånskiva, plywood, metall, plast, "orm" fjäderblock. Klädseln är tillverkad av tvättbara, luktfria tyger.

Transformationsmekanismen är "strömavtagare". Det finns rymliga förvaringsfack under sätet.

Modellen är liknande i form - "Tokyo".

Bild
Bild

Vegas

Design med armstöd i komplexa geometriska former. I den klassiska versionen av modellen finns det inga soffkuddar. Utförandet är monofoniskt, ofta i konstläder eller flock. Övergripande mått - 2100 × 1100 × 820 mm. Sovplats - 1800 × 900 × 480, vilket motsvarar en enkelsäng. Transformationsmekanismen är en "delfin".

Det finns en bred byrå inuti sätet.

Bild
Bild

Det finns också Vegas Lux och Vegas Premium, som är större än standardmodellen. Dessa modeller levereras med tillbehör.

Bild
Bild

Premiärminister

Det säregna med denna modell är att klädseln är tillverkad av äkta läder. Det finns också ett mer budgetalternativ - konstläder.

Bild
Bild

En läderprodukt i sig ser "dyr" och elegant ut, så alla tillbehör har eliminerats. Höga armstöd är också gjorda i den enklaste stilen. Det finns inget inre linnefack. Den robusta delfinmekanismen är utformad för daglig användning och avsedd för tung belastning.

Bildförhållandet är 260 × 94 × 178 cm. Sovplats - 130 × 204 cm.

Bild
Bild

Mysighet

Vackert utseende, bekvämlighet och inget överflödigt - så här kan denna modell karakteriseras. Det är så det lockar många konsumenter.

Bild
Bild

I närvaro av en stor och platt kaj har den andra fördelar: en bekväm utrullningsmekanism, en elastisk madrass, en inbyggd låda, en universell variabel vinkel.

Förutom soffan kan du beställa en bänk gjord i samma stil.

Prestige

Soffan "Prestige" är en indikator på smak, välstånd och helt enkelt funktionella och vackra möbler i huset. Ett särdrag hos designen är monokromatisk design och plockning. Plockning är en speciell typ av stoppade möbelsömmar, där sömmarna stängs med knappar och bildar vackra präglade "rombar" på möbelytan. Knappar kan placeras på ovansidan av produkten, plockning utan dem är också möjlig.

Bild
Bild

Det elastiska materialet vid soffans bas klämmer inte och behåller sin form, hur ofta och hur länge du sitter på den. Om det behövs kan den enkelt förvandlas till en rymlig sovplats. Armstöden är justerbara med ryggstöd och sits. De är mjuka, bekväma och kan fungera som nackstöd när de är inställda på rätt höjd.

Soffhörnet är utrustat med en låda för sängkläder. Modellen är utrustad med kuddar med avtagbara lock.

Etyd

Modellen är bekväm eftersom den är helt hopfällbar. Du kan justera höjden på enskilda delar, lägga till och subtrahera mjuka moduler för att ändra soffans parametrar och utseende. Hörnsektionen innehåller en tvättlåda med ventilationsöppningar.

Bild
Bild

En bekväm omvandlingsmekanism, en mängd olika färger och en justerbar vinkel gör denna modell universell för alla rum i huset.

Bild
Bild

Chicago

Den modulära hörnsoffan är en kreativ lösning för inredning av ett vardagsrum. Mjuka moduler kan bilda vänster- och högersidiga hörn, fungera separat från varandra. De har linnefack. Vissa delar är utrustade med sluttande armstöd.

Det är möjligt att öka soffans dimensioner genom att lägga till nya moduler.

Bild
Bild

Recensioner

Av användarrecensioner att döma kan det noteras att många lägenhetsinvånare föredrar att maximera sitt boyta med en modern hörnsoffa med sovplats.

Bild
Bild

Köpare säger att hörnsoffan är en kombination av komfort och stil. Ett stort antal designalternativ gör att du kan placera den i vilken inredning som helst. Detta är mycket populärt bland köpare. Dessutom gör många av dem sina egna hörnsoffor.

Vackra inredningsidéer

Många möbeldesigners erbjuder moderna, eleganta mönster utan att kompromissa med funktionen i rummet. Modulära och sektionssoffor är extremt praktiska för små utrymmen eftersom de tar väldigt lite plats och ger tillräckligt med plats för ett stort antal gäster:

Kombinerat med ett soffbord av glas eller kompletterat med vackra bord blir soffan mittpunkten i vardagsrummet . Grått är en svartvit färg och detta är dess unika egenskap. Den kan kombineras med valfri annan färg. Den grå soffans design kan enkelt ändras genom att helt enkelt byta dekorativa kuddar.

Bild
Bild

Många tycker att grått är en tråkig färg som inte är särskilt uttrycksfull och ser för tråkig ut . Detta är fel. Grå nyanser kan vara intressanta, moderna, sofistikerade, klassiska, "välkomnande". Du kan skapa olika typer av mönster med olika nyanser av grått. En grå soffa kommer att vara attraktiv och ge interiören en känsla av lugn och lugn.

Bild
Bild

Här används pallar som grund för denna trähörnsoffa . Den installeras en kort bit från ett öppet område för att ge ytterligare utrymme. Detta kan vara ett vardagsrum eller ett extra rum i huset. Kombinationen av pallar och blå kuddar är så unik att den harmoniserar perfekt med den rustika stilen och skapar komfort.

Bild
Bild

Denna hörnsoffa är det bästa alternativet för små vardagsrum . Det upptar hörnet perfekt, vilket ger mer plats för soffbordet.

Bild
Bild

Hörnsoffan i hörnet får detta vardagsrum att se rymligt ut, även om utrymmet faktiskt är begränsat . En vit matta hjälper till att skapa illusionen av rymden. Eftersom soffan är installerad på hörnet finns det tillräckligt med plats för en mjuk fåtölj.

Bild
Bild

Det finns inte mycket plats för stora eller breda möbler i denna inredning . Det är därför denna L -formade hörnsoffa kommer att vara det bästa valet. Genom att installera det bredvid väggarna med två fönster kan du njuta av utsikten över gatan.

Bild
Bild

Detta lyxiga vardagsrum är utformat för avkoppling och vila och njuter av skönheten i naturen . Den böjda hörnsoffan ger avkopplande komfort, medan stora glasfönster ger visuell tillgång till omvärlden.

Bild
Bild

Rött på vitt är en kombination som ger detta rum en mycket elegant kontrast . Den röda hörnsoffan är tillräckligt bred för att vara bekväm, och kuddarna ger ett stänk av livlig färg till rummet.

Rekommenderad: