Modulära Hörnkök: Vilka Storlekar Har Hörnköksmoduler? Funktioner För Att Välja Ett Headset För Ett Litet Rum. Kännetecken För Köket "Nastya"

Innehållsförteckning:

Video: Modulära Hörnkök: Vilka Storlekar Har Hörnköksmoduler? Funktioner För Att Välja Ett Headset För Ett Litet Rum. Kännetecken För Köket "Nastya"

Video: Modulära Hörnkök: Vilka Storlekar Har Hörnköksmoduler? Funktioner För Att Välja Ett Headset För Ett Litet Rum. Kännetecken För Köket
Video: Styr mitt Smarta hem från trådlösa hörlurar 2024, Maj
Modulära Hörnkök: Vilka Storlekar Har Hörnköksmoduler? Funktioner För Att Välja Ett Headset För Ett Litet Rum. Kännetecken För Köket "Nastya"
Modulära Hörnkök: Vilka Storlekar Har Hörnköksmoduler? Funktioner För Att Välja Ett Headset För Ett Litet Rum. Kännetecken För Köket "Nastya"
Anonim

Köket är ett slags "hjärta" i en lägenhet eller ett hus; det är en plats där mat lagas, pajer bakas och te dricks. I köket kan du konferera med en vän eller läsa en intressant bok "en bit" med en tårta. Det är därför jag vill göra det så bekvämt och mysigt som möjligt och samtidigt spara så mycket ledigt utrymme som möjligt.

Det sistnämnda nämndes av en anledning, eftersom typiska höghus med samma typiska lägenheter är utformade på ett sådant sätt att lite utrymme finns kvar för kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta är kökets layout obekväm, det innehåller inte en modern uppsättning, och om det gör det, finns det ingenstans att vända. I en situation där du är den lyckliga ägaren till just en sådan lägenhet, men vill att varje rum i ditt hem ska vara bekvämt att leva och samtidigt glädjande för ögat, bör du vara uppmärksam på varianter av modulära headset.

Modulära hörnkök klarar perfekt alla krav: de är ergonomiska, ekonomiska och vackra samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är

Begreppet "modulära möbler" är relativt nytt för den ryska möbelmarknaden. Modulens princip innebär att varje del av headsetet är fristående och kan kombineras med resten, beroende på köparens önskemål och behov.

Det är inte nödvändigt att köpa alla element i ett modulärt headset, du kan bara välja de som är nödvändiga och gruppera dem efter storlek och form på ditt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Modulära möbler upplever nu en slags "boom" på den ryska marknaden, och både kök och sovrum, vardagsrumsväggar och kombinationer för barnrum är populära.

De är skyldiga sin popularitet till två huvudkvaliteter

  1. Det är relativt billigt. För de flesta är ett sådant kriterium som budget ofta en av de högsta prioriteringarna.
  2. För att fräscha upp atmosfären behöver du bara byta några av elementen. Rummet får ett nytt utseende, medan inte en enda rubel kommer att läggas på att ändra inredningen (bara lite personlig tid).

Alla element i modulen är i regel ungefär lika breda och har en betydande grad av kompakthet, vilket gör att de kan placeras även i det mest blygsamma rummet utan att det blir rörigt. Mycket ofta har samma element flera alternativ, till exempel kan ett väggskåp ha två eller tre dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel med modulära möbler är möjligheten att skapa olika kompositioner av dem. Samtidigt behöver du inte klaga dina hjärnor och "justera" element-för-element-detaljer till varandra-på tillverkarens webbplats och i kataloger finns det redan alla möjliga alternativ för att montera moduler. Där på webbplatsen kan du beräkna den slutliga kostnaden för hela köket, helt enkelt genom att lägga till priset på alla utvalda element.

Som regel utförs leveransen av element av modulära möbler monterat, så placeringen i rummet är mycket snabb. Och eftersom inga delar behöver tillverkas eller beställas specifikt, hålls väntetiderna till ett minimum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar med modulära kök. Om ditt kök till exempel är mycket större än de vanliga, kommer det att bli svårare att välja ett modulärt alternativ för det, eftersom denna typ av möbler är speciellt utformad för typiska lägenheter. Problem kan också skapas av alla slags oegentligheter i väggarna - nischer, inbyggda garderober etc. Gamla hus har ofta burspråk och välvda fönster.

Om ditt kök är litet, men en av dess väggar är upptagen av ett burspråk, kommer hörnalternativet med största sannolikhet att behöva överges.

När du väljer modulära köksmöbler bör du dessutom ta hänsyn till att du kommer att erbjudas några efterbehandlingsalternativ. Just för att en av de främsta fördelarna med sådana möbler är dess mångsidighet och kombination, används inte individuella designlösningar vid skapandet. Därför, om din lägenhet inte är standard, och du själv inte strävar efter enkla lösningar, är ditt alternativ en individuell möbelordning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i hörnheadset

Hörnköket är lämpligt för kvadratiska utrymmen. Arbetsområdet ligger, som namnet antyder, i en vinkel längs två angränsande väggar. Även i ett litet kök kommer den här designen att se ekologisk ut. Övre och nedre modulerna kan varieras på olika sätt, placera de övre och nedre skåpen som du behöver.

Efter att ha bestämt dig för detta designalternativ för köket bör du komma ihåg att alla skåp utåt är nästan desamma (dörrdesign, bredd, höjd), men inuti kan de variera mycket när det gäller fyllning. Det senare gör hörnmodulerna så funktionella som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel finns hörnmoduler i tre bredder - 45, 50 och 60 cm. Detta gäller för enkeldörrskåp, men om det finns två dörrar ska varje digitalt värde multipliceras med två. Höjden på golvpiedestalerna (nedre modulen) i alla versioner har samma värde - cirka 0,85 m , denna figur inkluderar höjden på både botten / sockeln och bordsskivan. Det senare betyder inte alls att det är omöjligt att ändra höjden på piedestalerna på något sätt - många headset produceras med ben, genom att justera höjden som du kan höja headsetet med några centimeter.

Bordsskivans optimala bredd är 0,6 m, och bredden på det nedre skåpet är 0,56-0,57 m ., för bildandet av ett "visir". Det övre planet produceras vanligtvis med ett djup av 0,3 m, och detta djup är mindre än det nedre, även om denna regel inte observeras i alla versioner. I vissa typer av design har väggskåp i den övre delen inte ett skärm som öppnas vertikalt, utan en skåpdörr som öppnas mot sig själv. Men det här är speciella fall, främst skåp på toppen är enkla eller dubbla dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Materialen för det modulära köket är en kombination av plast och MDF (fin träfraktion). Plast är det billigaste alternativet, men också det mest kortlivade och primitiva i design. MDF -skivor, förutom egenskaperna hos styrka och miljövänlighet, är också ganska överkomliga till en kostnad, men föreslår olika finish.

Hörnmodulära köksfodral kan tillverkas i två typer

  • Limmad … Det vill säga att headsetet är nästan färdigt, efter leveransen behöver du bara hänga dörrarna, även om de ofta redan är monterade.
  • Gjord … Detta är ett slags "konstruktör" av brädor och beslag, som åtföljs av ett monteringsschema. Du kan använda samlarens tjänster eller montera modulerna själv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda delen av modulkök som skiljer sig åt i design och antar ett relativt brett utbud av den är fasaden, det vill säga dörrarna till skåpen i de övre och nedre nivåerna. Det kan finnas glas (både matt, texturerat och vanligt transparent) och snygga mönster, och ett galler, och aluminiumdelar.

Resten av "reservdelarna" produceras i högst tre eller fyra nyanser och skiljer sig inte åt i särskild sort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnkök "Nastya"

Denna modell för inhemsk produktion kännetecknas av att endast miljövänliga och ergonomiska material används. Antalet moduler överstiger tre dussin, vilket gör att du kan skapa ditt eget, individuella kök, till skillnad från alla andra och som passar dig bäst.

En annan fördel med Nastya -headsetet är dess budget. Dessutom är alla komponenter skapade av naturliga träslag och skadar inte hälsan. Headsetmoduler är täckta med högkvalitativ högteknologisk glansfilm.

Modellen finns i både klassiska träiga nyanser och ljusa neontoner, vilket gör att du kan tillfredsställa en mängd olika konsumenters smak.

Rekommenderad: