Soffa Med Kaj I Köket (84 Bilder): Välj En Kökssoffa Och Bäddsoffa, Särskilt Lädermodellerna "Phoenix", "Metro" Och "Tokyo"

Innehållsförteckning:

Video: Soffa Med Kaj I Köket (84 Bilder): Välj En Kökssoffa Och Bäddsoffa, Särskilt Lädermodellerna "Phoenix", "Metro" Och "Tokyo"

Video: Soffa Med Kaj I Köket (84 Bilder): Välj En Kökssoffa Och Bäddsoffa, Särskilt Lädermodellerna
Video: Brizley Hudson Montering 2024, April
Soffa Med Kaj I Köket (84 Bilder): Välj En Kökssoffa Och Bäddsoffa, Särskilt Lädermodellerna "Phoenix", "Metro" Och "Tokyo"
Soffa Med Kaj I Köket (84 Bilder): Välj En Kökssoffa Och Bäddsoffa, Särskilt Lädermodellerna "Phoenix", "Metro" Och "Tokyo"
Anonim

Det är svårt att föreställa sig ett modernt kök utan en bekväm soffa. Tack vare närvaron av en kajplats kan du säkert lämna gäster för natten som har suttit upp för en vänlig konversation. En rätt utvald soffa kommer att överraska dig med dess funktionalitet och dekorera interiören i ett kök av alla storlekar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kökssoffan anses vara en populär typ av möbler. Ägare av små lägenheter ägnar särskild uppmärksamhet åt det. En sådan soffa ger en extrasäng för husets ägare eller gäster. De viktigaste fördelarna beskrivs på flera punkter.

Klädda möbler är funktionella. Hon kommer att ge rummet mys och kommer att ge ägarna tröst medan de sitter vid bordet. De flesta soffor har nischer för förvaring av olika saker, vilket är ganska bekvämt

Bild
Bild

Kompaktiteten gör att du kan placera möbler även i det minsta köket. Du kan enkelt hitta en liten och smal modell som passar perfekt i storleken på ditt kök

Bild
Bild

En sovplats låter dig ta emot släktingar eller gäster

Bild
Bild

Det är viktigt att notera att soffan minskar det användbara utrymmet avsevärt. Den behöver betydligt mer plats än två stolar eller pallar. Om detta är avgörande för ägaren är det värt att plocka upp en minimodell. Du måste välja en klädsel som lätt kan tvättas om det behövs.

Bild
Bild

Om huven i köket inte är tillräckligt kraftfull, kommer soffan att absorbera alla dofter . Det är absolut nödvändigt att förbättra ventilationen. Om det behövs kan du dessutom aromatisera möbler med speciella sprayer och luftfräschare.

Vyer

Moderna soffor är så olika att det är svårt för vissa att navigera i sitt överflöd. Kunskap om funktionerna gör det möjligt att välja rätt soffa med en kaj i köket.

Bild
Bild

Nedan är de mest populära typerna av sådana möbler

Modul

Designen består av separata delar som passar ihop. Alla moduler är mobila - det tar inte mycket ansträngning att flytta dem. Denna typ anses vara mycket multifunktionell och lämplig för praktiska, kreativa människor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modulära modeller rymmer ett stort antal personer. Medan du lagar mat kan du gömma några av komponenterna under bordet eller till och med rulla iväg till ett annat rum. Om det behövs kan du använda en kaj.

Bild
Bild

Hörn

Perfekt för ett litet kök, de låter dig rationellt använda varje centimeter. En sådan soffa är installerad i alla fria hörn, och en matplats är också organiserad där.

Bild
Bild

Hörnmodeller har alltid rymliga nischer för förvaring av olika saker . Du kan gömma där, till exempel köksredskap som ägaren sällan använder. Där kan du också lagra spannmål, pasta och liknande produkter som kan förvaras länge utan kylskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan soffa låter dig överge högen med hängande lådor och hyllor, vilket visuellt minskar utrymmet.

Bild
Bild

Direkt

Detta är en liten och snygg möbel som inte tar mycket plats. Har vanligtvis sidohandtag - de kan dölja förvaringsnischer. Det finns grunda lådor längst ner i soffan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen kännetecknas av funktionalitet, enkelhet och bekvämlighet. Den dubbla raka soffan kan användas för daglig sömn. Ottomanen tillhör också denna typ. Designen använder vanligtvis en glidmekanism som omvandlar soffan till en hel säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karmfönster

Sådana möbler är avsedda för det utrymme som bildas av karnappfönstret. Görs ofta på beställning i specifika storlekar. Den praktiska soffan låter dig använda det extra utrymmet som sovplats och matplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fönstermodellen kompletterar interiören perfekt och gör köket mer modernt.

Bild
Bild

Soffor, bänkar

Små möbler väljs för ett litet rum. Soffan låter dig sova på natten och äta bekvämt under dagen. Designen ger ett tomt utrymme under soffan, så ingenting kommer att hindra dina ben. Det finns inga förvaringsnischer i dessa soffor - du bör ta hänsyn till detta när du väljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor av detta slag ser snygga och sofistikerade ut . Interiören är inte visuellt belastad. Kompakta möbler kan enkelt flyttas från plats till plats. Om du vill kan du gömma något under soffan.

Bild
Bild

Typer av fällningsmekanismer

Fransk hopfällbar säng

Denna typ är vanligare i raka modeller och anses vara den mest kompakta, samtidigt som den är lämplig för små kök. Sitsen fälls tre gånger, och för att fälla ut kajen räcker det med att dra i en speciell ögla. Denna mekanism eliminerar förekomsten av förvaringslådor. Sovplatsen visar sig vara ojämn - en sådan soffa är inte lämplig för frekvent sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eurobook

Det är enkelt och bekvämt att lägga ut sådana möbler. För att göra detta dras sitsens framsida helt enkelt framåt och ryggen sänks ner i den resulterande nischen. Sådana strukturer har en längre livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dragspel

I denna sort efterliknar de vikta delarna ett dragspel - därav namnet på arten. Soffan fälls fram och tar mycket plats. Denna typ av mekanism bör inte användas i små kök. Sovplatsen hjälper till att rymma 2-3 personer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Delfin

På den nedre delen av ramen finns hjul som gör att du kan dra ut kajen om det behövs. Madrassen har en dubbel struktur; när den fälls ut kan en del fällas tillbaka. Soffan fördubblas ungefär och blir en fullvärdig sovplats för två.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra vikningsmekanismer, men de används inte i kökssoffor . Om du behöver frekvent använda en kaj, bör du vara uppmärksam på strukturkvaliteten. Alla mekanismer är lämpliga för sällsynta utspelningar. Vissa bäddsoffor fälls inte ut alls och rymmer bara en person.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och storlekar

Det finns inga standardstorlekar för kökssoffor - allt beror på köparens preferenser och kökets storlek.

Bild
Bild

Soffan är utformad för smala och långa rum . Den ortopediska madrassen och den höga ramen gör att du kan sova på den varje dag. För ett mycket litet kök kan du titta på en rak soffa i en mini-version. Både storlek och form på ryggen kan skilja sig åt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett stort och rymligt kök är det värt att titta på en modulär design. Varje enskilt element kan ha olika storlekar, medan ägaren har möjlighet att ansluta modulerna på olika sätt åtminstone varje dag och ändra miljön.

Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt beklädnadsmaterialet.

Olika tygalternativ används för stoppade köksmöbler

Läder . Materialet är känt för sin praktiska, hållbarhet och speciella utseende. Sådana möbler är lätta att ta hand om. En skinnsoffa kommer inte att uppröra sin ägare med sprickor eller skav, men det kan överraska med sina höga kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjort läder . Detta alternativ är mer prisvärt, men också ganska praktiskt. Om du använder ett kvalitetsersättningsmedel för naturmaterial kommer det att hålla länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flock är ett hållbart material och är inte rädd för mekanisk påfrestning. Det är fuktbeständigt, vilket är särskilt viktigt för köket. Flock absorberar inte lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull med polyester kombinerar de bästa kvaliteterna av naturliga och syntetiska tyger. Det hållbara materialet irriterar inte huden under sömnen. Det är lätt att ta hand om en sådan möbel - bara torka av den med en fuktig trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jacquard - Det här är ett ganska attraktivt material som inte är rädd för mekanisk påfrestning. Du måste ta hand om soffan noggrant, men själva processen kännetecknas inte av några svårigheter. Om det kommer in smuts måste den tas bort omedelbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att köpa möbler med tygklädsel bara om en högkvalitativ huva är installerad i köket, annars absorberar materialet lukt och med tiden blir det mättat med fett.

Bild
Bild

Äkta läder och flock är de bästa alternativen för en bäddsoffa . Sådana material är inte rädda för fukt och mekanisk påfrestning.

Bild
Bild

Var särskilt uppmärksam på materialet inuti soffan. Både sömnkvaliteten och livslängden beror på den. Vanligtvis används skumgummi, holofiber eller polyuretanskum. De två sista alternativen är bra för hörnmodeller. Sådana fyllmedel kännetecknas av sin styrka, brandmotstånd och säkerhet och behåller sin ursprungliga form väl.

Bild
Bild

Skumgummi är ett budgetalternativ. Hållbarheten för sådant material är mycket kortare. Det tappar snabbt sin form, samtidigt som det lämnar spår där de är mer benägna att sitta. Att sova på en skummadrass kommer inte att vara särskilt bekvämt på grund av dess mjukhet. Om du vill använda en sovplats varje dag måste du välja en soffa med en ortopedisk madrass.

Bild
Bild

Det är också värt att uppmärksamma rammaterialet. Du måste bestämma kraven för möbler och välja ett mer lämpligt alternativ.

Metall slaktkropp . Denna soffa är lätt och kompakt. Det är lätt att flytta vid omarrangemang. Ganska miljövänligt alternativ, lacker, lim och andra kemiska föreningar används inte i produktionen. Metallkonstruktionen är den mest hållbara och hållbara.

Bild
Bild

Trästommen ser snyggare ut . Om du planerar att använda soffan länge, bör du välja ek eller bok. Ett billigare alternativ skulle vara tall och björk. Detta trä är mjukare, men används ofta vid tillverkning av möbler. Kemisk impregnering hjälper till att skydda materialet mot fukt, men det är fortfarande värt att ta hand om god ventilation.

Bild
Bild

Det finns också fler budgetalternativ för stoppade möbelramar. Du kan hitta en stor soffa av laminerad spånskiva. Möblerna kommer att hålla i cirka 5 år, och sedan börjar de förlora sin attraktivitet - en komplett ersättning eller delvis restaurering kommer att krävas, beroende på tillståndet.

Bild
Bild

Populära modeller

Om en person går vilse i sortimentet när han kommer in i en möbelaffär och inte kan göra ett tydligt val, bör du vara uppmärksam på de modeller som har lyckats bevisa sig bra. Populära soffor är populära hos konsumenterna på grund av deras attraktiva utseende och robusta konstruktion.

Bild
Bild

Phoenix -märket är perfekt för ett litet kök . Soffans storlek kan vara 100-120 cm. Den minsta versionen förvandlas till en sovplats, vars längd kan vara upp till 190 cm. Du kan välja en mer voluminös version - "Argo" (200 cm lång). En sådan soffa med utrullningsmekanism har ortopedisk fyllning - du kan sova minst varje dag.

Bild
Bild

Du bör också vara uppmärksam på modellerna som beskrivs nedan

Tokyo . Detta alternativ är fyllt med skumgummi. Materialet orsakar inte allergier, ackumulerar inte damm och är utrustat med en Eurobook -mekanism.

Bild
Bild

" Metro ". Denna modell är av medelstorlek, lämplig för ett litet kök. Utrustad med en delfinmekanism. Klädseln är tillverkad av ekoläder, lätt att rengöra.

Bild
Bild

Dominoer . Skiljer sig i närvaro av en utrullningsmekanism, har en madrass med medelhårdhet. Detta är det bästa alternativet för konstant sittande och intermittent sömn.

Bild
Bild

" Fokus ". Denna sort läggs ut som en bok. Fjäderblocket hindrar dig från att sova i soffan varje dag. Sådana möbler kommer perfekt att komplettera interiören. De förkromade benen gör att modellen sticker ut från resten. Chenille som klädsel gör möbler enkla att rengöra.

Bild
Bild

Rio . Detta alternativ har en klassisk stil. Fälls ut som en bok och har en rymlig linnelåda. Eco-läderklädsel absorberar inte lukt, lätt att rengöra.

Bild
Bild

" Bristol ". Denna modell är utrustad med en utdragningsmekanism. Den raka soffan är 206 cm lång och klädd i en vanlig flock. Ger en extrasäng för två.

Bild
Bild

" Överraskning ". Denna soffa kommer att pryda den moderna designen av ett litet kök. Tyget blir inte smutsigt, absorberar inte lukt. Utrullningsmekanismen förvandlar soffan till en enda sovplats.

Bild
Bild

För ett rymligt kök kan du ta hand om en stor soffa med sovplats. "Marseille" är särskilt populärt. Hörnsoffan är utrustad med en Eurobook -mekanism. Kombinationen av tyg och velour är helt enkelt fascinerande, medan möblerna passar perfekt in i alla interiörer.

Bild
Bild

Mer återhållsamma alternativ - "Komfort" och "Prestige ". Sofforna är gjorda i samma ton. Stora möbler är utrustade med linne lådor. "Prestige" är utrustad med en eurobokmekanism med en metallstruktur. "Komfort" utspelar sig inte.

Designalternativ

Soffans utseende är av stor betydelse. Objektet måste harmoniskt passa in i interiören. Mer fritt kan du relatera till valet av färg. Om stilen i köket tillåter, kan du använda soffor med tryck och ljusa ritningar.

Bild
Bild

När du väljer en form bör du vägledas av kökets dimensioner. En hörnsoffa är lämplig för ett litet rum. En rak eller halvcirkelformad version av möbler bör placeras i ett rymligt kök. Soffan bör väljas utifrån kökets övergripande stil.

Klassisk design förutsätter användning av högkvalitativa och naturliga material. Klädsel bör vara gjord av läder eller annat naturligt tyg. Möbler med träram fungerar bra. Klassiska tryck hjälper dig att diversifiera designen lite. Geometriska alternativ passar perfekt in i alla interiörer.

Bild
Bild

Barock betraktas som ett slags klassiker, men har sina egna egenskaper. Soffan ska ha en lyxig, dyr finish. Det är bättre att välja stoppade möbler med sammet och guldgjutning. En soffa med snidade ben är perfekt.

Bild
Bild

Art déco antyder förekomsten av ovanliga dekorationer. Bättre att välja moderna soffor med asymmetriska ryggar och armstöd. Endast naturmaterial bör användas. Trä, sammet, satin och siden är i harmoni med stilen, läder kan användas.

Bild
Bild

Land betraktas som en rustik stil. I det här alternativet rekommenderas att använda soffor eller bänkar, hörn eller raka soffor. Invecklade former anses vara överflödiga.

Bild
Bild

Minimalism kommer att inreda ett litet kök. I detta fall bör soffan köpas i en enkel geometrisk form med en monokromatisk klädsel av valfritt material. Det är bättre att föredra ljusa, dämpade toner. Ett sådant kök kommer att dekoreras med en modulär soffa med en sovplats.

Bild
Bild

Högteknologisk finns nu i många kök, speciellt för små lägenheter. Snygga soffor med blank syntetisk klädsel och metallramar kommer att göra susen. Du kan välja en modell med krom i en flashig färg. Du bör också vara uppmärksam på färgen röd, silver, guld eller vit.

Bild
Bild

Provence inkluderar blommotryck och naturmaterial. Smidda dekorelement passar bra in i denna stil. Du kan köpa en soffa eller bänk med metallsidor och dekorera med färgade kuddar eller ett lock.

Bild
Bild

Boende regler

Frågan om att ordna möbler är särskilt relevant för små kök. Du måste få ut det mesta av det användbara utrymmet och funktionaliteten i möblerna. Nedan följer några enkla riktlinjer.

Små soffor (100-120 cm i längd) placeras bäst i hörnet nära fönstret. Var försiktig så att du inte lyser i ansiktet medan du äter

Bild
Bild
  • Om köket kombineras med en balkong eller ett annat rum, rekommenderas det att du använder en soffa för att dela utrymmet. Den raka modellen kommer helt enkelt att separera köket och sittgruppen. En hörnsoffa kan användas för att markera matsalen.
  • I det fall köket har en rektangulär form ska soffan placeras mot väggen mittemot spisen, handfatet eller annat köksset. Detta arrangemang är ganska populärt och rummen ser bra ut.
Bild
Bild
  • Om köket har en oregelbunden form, rekommenderas det att installera soffan nära väggen och bordet närmare den centrala delen. På så sätt kan du betona rummets särart och göra matsalen bekvämare.
  • Lägg inte möbler nära spisen eller tvättstället, eftersom temperaturfall och ständiga stänk kommer att minska livslängden på soffan avsevärt. Dessutom kan närvaron av ett värmeelement nära stoppade möbler orsaka brand.
  • Modeller av naturliga tyger placeras bäst bort från fönstret - exponering för direkt solljus kommer att leda till en gradvis förlust av färg.
Bild
Bild

Vackra exempel

Soffan kan förvåna med sitt utseende tack vare en intressant kombination av färger eller en ovanlig form. Designen bör väljas efter din smak, och då kommer valet definitivt inte att störa. Du bör titta på exempel på bäddsoffor för att bestämma dina egna preferenser innan du köper.

Hörnsoffan passar perfekt in i köksinredningen och separerar matsalen

Bild
Bild

En soffa med träram kommer att vara i perfekt harmoni med ett kök i klassisk stil

Rekommenderad: