Elektrisk Miniugn På Bänkskiva: Funktioner I Konvektionsugnar. Hur Väljer Jag Den Bästa Bärbara Ugnen?

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Miniugn På Bänkskiva: Funktioner I Konvektionsugnar. Hur Väljer Jag Den Bästa Bärbara Ugnen?

Video: Elektrisk Miniugn På Bänkskiva: Funktioner I Konvektionsugnar. Hur Väljer Jag Den Bästa Bärbara Ugnen?
Video: Top 10 Best Countertop Convection Oven 2024, Maj
Elektrisk Miniugn På Bänkskiva: Funktioner I Konvektionsugnar. Hur Väljer Jag Den Bästa Bärbara Ugnen?
Elektrisk Miniugn På Bänkskiva: Funktioner I Konvektionsugnar. Hur Väljer Jag Den Bästa Bärbara Ugnen?
Anonim

Elektriska miniugnar och ugnar kallas också rostare. En sådan bärbar version av en fullvärdig spis kan inkludera inte bara en ugn, utan också en elektrisk spis, brödrost, grill. Att välja en skrivbordsassistent idag är både enkelt och svårt. Ett stort sortiment av modeller med konvektion, grill och andra tilläggsfunktioner, en mängd olika färger och mönster kräver ett genomtänkt tillvägagångssätt för att välja det bästa alternativet. Låt oss försöka ta reda på hur man väljer en elektrisk stationär miniugn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En miniugn är en liten variant av en vanlig hushållsapparat. Beroende på modell kan rostaren rosta toast, grilla fjäderfä eller användas som mikrovågsugn. Multifunktionella apparater leder utan tvekan vägen i konsumentbetyget för hushållsapparater av detta slag. Fördelar med att skilja bärbara ugnar:

  • ett stort sortiment, så att du kan välja en pålitlig assistent i nästan alla priskategorier;
  • enheter av hög kvalitet från betrodda tillverkare, lång livslängd;
  • en mängd olika designalternativ, som låter dig välja en enhet för vilken inredning som helst;
  • multifunktionalitet (enheter har möjlighet att förbereda en mängd olika rätter);
  • liten storlek (enheten passar i alla köksstorlekar, den kan placeras i landet);
  • bärbarhet (vid flyttning eller reparation kan enheten enkelt flyttas);
  • effektivitet (energiförbrukningen minskar med ungefär en tredjedel);
  • större säkerhet jämfört med gasmodeller;
  • enkel intuitiv kontroll utan en lång studie av instruktioner;
  • möjligheten att ansluta direkt till en konventionell strömförsörjning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland bristerna bör sådana mindre punkter lyftas fram:

  • uppvärmning av fodralet på vissa modeller;
  • kraften kan vara mindre än deklarerad (innan du köper måste du studera riktiga recensioner);
  • kort sladd;
  • inte alla tillverkare har instruktioner på ryska;
  • modeller av låg kvalitet (vanligtvis tillverkade i Kina) är utrustade med ett otillräckligt tjockt galler, vilket leder till dess deformation.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att köksassistenten ska fungera korrekt och glädja ägarna är det nödvändigt att uppmärksamma några grundläggande nyanser när du väljer modell.

Volym

Utvärdera först familjens sammansättning. När du väljer bör du utgå från antalet personer som bor i huset och syftet med att använda enheten. Till exempel stiger bakverk bättre i volymetriska modeller.

  • Miniatyrugnar är bra för singlar eller små familjer. Det är också ett bra alternativ för studenter som bor i en hyrd lägenhet. De minsta 12-litersmodellerna är optimala för dessa situationer. En liten ugn låter dig värma mat, steka toast, baka fisk, fjäderfä, kött.
  • Om familjen innehåller 4 personer eller fler bör en större enhet övervägas, till exempel 22-litersversionen. Sådana enheter är mycket populära, eftersom de gör att du kan förbereda alla måltider fullt ut för hela familjen.
  • Om du älskar att skapa kulinariska mästerverk varje dag eller har en stor familj, bör du vara uppmärksam på rymligare enheter, till exempel 45-litersmodeller. Dimensionerna på sådana enheter är mycket stora, så det är värt att väga för och nackdelar.

Det kan vara mer logiskt att köpa en standardugn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intern beläggning

Denna parameter är en av de viktigaste indikatorerna för enhetens kvalitet. Bra täckning bör markeras med Durastone, vilket betyder:

  • värmebeständighet;
  • motståndskraft mot mekanisk skada;
  • motståndskraft mot kemikalier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionell

Antalet lägen är också av stor betydelse när du väljer en miniugn. Förutom huvudfunktionerna är det önskvärt att enheten har sådana alternativ som:

  • grill;
  • avfrostning;
  • konvektion blåser;
  • brödrostläge;
  • kokande mjölk;
  • baka pannkakor i en speciell sektion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många modeller är utrustade med två elektriska brännare på topplattan, vilket gör att du kan laga flera rätter samtidigt. Konvektion påskyndar tillagningen . Teleskopiska guider skyddar användarens händer från brännskador. Grillen i sig utökar möjligheterna till matlagning, men om ugnen är utrustad med en spyd som roterar blir detta ytterligare ett plus.

Timern gör att du inte kan sitta vid enheten och inte hålla reda på tiden. Det räcker med att ställa in önskad parameter, och sedan kan du gå vidare med ditt företag. Om miniugnen lyser kan du titta på tillagningsprocessen. I det här fallet behöver du inte öppna dörren. Ångrengöring sparar dig den smärtsamma och tidskrävande processen att rengöra apparaten från avlagringar och fett . Allt händer enkelt och snabbt - vatten hälls, högsta temperaturen slås på och sedan torkas den inre ytan.

Bild
Bild

Alla dessa och andra möjligheter med tekniken är utan tvekan användbara. Innan du köper är det dock värt att förnuftigt bedöma behovet av vissa alternativ. Ofta används många av dem praktiskt taget inte i vardagen, medan priset på enheten stiger med varje ytterligare funktion.

Kontrollera

Panelen på vilken huvudknapparna som reglerar processen är placerade är viktiga för bekväm matlagning. Om denna nyans inte spelar någon roll för dig kan du spara pengar genom att välja en mekanisk kontrollmodell. Elektroniska displaymodeller tenderar att vara dyrare. Många tycker dock att det här alternativet är bekvämare. Dessutom ser enheter med den andra kontrolltypen moderna och snygga ut och passar perfekt in i moderna interiörer.

Det bör noteras att displayen inte alls påverkar tillagningskvaliteten.

Bild
Bild

Kraft

Detta är en annan mindre nyans som kan påskynda tillagningsprocessen avsevärt. Om du inte gillar att vänta länge bör du vara uppmärksam på modeller med hög effekt. Även en superkraftig miniapparat absorberar ändå mindre energi än en vanlig ugn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Form och färg väljs utifrån personliga preferenser. Det finns dock punkter som rör den enkla användningen av minugnen. Till exempel är det viktigt att överväga på vilken höjd enheten kommer att placeras. Beroende på detta väljs typ av dörröppning. Om enheten kommer att stå högt är den vertikala typen optimal.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa modellerna med konvektion

Om du bestämmer dig för att köpa en miniugn med denna funktion, var uppmärksam på följande modellserie.

Rolsen KW-2626HP

Trots det faktum att detta företag inte är ledande när det gäller popularitet är denna enhet välförtjänt efterfrågad. Utmärkt kvalitet, optimal volym (26 l) och rik funktionalitet kombineras positivt med ett budgetpris. Det finns en spis, kroppen är särskilt hållbar. Nackdelarna inkluderar en blygsam och inte särskilt bekväm kontrollpanel, liksom det faktum att kroppen blir väldigt varm under tillagningen.

Bild
Bild

Steba KB 28 ECO

Denna modell har lite mer volym och kraft, men priset är mer än dubbelt så högt. Enheten kan snabbt värma upp, grundligt baka rätter från alla sidor. Värmebeständiga material och värmeisolering tillåter inte att ytan på vilken minugnen är placerad värms upp, vilket garanterar säkerheten för föremål i närheten. Modellen är enkel att använda, utrustad med en timer.

Bland nackdelarna är spettets lilla storlek och den ganska höga kostnaden.

Bild
Bild

Kitfort KT-1702

En annan kraftfull och ganska voluminös enhet som kan tina, baka, värma, laga 2 rätter samtidigt. Enheten är utrustad med en timer, bakgrundsbelysning. Setet innehåller ett galler och två bakplåtar. Konvektionen är tyst, apparaten värms upp snabbt. Den enda nackdelen är uppvärmningen av fodralets yttre yta.

Bild
Bild

Modeller med traditionell uppvärmning och grill

Om du har valt icke-konvektionsmodeller kommer grillens kvalitet och funktionalitet att komma fram. Det finns två enheter i detta segment.

Delta D-024

Denna ugns spott kan rymma hela fågeln (enhetens volym är 33 liter). Den högsta temperaturen är 320C, vilket gör det möjligt att utöka listan över rätter. En och en halv timme, 2 bakplåtar av hög kvalitet, en spett och ett galler gör att ugnen är bekväm. Priskategorin är budgetmässig, kontrollen är enkel och bekväm, allt bakas jämnt. När det gäller bristerna saknar denna modell bakgrundsbelysning, och fodralet blir också väldigt hett.

Bild
Bild

Miracle ED-025

Den goda kraften och tillräcklig storlek på apparaten gör det möjligt att laga mycket och med nöje. Uppvärmningen är enhetlig och mycket snabb, som tillhandahålls av 4 värmeelement, som är anslutna separat. Timern är närvarande, kostnaden är låg, kontrollen är enkel. Bland bristerna kan man peka ut en inte särskilt framgångsrik timer, som med jämna mellanrum inte kan signalera att den angivna tiden har gått ut.

Bild
Bild

Om du planerar att köpa en budgetugn kan du överväga följande modeller:

Panasonic NT-GT1WTQ;

Bild
Bild

Supra MTS-210;

Rekommenderad: