De'Longhi Miniugn: En översikt över Populära Modeller, Instruktioner För Deras Användning. Hur Väljer Jag En Mini Elektrisk Konvektionsugn?

Innehållsförteckning:

De'Longhi Miniugn: En översikt över Populära Modeller, Instruktioner För Deras Användning. Hur Väljer Jag En Mini Elektrisk Konvektionsugn?
De'Longhi Miniugn: En översikt över Populära Modeller, Instruktioner För Deras Användning. Hur Väljer Jag En Mini Elektrisk Konvektionsugn?
Anonim

Det finns lägenheter där du inte kan sätta en stor elektrisk spis med ugn. Detta är inget problem om du är ett fan av kaféer och restauranger och har möjlighet att äta ute. Om du vill laga utsökt hemlagad mat måste du utforska alternativen som erbjuds av moderna hushållsapparater.

Ett av dessa alternativ är en miniugn. Vad det är? Trots prefixet "mini" är detta en mycket funktionell sak! Denna enhet kombinerar egenskaperna hos en ugn, grill, mikrovågsugn och till och med en brödmaskin . Samtidigt är förbrukningen av elektrisk energi i en miniugn betydligt lägre än för var och en av de listade enheterna. De 'Longhi miniugnar granskas nedan och vilken modell som är bäst för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om företag

De 'Longhi har italienskt ursprung, varumärket är över 40 år gammalt och har ett utmärkt rykte på marknaden för hushållsapparater. Företagets credo är att förvandla bekanta hushållsapparater till modeller av komfort och mångsidighet. Varumärket utvecklas ständigt och investerar större delen av sina vinster i utveckling och forskning av ny teknik.

Varje De 'Longhi -enhet är ISO -certifierad och designad i full överensstämmelse med internationella standarder. Detta beror på både säkra och miljövänliga material som används i produktionsprocessen och pålitlig teknik av hög kvalitet.

Bild
Bild

Vad är en miniugn?

Skillnaden mellan en miniugn och en välbekant ugn är främst i storlek. Gasminugnar finns inte - de är bara elektriska. De förbrukar dock lite el, särskilt i jämförelse med mikrovågsugnar eller ugnar. Det finns miniugnar utrustade med kokplattor. De värms upp ganska snabbt och upprätthållande av önskad temperatur är möjlig under lång tid.

Mat tillagas i miniugnar tack vare värmebehandling . Det tillhandahålls av värmeelement - de så kallade värmeelementen. Det kan finnas flera eller en av dem. De vanligaste alternativen för installation av värmeelement finns på toppen och botten av ugnen: för att säkerställa enhetlig uppvärmning. Kvartsvärmeelement är extremt populära, eftersom de värms upp mycket snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan nödvändig sak som konvektion, som används i ugnar, finns också i miniugnar. Konvektion fördelar varm luft inuti ugnen, vilket gör tillagningen snabbare.

I De 'Longhi -serien finns det främst relativt dyra modeller, men det finns också ett antal budgetugnar. Premiummodeller har ett bredare utbud av funktioner, de är kraftfullare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man fokusera på när man väljer?

Stående framför två eller till och med tre dussin olika ugnar undrar man ofrivilligt hur man gör rätt val. För att göra detta är det värt att diskutera de kriterier som bör beaktas vid köp av denna typ av hushållsapparater.

  • Ugnsvolym . "Gaffeln" från minimum till max är ganska stor: den minsta ugnen har en volym på 8 liter och den mest rymliga - alla fyrtio. När du väljer är det viktigt att veta vad enheten är till för: om du värmer upp halvfabrikat i den och förbereder varma smörgåsar räcker det med en minsta volym; om du planerar att laga mat till dig själv och / eller dina familjemedlemmar är medelstora och stora ugnar lämpliga. Ju större din miniugn är, desto mer kan du laga i den åt gången.
  • Ugnens effekt är direkt relaterad till ugnens volym . De 'Longhi erbjuder ett antal watteffekter från 650W till 2200W. Mer kraftfulla enheter kokar snabbare, men förbrukar mer el. Priset står också i direkt proportion till kapaciteten.
  • Beläggningen inuti ugnen måste tåla höga temperaturer och vara miljövänlig och icke brännbar . Det är önskvärt att det är lätt att tvätta.
  • Temperaturlägen . Deras antal kan vara olika, valet beror på dina behov.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utöver ovanstående bör du vid köp se till att enheten är stabil, stark, inte vinglar eller glider på bordsytan. Du måste kontrollera längden på kabeln, för detta är det bättre att bestämma hemma var du planerar att lägga din spis, mäta avståndet till utloppet och beräkna längden du behöver. Bruksanvisningen som medföljer varje modell kommer sannolikt att innehålla en rekommendation om att värma enheten till högsta temperatur innan tillagning för första gången. Detta råd bör inte försummas.

Förutom ovanstående kan De 'Longhi -enheter ha ett antal ytterligare funktioner ., som självrengöring, närvaron av en inbyggd termostat, spott, timer, bakgrundsbelysning. Barnskydd kan tillhandahållas. En metalldetektor är mycket bekväm, vilket inte tillåter ugnen att slå på om ett metallföremål kommer in. Naturligtvis, ju fler tilläggsfunktioner en enhet har, desto dyrare är den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Först och främst är det värt att stanna vid proffsen. Så:

  • enhetens mångsidighet, möjligheten att baka alla produkter;
  • lätt att rengöra och underhålla;
  • mindre energiförbrukande än analoger av andra märken;
  • lätt att lägga på bordet, kompakt;
  • budget och mångsidighet.

Med alla positiva egenskaper hos enheterna har de också nackdelar. Detta är:

  • stark uppvärmning av enheten under drift;
  • panelerna är inte alltid bekvämt placerade;
  • om maten har fallit finns det ingen bricka för den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära modeller

Naturligtvis kommer det inte att vara möjligt att prata om funktionerna i hela raden inom ramen för en artikel, därför kommer vi att fokusera på de mest populära modellerna av märket.

EO 12562 - medeleffektmodell (1400 W). Aluminiumkropp. Utrustad med två värmeelement, inbyggd termostat. Manuellt manövrerad med spakar. Har fem temperaturlägen och konvektion. Värmer upp till 220 grader. Kompakt, måltider tillagas snabbt. Manöverspakar kan fastna under långvarig användning.

Bild
Bild

EO 241250 . M - kraftfull modell (2000 W), med tre värmeelement. Den har sju temperaturlägen, samt konvektion, och är utrustad med en inbyggd termostat. Värmer upp till 220 grader Celsius. Lätt att använda, hög kvalitet, men användarna märker problem när de bakar kött.

Bild
Bild

EO 32852 - modellen har nästan samma egenskaper som ugnen ovan, förutom effekten: den har 2200 watt. Dörren är glasad i två lager, varför yttre delen värms upp mindre. Styrningen görs manuellt med hjälp av spakar. Av bristerna kallar användarna svårigheten att installera spetsen.

Bild
Bild

EO 20312 - modell med ett värmeelement och tre temperaturinställningar. Mekaniskt styrd, utrustad med konvektion och inbyggd termostat. Dessutom har denna typ av miniugn en timer som kan ställas in i 2 timmar. Ugnens volym är 20 liter. Bland nackdelarna med modellen är behovet av att ha en stor tidsmarginal för matlagning.

Bild
Bild

Varje De 'Longhi miniugn har en flerspråkig bruksanvisning. Varje (även den billigaste) modellen garanteras i minst ett år.

Som regel betyder det låga priset på produkter av detta märke inte låg kvalitet, tvärtom kommer produkten att tjäna dig länge.

Rekommenderad: