Stepladder Stol: Transformatorstege I Trä, Fällbara Pallstolar I Aluminium

Innehållsförteckning:

Video: Stepladder Stol: Transformatorstege I Trä, Fällbara Pallstolar I Aluminium

Video: Stepladder Stol: Transformatorstege I Trä, Fällbara Pallstolar I Aluminium
Video: En stol med en hemlighet!!! Gör det själv 2024, April
Stepladder Stol: Transformatorstege I Trä, Fällbara Pallstolar I Aluminium
Stepladder Stol: Transformatorstege I Trä, Fällbara Pallstolar I Aluminium
Anonim

Det finns många ställen i huset där det är mycket problematiskt att nå till exempel att hänga gardiner eller få något från entresolvåningen, och inte många har en trappa. I sådana fall kan en trappstege komma till undsättning, som har en serie steg och kan användas som en stege, medan resten av tiden tar över funktionen av en sittplats i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

En trappstege är en ganska bekväm möbel som kombinerar flera funktioner samtidigt, vilket är ganska viktigt, eftersom de flesta av oss bor i små lägenheter.

Nu finns det flera typer av dessa produkter på marknaden:

Stationär

Deras design innebär inte att den utvecklas. De är en hög barstol-liknande pall med flera steg från golv till säte. Nackdelen med ett sådant föremål är att det kräver mycket utrymme att placera det. Men det kommer att vara ganska bekvämt att nå med en sådan stege de övre hyllorna i garderoben, det kan också användas som stativ för olika tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

Visuellt är en sådan trappstege mycket lik den föregående vyn, men det finns en mekanism som låter dig helt enkelt fälla avföringen, sätta den i garderoben och använda den bara vid behov. Således kan du spara utrymme i huset utan att störa rummet med onödiga möbler.

Bild
Bild

Transformator

Denna design är utformad på ett sådant sätt att en fullstegig stege kommer ut ur en liten pall, med vilken du kan nå själva taket även med en mycket liten statur. Samtidigt kommer en sådan transformator att ta lite plats, trappan kommer inte att synas och samtidigt bli en oumbärlig assistent i hushållet, särskilt om huset har tillräckligt högt i tak.

Bild
Bild

Material (redigera)

Olika material kan användas för tillverkning av trappor. De mest populära är:

  • Trä . Detta är ett ganska hållbart material. Det är miljövänligt och hållbart. I antikaffärer kan du hitta trappstegar i trä från de senaste århundradena i ganska gott skick. Det naturliga massivet tolererar fuktförändringar väl, ytan på en sådan pall kommer inte att leda eller svälla. Han tål lätt ökade belastningar - var inte rädd för att stegen bryter under dig. Men produkter av naturligt trä är ganska dyra och inte alla har råd.
  • Plywood . Detta material är också tillverkat av trä, men inte en solid bar används, utan flera tunna lager faner limmade ihop. För tillverkning av trappstegar används vanligtvis fem- eller sju-lagerprover. Skikten är ordnade så att träkornen i dem är vinkelräta mot varandra. Materialet är också miljövänligt, men det kan bara bära upp till 80 kg, så överviktiga bör inte använda detta attribut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plast . Nyligen är detta material ganska populärt vid tillverkning av en trappstege. I grunden tillverkas stationära produkter av den. Plastartiklar är inte rädda för fukt och är ganska billiga. Men på grund av att de inte tål tung belastning har de en liten höjd - bara ett par steg. Dessutom är deras utseende ganska enkelt, sådana föremål kan knappast kallas ett möbelattribut.
  • Metall . Stepladder stolar av detta material är mycket hållbara. De klarar enorma belastningar. Sådana produkter tillverkas ofta transformatorer med möjlighet att öka trappans längd med två eller tre gånger. Oftast är de gjorda av aluminium. Det är ganska lätt och hållbart. Dessutom kan aluminiumprodukter användas utomhus, till exempel i trädgården, och det finns ingen anledning att frukta att de kommer att korrodera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer inte att vara särskilt trevligt att använda sådana föremål som en pall om de inte har ett mjukt lock, eftersom metall är ett ganska kallt material, och det kommer inte att vara bekvämt att sitta på en sådan stol.

Dimensioner

Olika tillverkare tillverkar trappstegar i sina egna storlekar, och de är ganska vanliga. Dimensionerna på denna produkt beror också mycket på materialet från vilket de är tillverkade. Men det finns fortfarande vissa standarder som tillverkarna följer.

Stolens sits ska vara på ett avstånd av 40 cm från golvet. Denna position kommer att vara så bekväm som möjligt för en person med medelhöjd, och du kan ta rätt hållning på den. Sittdjupet bör också vara bekvämt och bör vara cirka 40 cm. Avståndet mellan stegen bör inte vara mer än 20 cm. I det här fallet blir steget det säkraste, du behöver inte höja benen högt.

Bild
Bild

Om en trappstege är utrustad med en rygg ska den också vara så funktionell som möjligt och stödja ryggen väl vid landning. Det mest bekväma avståndet från golvet till toppen av ryggen är cirka 90 cm.

Färg

Färgpaletten i vilken trappstegen är gjord är enorm. Färgen kan bero på materialet som används för att göra attributet.

Således behåller trä- och plywoodprodukter oftast färgen och strukturen hos naturligt trä. De är täckta med en matt eller blank lack på toppen och kan färgas med speciella föreningar för träbearbetning. Även om de ibland använder färg i olika nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastprodukter finns i helt olika färger. Här kan du hitta monokromatiska attribut eller med olika prydnadsföremål, välja en neutral beige eller vit trappstege, eller så kan du köpa en produkt i ljusrött, orange eller rosa.

Stegstegar i aluminium lämnar vanligtvis en silverfärgad naturlig nyans, även om de också kan målas i valfri färg. Detta är ofta en ljus röd eller svart nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

En trappstege kan skrivas in i nästan vilken rumsstil som helst, det viktigaste är att välja rätt attribut.

En produkt gjord av naturligt trä med ädelbruna nyanser skulle vara lämplig i klassicismen. Även i en prim engelsk inredning kommer det att bli ett lämpligt attribut.

I ett rum i lantlig stil kommer en produkt i färgen på obehandlat trä att se bra ut. Dess naturlighet och närhet till naturen ger rummet komfort.

För Provence måste en trappstege målas vit, vilket är kännetecknande för denna stil. Materialet bör också väljas i form av massivt trä eller plywood.

För moderna stilar kan du också välja en stegpall i aluminium. Dess metalliska glans kommer att vara lämplig i högteknologiska, loft, popkonststilar.

Det är osannolikt att plastprodukter kommer att harmoniskt passa in i interiören i någon av stilarna, eftersom deras utseende lämnar mycket att önska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Flera tekniker kan användas för att dekorera en trappstege, och de beror på produktens material. Det finns flera alternativ för träföremål.

Så en mycket intressant produkt kan visa sig om du använder decoupagepapper. På så sätt kan du lägga till en romantisk touch till produkten, ge etnografisk inriktning eller skapa en modern produkt som visar städer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat sätt att dekorera en trappstege i trä är att åldras. För att göra detta kan du använda speciella beläggningar som spricker när de är torra och skapar därigenom anteckningar av vintage.

För alla typer av trappstege, som dekoration, kan du sy ett lock som lätt kan tas bort när som helst och använda trappan. För att dölja produkten från nyfikna ögon, särskilt om dess utseende inte är särskilt presentabelt, kan du dekorera den med färska blommor i krukor, skapa kaskader av grönska på trappan och sätet.

Bild
Bild

Design

Utformningen av trappstegen kan vara helt annorlunda. Här är några intressanta alternativ.

Träprodukt i klassisk stil. Enkla strikta former ger denna produkt elegans och höga kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En trappstege i minimalistisk design kommer att vara lämplig i de flesta interiörlösningar, medan bekvämligheten med detta attribut är obestridlig.

Bild
Bild

En ljus barstol med infällbara steg förvandlas till en trappa i ett handrörelse. När den är hopfälld stör stegen inte alls, och du kommer bekvämt att sitta på den vid barbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en trappstege beror på flera faktorer:

  1. Budget . Denna aspekt spelar en stor roll vid valet av ett attribut. Om det är väldigt litet kan du köpa en plastprodukt, men om du vill köpa en vara som i framtiden, förutom funktionen i en trappa, kommer att bli en höjdpunkt i interiören, bör du vara uppmärksam på vintage- eller designmodeller.
  2. Rummets stil . Stolens material och form beror på rummets stil. Detta beror på det faktum att en modern produkt inte kommer att se lämplig ut i en klassisk inredning och vice versa.
  3. Husets mått . Om du har en privat stuga eller en stor lägenhet, där en stationär modell enkelt kan placeras, blir en trappstege stolens huvuddekoration. Så i ett bibliotek med klassisk stil kommer en antik produkt att se ganska original ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men om du har ett litet hus är det bättre att välja en hopfällbar stol och vid behov använda den antingen som en pall eller som stege.

Fördelar och nackdelar

Det finns flera fördelar med att köpa en trappstege, den viktigaste av dem är att du kan kombinera flera funktioner i ett objekt.

Nackdelen med en sådan produkt kan kallas det faktum att den kommer att behöva ytterligare utrymme i huset, även om det är en vikningsmodell, liksom det faktum att vissa produkter inte är helt praktiska att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Stepladder stolar på möbelmarknaden representeras av flera tillverkare. Här hittar du ryska produkter, artiklar tillverkade i Kina, Finland, Tyskland och andra länder i världen.

Naturligtvis är inhemska märken de mest populära. Recensioner av sådana tillverkare som "ZMI", "Gorbunov" är ganska bra, köpare pratar om en bra kombination av pris och kvalitet för dessa produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

En trästol, som är gjord i klassisk stil, kommer att pryda alla rum i huset, medan du inte omedelbart kommer att förstå att den lätt kan förvandlas till en trappa.

En trappstege dekorerad med decoupageprydnader kommer att se bra ut som ett bord nära soffan.

För barn är en trappstege också ett bra alternativ. Denna artikel kan omedelbart vara både ett bord och en stol för ditt barn.

Rekommenderad: