Träbord För Bad (22 Bilder): Fällbara Träbord Av Massiv Furu Med Fällbara Stolar

Innehållsförteckning:

Video: Träbord För Bad (22 Bilder): Fällbara Träbord Av Massiv Furu Med Fällbara Stolar

Video: Träbord För Bad (22 Bilder): Fällbara Träbord Av Massiv Furu Med Fällbara Stolar
Video: ALVAPLUS Matbord Vit/Granit + LUTON Stolar Furninturebox 2024, April
Träbord För Bad (22 Bilder): Fällbara Träbord Av Massiv Furu Med Fällbara Stolar
Träbord För Bad (22 Bilder): Fällbara Träbord Av Massiv Furu Med Fällbara Stolar
Anonim

Bath är en plats där begreppen fördelar och trevlig avkoppling kombineras perfekt. I denna institution slappnar människor av i sinne och kropp, stärker sin immunitet, slappnar av, blir av med obehagliga minnen, tankar och känslor och har det bra.

Bild
Bild

För en fullständig och högkvalitativ vila i badet behöver du hållbara och pålitliga möbler, som ger komfort och dekorerar rummet. Träbord för ett bad är ett utmärkt alternativ för inredning, urvalskriterierna som det är viktigt att ta reda på innan du köper.

Bild
Bild

Särdrag

Inte ett enda badhus, särskilt ett ryskt, kan existera utan bord. Detta är ett viktigt kommunikationselement, tack vare vilket du kan mätta kroppen inte bara med mat, utan också med trevliga samtal i nära och kära. Träbord installeras oftast i omklädningsrummet; det måste finnas stolar, pallar eller bänkar av samma material i närheten.

Bild
Bild

Råvarorna som används för tillverkning av badmöbler måste uppfylla följande krav:

  • ändra inte deras egenskaper under påverkan av en ökad luftfuktighet och temperatur;
  • vara naturlig och miljövänlig;
  • tålig och tålig;
  • attraktiv;
  • lätt att bearbeta.
Bild
Bild

Alla dessa kriterier uppfylls av träbord av naturmaterial - massivt trä. Under produktionsprocessen bearbetas produkterna noggrant med specialutrustning och medel som skyddar virket från effekterna av olika yttre faktorer.

Bild
Bild

Med tanke på alla förhållanden i badrummet är de viktigaste förutsättningarna för att välja träbord säkerhet, funktionalitet och deras hållbarhet.

Olika sorter

Valet av en träbordsmodell för ett ångbad begränsas inte bara av fantasin hos fastighetsägaren. Rummets dimensioner är också viktiga. Om du köper en färdig produkt eller utvecklar ett eget projekt måste du först bestämma storlek på benen och bänkskivorna, samt deras form.

Bild
Bild

Benen är:

  • Tillverkad i form av bokstaven X . Detta är det mest praktiska alternativet för fällbara bord och små föremål;
  • Med anslutningsremsa . Populär och pålitlig modell av bord med fyra ben. Bänkskivans storlek och form kan variera;
  • I en enda mängd . Dessa bord liknar en svamp. Det är en kombination av ett ben med en rund bordsskiva. Små bord rymmer 2-3 personer, inte mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkskivans storlek bestäms av antalet ben och antalet personer som kan samlas för en sådan produkt.

Konfigurationen kan vara annorlunda:

  • rund - perfekt för små bord;
  • oval - ett hopfällbart bord med denna form ser ganska intressant ut;
  • rektangulär - en standardmodell av ett badbord, ett gediget alternativ som kommer att hålla i många år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Bastubord är en typ av möbler som inte kan installeras någonstans. Oftast blir vilarummet deras livsmiljö, det vill säga ett relativt "svalt" rum med en måttlig luftfuktighet.

Bild
Bild

Med hänsyn till dessa nyanser måste material för tillverkning av möbler för ett bad uppfylla följande egenskaper:

  • säkerhet (under påverkan av höga temperaturer bör materialet inte släppa ut ämnen som är giftiga för människor);
  • attraktivitet (inga defekter från insidan och utsidan av produkten bör visualiseras);
  • låg värmeledningsförmåga (materialbeständighet mot höga temperaturer);
  • inga hartser i kompositionen;
  • enkelhet i drift;
  • motståndskraft mot hög luftfuktighet.
Bild
Bild

Alla dessa parametrar uppfylls av naturligt trä, därför kan endast denna råvara användas för att skapa möbler för ett bad.

Bild
Bild

När du väljer träbord måste du komma ihåg att trä är av olika typer, därför reagerar det olika på fluktuationer i temperatur och luftfuktighet. Tillverkare designar oftast bord från lind, asp, poppel.

Lind . Huvudkvaliteten är enkelhet och ett slags mjukhet vid bearbetning. Den färdiga duken behåller sitt ursprungliga utseende länge, har en attraktiv rosa nyans, en behaglig lukt av eteriska oljor, som visar sig när träet värms upp.

Bild
Bild

Tall . Den har en hartshaltig struktur som ger den färdiga produkten styrka och hållbarhet, uthållighet till svåra interna förhållanden i badrum. Massiv tall är lätt att bearbeta, snittet sticker ut med en enhetlig nyans, ruttnar inte länge, speciellt om det behandlas med ett specialverktyg. Den enda nackdelen är den stora mängden harts som frigörs vid uppvärmning. På grund av den här egenskapen är det omöjligt att installera furumöbler i ett ångbad - det är stor sannolikhet att få brännskador.

Bild
Bild

Ceder . Till skillnad från tall har den inte ett ökat hartsinnehåll. Träet har en tät struktur. Materialet lämpar sig bra för bearbetning.

Bild
Bild

Rött träd . Denna ras är extremt sällsynt, tillhör den träiga eliten, och därför är kostnaden för mahogniprodukter hög. När det gäller egenskaper är mahognyarter överlägsna många sorter. Den enda förbehållet är att du inte ska installera bord nära ångrummet, den utgående ångan kan förstöra produktens utseende.

Bild
Bild

Poppel och asp . De kännetecknas av ökad fuktbeständighet, trevliga naturliga nyanser, är lätta att bearbeta och spricker inte med tiden. Men det finns också en betydande nackdel: möbler från dessa raser håller inte så länge som vi skulle vilja. Därför är bord av poppel och asp inte det bästa alternativet för ett bad. De kan användas för att göra hjälpmedel: slevar, badkar och andra detaljer som är oersättliga i ångrummet.

Bild
Bild

Alla ovanstående arter, förutom tall, avger inte hartser, vilket innebär att de inte kan lämna brännskador på människors hud, de är lätta att rengöra och torka mycket snabbt. Det finns praktiskt taget inga knop, bra densitet, ganska lätt att bearbeta. Den största fördelen med naturligt trä är dess terapeutiska effekt på människokroppen. I

Bild
Bild

lagresistenta träslag är lämpliga inte bara för att skapa möbler för ett omklädningsrum, där en viss mängd ånga kan få, men också för olika små saker - om de behövs där.

Rekommenderad: