Vändbart Bord För Sömnad: Fällbart Skärbord För Hemmet Från Ikea, Fällbara Och Fällbara Modeller För Tovning

Innehållsförteckning:

Video: Vändbart Bord För Sömnad: Fällbart Skärbord För Hemmet Från Ikea, Fällbara Och Fällbara Modeller För Tovning

Video: Vändbart Bord För Sömnad: Fällbart Skärbord För Hemmet Från Ikea, Fällbara Och Fällbara Modeller För Tovning
Video: Fold Up Fabric Cutting Platform 2024, April
Vändbart Bord För Sömnad: Fällbart Skärbord För Hemmet Från Ikea, Fällbara Och Fällbara Modeller För Tovning
Vändbart Bord För Sömnad: Fällbart Skärbord För Hemmet Från Ikea, Fällbara Och Fällbara Modeller För Tovning
Anonim

För dem som syr mycket hemma med en symaskin är det viktigt att organisera arbetsplatsen ordentligt. Det är viktigt att allt nödvändigt material finns till hands och det finns tillräckligt med utrymme för bekväm klippning och sömnad. Under sådana förhållanden är det mycket trevligare att göra det du älskar, så du måste närma dig valet av ett sybord på allvar.

Valbara kriterier

Alla har inte råd att tilldela mycket utrymme i en lägenhet för att organisera sitt eget arbetsområde. Därför måste du ofta välja alternativ som sparar utrymme och samtidigt göra affärer med komfort. Ett konvertibelt sybord är perfekt för små rum. Transformatorernas design skiljer sig åt, så du måste välja ett sådant bord baserat på flera aspekter.

Bild
Bild

Den avgörande faktorn är storleken på rummet där syhörnan ska organiseras. Ett hopfällbart bord är perfekt för ett litet rum, eftersom det när det fälls upp tar lite plats och inte ser skrymmande ut. Vissa konstruktioner ger också närvaro av hjul för enklare rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Symaskinens storlek eller överlock i sig spelar också stor roll. För stora dimensioner behövs en stor arbetsyta så att, förutom själva verktygen, är det möjligt att bekvämt placera tyg och andra nödvändiga tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordets tillförlitlighet och dess hållbarhet är direkt relaterade till kvaliteten på det material som det är tillverkat av. Naturligt trä anses vara det bästa råmaterialet, men det ökar avsevärt kostnaden för den färdiga produkten. Spånskivor är mycket billigare och lättare i vikt, och därför är deras frekventa rörelser mer fördelaktiga om det behövs.

Ett fällbart transformerande bord måste tillverkas med möbler av hög kvalitet för att hålla längre med frekvent utfällning.

Bild
Bild

Visningar

Förutom vanliga sybord finns det olika transformationsmodeller som är mycket praktiska att använda, tar lite plats och utför många funktioner.

Boka bord

Bland de budgetmässiga och enklaste modellerna kan en vikbar bordbok särskiljas. Vanligtvis innehåller den tre sektioner. Den centrala är stationär, och på sidorna finns det två vingar, som när de fälls ut gör att du kan få ett ganska stort arbetsutrymme för sömnad.

En sådan "bok" kan ha tre vingar. När de fälls ut vilar de på svängbara ben. Modeller av denna typ kan utrustas med hjul, vilket gör dem lättare att flytta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det bör komma ihåg att detta är den enklaste versionen av ett hopfällbart bord, som inte ger möjlighet till ytterligare avdelningar och hyllor för lagring av material. Dessutom ligger symaskinen i konventionella modeller ganska hög.

Den förbättrade modellen av bokbordet förutsätter ett speciellt fack för en symaskin. Den kan utrustas med en extra mekanism som gör att du kan justera maskinens höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

När facket är helt sänkt är klipparen inte synlig på bordet. Detta gör att den enkelt kan lagras när den inte används. Närvaron av denna mekanism ökar kostnaden för strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sockelbord

En annan typ av transformerande bord är ett sockelbord. Det kan vara regelbundet eller kantigt. Dess gångjärnsfack vilar på en dörr som svänger upp. Den största fördelen jämfört med bordsboken är närvaron av ytterligare hyllor för förvaring av sömnadstillbehör. Själva symaskinen är också gömd i ett speciellt fack med hiss, som vid behov höjer den till önskad höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det stora skåpet erbjuder också gott om lagringsutrymme för en överlockare och andra viktiga verktyg. Sockelborden är också utrustade med hjul och kan ha från en till tre vingar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnbord

Hörnstrukturer tar upp lite mer plats i rummet, men ger samtidigt en imponerande arbetsyta. Inuti hörnpiedestalerna finns det tillräckligt med utrymme för att lagra ett stort antal verktyg och tillbehör, och själva arbetsytan gör att du enkelt kan klippa, sy och utföra allt nödvändigt arbete utan att ändra position.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket bekvämt att använda ett hopfällbart skärbord från Ikea, som ser väldigt snyggt och funktionellt ut.

Komfortserie

Tabeller för symaskiner Comfort representeras av en mängd olika vikningsmodeller. De skiljer sig från varandra i storlek och i närvaro av ytterligare hyllor och tillbehör. Många konstruktioner möjliggör förvaring av både en skrivmaskin och en överlock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel är utformningen av bordet "Comfort-3" en utrullningsbar piedestal, som när den är helt utfälld bildar en stor arbetsyta. Detta sybord är bekvämt att arbeta med både maskin och överlock. Den har en lyftmekanism med tre lägen. Denna modell är också utrustad med en sektionsbehållare och utdragbara lådor. När det är hopfällt är detta skåp mycket kompakt och tar lite plats.

Vissa sybord har också ett dörrlåsningssystem för att förhindra att små barn får tillgång till sömnad. Detta system låter dig låsa alla objekt som kan öppnas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -möbler

För att spara på att köpa ett sybord kan du göra ett själv. Du kan använda ett enkelt gammalt datorbord som bas. Det är möjligt att göra en glidande transformator från den, bakom vilken det är bekvämt att sy och som inte tar mycket plats.

Du kan ta färdiga ritningar med måtten på alla nödvändiga delar eller beräkna allt själv, förutsatt att du har åtminstone viss erfarenhet av att göra möbler. Ett sådant bord kan utrustas med ett gångjärnslock, under vilket fack med sömnadstillbehör kommer att döljas.

Fördelarna med självtillverkande sybord är att de kan planeras för personliga behov med nödvändiga avdelningar och erforderliga dimensioner. Till din verkstad kan du designa ett bord som också är lämpligt för tovning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av ett specialutrustat sybord i huset kommer att underlätta syprocessen och göra det mer bekvämt. Det mest lämpliga av alternativen för att omvandla bord hjälper till att organisera arbetsytan på ett kompetent sätt utan att störa ett litet rum. Processen att sy vid ett sådant bord kommer bara att ge glädje.

Rekommenderad: