Fällbord För Vardagsrummet: Fällbara Produkter, Expanderande Och Fällbara Strukturer För Hallen

Innehållsförteckning:

Video: Fällbord För Vardagsrummet: Fällbara Produkter, Expanderande Och Fällbara Strukturer För Hallen

Video: Fällbord För Vardagsrummet: Fällbara Produkter, Expanderande Och Fällbara Strukturer För Hallen
Video: UNIQUE Folding System FURNITURE And TABLES ▶ Can Space Saveing in Your Room 2024, Maj
Fällbord För Vardagsrummet: Fällbara Produkter, Expanderande Och Fällbara Strukturer För Hallen
Fällbord För Vardagsrummet: Fällbara Produkter, Expanderande Och Fällbara Strukturer För Hallen
Anonim

När man förbättrar bostaden försöker en modern person att omge sig med multifunktionella möbler som kan förvandlas, tack vare vilket du kan spara ledigt utrymme i rummet. Ett slående exempel är fällbordet för vardagsrummet - en funktionell lösning för alla områden.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett transformerande bord är en oumbärlig artikel i alla vardagsrumsinredningar, som har många funktioner. Detta ger det många fördelar jämfört med stationära möbler. Glidande konstruktioner kommer att bli särskilt nödvändiga i små vardagsrum, eftersom de är ganska kompakta när de är hopfällda och när de förlängs kan de ge mycket utrymme för gästerna.

Dessa enheter erbjuder en mängd fördelar

  • Kompakthet. Tack vare möjligheten att transformera kan du snabbt göra ett rekreationsområde till en mötesplats för gäster.
  • Tillförlitligheten och enkelheten hos glidstrukturer gör att dessa enheter kan användas under en lång tid. Moderna bord är lätta, vilket gör dem lätta att fälla ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ändra de nödvändiga parametrarna: djup, bredd, höjd eller form, som kan ändras både samtidigt och separat.
  • Multifunktionella enheter: ett snyggt soffbord blir ett komplett matbord om det behövs.
  • Ytterligare funktioner. Ofta är lådor inbyggda i omvandlingsbord för förvaring av olika föremål och tillbehör. Designen ger fri tillgång till lådorna, oavsett bordets placering.
  • Snygghet, originalitet och olika modeller.

Med rätt vård av mekanismerna och noggrann attityd kommer de transformerande systemen att pågå en lång tid utan att orsaka problem för ägarna. Dessa enheter har inga nackdelar.

Den enda nackdelen är deras pris - vissa modeller av transformeringsbord kan vara ganska dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Alla vikstrukturer kan delas in i tre typer.

Varje kategori har sina egna särdrag, som har ett antal fördelar.

Matbord som kan förlängas anses vara det mest acceptabla alternativet för ett vardagsrum med en liten yta. Moderna förvandlingsbord vid montering tar mycket mindre plats än när de fälls ut. Du kan demontera och leverera sådana strukturer för ett bordshändelse på några minuter.

Bild
Bild

Boka bord har varit oerhört populärt länge. Den fällbara bordsskivan för dessa produkter viks i form av en bok. Konstruktionerna är utrustade med ytterligare hyllor där du kan förvara olika föremål. Sådana möbler kan användas inte bara som matsal, utan också som tidning eller skrift.

Bild
Bild

Cabriolet soffbord - en lämplig lösning för vardagsrum i alla storlekar, eftersom de inte tar särskilt mycket plats när de är vikta. Om du omedelbart behöver förvandla soffbordet till ett fungerande bord, kan denna typ av snickeriprodukter låta dig placera en bärbar dator och ett gäng nödvändiga papper. Den stora fördelen med att transformera soffbord är höjdjusteringen och närvaron av hjul.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Tillverkningsmaterial spelar en enorm roll i tillverkningen av skjutbord, eftersom dessa strukturer måste vara rörliga och följaktligen inte tunga, samt pålitliga och av hög kvalitet.

När du skapar transformeringstabeller används följande:

  • Spånskiva (spånskiva) - det billigaste alternativet, anses vara en billig analog av massivt trä, men väsentligt olika i vikt och mjukare i finish. Som regel är detta material laminerat. Detta ökar livslängden.
  • MDF (fin fraktion) Det liknar mycket det tidigare materialet och skiljer sig bara i bindningskomponenten, som är ett naturligt harts - lignin, som är en del av träet. Materialet är ganska tillförlitligt och relativt billigt, vilket gör det populärt bland konsumenter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glas . Vid tillverkning av möbler används stötsäkra sorter. Detta slitstarka material lämpar sig inte för fukt och mekanisk påfrestning, vilket ger produkten ett utsökt utseende. För att skapa en originalstil är det möjligt att använda ett material med ett tryckt mönster.
  • Metall - det mest hållbara materialet som öppnar vida gränser för designers fantasi. Vid tillverkning av dessa strukturer används ihåliga metallelement för att inte göra produkten tyngre.
  • Trä - det dyraste och slitstarka materialet. Produkterna är mycket hållbara, ser elegant ut, oavsett design. Nackdelarna inkluderar speciella krav vid användning: lägg inte på den, blöt inte den. Vassa föremål kan lätt repa produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

För små lägenheter finns ett stort urval av transformerande bord som kombinerar andra möbler. Det kan vara system som omvandlas till ett bord från en garderob, skänk, soffa eller till och med en säng. Sådana möbler ser väldigt imponerande ut, tar lite plats och utför flera funktioner.

Dessa system har en enkel transformeringsmekanism, tack vare vilken du snabbt och enkelt kan transformera bordsskivan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på principen för omvandling av mekanismen är systemen uppdelade i flera typer:

  • Bord med en korsformad vikningsmekanism , enkel enhet, mycket lätt att använda. Den största fördelen med produkter med en sådan mekanism är dess kompaktitet när den är vikt.
  • Skjutbord med infogbar del . Principen för driften av ett sådant system är att komplettera bordsytan med ett plug-in-element som sätts in mellan två glidande halvor. Sådana bord är gjorda inte bara av rektangulär form, utan också ovala och halvcirkelformade. Förutom att öka bordsskivans yta kan dessa strukturer utrustas med mekanismer för att justera bordets höjd.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vikning ger närvaro av hjälppaneler som kan öka parametrarna. Dessa paneler är placerade under huvudytan eller går ner till sidorna. När du använder den inbyggda lyftmekanismen börjar bordsskivan öppna som en bok. Det finns bokbord, där det inte finns någon mekanism, och lyft och fixering av panelerna görs manuellt.
  • Det finns transformerande bord i modern stil . De kostar en storleksordning mer, men detta beror på ett komplext system av mekanismer och originalutseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Plats i interiören

Ett hopfällbart bord för hallen, som alla möbler, bör väljas inte bara av praktiska och hållbara skäl, utan också i enlighet med rummets stil. Bordets design, färg och inredningselement bör kombineras med andra möbler i rummet.

Dessutom måste du ta hänsyn till materialet för att göra bordet. Till exempel, för vardagsrum i östlig riktning, är ett bord av trä eller glas lämpligt, och högteknologisk stil kräver imitation av metallföremål eller en kombination av metall och plast.

När det gäller frågan om konfigurationen bör det noteras att den måste motsvara formen på vardagsrummet som helhet. I ett fyrkantigt vardagsrum är det lämpligt att placera ett bord med samma form, men ett rektangulärt rum kräver möbler med en mer långsträckt konfiguration.

Bild
Bild

Urvalstips

Huvudkarakteristiken vid valet är produktens utseende. Att matcha möblernas former och färger med de toner som råder i rummet skapar harmoni och komfort.

Förhållandet mellan bordets storlek och vardagsrummet är ett viktigt kriterium för att välja denna möbel. Ett stort hopfällbart bord, som har en kompakt storlek i ett hopfällt läge, kommer att vara svårt att sätta i ett litet rum, eftersom det i en förstorad form kommer att orsaka obehag när det gäller fri rörlighet runt rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och avslutningsvis bör det noteras att oavsett vilken mekanism som är installerad i fällbordet är det viktigaste att den är pålitlig och hållbar. Därför bör du vara uppmärksam på strukturens beslag när du väljer.

Rekommenderad: