Stepladder Med 2 Steg: Välj En Liten Tvåstegs Transformerande Stege I Aluminium, Trä Eller Plast, Särskilt Trappstegar För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Stepladder Med 2 Steg: Välj En Liten Tvåstegs Transformerande Stege I Aluminium, Trä Eller Plast, Särskilt Trappstegar För Barn

Video: Stepladder Med 2 Steg: Välj En Liten Tvåstegs Transformerande Stege I Aluminium, Trä Eller Plast, Särskilt Trappstegar För Barn
Video: Wibe Ladders - Säker positionering av anliggande stegar 2024, Maj
Stepladder Med 2 Steg: Välj En Liten Tvåstegs Transformerande Stege I Aluminium, Trä Eller Plast, Särskilt Trappstegar För Barn
Stepladder Med 2 Steg: Välj En Liten Tvåstegs Transformerande Stege I Aluminium, Trä Eller Plast, Särskilt Trappstegar För Barn
Anonim

En tvåstegsstege är en enkel sak i varje hem, samtidigt som den är absolut oumbärlig för att lösa några vardagliga hushållsuppgifter. En sådan enhet är tillverkad av olika material, därför är det värt att överväga de individuella egenskaperna hos var och en av dem när man väljer.

Utnämning

Tvåstegsstegen har en liten höjd, så vissa ser ingen nytta av det, förutom att skruva in en glödlampa eller få något från skåpets översta hylla. Faktum är att huvudområdet för att använda stegar (inklusive transformatormodeller) är yrkesverksamhet av följande specialister:

  • elektriker;
  • installatörer av utrustning;
  • människor som betjänar luftkanaler och huvar.

I deras fall är det ingen mening att ha med sig en stor stege när du kan använda en liten stege av liten storlek och vikt. Den passar perfekt i bagageutrymmet på din bil, vilket gör den lätt att transportera.

Hemma kan du inte klara dig utan sådan utrustning under reparation eller underhåll av utrustning som är installerad på armlängds avstånd. Ägare av imponerande biblioteksstorlekar använder tvåstegsstegar med stor framgång.

Hemmafruar har också hittat en användning för den lilla stegen, de använder den under rengöring för att torka damm på skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Strukturens vikt beror på vilket material tillverkaren använde vid tillverkningen av produkten. Oftast är dessa:

  • metall;
  • trä;
  • plast.

Metallstegar kan vara tillverkade av stål eller aluminium. Båda dessa legeringar är så lätta att de är populära. Strukturerna är lätta, de kan bäras för hand, och det kräver inte mycket ansträngning.

Innan människor började använda metall för tillverkning av några användbara hushållsapparater gjordes trappor av trä. En sådan stege kan om så önskas sättas ihop på egen hand enligt ritningarna . Det är starkt och hållbart, men sämre i vissa prestandaegenskaper än metallprodukter. Metallkonstruktioner kan bära mer vikt, de håller mycket längre, de kan användas inte bara i huset, utan också utomhus.

Aluminiumstegen har den minsta vikten, så det är lätt för kvinnor och även barn att använda den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi överväger själva strukturen, då är vikbara tvåstegsstegar A-formad och L-formad . Ledstången är den enda skillnaden mellan de två. Det är nödvändigt som ytterligare skydd för en person från att falla.

Stegar finns på marknaden med steg på en eller två sidor … Det andra alternativet är ibland mer bekvämt, eftersom du kan närma dig trappan från endera sidan, utan att behöva gå runt eller ordna om den.

Ett bra och ekonomiskt alternativ är en plastprodukt , som inte bara har ett acceptabelt pris, men inte heller behöver särskild vård, finns på marknaden i en mängd olika färgpaletter. Vikten av sådana strukturer är liten, men det rekommenderas inte att använda dem utomhus, eftersom materialet under påverkan av negativa naturfaktorer snabbt kan kollapsa och bli sprött.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnader i en barns stegstege

Plaststegar kan inte transformeras som aluminium eller stål, men de är idealiska för ett barns rum. När du köper måste du titta på kvaliteten på plasten som används och dess tjocklek: ju lägre denna indikator, desto mer sannolikt är det att flis och sprickor kommer att dyka upp när de faller. Dessutom kan en struktur med en otillräcklig hållfasthetsfaktor helt enkelt inte motstå en vuxen.

Sådana produkter är särskilt stabila, de ökar höjden med högst 50 centimeter, medan de har breda fötter med en ribbad yta som förhindrar glidning.

Barnet kan enkelt lyfta och överföra strukturen till önskad plats . Trappstegen tar inte mycket plats och har en attraktiv design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Alla tvåstegsstegar har samma design och består av flera huvudkomponenter:

  • ställningar;
  • tvärbalkar;
  • ytterligare plankor för att öka stabiliteten och därmed säkerheten;
  • fastsättning.

Huvudbelastningen läggs på ställen, därför ställs särskilda krav på dem. Designers väljer inte bara tjockleken på materialet i enlighet med standarden, utan också formen på detta element. Det finns dyrare modeller till salu där det finns en extra mekanism för att förhindra obehörig fällning av stegen.

När det krävs för att transformera produkten tas stiftet bort från spåret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trappor i trä och metall har ofta speciella dynor på fötterna. Oftast är de ett gummerat material som skyddar mot halka. I metallprodukter fungerar gummi dessutom som ett dielektrikum.

För personer vars yrke på ett eller annat sätt är kopplat till el har tillverkare släppt speciella modeller som är gjorda av polymer eller kompositmaterial.

På trappbenen kan du se gummikuddar, som också kallas trycklager. Deras huvudsakliga syfte är att säkerställa korrekt vidhäftning av stegen till ytan på vilken den står. Detta är mycket viktigt när du använder utrustning på ett marmorgolv, laminat, för under en persons vikt kan benen helt enkelt röra sig åt sidan. Dessutom hjälper gummibanden till att skydda den dekorativa ytan mot repor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en sådan inventering för hemmet bör du förstå var, hur, vem och under vilka förhållanden som kommer att använda det. Om du behöver det för trädgårdsarbete, då bör du tänka på att köpa en metallprodukt, eftersom fukt och smuts inte är rädda för det.

Hemma, som ett tillägg till bibliotekets allmänna interiör, passar en träkonstruktion bäst, och en trappstege av plast med breda steg är lämplig för ett barnrum.

Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till vikten av den person som kommer att använda stegen . Stora människor tål bara metall. Den mest praktiska, men också den dyraste, är den dubbelsidiga transformatormodellen, som sparar tid vid tidpunkten för uppgiften och utrymmet under lagring.

Rekommenderad: