Dielektriska Sömlösa Handskar: Latex, Gummimodeller Med Testrapport, Valalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Dielektriska Sömlösa Handskar: Latex, Gummimodeller Med Testrapport, Valalternativ

Video: Dielektriska Sömlösa Handskar: Latex, Gummimodeller Med Testrapport, Valalternativ
Video: АСМР - Латексные Перчатки, Неразборчивый Шепот / ASMR - LATEX GLOVES, RUBBER GLOVES, WHISPER 2024, Maj
Dielektriska Sömlösa Handskar: Latex, Gummimodeller Med Testrapport, Valalternativ
Dielektriska Sömlösa Handskar: Latex, Gummimodeller Med Testrapport, Valalternativ
Anonim

Dielektriska handskar skyddar händerna från elektriska stötar. Från materialet i denna artikel lär du dig vilka funktioner sömlösa sorter har, hur man väljer och använder dem korrekt.

Särdrag

Dielektriska sömlösa handskar är en del av den elektriska utrustningen. De används vid arbete med elektriska apparater och elkablar. Skyddsutrustning behövs när du behöver:

  • koppla bort / anslut en strömavtagare med en spänning på mer än 800 V;
  • byt ut högspänningssäkringen;
  • byt ut belysningsenheten;
  • koppla bort transformatorns terminaler;
  • arbeta med ett vändbart ventilelement.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dielektriska sömlösa handskar gör det säkert för elektriker som servar elektriska installationer, kraftledningar, elektrisk utrustning.

Beroende på sorten kan de dessutom bli ett ytterligare skydd om spänningen överstiger 1000 V.

Om de är anpassade så behåller de sin fulla användarupplevelse.

Bild
Bild

Dessa skyddsutrustning omfattas av de utvecklade säkerhetskraven . Handskar tillverkade enligt metoden för sömlös gjutning är bekväma att arbeta med. De används av proffs och utför arbete av olika komplexitetsnivåer. Utbudet av produkter är litet, men valet kräver särskild omsorg. Det minsta misstaget kan leda till skador på grund av elektriska stötar.

Dielektriska handskar testas två gånger om året . Testerna utförs i ett laboratorium under särskilda förhållanden. Samtidigt används speciella behållare med vätska, nedsänkning av handskar i dem så att vattnet inte bara är ute utan också inuti. Dessutom ska den räta överkanten av varje par inte sänkas ned i vatten med minst 5 mm. Inom en minut appliceras en spänning på 6 kV.

Bild
Bild

I detta fall bör läckströmmen inte överstiga 6 mA. Efter testet torkas handskarna i en speciell kammare, sedan stämplas de med en indikation på användningstiden fram till nästa kontroll . I genomsnitt kan kostnaden för att testa ett par vara 195 rubel, förutsatt att det utförs inom 5 dagar. Om du vill kan du kontrollera paret på en dag genom att betala 295 rubel.

Bild
Bild

Olika sorter

Dielektriska sömlösa handskar kan klassificeras enligt två kriterier: tillverkningsmaterialet och antalet fingrar. Personlig skyddsutrustning tillverkas av blandade gummibaserade material (arkgummi eller latex). Tack vare användningen av naturliga råvaror irriterar produkterna inte hudens händer och orsakar inte allergier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Latex- och gummi dielektriska handskar finns i olika storlekar . Det väljs på ett sådant sätt att det är bekvämt att arbeta med handskar.

Bild
Bild

Modeller för drift vid minusgrader är bredare.

Detta görs så att tröjor (till exempel stickade leggings eller varma vantar) kan bäras under handskarna.

Bild
Bild

Enligt antalet fingrar är produkterna traditionella fem-tåiga och två-tåiga . Alternativ av den andra typen är mindre bekväma, femfingrade begränsar inte användarens arbete. När du väljer ett eller annat alternativ får du inte glömma spänningsnivån. Baserat på detta är produkterna indelade i 2 grupper: "Ev" och "En".

Bild
Bild

Enligt GOST 12.4.103-83 indikerar "En" -markeringen att produkten kan användas som ett skydd mot ström vid spänningar upp till 1000 V .”Ev” -märket indikerar att handskarna är lämpliga som extra skyddsutrustning för installationer med en spänning på mer än 1 kV. Samtidigt används de med elektriska isoleringstänger och stavar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns flera viktiga kriterier att tänka på när du väljer dielektriska handskar. Till exempel har högkvalitativa gummiprodukter för drift med spänningar upp till 1000 V och mer än 1 kV 2 lager av olika nyanser. Nummermarkeringar finns på utsidan av dem.

Enligt GOST -standarder är dielektriska handskar vanliga, liksom designade för särskilt känsligt eller omvänt tufft arbete . PPE är inte alls universellt: du måste köpa de produkter som passar ändamålet. Till exempel bör produkter avsedda för grovt arbete ha en väggtjocklek på upp till 9 mm. Analoger för fint arbete bör inte vara tjockare än 4 mm.

Du måste köpa modeller där leggings enkelt kan sättas på varma eller stickade vantar.

Den optimala längden på dielektriska handskar bör vara minst 35 cm (mätt från pekfingrets spets till produktens kant).

Det är viktigt att köpa produkter i storlek, med hänsyn till handskarna eller handskarna som bärs under dem . PPE som är för stor kan försvåra användarens arbete.

Bild
Bild

När det gäller typen av produkter beror allt på syftet . Ibland kan två-tåiga sorter också användas för arbete. När man utför känsligt arbete kan man inte klara sig utan modifieringar av den femfingrade typen. När du väljer ditt alternativ måste du vara uppmärksam på kvaliteten på utförandet. Det övervakade paret får inte ha några restspår av produktionen (till exempel utskjutande gummifibrer, liksom andra defekter).

Villkor

Endast handskar som är stämplade med den angivna testrapporten kan användas. I detta fall bör produkterna inte ha mekanisk skada. Använd inte blöt eller smutsig personlig skyddsutrustning . Innan arbetet påbörjas måste du kontrollera produkterna för punkteringar eller sprickor. För detta placeras handskar på en plan yta och vrids mot fingrarna.

Bild
Bild

Handskar bör inspekteras före varje användning . Om allt är i ordning kan de användas i sex månader från inspektionsdagen, varefter de måste testas igen. Om inspektionen avslöjar sprickor eller punkteringar bör handskarna bytas ut mot nya.

Presenningshandskar kan användas för att skydda handskar .… Under arbetet måste du vara försiktig så att du inte lindar handskarnas kanter. Detta äventyrar användarens säkerhet. Blås inte upp handskar med munnen, det kan göra att de blir blöta.

Bild
Bild

Desinfektion kan inte heller ignoreras, för vilken en lösning av läsk eller tvål används . Handskar bör bäras över kläder. Vid arbete nära skarpa kanter ska läderhandskar bäras över dielektriska handskar.

Lagringsregler kan inte ignoreras . Gummi bryts ned vid värme, bensin, mineraloljor, ultravioletta strålar och alkalilösningar. Förvara produkter borta från värmeenheter och radiatorer, för att inte glömma den optimala luftfuktigheten. Förvara inte handskar i direkt solljus.

Läs mer om dielektriska sömlösa handskar i följande video.

Rekommenderad: