Dielektriska Handskar Upp Till 1000 V: Sömlös Latex Och Andra Handskar Upp Till 1 KV, Deras Val

Innehållsförteckning:

Video: Dielektriska Handskar Upp Till 1000 V: Sömlös Latex Och Andra Handskar Upp Till 1 KV, Deras Val

Video: Dielektriska Handskar Upp Till 1000 V: Sömlös Latex Och Andra Handskar Upp Till 1 KV, Deras Val
Video: Moon Bloodgood in latex gloves 2024, Maj
Dielektriska Handskar Upp Till 1000 V: Sömlös Latex Och Andra Handskar Upp Till 1 KV, Deras Val
Dielektriska Handskar Upp Till 1000 V: Sömlös Latex Och Andra Handskar Upp Till 1 KV, Deras Val
Anonim

Att arbeta med el är en livshotande aktivitet. Därför är det nödvändigt att förse dig själv med skyddsutrustning när du utför åtgärder som rör det fysiska fenomenet som övervägs. Dessa inkluderar dielektriska galoscher och handskar. Det senare kommer att diskuteras mer i detalj i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Deras främsta drag är att de är gjorda av material som inte leder elektricitet. De är gjorda av latex och speciellt dielektriskt gummi . Du kan använda ett par handskar i högst ett år, medan alla regler måste följas.

Ett annat kännetecken för sådana handskar är att, till skillnad från konventionella gummihandskar, skydda mot kyla och yttre påverkan på händerna … Med varma vantar nedifrån kan arbetaren utföra arbete på dem på gatan även vid minusgrader på 30 grader. De skyddar händerna från djupa repor, lätta brännskador och skadliga föroreningar.

Bild
Bild

Handskarna i fråga kan vara av två typer

  1. För elektrisk utrustning upp till 1000 V . De används som det främsta skyddsmedlet när du arbetar med el. Under inga omständigheter ska de användas vid spänningar över 1000 V. Under produktionen ställs värdet "Ev" in.
  2. För installationer över 1 kV . De tillhör ytterligare skyddsutrustning. De används vid arbete med elektriska installationer över 1000 V. I sådana fall är de främsta skyddsmetoderna: isoleringstång, högspänningsinformationsplattor, instrument för mätning av spänning och ström etc. Dessa handskar är märkta "En".

Sådana handskar behöver inte vikas runt kanterna - de måste vara helt slitna. Du kan inte sänka ärmarna på kläderna - bara dra dem ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Valet av modeller av sådana handskar är inte särskilt stort. När du arbetar med elektriska installationer kan du använda tvåfingrade eller femfingrade handskar. Dessutom kommer de med en söm (dansad) eller sömlös.

  • Tvårad … Det här är produkter med ett separat fack för tummen och ett annat av detsamma för indexet.
  • Femfingrade … De ser ut som vanliga handskar (med fack för varje finger). Tack vare detta är det bekvämare att arbeta i dem, fingrarna är fria och hindrar inte rörelse.
  • Sytt eller sömlöst . Som nämnts ovan kan de vara latex eller tillverkade av speciellt komprimerat gummi. Föga förvånande är sömmade handskar lättare och bekvämare att använda.

För alla modeller av handskar bör deras längd vara minst 35 cm

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Trots modellernas till synes enkla modell och det smala syftet med dielektriska handskar måste flera punkter beaktas när du väljer dem

  1. Handskarna måste vara noga med att ange vilken spänningsnivå de motsvarar. Detta krav bör under inga omständigheter ignoreras.
  2. Produkterna som erbjuds måste vara fria från eventuella defekter. Förekomst av oegentligheter i materialet eller omvänt andra gummirester är inte tillåtet. Om du köper ett alternativ med en söm, ska sömmen vara jämn och med samma stygn, det ska inte finnas några lösa ändar av tråden eller ett sönderbrott.
  3. När du arbetar utomhus under den kalla årstiden, väljs produkterna en eller två storlekar större. Detta är nödvändigt för att varma stickade handskar ska kunna bäras under dem.
  4. Och naturligtvis är det bättre att köpa produkter direkt från tillverkare. Detta garanterar produktkvalitet och överensstämmelse med utgångsdatumet. Dessutom kommer priset i det här fallet att vara lägre än för andra säljare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att ta hänsyn till ytterligare några regler som måste följas så att de valda dielektriska handskarna fungerar korrekt under hela perioden och garanterar ett tillförlitligt skydd

  1. Innan du använder dem i arbetet måste produkterna noggrant inspekteras från alla håll. De måste vara fria från smuts eller fukt.
  2. Före direkt användning måste de kontrolleras för läckage. Även mikrohål är inte tillåtna, annars passerar de elektrisk ström.
  3. Produktens kanter får inte stoppas upp under drift. Lämna inte en del av din hand oskyddad.
  4. Under hela användningsperioden måste de tvättas regelbundet. För att göra detta kan du använda en tvål- eller läsklösning. Skölj sedan och torka noggrant.

När du arbetar med elektriska installationer är dielektriska handskar ett obligatoriskt skydd. Rätt val och tillämpning garanterar skydd mot elektrisk ström.

Rekommenderad: