Handskar Med En Polymerbeläggning (24 Bilder): Storlekar Enligt GOST, Stickade Och Isolerade Handskar, Med Polyuretandammning Och PVC -beläggning, Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Handskar Med En Polymerbeläggning (24 Bilder): Storlekar Enligt GOST, Stickade Och Isolerade Handskar, Med Polyuretandammning Och PVC -beläggning, Andra Typer

Video: Handskar Med En Polymerbeläggning (24 Bilder): Storlekar Enligt GOST, Stickade Och Isolerade Handskar, Med Polyuretandammning Och PVC -beläggning, Andra Typer
Video: SCP-261 Пан-мерное Торговый и эксперимент Войти 261 объявление Де + полный + 2024, Maj
Handskar Med En Polymerbeläggning (24 Bilder): Storlekar Enligt GOST, Stickade Och Isolerade Handskar, Med Polyuretandammning Och PVC -beläggning, Andra Typer
Handskar Med En Polymerbeläggning (24 Bilder): Storlekar Enligt GOST, Stickade Och Isolerade Handskar, Med Polyuretandammning Och PVC -beläggning, Andra Typer
Anonim

Vid fysiskt arbete måste du bära skyddsutrustning, varav de bästa är polymerbelagda handskar. De sparar inte bara händerna från de skadliga effekterna av en aggressiv miljö, smuts, utan minskar också skador. För att göra det bekvämt att arbeta i dem bör du välja rätt produkttyp, med hänsyn till storlek och material från vilket den är tillverkad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och omfattning

Polymerbelagda handskar är en av de vanligaste personliga skyddsutrustningarna tillverkade av polymerråvaror. Huvuddragen i denna produkt anses vara god vidhäftning till vilken yta som helst. Tack vare en speciell beläggning andas hudens händer i sådana handskar och svettas inte. Fördelarna med ett skyddsmedel inkluderar också:

  • hög täthet;
  • ökad komfort under arbetet;
  • slitstyrka;
  • lång användningstid;
  • rimligt pris.

För att handskar med denna beläggning ska ge maximal skyddsnivå måste de vara tätt passande och anpassade till bärarens storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under tillverkningen av dessa handskar följs kraven i GOST, vars beskrivning finns i direktiven 12.4.010-75 och 12.4.183-9 (personlig skyddsutrustning tillverkad med en polymerbeläggning måste vara av hög kvalitet och vara säker att använda). För tillverkning av dessa handskar används uteslutande miljövänliga råvaror som inte orsakar allergiska reaktioner . Kanten på manschetterna i handskar är gjord av visköst gummi, så att de inte låter små skräp, damm passera igenom och passa så tätt som möjligt till handen. För att ytterligare förbättra skyddsmedlets prestanda kombinerar tillverkare olika material under tillverkningen.

Alla polymerbelagda handskar har sin egen stickningsklass, det bestäms av antalet öglor per tum . Produktens slitstyrka beror till stor del på denna indikator. Handskar av högsta klass anses vara de bästa, de har ökad komfort. När det gäller tillämpningsområdet för sådana handskar används de i stor utsträckning vid hushållsarbete, inom biltjänster och inom jordbruk.

Nitrilbelagda produkter rekommenderas för hantering av flytande kemikalier, och stickade handskar väljs vanligtvis för enkla jobb.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Idag produceras många varianter av polymerbelagda handskar, som alla har sina egna prestandaegenskaper och är utformade för en specifik typ av arbete. De vanligaste är stickade, nylonhandskar, samt handskar med polyuretan, PVC, nitrilbeläggning och prickmönster.

På rea kan du ofta också hitta en frostbeständig version av en skyddande produkt, där basen är gjord av bomull och manschetten är gjord av gummi . Gummihandskar är också mycket populära, de är inte rädda för de negativa effekterna av lösningsmedel, bränslen och smörjmedel och är resistenta mot koncentrerade syror. Om du planerar att utföra flera typer av arbeten samtidigt är det bäst att välja kombinerade handskar. De anses vara mångsidiga och resistenta inte bara mot mekaniska skador, utan också mot alkalier och syror.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stickad

Sådana handskar finns med flera typer av mönster, varav de mest populära är:

  • Fiskbens - skarpa hörn appliceras på hela handflatans yta;
  • " punkt " - kännetecknas av fläck applicering över hela handskens inre yta;
  • " Vågor " - ser ut som en vågig beläggning;
  • " tegel " - ritningen är gjord i form av imitation av tegelverk;
  • " Ränder " - linjerna är parallella med varandra på ett kort avstånd.

Handskar med företagets namn eller logotyp anses vara de dyraste; de används ofta för reklamändamål. Tröjorna har inga sömmar, vilket minskar risken för hudirritation kraftigt. Fördelarna med produkterna inkluderar ett överkomligt pris, hög kvalitet, komfort när du bär dem. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

Polyuretanbelagd

Arbetshandskar med denna typ av spray är endast avsedda för små jobb, de ger ett bra grepp. Produktens bas representeras av nylon och polyester, den är täckt med ett lager av polyuretan ovanpå. Du kan hitta sådana handskar till salu med vibrationsdämpande egenskaper.

Fördelar med produkten: de är flexibla, passar perfekt på händerna och är motståndskraftiga mot revor och punkteringar. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

PVC -belagd

Denna typ av handskar är avsedd för hantering och förpackning. Deras bas är gjord av PVC (bomullstråd används för stickning), och de elastiska gummimanschetterna är överlockade. Handskarna är antibakteriella och mycket motståndskraftiga mot fukt . Sådana produkter produceras i olika densiteter, beroende på stickningsklassen och antalet trådar. Ju högre stickklass, desto mindre är avståndet mellan trådarna och tyget är därför mer hållbart.

PVC-belagda skyddsmedel produceras vanligtvis i 7: e klassen . (stickat av garn med 6 trådar). Fördelarna med produkten inkluderar överkomliga kostnader, hög motståndskraft mot mekaniska skador. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

Med nitrilskikt

Handskar är en flerskiktsprodukt tillverkad av en polymer (nitril) med förbättrade skyddande egenskaper. De kan användas vid arbete med bränslen, färger och lacker och oljeprodukter. Skyddsprodukter med ett nitrilskikt kännetecknas av hög hållfasthet, styvhet, behåller fingrarnas känslighet perfekt och passar tätt på handleden . När det gäller bristerna finns det bara en - priset för sådana handskar är över genomsnittet.

Bild
Bild

Prickmönster

Denna typ av produkt rekommenderas att användas för att skydda händernas hud mot skav, därför väljer det ofta av sommarboende att utföra arbete på sin personliga tomt. Handskar har god andningsförmåga, halka och mekaniska skador . De kan också användas i produktionen, men bara på sommaren. Produkterna har inga nackdelar.

Bild
Bild

Nylon

Denna typ av handskar är idealisk för putsarbete, eftersom produkten skyddar händerna väl mot olja och andra föroreningar, samtidigt som fingrarna håller hög känslighet. Dessa handskar kan också användas av glasmästare . Fördelarna med produkten inkluderar ökad bärkomfort.

Bild
Bild

Isolerad

För utomhusbyggnadsarbeten, underhåll av borrplattformar till sjöss, motorvägar och under vintertransport ger isolerade handskar ett tillförlitligt skydd för dina händer. De är tillverkade i flera lager, kompletterat med ett värmande stickat foder . Dessa handskar är mycket hållbara. När det gäller bristerna noterades de inte.

Bild
Bild

Frostbeständig

Inom kemi- och oljeraffineringsindustrin, i hushållet, i konstruktionen används frostbeständiga handskar i stor utsträckning. De har ett isolerat foder av borstat akrylstickat och är täckt med ett olje- och bensinresistent lager på utsidan. Sådana handskar tål temperaturer upp till - 45C, kännetecknas av hög hållfasthet . De har inga negativa recensioner.

Bild
Bild

Dimensioner

För att göra det bekvämt att arbeta måste du korrekt välja storleken på skyddsutrustningen, särskilt för handskar tillverkade med en polymerbeläggning, som ska ligga stadigt på handen och inte glida. GOST tillhandahåller flera universella storlekar av arbetshandskar:

  • L - stor;
  • M - medium;
  • S - liten.

För att korrekt bestämma din storlek bör du först mäta borsten strax ovanför benet. Avrunda sedan figuren och dela med en faktor 2,7. Resultatet är ett värde som avrundas till närmaste heltal. Detta blir den storlek du vill ha.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du köper handskar med ett polymerskikt är det viktigt att inte bara vara uppmärksam på deras storlek utan också på deras prestanda. En enorm roll spelas också av de förhållanden under vilka det är planerat att använda skyddsmedlet, nämligen:

  • för att skydda händerna från olika mekaniska skador anses stickade handskar vara de bästa;
  • för arbete med syror, kemikalier och alkalier kommer produkter med nitrilbeläggning att vara ett utmärkt val;
  • när du bygger under vintersäsongen rekommenderas att använda en isolerad eller vinterversion;
  • för att skydda dina händer mot smutsiga, oljiga och fuktiga ytor (föremål) måste du köpa produkter med dubbel beläggning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom bör handskarsklassen också beaktas

  • De grovaste och tjockaste är skyddsutrustning i klass 7. De är lämpliga för arbete i lager, byggarbetsplatser och inom jordbruk.
  • Grade 10 handskar är av medeltäthet eftersom de är gjorda av tunt material. Sådana produkter väljs vanligtvis för arbete i reparationsverkstäder, för förpackning av varor i stormarknader och butiker.
  • Produkter från 13: e klassen anses vara de tunnaste och ger hög känslighet för händer. Det rekommenderas att köpa dem för att inte fläcka dyra material (delar).

Dessutom måste du kontrollera med säljaren och tillgängligheten av certifikat för handskar. Varje produkt måste märkas, vilket inte bara anger tillverkaren, utan också omfattningen, graden av skydd.

Rekommenderad: