Öronproppar För Sömn (41 Bilder): Hur Man Använder Vax Och Andra öronproppar? Hur Väljer Man öronproppar För Buller Och Snarkning? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Öronproppar För Sömn (41 Bilder): Hur Man Använder Vax Och Andra öronproppar? Hur Väljer Man öronproppar För Buller Och Snarkning? Recensioner

Video: Öronproppar För Sömn (41 Bilder): Hur Man Använder Vax Och Andra öronproppar? Hur Väljer Man öronproppar För Buller Och Snarkning? Recensioner
Video: Instruktionsvideo 2024, April
Öronproppar För Sömn (41 Bilder): Hur Man Använder Vax Och Andra öronproppar? Hur Väljer Man öronproppar För Buller Och Snarkning? Recensioner
Öronproppar För Sömn (41 Bilder): Hur Man Använder Vax Och Andra öronproppar? Hur Väljer Man öronproppar För Buller Och Snarkning? Recensioner
Anonim

Under sömnen återställs energin som produceras under dagen hos en person, kroppen fylls med nya krafter för att rusa in i avgrunden av dagliga aktiviteter med hög aktivitet på morgonen. Det är därför sömnen måste organiseras korrekt. Vila ska inte störas av främmande ljud och ljud. Det är dock inte alltid möjligt att följa dessa krav. Bullriga grannar, vrålen från bilmotorer utanför fönstret och många andra faktorer påverkar sinnesfriden negativt under sömnen. Den enda säkra frälsningen i sådana situationer är öronproppar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skapelsens historia

Öronpropparnas historia började redan 1907 i Tyskland. Tekniska framsteg och införandet av nya moderniserade enheter började störa stadsinvånarna inte bara på natten utan också under dagen. Tyska forskare, som insåg att påverkan av främmande buller under sömnen negativt påverkar människans prestanda, bestämde sig för att utveckla speciella öronproppar .så att du kan täcka de flesta främmande ljuden. För detta skapades Ohropax -företaget, som än idag bedriver utveckling och produktion av öronproppar.

MEN 1962 bestämde sig ett par musiker för att skapa öronproppar av silikonmaterial . Deras utveckling gillades av många amerikaner. Sedan 1972, Ross Gardner lades till i listan över öronpropp uppfinnare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man tror att tyska forskare lånat idén om vaxörproppar från Homer. Hans dikt Iliaden berättar att huvudpersonen, på väg till ön Ithaca, var tvungen att övervinna en svår del av vägen - ön sirener. Dessa varelser sjöng melodiskt, slog sjömän ur kurs och riktade sina skepp mot klipporna. Odysseus, för att inte falla för ett musikaliskt trick, satte in vaxproppar i roddarnas öron och räddade därigenom skeppet och besättningen från viss död.

Sortimentet av moderna modeller av bullerisolerande foder kännetecknas av en stor variation. På butikshyllorna hittar du universella och professionella öronproppar.

Det finns också speciella öronproppar för simning och arbete under svåra förhållanden.

Bild
Bild

Särdrag

Alla vet säkert vad öronproppar är. Denna betydelse är en förkortning av frasen "ta hand om dina öron." Ur en konstruktiv synvinkel är dessa apparater insatta i hörselgången och skyddar därmed öronen, hjärnan och nervsystemet från de negativa effekterna av främmande buller som stör god vila.

Många modeller av öronproppar finns i butikshyllorna idag .har vissa funktioner och vissa nackdelar. Till exempel är mjuka modeller ömma och lätta. De lägger praktiskt taget inte press på vävnaderna i hörselgången.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörlurarna, gjorda av ett hårdare material, undertrycker upp till 95% av främmande ljud. Modeller som anatomiskt upprepar strukturen i hörselgången ger ett minimum av obehag vid långvarig användning . Framför allt blockerar öronpropparna lätt främmande ljud, men ljudet från en väckarklocka eller larmsignal passerar utan problem.

Det ska noteras att det finns speciella öronproppar avsedda för musiker, dykare, simmare . På flygplan får passagerarna speciella öronproppar för att skydda hörapparaten från tryckfall.

Dessutom har speciella brusreducerande öronsnäckor utvecklats för underrättelsetjänstemän, bara enheterna ser ut som trådlösa miniatyrhörlurar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

I allmänhet är öronproppar en enhet som skyddar den mänskliga hörseln under sömnen. Men denna åsikt är fel. Öronpropparna är huvudsakligen uppdelade i 2 huvudgrupper . Vissa modeller är återanvändbara medan andra är avsedda för engångsbruk. Baserat på denna princip är produkterna indelade efter deras livslängd. Idag finns det många typer av öronproppar, uppdelade enligt handlingsprincipen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt handlingsprincipen

Simning

Den professionella sorten, inte avsedd att befria simmaren för vatten som kommer in i hörselgången. Oftast är de gjorda av täta material som inte utsätts för de negativa effekterna av fukt . Men samtidigt tillåter enheterna en person att höra tränarens och andra människors ord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller för resenärer

De presenterade öronpropparna kan inte hänföras till en separat kategori. De är också utformade för att användas för rekreation, till exempel på ett flygplan eller på en intercitybuss. Deras kännetecken är närvaron av ett filter som skyddar öronen från blockering.

Bild
Bild

Musikaliska öronsnäckor

Ganska ofta behöver en musiker bara använda öronproppar. De kännetecknas av aktiv brusreducering under konserter och repetitioner, vilket skyddar ägarens hörsel från höga decibel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dykande öronproppar

Den presenterade typen av öronsnäckor används av dykare som skydd mot att vatten tränger in i hörselgången. Dessutom skyddar de hörapparaten från tryck på stora djup.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sömn öronproppar

Individuella mjuka produkter som kan användas både på natten och under dagen. Med dem känner en person maximal komfort under vilan. Sömn öronsnäckor memorerar de anatomiska egenskaperna hos hörselgångens struktur och fäster därigenom tätt vid hörapparatens väggar och skyddar personen från främmande buller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Motorcykelfoder

Smarta produkter utformade speciellt för motorsportare. Med deras hjälp hör en person ljudet från motorn på sin järnhäst vid acceptabla ljudfrekvenser.

Även om öronproppar oftast används av vuxna, kan du hitta liknande produkter för barn på apotek. Det är dock extremt sällsynt att spädbarn använder dem. Annars vänjer de sig vid frånvaron av främmande ljud, sedan med åldern har de problem med sömnen.

Bild
Bild

Enligt utföringsmaterial

Bland annat är öronproppar uppdelade efter utföringsmaterialet.

Från vax

Vax öronproppar är perfekta för avkoppling dag och natt. De är bekväma, mjuka, gnuggar inte huden, sätter inte press på hörselgången. Och viktigast av allt, de utmärks av hög ljudisolering . Vaxörpropparna innehåller flera typer av paraffin och naturligt vax. Det mest lämpliga namnet för dessa är "stubbar" snarare än insatser. Innan du sätter in produkterna i hörselgången måste de knåda något i dina händer. Tack vare värmen i människokroppen blir vaxet mjukare och blockerar lätt hörselgången och anpassar sig gradvis till öronens anatomiska egenskaper.

Tyvärr, Trots sina många fördelar har vax öronproppar flera nackdelar . För det första har den en begränsad livslängd. Tillverkaren anger på förpackningarna att användningstiden är 3 dagar. För det andra den höga kostnaden. Inte alla användare är redo att betala en stor summa för tre dagars användning av öronproppar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyuretan

Tyvärr förvirrar många användare omedvetet polyuretan öronproppar med polypropylenskum. Trots namns likhet finns det en enorm skillnad mellan dem . Skum öronsnäckorna är tätare och orsakar obehag. Polyuretan är väldigt mjuk. Ger minimalt tryck på hörselgången. Livslängden för öronproppar i polyuretan är högst 5 dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkad av polypropen

Skumörpropparna ska aldrig användas för att sova. Säker, mjuk struktur polypropen används för att skapa dem … Och ändå har den en hög densitet, vilket skapar en mindre bekväm driftsmiljö.

Bild
Bild

Latex

Naturlatex används också i öronproppar. Ljudreduceringsnivån för latexfodren är 80%. Materialet i sig är fjädrande, men inte särskilt bekvämt. Öronproppar är designade och tillverkade av latex och är återanvändbara . Men det betyder inte att de kan tjäna i flera år.

Bild
Bild

Silikon

Det presenterade materialet är idealiskt för att skapa öronproppar för att sova. Den mest praktiska formen är den runda modellen . De liknar små bollar som enkelt blockerar hörselgången. Silikon i sig är ett mjukt, allergivänligt material. På grund av dess unika egenskaper konkurrerar den med vax.

Bild
Bild

Elektronisk

Moderna människor som försöker hänga med i tekniska framsteg föredrar bullermaskerande elektroniska öronsnäckor. Utåt liknar de en ärt i ett silikonvakuum. Deras särart ligger i förmågan att spela lugnande melodier . En specialutvecklad applikation för din telefon hjälper dig att välja önskat spår. Där kan du också ställa in ett larm som sänds direkt till hörselgången.

Tillverkaren av elektroniska öronproppar, innan han skapar nya modeller, utför 3D -skanning av olika människors öron, tack vare vilket ett dimensionellt rutnät upprättas - S, M, L.

Bild
Bild

Populära märken

Idag finns det många märken som ägnar sig åt utvecklingen av ljudisolerande öronproppar. Den ledande positionen i listan över de bästa tillverkarna intas av Ohropax . Märket har tillverkat hörselskyddsprodukter sedan 1907. Företaget är specialiserat på tillverkning av vax, silikon och skuminsatser. Företagets sortiment kännetecknas av ett brett sortiment i olika priskategorier. Det är anmärkningsvärt att vaxningarna kan anpassas efter individuella anatomiska krav. Det räcker med att nypa bort en viss mängd material från den färdiga strukturen.

Andra platsen i listan över ledare intas av det schweiziska företaget Calmor . Tredje platsen tillhör med rätta det franska märket Quis. Mottot för den presenterade kampanjen är "ett sekel tystnad". Och detta är inte förvånande, eftersom märket har funnits sedan 1918. Det företrädda företaget är engagerat i utvecklingen av militära öronproppar, kännetecknas av hög kvalitet och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

På fjärde plats i rankingen av de bästa tillverkarna ligger det tyska företaget Moldex . Varumärket är specialiserat på personlig hörsel och andningsskydd. Femte platsen tillhör med rätta Alpine. I mer än 20 år har företaget tillverkat och släppt enheter för isolering av öronljud på världsmarknaden. Ett särdrag hos modellerna av det presenterade märket är närvaron av ett mjukt filter som låter dig höra ljudet från en väckarklocka eller en larmsignal.

Sjätte platsen intas av det amerikanska företaget Howard . Hon gör öronproppar med en minneeffekt. Sjunde platsen tillhör med rätta Robinson Healthcare Limited, som tillverkar återanvändbara öronproppar i silikon, liknande vaxmodeller. På den sista platsen i betyget för de bästa tillverkarna av ljudisolerande hörlurar är Hush-företaget. Det representerade varumärket bedriver tillverkning av öronproppar för avkoppling. Företaget utvecklar också elektroniska öronsnäckor, tack vare vilka du kan lyssna på lugna melodier före sänggåendet.

Det viktigaste är att Hush -företagets öronsnäckor, efter den första användningen, kommer ihåg de anatomiska egenskaperna hos strukturen på deras ägares öron.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka ska man välja?

Det kan tyckas att det är enkelt att välja öronproppar för personligt bruk. Faktum är att du måste uppmärksamma flera viktiga kriterier.

  • Mängden brusreducering . Huvudsyftet med att skapa öronproppar är bekvämlighet, säkerhet och blockering av främmande buller. Naturligtvis kan du välja en mycket tät ljudblockerande modell, som låter dig begränsa det negativa inflytandet från externa ljud så mycket som möjligt. Att vila eller simma med förseglade öronsnäckor blir dock obehagligt. Material med hög ljudisolering är inte så elastiska och sätter hårt tryck på hörselgångens väggar. Faktum är att ingen modell kan bli av med främmande ljud med 100%. Som ett exempel föreslås att överväga intressant statistik. Ljudstyrkan för stark snarkning varierar runt 110 dB. Volymen för ett tyst samtal varierar från 30 till 35 dB. Den maximala brusreduceringen för hörlurarna är 30-40 dB. Följaktligen kan ingen dyr modell av hög kvalitet rädda en person från att snarka en make under sömnen.
  • Användarkomfort . Sömn öronproppar bör vara mycket bekväma. Det är mycket bekvämt att använda modeller som du inte känner. Detta är inte förvånande, en person måste spendera mer än 1 timme med öronproppar i öronen, samtidigt som han håller huvudet i olika positioner. Därför är huvudkriteriet för öronproppar för sömn elasticitet och mjukhet. Sim- och dykfoder måste ha hög densitet. Det förstärkta prestandamaterialet sätter dock press på ljudpassagen.
  • Produktens elasticitet . I det här fallet beror allt på hörselgångens anatomiska egenskaper. Tyvärr kan universella modeller inte hittas. Vax och silikon hörlurar anses dock vara de mest elastiska.
  • Mjukhet . För att sova är det bättre att använda ultramjuka öronproppar av polyuretan. De har dock inte en hög grad av ljudisolering. För personer med känsliga öron kan de dessutom verka lite hårda. Det mest lämpliga mjuka alternativet är vaxprodukter.
  • Hygien . Oavsett vilka öronproppar användaren väljer är det mycket viktigt att inte glömma renheten i själva öronen och öronsnäckorna. Vaxmodeller är mer flexibla när det gäller vård. Men polyuretan-, polypropylen- och latexprodukter måste ändras i tid.
  • Dimensionera . Det är mycket viktigt att välja öronproppar som är bekväma i storlek. Annars kan produkten falla ur örat under användning.
Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Öronproppar är en individuell enhet som är strängt förbjuden att ge till andra människor. Innan du använder öronsnäckorna är det nödvändigt att klargöra hur de ska sättas in och vad som är funktionerna i den efterföljande vården. Med förbehåll för reglerna kommer det att vara möjligt att förlänga livslängden avsevärt.

  • Innan du sätter öronsnäckorna i öronen ska produkten vara lätt skrynklig i händerna. Mänsklig värme mjukar upp allt material.
  • Efter det måste du sätta i öronproppar i hörselgången. Under inga omständigheter ska du pressa eller tvinga in öronpropparna i hörselgången. Det är nödvändigt att skruva i öronpropparna med en liten rörelse i handen. Men var inte rädd för att öronsnäckorna helt kommer att dränka ut främmande ljud. Närvaron av ett speciellt filter gör att användaren kan höra en väckarklocka eller ett gråtande barn.
  • Efter användning måste öronsnäckorna avlägsnas försiktigt.

Det är viktigt att komma ihåg att du måste rengöra öronen med en bomullspinne innan du sätter i öronsnäckorna. Efter användning måste öronpropparna sköljas, torkas och placeras i en speciell behållare som levereras i satsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Idag kan du på Internet hitta många positiva och negativa recensioner om en viss modell av öronproppar. Men det finns också sanningsenliga kommentarer som finns på tillverkarnas officiella webbplatser. Enligt statistiken, Calmor -märkesinsatser föredras av användarna . Andra väljer Ohropax. Det är dock bäst att prova den eller den märkesvaran själv, det viktigaste är att bestämma de grundläggande kraven för öronproppar.

Rekommenderad: