Spegelförkläde För Köket (28 Bilder): Funktioner I Förkläden Från Speglar För Ett Vitt Kök

Innehållsförteckning:

Video: Spegelförkläde För Köket (28 Bilder): Funktioner I Förkläden Från Speglar För Ett Vitt Kök

Video: Spegelförkläde För Köket (28 Bilder): Funktioner I Förkläden Från Speglar För Ett Vitt Kök
Video: Kökets middag: Grillade grönsaker med två sorters såser - Köket 2024, Mars
Spegelförkläde För Köket (28 Bilder): Funktioner I Förkläden Från Speglar För Ett Vitt Kök
Spegelförkläde För Köket (28 Bilder): Funktioner I Förkläden Från Speglar För Ett Vitt Kök
Anonim

När du utformar en köksdesign ägnas stor uppmärksamhet åt valet av ett förkläde. Denna design kan inte bara lönsamt presentera inredningen i rummet, utan också lägga till mys. Och det här är inte alla dess funktioner. Förklädet skyddar väggarna perfekt mot fukt och fett. Alla dessa uppgifter hanteras perfekt av strukturens spegelliknande utseende. Dessutom hjälper detta alternativ till att visuellt utöka rummet.

Bild
Bild

Särdrag

För en tid sedan användes kakel huvudsakligen för att skydda väggar nära arbetsytan. På grund av mångfalden av moderna material har andra typer av beklädnader blivit tillgängliga för de flesta invånare:

  • en sten;
  • plast;
  • metall;
  • spegelglas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar ett modernt designkök intar ett spegelförkläde en speciell plats . Dess popularitet beror på ett antal fördelar som detta material ger. Således uppvisar spegelytan utmärkt värmebeständighet och fuktbeständighet. Dessutom tål den perfekt plötsliga temperaturförändringar. Denna design har en annan betydande fördel - den är lätt att rengöra. Under matlagningen visas droppar fett och ränder från vattenånga på ett förkläde från vilket material som helst. Och det är från spegelytan som de är lätta att ta bort. Allt du behöver göra är att använda en mikrofiberduk eller en enkel svamp och en spegelrengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom hjälper speglar till att visuellt utöka köksutrymmet. Denna faktor är särskilt viktig vid inredning av små utrymmen. Moderna spegelförkläden är tillräckligt motståndskraftiga mot mekaniska skador. Sådant material är svårt att bryta, men om det gör det, är fragmenten säkra. Denna egenskap hos materialet är relevant i fall där det finns små barn i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel med denna typ av förkläde är materialets densitet . Frånvaron av porer på dess yta utesluter bildning av mögel och mögel. Detta är viktigt för köket, eftersom det ofta förekommer hög luftfuktighet i det, vilket är en önskvärd livsmiljö för sådana formationer. Här vill jag också notera de hypoallergena egenskaperna hos speglar, liksom deras miljösäkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För alla dess fördelar skiljer sig denna beläggning inte åt i hög kostnad . Även en otränad arbetare kommer att kunna installera strukturen. Spegelförklädet kan fixas inte bara genom att installera speciella fästelement, utan också med hjälp av lim. Denna design har också flera nackdelar. För att bibehålla sitt utseende måste plagget tvättas ofta. För bästa dekorativa effekt bör denna yta vara helt öppen. Därför är det värt att vägra att hänga ytterligare hyllor och galgar i detta område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Beroende på modifieringen av spegelförklädet ändras också köket utseende. Dessa konstruktioner kan göras i formen:

  • monolitisk panel;
  • kakel;
  • mosaik.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Paneltypsprodukter är tillverkade av härdat glas . En sådan struktur utmärks inte bara av sin styrka, utan också av en ganska lång bladlängd - upp till 3 meter. Detta gör att panelen kan installeras som en helhet, vilket i sin tur gör inredningen dyrare. Spegelplattor är ett effektivt dekorativt element. Till salu kan du också hitta tegeländringar. Yttyperna är också olika. De kan vara antingen blanka eller matta. Men med en sådan modifiering är rengöringsprocessen betydligt komplicerad. Olika föroreningar, inklusive fettfläckar, sätter sig på kakelfogar som är svåra att rengöra.

Bild
Bild

För en modern design i högteknologisk eller technostil är spegelmosaiker perfekta, vilket ser modernt ut och passar bra med kökets krom- och metalldetaljer. Med hjälp av tillräckligt små strukturpartiklar i stora rum visar det sig skapa effekten av ett avgränsat utrymme.

Dekor

Speglade ytor för förkläden kännetecknas av en mängd ytterligare inredning, vilket gör ytan unik och original. För närvarande erbjuder designers flera grundläggande lösningar för design av speglar i form av ett köksförkläde:

  • färgad duk;
  • satineffekt;
  • åldrad konsistens;
  • närvaron av en teckning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgad spegel erbjuder ett stort antal inredningsalternativ . Färgerna kan väljas i enlighet med färgen på köksuppsättningen eller dess tillbehör. En kontrasterande spegel kan också vara en bra idé. Satineffekten skapas genom att matta ytan. I detta fall kan spegelytan bearbetas för att se ut som satin, antingen helt eller delvis. Designers erbjuder ett stort antal geometriska alternativ, liksom skapandet av unika matta mönster och mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Åldrade spegelförkläden kombineras inte med alla inredningsriktningar. Oftast används sådana mönster när man skapar en klassisk rumsdesign. Speglar med mönster är universella. Mönstret skapas inte bara genom att limma en speciell film, utan också genom sandblästring. Ritningen kan appliceras på ett färdigt spegelförkläde på begäran.

Kombination

Spegelkonstruktioner kan installeras i rum i olika storlekar. Oftast används elementet för att expandera och fördjupa utrymmet. Den maximala effekten i detta fall uppnås genom att kombinera ett vitt kök och ett spegelförkläde. Denna färg, när den reflekteras, ger ljus till rummet och ger intryck av brist på gränser i rummet. Det bör noteras att denna kombination inte kräver kraftfulla belysningsanordningar i bänkskivans, spisens eller diskbänkens område. En liten mängd bakgrundsbelysning kommer att räcka, eftersom det mesta av belysningen kommer att läggas till med ett spegelförkläde. Denna princip, i närvaro av ett vitt headset, fungerar inte bara i dagsljus, utan också i mörkret.

Bild
Bild

Hur ska man leverera?

Innan du installerar en spegel backsplash eller lägger kakel, måste du jämna ut ytan på väggen. Detta är avgörande för korrekt brytning av ljus. Efter avslutat arbete kan du börja beräkna dimensionerna på strukturen. Vid installation av någon spegelmodell måste ytterligare 10% läggas till det resulterande området. Flytta panelerna med största försiktighet för att undvika skador. Själva installationen utförs i två steg. Först måste du applicera speciellt lim på väggen. Efter att ha exponerat förklädet jämnt, tryck fast det i minst 15 sekunder. Om ytan är tung kan inställningstiden öka. Sedan måste du se till att strukturen är jämnt installerad och lämna den tills limet är helt torrt. Hela processen utförs strikt i enlighet med anvisningarna på den självhäftande förpackningen.

Bild
Bild

Plattor limmas enligt denna princip . Det är lämpligt att utföra alla åtgärder snabbt så att det finns tid att trimma förklädningsduken. Enskilda plattor kan förskjutas under installationen. Om lim kommer på spegelytan måste det tas bort omedelbart. Efter att kompositionen har torkat blir det mycket svårare att göra detta, särskilt utan att grumla glaset. Fukta svampen eller trasan om det behövs med lite lösningsmedel.

Bild
Bild

Efter några dagar, när limmet är helt torrt, kan du börja täta kakelfogarna. Detta görs med transparent silikon. När det gäller en struktur i ett stycke rekommenderas det att behandla sidolederna på liknande sätt. Spegelns backsplash passar perfekt in i vilken design som helst och ger köket ett modernt och elegant utseende. Därför, när du skapar en ny inredning, behöver du bara ta hänsyn till detta alternativ.

Rekommenderad: