Blockhus (82 Foton): Vad Det är, Produktion Av Foder Från Tall, Exempel På Ombordstigning I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Blockhus (82 Foton): Vad Det är, Produktion Av Foder Från Tall, Exempel På Ombordstigning I Interiören

Video: Blockhus (82 Foton): Vad Det är, Produktion Av Foder Från Tall, Exempel På Ombordstigning I Interiören
Video: Feministforskare vägrar prata med Riks - Emmie hugger tillbaka 2024, April
Blockhus (82 Foton): Vad Det är, Produktion Av Foder Från Tall, Exempel På Ombordstigning I Interiören
Blockhus (82 Foton): Vad Det är, Produktion Av Foder Från Tall, Exempel På Ombordstigning I Interiören
Anonim

Blockhus har specifika egenskaper, men det har vunnit popularitet både bland professionella byggare och bland dem som designar sitt privata hem på egen hand. Först måste du ta reda på vad ett "blockhus" är, vad är tillämpningens omfattning, hur du använder det korrekt, inklusive när du dekorerar interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Många engelska språklärare hade omedelbart en ofrivillig koppling till blockstrukturen när de hörde den russifierade versionen av uttrycket "block house". I västländerna betecknar detta uttryck faktiskt en struktur som snabbt uppförs från block, men som ett traditionellt hus är lämpligt för bostad. I Ryssland är det lite annorlunda. I vårt land används det nyskapade uttrycket "blockhus" för fasadmaterial, som oftast används för en yttre dekoration av en byggnad, även om det också finns många alternativ för att använda "blockhus" -paneler för att organisera interiören.

Bild
Bild

På grund av särdragen i produktion och fastsättning jämförs ofta "block house" -materialet med eurolining . I stort sett är "blockhuset" samma foder, men gjort av olika delar av stockarna. Om fodret kan garantera en vacker, jämn yta, hjälper "blockhuset" till att skapa en beklädnad som är så lika som verkliga stockar. Därför används det oftare utomhus och inte inomhus, för från utsidan ser sådan mantel mycket mer spektakulär ut än inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett blockhus kan tillverkas av en mängd olika material, inklusive trä, metall och till och med plast. Var och en av dessa alternativ har sina egna egenskaper, och där det ena kan användas uppstår problem med det andra.

Till exempel kan till synes universell vinyl monteras var som helst, men i varma klimat, där temperaturen når 40 grader, rekommenderas det inte att använda ett vinyl "blockhus" - det är mycket bättre att välja en träversion.

" Block House" är lämplig för att dekorera olika väggbeklädnader: betong, tegel, trä, block och många andra. Till stor del på grund av sin mångsidighet har materialet vunnit så vild popularitet, först bland en smal krets av specialister och sedan bland befolkningen. Förutom att de är praktiska på nästan vilken startyta som helst, är panelerna lätta att fästa. Du behöver inga speciella kunskaper eller färdigheter: du behöver bara följa några enkla regler för att konfigurera "blockhuset" korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tala om syftet med att använda dessa paneler som imiterar virke, man kan inte låta bli att nämna deras funktionella sida. Förutom att "blockhuset" bara ser vackert ut, låter det dig också täcka över alla brister i de ursprungliga väggarna.

Till exempel uppstår situationer ofta när en oerfaren mästare gjorde några misstag när han reste en tegelvägg, och nu är tegelstenarna ojämna, som de säger, slumpmässigt. Bara för sådana fall är "blockhuset" lämpligt: det kommer att täcka alla oegentligheter, men estetiken i strukturen kommer att förbli, även om den inte är i den form i vilken den tänktes.

En annan funktion som utförs av "blockhuset" är isolering . Ibland är väggarna mantlade med dessa plattor, inte bara för att göra hemmet mer attraktivt, utan också för att ytterligare isolera väggarna från fukt och drag. I sådana fall måste du agera försiktigt, eftersom "blockhuset" kräver känslighet i hanteringen. Som regel används "blockhus" -paneler som isolering endast av erfarna hantverkare som känner till alla nyanser av förberedelse och bearbetning av baserna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Blockhusfasad är samma byggmaterial som resten, så det är logiskt att det har både fördelar och nackdelar.

Lyckligtvis för många är fördelarna med paneler något större

  • Om vi överväger träversionen kan vi med säkerhet säga att endast trä av hög kvalitet används i produktionen. Som regel väljs barrträd. Detta beror på flera faktorer samtidigt. Först behåller de mer hartshaltiga barrträdet temperaturen bättre. För det andra är de hållbara. För det tredje, om du värmer upp det hartsartade träet väl, kommer det att hårdna och bli nästan sten. Sålunda uppnås beläggningens maximala tillförlitlighet.
  • Det är omöjligt att inte nämna den estetiska attraktionen hos en sådan finish. Den högkvalitativa träimitationen, skapad med hjälp av "blockhus" -paneler, är ibland oskiljbar från verkligt timmerverk. Denna egenskap hos materialet används av många designers, eftersom det är mycket billigare att köpa sådant material än att omedelbart bygga en riktig timmerstuga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Materialet är mångsidigt, eftersom det kan användas för både exteriör och inredning. Utanför används breda lameller, medan smala mönster väljs för inredning. Förresten, om du dekorerar väggarna med ett "blockhus" inuti, kan du få ett annat trevligt tillskott i form av en trevlig barrträd, som inte bleknar med åren tack vare hartset som finns i träämnen.
  • Panelerna är ofta mantlade i trähus som är i ett fult skick. Detta beror på det faktum att det inte är möjligt att återställa det tidigare utseendet på stockarna, medan avslutning med ett "blockhus" är ett bra tillfälle att återskapa den tidigare chicen i en stockstruktur, samtidigt som den avsevärt sparar på dess restaurering. För att förhindra att panelerna spricker görs speciella spår på insidan som förhindrar frätande förändringar.
Bild
Bild

Materialet har också flera nackdelar som inte kan ignoreras

  • Den nästan fullständiga avsaknaden av ventilation mellan sub-basen och "block house" panelerna orsakar stora svårigheter. Detta kan leda till att koncentrat bildas på insidan, vilket i sin tur kan orsaka röta, mögel eller mögel på huvudväggarna om det inte behandlas ordentligt. Det finns två lösningar på detta problem: den första är att skapa speciella ventilationshål, och den andra är att värma upp väggarna väl så att kondensatet torkar ut på varma ytor. Även om det andra alternativet är mer estetiskt tilltalande än det första, är det mycket dyrare, eftersom du måste spendera mycket på uppvärmning.
  • Panelerna måste noggrant omhändertas: de är lätt repade, snedställda, mörka. Varje år måste de uppdateras med lack, och vart femte år måste hela beläggningen ses över. Vissa lameller kan behöva bytas ut helt. Allt detta orsakar berättigad oro bland många, eftersom det inte bara kommer att kräva arbetskraftsinvesteringar (och betydande), utan också ekonomiska investeringar.
Bild
Bild

Materialet har både positiva och negativa sidor . Innan du tänker på valet av "block house" -material måste du väga för och nackdelar. Du kanske inte kan underhålla beläggningen regelbundet. Då är det ingen mening att montera sådana paneler, eftersom de utan rätt vård kommer att behålla sitt ursprungliga attraktiva utseende under mycket kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i produktionen

Efter att föregångaren till "block house" -fodret blev populärt blev han också populär. Detta hände i slutet av 90 -talet av XX -talet - ganska nyligen enligt byggmarknadens standarder. Ändå blev "blockhuset" snabbt populär, eftersom det gjorde det möjligt att göra produktionen praktiskt taget avfallsfri.

Tekniken med vilken "blockhuset" produceras kallas "ett torg i en cirkel ". Det betyder att en fyrkantig insida skärs av den torra profilerade stocken. I framtiden går hon till en bar eller styrelse. De återstående sidodelarna (platta på ena sidan och konvexa på den andra) används för att göra ett "blockhus". Det är extremt sällsynt att "block -house" -foder görs som ett vanligt foder genom att bearbeta kantade brädor på en speciell enhet - en fräs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som nämnts ovan tillverkas oftast timmerhus av barrträd, men detta är inte slutet på det.

För dessa ändamål används också andra träslag

  • Tall . Detta är den mängd nålar som väljs oftare än andra på grund av dess låga kostnad och utmärkta kvalitetsegenskaper. Från tall erhålls ett ljust "blockhus", som inte kan kallas något enastående, ur estetisk synvinkel, men det är ganska trevligt att titta på. Talllameller har ett uttalat mönster, som vanligtvis betonas med lack.
  • Lärkträd . Detta material är en av favoriterna på grund av träets vackra färg och mönster. Träet har ett ädelt utseende, ser dyrt och sundt ut. Dessutom har lärk extremt höga hållfasthetsegenskaper. Det kostar lite mer än tall, men av recensionerna att döma är denna skillnad inte så signifikant om vi tar hänsyn till den allmänna skillnaden mellan arterna.
Bild
Bild
  • Ceder . Detta träd producerar ett doftande "blockhus" med höga estetiska och tekniska egenskaper. Det är dock värt att komma ihåg att cederträ är ett mjukt träd, så du bör inte förvänta dig samma styrka av det som från tall eller ek. Den positiva egenskapen för cederträets "blockhus" är att på grund av träets speciella antiseptiska egenskaper är lamellerna praktiskt taget inte utsatta för förfall.
  • Lind . Linden "block-house" är kategoriskt inte lämplig för externt arbete, men inne i rummet har trä ingen motsvarighet. Eftersom linden tillhör mjuka träd är det väldigt lätt att arbeta med det: det böjer sig bra, går inte sönder. Lindbrädor påverkas inte av gnagare, så det finns ingen anledning att frukta för utseendet på sådana väggar. En utmärkt lösning skulle vara att polera dem eller måla dem: båda kommer att se bra ut på ett falskt "blockhus".
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Al . Alder kan klassificeras som ett mångsidigt byggmaterial. På grund av det faktum att det i luften ändrar färg (omedelbart efter avverkningen är det vitt, men mörknar med tiden), det visar sig att stilisera äl som värdefulla trädslag, till exempel en valnöt. Det är ganska problematiskt att träffa ett "blockhus" av al, eftersom det oftare används för att göra en golvbräda, men vissa väljer fortfarande detta material som ett efterbehandlingsmaterial för väggarna.
  • Gran . Gran kan inte kallas ett tätt material: det är bara något tätare än cederträ. Ett "blockhus" tillverkas dock av det inte mindre ofta än av tall, vilket beror på materialets billighet: det finns lika mycket granvirke som tall. Gran "block house" överträffar tall i flexibilitet, vilket ofta beaktas. Gran har en låg hartshalt, så i klimat med inte särskilt varma somrar och kalla vintrar skulle detta "blockhus" vara ett idealiskt val.
  • Ek . Den dyraste av alla. Ek överträffar alla andra i styrka och estetiska egenskaper. De vackraste är kanadensisk ek, som har en behaglig matt färg och ett uttalat mönster, och färgas, som kännetecknas av mörka mättade nyanser med silverfärgade ådror. Som regel är ett "blockhus" av sådana material snarare ett undantag från regeln, eftersom de som har råd med sådant material kan bygga ett helt hus av det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sorter och egenskaper

Ovan betraktades i detalj träets "blockhus", som är det mest populära. Hela listan över tillgängliga alternativ är dock inte begränsad till detta. Så det finns också konstgjorda vinylpaneler, med hjälp av vilka de skickligt uppnår utseendet på en träyta och metall, vanligtvis gjorda av galvaniserat stål.

Vinylblockhus är ett bra alternativ till det klassiska trähuset om du är ekonomiskt begränsad. Det har flera fördelar.

  • Till skillnad från trä ruttnar det inte och är obrännbart. Till exempel, om ett hus fattar eld, kommer ett blockhus av trä bara att fortsätta att brinna, medan en vinylanalog bara kommer att lukta.
  • Vinylekvivalenten är mer motståndskraftig mot mekanisk påfrestning, eftersom vinyl inte är lika lätt att repa som trä. Av detta är det logiskt att dra slutsatsen att vinylpaneler kommer att behålla sitt trevliga utseende längre.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Temperaturområdet är mycket bredare. Vinyl tål fall från -50 till +60 grader utan att förlora sina tekniska egenskaper.
  • Reproducerar provmaterial perfekt. Om massivt trä läggs till grund, är det på avstånd omöjligt att skilja vinylimitation från äkta trä. Både färg och mönster kan enkelt återskapas med färgning och prägling. Om du vill kan du till och med göra en imitation av den åldrade ytan om du använder ett borstat "blockhus".
  • Vinyl kommer inte att blekna. Om trädet gradvis torkar och förlorar sin tidigare färgmättnad under påverkan av konstant ultraviolett strålning, kommer detta inte att hända med vinyl: det är resistent mot detta.
Bild
Bild
  • Vinylpaneler är mycket lättare att montera: de representeras av en färdig duk, som du bara behöver placera på rätt sätt och säkra. När det gäller trälameller är situationen annorlunda: du måste lägga var och en av blocken i "blockhuset" efter varandra.
  • Det är mycket lättare att underhålla vinylpaneler än träpaneler. Här består vården endast i periodisk rengöring och bibehållande av ett attraktivt utseende. Det finns ingen anledning att lacka eller polera "block house" panelerna då och då.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se överträffar egenskaperna hos ett "blockhus" av vinyl överträffar egenskaperna hos en analog av trä, men trä har en fördel som inte kan åsidosättas av någonting - det är ett naturligt utseende. I slutändan, om du har ekonomiska problem, kan du välja inte ett klassiskt högkvalitativt "blockhus", utan alternativ från plattor eller limmade stockar, som inte är mycket sämre än traditionella prover.

Glöm inte att det också finns ett "blockhus" av metall, som också skiljer sig åt i ett antal specifika egenskaper

  • Det yngsta av alla "block house" -alternativ. Metallversionen, målad "träliknande", dök upp ganska nyligen, men många uppskattade omedelbart bekvämligheten och funktionaliteten. Trots deras senaste utseende är metallvarianter populära.
  • Metall "block house" paneler är gjorda av galvaniserat stål, behandlade och belagda med olika andra ämnen, inklusive en primer, förkromning, polyester för isolering, och så vidare. Det är logiskt att dra slutsatsen att detta alternativ inte används för det inre facket, förblir huvudsakligen som ett motstående material.
  • Temperaturvariationen som metall tål är ännu större än vinyl. Här sträcker det sig från -50 till +80 grader.
  • "Blockhuset" av metall har en ökad garanti. Tillverkare hävdar att det kan vara upp till 50 år.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Precis som vinylpaneler brinner inte metallpaneler. De blir dock mycket heta när de utsätts för höga temperaturer, och en sådan intensiv värme kan leda till ytterligare antändning av basen om den är gjord av trä.
  • Metallen motstår inte bara ultraviolett ljus, utan skyddar också husets väggar från aggressiva miljöpåverkan. Olika kemikalier är inte rädda för galvaniserat stål: alkalier, syror, alla typer av giftiga lösningsmedel. Men du måste fortfarande vara försiktig, eftersom dessa ämnen enkelt kan ta bort det dekorativa lagret.
  • Till skillnad från vinylgolv hindrar ett blockhus av metall inte väggarna från att andas, så det finns ingen växthuseffekt i utrymmet mellan dekorpanelen och basen.
Bild
Bild
  • Eftersom under installationen av metallpaneler är det nödvändigt att dessutom isolera väggarna, i framtiden kan du avsevärt spara på uppvärmning av byggnaden.
  • Metall är precis som trä miljövänligt.
  • På grund av den lilla tjockleken på panelerna finns det inga problem med sammanfogning. Fogarna är nästan osynliga, och det finns en känsla av integriteten hos hela beläggningen.
  • Installation av ett "blockhus" av metall är mycket enkelt, så det kan göras även av en nybörjare.
  • Priset för metallpaneler är ganska överkomligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du väljer ett eller annat alternativ måste du noggrant läsa alla egenskaper och specifika funktioner och först efter det göra det slutliga valet.

Återgå till temat trä, det är värt att notera att "block house" paneler produceras i flera kategorier: A, B, C eller AB. De varierar mycket i kvaliteten på de råvaror som används.

  • Klass A trä avser råvaror av den extra nivån. Här används endast prover av hög kvalitet. De måste ha en helt slät yta, brister är oacceptabla. Du kan bara hitta subtila brister.
  • Klass B trä kan ha små fel. Förekomsten av flera knop eller maskhål för varje löpmeter är acceptabel, men de ska inte heller vara för märkbara: klassen tillåter inte.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Klass C trä tillhör lägst betyg. Det kan finnas grova knutar, maskhål, djupa sprickor. Sådant material är följaktligen billigare, eftersom det i många avseenden förlorar till de två föregående i estetiska termer, men det betyder inte alls att det är sämre i operativ mening.
  • Till klass AB innehåller de tjockaste panelerna. Denna kategori är mellanliggande. Knutar och små sprickor är acceptabla här, men ändå inte i samma mängd som för trä av klass B.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Totalt mäts tre parametrar i förhållande till "blockhuset": bredd, tjocklek och längd. Var och en av dessa värden anges tydligt i GOST -standarderna, men dessa krav uppfylls inte alltid.

När du väljer måste du fokusera på typiska indikatorer:

  • 2x9x200 cm;
  • 2x9x600 cm;
  • 3x14x200 cm;
  • 3x14x600 cm;
  • 3, 6x19x200 cm;
  • 3, 6x19x600 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Följaktligen är den första indikatorn tjockleken, den andra är bredden och den tredje är längden. Trots att ett antal företag tillverkar blockhusfasad av olika längd är dessa standardstorlekar de mest populära i Ryssland.

Var noga med bredd och tjocklek . Syftet med "husblocket" beror på dessa indikatorer: om det gjordes för utomhusplacering, lämpligt för en balkong eller bara för installation i ett rum.

  • De smala alternativen (14 cm breda) är mångsidiga. De kommer att se bra ut både i ett stort vardagsrum och som en dekoration för utsidan av en byggnad.
  • De bredaste alternativen är endast lämpliga för utomhusapplikationer. Inomhus kommer de att ta mycket ledigt utrymme på grund av sin imponerande tjocklek, och även visuellt göra rummet mindre.
  • Smala lameller liknar mest av allt klassiskt Euro -foder, så de kan användas i stor utsträckning i inredning av olika rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är absolut nödvändigt att styras av storleken och tjockleken på "block-house" -elementen när du väljer: de avgör hur harmoniskt denna typ av Euro-foder kommer att se ut på ett eller annat ställe, om det kommer att passa in i det omgivande rummet, hur väl den kommer att utföra sina praktiska funktioner.

Färger

Som det framgick av de tidigare avsnitten finns det inte bara ett "blockhus" med naturliga färger, utan också färgat.

Frågan om målning påverkar mestadels metall- och vinylpaneler, men det händer att trä också måste målas

  • Den mest populära färgen för bearbetning av blockhuselement är brun. Detta gäller även lackering och konventionell färgbearbetning. Denna tendens är kopplad till traditionen att stilisera ett "blockhus" från alla material som trä, eftersom det har en specifik form, och det finns helt enkelt inga andra alternativ. Brun kan ha en mängd olika nyanser, allt från kaffe med mjölk till ek.
  • Grönt är den universella färgen. Du kan ofta hitta staket målade i denna nyans, men för inte så länge sedan har det varit en tendens i design att ge paneler en oliv- eller pistaschfärg. Resultatet är en ganska naturlig, men samtidigt inte iögonfallande beläggning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En annan ovanlig lösning är gul. En ljus nyans som kallas "citron" är utmärkt för att levandegöra det övergripande utseendet, vilket gör hemmet ovanligt och intressant. Om du lägger till ett mönster av ådror till "blockhuset" får du den ursprungliga strukturen hos något exotiskt träd. Det kan inte förnekas att detta tillvägagångssätt inte är klassiskt, men det har rätt att existera, särskilt om du korrekt kombinerar den omgivande miljön med den här färgen på huset. En ovanlig lösning här kan vara beläggningen av "block -house" -paneler av trä med guldlack. Detta kommer att hjälpa till att uppnå en vacker pärlglans, men det är viktigt att inte överdriva det med glitter.
  • Tillsammans med pistagenötter är en rik smaragdfärg också intressant. Trots den till synes djärvheten ser den här nyansen inte trotsig ut. Tvärtom är det lätt att kombinera det med den omgivande naturen, särskilt om en granskog anläggs bredvid huset eller någon sorts barrkomposition planteras.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Färgerna i röda toner, stiliserade som mahogny, ser intressanta ut. Vanligtvis väljs al för dessa ändamål, men både metall- och vinylalternativ är lämpliga. Sådana färger ser dyra och sunda ut, men det är viktigt att välja högkvalitativa prover, annars finns det risk för att förstöra hela intrycket.
  • Blockhusfasad med onaturligt ljusa färger (gul, persika, kokande vit) ser inte särskilt bra ut. Det kan inte vara fråga om någon stilisering här, och "block house" -panelerna förvandlas till vad de verkligen är - till en skyddande beläggning. I sällsynta fall kan rika alternativ se lämpliga ut om alla andra efterbehandlingsdetaljer matchas harmoniskt: dörren, karmarna på fönstren, taket och andra.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en eller annan färg bör du definitivt tänka på om det kommer att börja irritera dig efter ett tag. Om du vet att du är en skiftande person, är det bäst att hålla sig till de klassiska bruna tonerna och välja den värme och intensitet som är mest tilltalande för ögat.

Ett hus täckt med ett "blockhus" kommer inte att kunna repareras igen om två månader: detta kommer att medföra betydande ekonomiska och tidskostnader och kommer också att leda till att pengarna för den tidigare renoveringen kommer att slösas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Det är ingen mening att stanna vid fasadbeklädnaden, eftersom detta redan är självklart. Det är värt att notera att "blockhus" -materialet kan användas för att dekorera lokaler för olika ändamål: det är lämpligt för både vardagsrum och tvättstugor. Inte mindre populärt är användningen av "blockhus" -paneler för dekoration av hus på landet, lusthus eller andra byggnader som inte är avsedda för året runt-boende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det blir möjligt att harmonisera det övergripande utseendet, vilket ger huvudhuset och sidobyggnaden gemensamma drag, att stilisera dem i en enda riktning

  • En intressant lösning är att dekorera en fristående dusch eller toalett med blockhusmaterial. Detta kommer att göra byggnaden mer presentabel om den ligger utanför. Faktum är att "blockhus" -paneler ser mycket mer attraktiva ut än vanlig beklädnad med brädor med imponerande luckor mellan dem. Det ser särskilt vackert ut om badrummet är relativt stort, till exempel 3x4 m. Sedan har det, mantlat med ett "blockhus", formen av ett minihus, och platsen verkar i allmänhet mer bekväm och beboelig.
  • Förutom balkongen kan vinden mantlas med "block house" -paneler. Här kommer de att se mycket välkomna ut, eftersom vindsgolvet vanligtvis inte uppfattas som lämpligt att bo - "blockhuset" kan fixa detta. För det första kommer det att göra vindsrummet mer bekvämt. För det andra kan isolering döljas under panelerna, vilket gör rummet så varmt som möjligt utan att gå ut. För det tredje, tack vare den speciella infästningsmetoden, kommer "blockhuset" att hålla bra både på en lutande vägg och i taket, om det behövs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett ramhus dekorerat med ett "blockhus" av vilket material som helst kommer att se mer imponerande och gediget ut på grund av den extra volymen. Många föredrar "block-house" istället för eurolining, eftersom det andra ofta inte ger huset önskat utseende, vilket gör det ljust och liksom "pappersliknande" i utseende. "Blockhuset" imiterar framgångsrikt stock murverk, och ramstrukturen förvandlas till en hydda eller en stuga, beroende på materialets valda färg. Trämaterial ser särskilt bra ut här.
  • När du dekorerar det inre utrymmet (sovrum, vardagsrum, kök, korridor) är "blockhuset" också ersättningsbart, särskilt när det är planerat att behålla fasaden och inredningen i samma stil. Bjälkliknande väggar är typiska för rustika, chalet- och ibland Provence-stilar, om något pastell och artificiellt åldrat material väljs. När du utför inredningsarbeten är det nödvändigt att föredra träpaneler: bara de är tillräckligt miljövänliga. Dessutom kommer en trevlig barrträ lukta i sådana rum, som dessutom desinficerar luften.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

Den första och huvudsakliga egenskapen är placeringen av elementen "blockhus". Som regel placeras de inte vertikalt, eftersom horisontell placering ser snygg och harmonisk ut. Det finns dock undantag från varje regel. Det vertikala arrangemanget väljs när mantelstaket eller sidobyggnader, till exempel en ladugård. Detta arrangemang kan också användas vid mantel av inre utrymmen, när du behöver visuellt "höja" taket. Till exempel används denna teknik vid trimning av balkonger eller vindar, eftersom det inte kommer att se konstigt ut här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du fäster utanför byggnaden måste du först skapa en ram av lameller över hela väggarean. Det är nödvändigt så att det finns något att fästa panelerna på. Klyftan mellan blockhuset och sub-basen är mycket viktig: det ger en extra isolerande ficka.

Du måste noggrant förbereda det: behandla både ytor (och väggar och paneler inifrån) med antiseptiska medel för att undvika uppkomsten av svamp i framtiden. Elementen fästs på varandra med hjälp av "thorn-groove" -tekniken. Det är nödvändigt att placera dem med spåret nedåt så att kondensatet som bildas här inte absorberas i lamellerna och inte leder till att de ruttnar.

Bearbetningen av hörn, både interna och externa, orsakar särskilda svårigheter. Som praktiken visar kan materialet expandera och dra ihop sig okontrollerbart, så även om du passar det perfekt kan du inte vara helt säker på att det kommer att se samma presentabla ut efter flera säsonger. För detta har en utmärkt lösning uppfunnits: du kan använda speciella "hörn" - överlägg som är fästa vid byggnadens hörn. De är bara några centimeter breda, så de kommer inte att vara särskilt iögonfallande. Således är det möjligt att inte justera hörnet nära och lämna en liten marginal för krympning, utan att täcka det med ett "hörn" för estetisk tilltalande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du installerar inomhus är det nödvändigt att låta materialet vila en stund.

Detta görs så att det inte deformeras omedelbart efter installationen och därmed förstör hela rummets utseende. Tänk på att ett tunt, smalt "blockhus" är mer benäget för deformation än avsett för yttre dekoration. I det här fallet kan hörnen justeras noggrant, eftersom det inte finns så stora temperaturfluktuationer i rummen, och det finns ingen rädsla för att materialet kommer att expandera eller dra ihop sig på grund av förändringar i luftfuktighet och temperaturer.

Bild
Bild

Vackra exempel på beklädnad

Detta exempel visar tydligt hur du kan dekorera hörnen vackert med överlägg. På grund av att de är anpassade till huvudmaterialets färg kan de inte kallas särskilt märkbara, men byggnadens allmänna utseende blev omedelbart mycket mer estetiskt och trevligt.

Bild
Bild

Oftast, när inredning av väggar med ett "blockhus" för tak och golv, väljs material "som trä". Det kan vara ett vanligt foder, som i det här fallet, eller laminatpaneler - allt beror på husägarens önskemål och budget.

Att välja material i kategori C betyder inte alltid bara besparingar. I vissa fall kan ägarna med hjälp av ett sådant trick ge ett mycket intressant och originellt utseende till ett lanthus. Detta gäller särskilt när det valda materialet är i harmoni med miljön. Till exempel om huset ligger i skogen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet har en komplex arkitektur, med hjälp av materialet "under virket" är det möjligt att visuellt lätta det, medan chic i rummet inte kommer att gå förlorad. Det är viktigt att välja rätt dekorationsdetaljer, till exempel lampor eller balkongräcken, samt välja trä av högsta kvalitet.

Det ser vackert ut när sidospår i olika färger kombineras i beklädnaden, som i den här bilden. Observera att huvudfärgen här är traditionell brun, och den mörka nyansen i trimdetaljerna matchar helt taket och grunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett ramhus dekorerat med "blockhus" -paneler får omedelbart ett helt annat utseende. Strukturen ser solid och imponerande ut, medan det allmänna utseendet inte skapar ett förtryckande och tungt helhetsintryck - endast associationer med komfort och tillförlitlighet uppstår.

Vinylmaterial är ibland oskiljbart från det ursprungliga trämaterialet, medan det har många fördelar, inklusive färgens enhetlighet och perfekt jämnhet i elementen. Vinylpaneler är enkla att installera, så ägare kan spara pengar på sin installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Blockhus" "under plattan" kan se vackert och harmoniskt ut inte bara när man skapar yttre beklädnad. Med rätt tillvägagångssätt och rätt accent blir krockaren mysig och hemtrevlig. Detta tillvägagångssätt är dock extremt riskabelt: rummet ska vara väl upplyst och också ha många "mjuka" detaljer: mattor, sammetsoffor, ottomaner, draperade gardiner, filtar och andra liknande föremål.

Så om du väljer ett "blockhus" för efterbehandling, får du en intressant och vacker fasad eller inredning, samtidigt som du sparar betydligt på material.

Rekommenderad: