Ett Cappuccinofärgat Kök (83 Bilder): En Kombination Av En Uppsättning Kaffetoner Med Vita Och Andra Färger I Kökets Inre, Råd Om Hur Du Väljer Ett Köksset I Färgen "kaffe Med

Innehållsförteckning:

Video: Ett Cappuccinofärgat Kök (83 Bilder): En Kombination Av En Uppsättning Kaffetoner Med Vita Och Andra Färger I Kökets Inre, Råd Om Hur Du Väljer Ett Köksset I Färgen "kaffe Med

Video: Ett Cappuccinofärgat Kök (83 Bilder): En Kombination Av En Uppsättning Kaffetoner Med Vita Och Andra Färger I Kökets Inre, Råd Om Hur Du Väljer Ett Köksset I Färgen
Video: Kaffedrink med jordgubb och vit choklad i samarbete med Paulig 2024, April
Ett Cappuccinofärgat Kök (83 Bilder): En Kombination Av En Uppsättning Kaffetoner Med Vita Och Andra Färger I Kökets Inre, Råd Om Hur Du Väljer Ett Köksset I Färgen "kaffe Med
Ett Cappuccinofärgat Kök (83 Bilder): En Kombination Av En Uppsättning Kaffetoner Med Vita Och Andra Färger I Kökets Inre, Råd Om Hur Du Väljer Ett Köksset I Färgen "kaffe Med
Anonim

Färgen på cappuccino anses vara en av de mest fashionabla när man utformar kökets inredning. Med en disponerande effekt på alla hushållsmedlemmar kan han ge harmoni och en känsla av hemkomfort i rummet. Syftet med den här artikeln är att bekanta läsaren med nyckelfunktionerna i cappuccinofärgade kök, deras kompatibilitet med andra toner i köksinredningen, liksom de nyanser som valts som gör det svårt att välja en viss modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i köksuppsättningens design

En cappuccino-färgad uppsättning, köpt för att ordna ett kök, kan vara annorlunda, vilket inte bara beror på utformningen av ett visst rum utan också lyder dess designfunktioner. Till exempel kommer designen att bero på typen av möbler, som kan vara inbyggda eller modulära. Den första typen av produkter köps eller beställs för köksspecifika detaljer, inbyggda i den befintliga nischen . Sådana headset får inte bara ha stängda skåp: designen kan innebära närvaron av öppna hyllor, hyllor och vitrinskåp.

De andra modifieringarna kan ha ett annat antal moduler . De väljs utifrån väggarnas höjd och deras bredd. Även i detta fall är en av nyckelfaktorerna kökets layout. Modulkök kan inte bara vara linjära, som inbyggda motsvarigheter: dessutom kan de vara vinklade och U-formade.

Deras design, bredd, längd beror på kökets dimensioner, väggarnas bredd till fönster- och dörröppningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök kan vara en- och två-nivå . De andra alternativen kännetecknas av närvaron av väggskåp där tallrikar, spannmål, kryddburkar och andra föremål förvaras. När det gäller headsetets form kan det vara rakt, kantigt, avfasat och även runt. Samtidigt varierar designen på bänkskivorna också, vilket, förutom raka linjer, kan innebära lockiga kanter, förminskning av arbetsytorna till hörnen på headsetet för att minska trauma vid rörelse i köket.

Dessutom är utformningen av köksuppsättningar föremål för en viss interiörstil. Till exempel är klassiska trender krävande att demonstrera pompa, och därför är köksfasader ofta dekorerade med guldmonogram, handtag med utsmyckade mönster, ben kan huggas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om moderna designgrenar, välkomnas minimalism och betoning på funktionalitet här . Därför är handtagen så enkla som möjligt, fasaderna är raka och plana, möblerna är lätta och ergonomiska.

Designen skiljer sig också på grund av ytornas struktur. Ett cappuccino-färgat kök kan vara glansigt, matt, halvmatt, med krom, glas eller tonade skär.

Glans kontrasterar perfekt med matt finish, det används ofta för att dekorera fasader på väggskåp. Denna nyans kombineras med olika material, vilket gör att du kan lägga till en annan känslomässig färg i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Cappuccino-färgade kök har många fördelar. Till exempel på grund av sin nyans kan de dekorera interiören i olika stilar, som passar både i de klassiska designgrenarna och i den moderna interiören. Beroende på detta kan sorterna vara lakoniska eller pretentiösa. Designvariabiliteten är enorm, vilket gör att köparen kan välja ett headset i olika storlekar och former.

Skuggans intensitet kan vara annorlunda, vilket gör att du kan ta med önskad visuell effekt som ökar köksutrymmet . Skuggan i sig är ädel, den kan ge hög status till vilket kök som helst, om samtidigt ädla material med intressanta texturer används i inredningen. Skuggan ser bra ut med trä, metall, glas och sten. Om du väljer rätt kombination av material blir köksstatus mycket hög.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Cappuccino-färgade kök är lämpliga för rum i olika storlekar och layouter. De kan installeras i separata och sammankopplade rum.

Kök-vardagsrum med ett utrustat kök är så bekvämt som möjligt, medan skuggan kan vara en del av rymdzon. Den kombineras med olika färger på färgpaletten, både kalla och varma. Det är den perfekta balansen mellan ljusa och bleka toner.

Du kan installera cappuccino-färgade kök i sådana stilistiska riktningar som minimalism, modern, klassicism, brutalism, klassiker, country, högteknologi . Beroende på den valda stilen kan headsetet samtidigt vara monokromatiskt eller dekorerat med ett tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel med sådana kök är variationen i mättnadsgraden: uppsättningen kan ha olika mättnadstoner i de övre lådorna och golvborden. Färgen i sig ökar aptiten, vilket är viktigt när man väljer det optimala färgschemat för köket.

När det gäller nackdelarna är det värt att notera att cappuccinos ton inte kan vara utan kontraster ., men beroende på valet av en eller annan färg är det följeslagaren som kan bli det dominerande inslaget i inredningen. Därför är det nödvändigt att välja kontraster för en viss nyans med särskild omsorg.

Till exempel anses en kombination med vitt vara positiv och inbjudande. Att lägga till en grå nyans till en cappuccino kräver en livlig färg som kan bli grön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination med andra färger

Ledsagare för skuggan av cappuccino väljs utifrån kökets storlek och graden av dess belysning. Till exempel, för ett litet rum är ljusa färger viktiga, och därför skulle en duett med vitt vara en idealisk lösning. Dessutom är cappuccino i god harmoni med beige, mjölkiga och krämiga toner, samt en nyans av elfenben. Nyanserna kommer att bli harmoniska följeslagare för cappuccino-färgade kök:

  • pistasch;
  • natursten färg;
  • fuchsia med vitt;
  • citron med vitt;
  • dämpad apelsin;
  • silver-stål;
  • ljus turkos;
  • grå-lila;
  • Violett;
  • lax;
  • mörk choklad;
  • ljusrosa.

En kaffefärgad köksdesign kan kompletteras med färgkontraster i pastellfärger, beroende på de olika tonerna i de övre och nedre skåpen. Till exempel, för toppen kan du välja en vaniljton, för botten väljer du en mer mättad färg på kaffe med mjölk. Fasaderna på väggskåp, bänkskivor, köksförkläden, tonade skär på modulernas fasader, kaklade eller mosaikpaneler kan bli ljusa drag av headsetet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter i en vacker interiör

För att headsetet ska vara en dekoration i köket behöver det ljusa accenter. Detta kan vara möbelbeslag, kantfasader, tryck, textur av materialet som används. Mycket beror dock också på vilken typ av inredningselement som omger själva köket. Låt oss överväga de viktigaste nyanserna som är viktiga för att skapa en elegant och harmonisk inredning.

Väggdekoration

Färgen är inte kräsen med olika vändmaterial, men du måste välja dem korrekt, inte glömma resurserna i en viss stil. Till exempel, för Provence, kan du använda trälister eller väggmotstycken av plast som imiterar målat trä. Det ser väldigt trevligt ut. Om du vill dekorera ditt kök i jugendens anda är det viktigt att lägga till glas eller konststen på väggen.

Tapeter är en traditionell typ av väggdekoration. För köket ska de vara praktiska, eventuellt tvättbara.

Varianter av "flytande tapeter", som sväller av fukt, är uteslutna. Prioriteten är papper, glas och fiberduk. Klädseln kan vara monokromatisk, texturerad, med ett mönster. Dess storlek ska inte vara stor, stora blommor och alla slags kompositioner på torg är uteslutna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En del av väggen kan täcka ett köksförkläde, som, beroende på designidén, ofta utförs till taket. Tegelverk, en betongavsats, en glasnisch med belysning ser vacker ut i det inre av ett cappuccinofärgat kök. När det gäller förklädet kan keramik eller kakel, glas, metall och till och med en spegel fungera som material för tillverkningen, beroende på egenskaperna hos specifika stilar. Ofta används en mosaik på ett rutnät för att framhäva ett förkläde.

Dessutom används väggpaneler av plast och trälister för väggdekoration . De kombineras ofta med tapeter och utför klädsel med låsteknologi. Dessa material är utvalda för en specifik stil. Denna finish är specifik, men den låter dig öka höjden på väggarna och är därför populär bland köpare. Paneler kan markera en vägg, de kan också framhäva matplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv och dörrar

Köksgolv måste uppfylla ett antal krav, inklusive hållbarhet och fuktbeständighet. Dessutom måste den vara hållbar och estetiskt tilltalande. Baserat på resursen i en viss stil kan valet av material falla på sten, porslin stengods, linoleum, laminat, självutjämnande golv.

Valet av material bör korrelera med råvarorna för väggdekoration och se harmoniskt ut mot den inre kompositionens allmänna bakgrund.

Samtidigt är det tillåtet att kombinera två material för zonindelning av utrymmet och ge det någon form av organisation. Till exempel kan matlagningsområdet kaklas, och matsalen kan täckas med linoleum. När det gäller det senare kan detta material idag vara det mest varierande både när det gäller slitstyrka och typ av utförande. Förutom att det enkelt kan imitera olika texturer, är det idag också modulärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar till köket finns också i olika bredder och former . De kommer att skilja sig åt i tillverkningsmaterialet, de kan vara trä, fanerade, gjorda av trä-rakande råvaror. Modifieringar med glasinsatser ser vackra ut i interiören. De skapar den visuella effekten av att öka utrymmet.

I det här fallet kan insatserna skilja sig åt i typen av textur, som är matt, blank, präglad, dekorerad med prydnader. Dörrstrukturen kan ha ett eller två blad. I det här fallet bör öppningens färg, liksom dörrarna själva, skilja sig något från golvbeläggningens skugga och struktur. Detta är nödvändigt för att köket inte ska vara monotont.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detaljer

Denna grupp inkluderar element av arrangemang, genom vilka inte bara en mysig, utan också en harmonisk atmosfär i köket skapas. Dessa är möbler för matplatsen, gardiner, tavlor, lampor, olika blomkrukor, krukor, sidobord och tebord, i fråga om ett kök-vardagsrum, element av stoppade möbler.

Detta inkluderar också alla slags textilservetter, stolöverdrag, dukar, vars tillägg direkt kan förändra uppfattningen av köksutrymmet.

I kombination med ett cappuccino-färgat headset hjälper de till att ställa in hushållet på härdets stämning och atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att känna färgharmoni i köket måste du välja tillbehör eller möbelelement i färger som liknar själva headsetet . Samtidigt är det inte alls nödvändigt att skuggan av cappuccino fyller hela rummet: en liten touch i färgen på ett tillbehör eller annan inredningsdetalj är tillräckligt.

Det kan till exempel vara färgen på mönstret i gardintextilerna, någon form av prydnad på tapeten nära matplatsen, bildelement på bilden, kakelmönstret på köksförklädet. Du kan också välja en lampa med en lampskärm i en relaterad nyans för att matcha kaffesatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av detaljer, liksom deras mängd, beror på egenskaperna hos den stilistiska lösningen. Till exempel försöker Provence -trenden att dekorera rummet med textilier och färgglada ornament. I ett sådant kök kommer stolar dekorerade med textilöverdrag att se harmoniska ut. Också användbara är gardinerna på gångjärnen, matchade i en relaterad headsetskugga.

När det gäller den moderna stilen, här kan du lita på krombeslag . Det kan till exempel vara samma finish på headsethandtagen och taklampan, ett kylskåp med en kromliknande yta, inbyggda hushållsapparater.

För destinationer som loft kan du använda headsetet med ett metallförkläde. En kromhuva, liksom exponerad kommunikation, kommer att se harmonisk ut i det inre av ett sådant kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en köksuppsättning i färgen på kaffe med mjölk måste du ta hänsyn till flera faktorer. En av dem är matchningen av köket och storleken på ett visst rum. Möbler ska inte se skrymmande ut, det är viktigt att utrymmet inte verkar överbelastat. Om det inte finns tillräckligt med utrymme i rummet, köp ett headset med väggskåp. Samtidigt tittar de på rummets bredd: om rummet är smalt är det lämpligt att köpa en linjär uppsättning med liten bredd.

Om rummet är brett är det bättre att köpa ett hörnkök . I det här fallet kan modellen ha en halvö (ett bord fixerat på headsetet) eller en ö (ett separat bord för en måltid). Ett headset med en bardisk ser harmoniskt ut i en modern design. Den kan placeras i mitten av rummet och därigenom skapa gränserna för olika funktionsområden. Halvön kan vara transformerbar: detta modulära designalternativ är särskilt bekvämt i små kök med brist på film.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra att möblerna ser tråkiga ut kan du titta närmare på det tvåfärgade alternativet.

Samtidigt kan headsetet ha en annan nyans av de övre och nedre skåpen. Möbler med transparent glas som täcker stenbänkskivorna kommer att se vackra ut i köket. Förutom att ge ljushet till det inre kommer glaset att skydda arbetsbasen i matlagningsområdet.

När du väljer temperaturen på skuggan är det nödvändigt att ta hänsyn till vilken sida fönstren vetter . Till exempel, när det vetter mot norr, kommer rummet att se kallt ut. Om headsetets skugga är kall är det troligt att rummet tappar sin visuella komfort. Om fönstren vetter mot söder avger den varma cappuccino apelsin, rummet kommer att verka täppt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en design är det viktigt att vara uppmärksam på materialet i takbeklädnaden. Till exempel går blanka möbler bra med stretchmaterial och tak i gipsskivor. Du måste titta på formen, liksom möblerna, som bör upprepas i det inre av hela rummet.

När det gäller headsetets material måste vi utgå från praktiska överväganden, med tanke på stilen . Till exempel är de klassiska designgrenarna ganska kategoriska: möbler i klassiska, nyklassiska, klassicismstilar måste nödvändigtvis vara trä och massiva, dekorerade med förgyllning och utsmyckade sniderier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För moderniteten är den syntetiska komponenten och glansens överflöd viktiga. Här används förutom glas plast. Själva headsetet ska vara lakoniskt och monokromatiskt, eventuellt med glasfasader på flera väggskåp.

Ett lika viktigt kriterium för att välja en köksenhet är dess status . En uppsättning dyra möbler kommer inte att se lämpligt ut när de omges av billiga möbler: det kommer att vara slående. Det är nödvändigt att välja ett modulärt eller inbyggt ensemble korrekt.

Temperaturen på de relaterade cappuccinotonerna som används i interiören bör vara ungefär densamma, annars verkar kompositionen felaktigt vald.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i olika stilar

Ingenting kommer att visa skönheten i ett kök i en inredning av olika stilar som illustrativa exempel på ett fotogalleri.

En original lösning för ett rymligt kök i modern design

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köksdesignen i minimalismens stil är genomsyrad av lätthet och funktionalitet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köket i Provence -stil andas hemkomfort och speciell smak

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygg design av köksutrymmet i jugendstil med sin inneboende elegans

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska designen av köket är genomsyrad av atmosfären i ett palatshögtidlighet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utföringsformen av den etniska köksinredningen med hjälp av ett cappuccinofärgat kök

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorerar en köksinredning i loftstil med en kaffeskugga

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest relevanta lösningarna idag för att välja en högteknologisk stil

Rekommenderad: