Metallbeklädnad Under Ett Träd (27 Bilder): Blockhus För Exteriördekoration, Metallprofil För Ett Timmerhus, Kvalitetsrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Metallbeklädnad Under Ett Träd (27 Bilder): Blockhus För Exteriördekoration, Metallprofil För Ett Timmerhus, Kvalitetsrecensioner

Video: Metallbeklädnad Under Ett Träd (27 Bilder): Blockhus För Exteriördekoration, Metallprofil För Ett Timmerhus, Kvalitetsrecensioner
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Metallbeklädnad Under Ett Träd (27 Bilder): Blockhus För Exteriördekoration, Metallprofil För Ett Timmerhus, Kvalitetsrecensioner
Metallbeklädnad Under Ett Träd (27 Bilder): Blockhus För Exteriördekoration, Metallprofil För Ett Timmerhus, Kvalitetsrecensioner
Anonim

Nu står många inför ett val av vilket material som ska användas för husets utsida. Moderna tillverkare presenterar ett stort sortiment av olika byggmaterial. De skiljer sig från varandra i olika tekniska egenskaper, till exempel metallprofiler eller blockhus. I denna enorma variation är det viktigaste att välja material av hög kvalitet som är starkt, hållbart och, framför allt, till ett överkomligt pris. Denna sista faktor spelar en viktig roll i valet.

Siding tillhör sådana billiga och högkvalitativa byggmaterial. Under de senaste åren har detta efterbehandlingsmaterial vunnit stor popularitet bland köpare, vilket är ganska motiverat, eftersom sidospår har många positiva egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med trä-effekt metallpaneler

Tillverkare erbjuder ett stort utbud av sidospår från olika material: metall, trä, PVC. Bland det stora utbudet kan du välja rätt material när det gäller färger, egenskaper, kvalitet. Nyligen har populariteten för metallfasader i form av träimitation ökat.

Fördelarna med metallpaneler har länge uppskattats av många köpare ., trots att sidosidan har en ganska stor vikt och är installerad på en förstärkt låda.

Bild
Bild
Bild
Bild

De många positiva egenskaperna hos metallpaneler uppväger långt nackdelarna.

Fördelarna med metallpaneler kan räknas upp under lång tid:

materialets livslängd är cirka femtio år

  • snabb och enkel installation av beläggningen;
  • sidobeläggningen är ganska lätt att ta hand om;
  • finishen tappar inte sin kvalitet vid mycket låga och höga temperaturer: temperaturintervallet är från minus åttio grader Celsius till plus sextio grader.
Bild
Bild
  • metallbeklädnad har en utmärkt egendom som är mycket uppskattad av köpare - styrka;
  • metallpanelbeklädnad behåller sin ursprungliga färg länge;
  • sidobeläggningen expanderar praktiskt taget inte när den utsätts för värme;
  • sidospår påverkas inte av mögel och svampar;
  • den har en utmärkt egenskap - brandsäkerhet;
  • ett stort urval av paneler i olika nyanser;
Bild
Bild

Till fördelarna med träliknande metallpaneler måste du också lägga till ett underbart utseende på beläggningen. Detta material har i allmänhet bara positiva recensioner.

Negativa egenskaper

I närvaro av ett stort antal positiva egenskaper hos materialet, det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till nackdelarna.

  • Metallpaneler skiljer sig åt i kostnad. Den finansiella kostnaden för att täcka från metallbeklädnad är något högre än för andra typer av paneler.
  • Vid varmt soligt väder tenderar beläggningen att bli väldigt varm, på grund av vilken temperaturen i rummet stiger.
  • Under installationen rekommenderas att beläggningen installeras på vissa typer av isolering, eftersom panelerna kännetecknas av hög värmeledningsförmåga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stor vikt på produkten.
  • Under mekanisk spänning uppträder avböjningar och bucklor på panelerna. I framtiden kan sidosidans utseende inte återställas, så du måste ändra hela panelen.

Därför är det nödvändigt att hantera materialet så noggrant som möjligt när du installerar beläggningen.

Skillnad från analoger

Trä är ett utmärkt naturmaterial och har många positiva egenskaper, men det finns också nackdelar med detta material. Träytor kräver särskild uppmärksamhet och särskild omsorg. Detta material är mottagligt för hög luftfuktighet, mögel och mögel. Inte alla har råd med de betydande kostnaderna för bearbetning av träbeläggningar. Därför letar de som regel efter en stark, hållbar och billigare ersättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallbeklädnad har flera sorter: imitation av en bar, sten, stock, trä, tegel och skeppstavla. Mycket ofta är husets yttre dekoration gjord av betong, tegel, träliknande paneler. Denna beläggning ger utseendet på bostadens unikhet och skönhet.

Omslaget tappar inte sitt ursprungliga utseende. Metallbeklädnad kännetecknas av ökat motstånd mot naturliga påverkan: solljus, nederbörd, extrema temperaturer och så vidare. Metallpanelerna är brandsäkra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Metallbeklädnad är en panel av metall, deras längd varierar från två till sex meter, en bredd på tjugo centimeter och en tjocklek på cirka en millimeter. Träliknande metallfasader är en krökt halvklot som påminner om ett träd som består av flera lager.

Galvaniserat stål, behandlat med speciella korrosionsskyddande medel. Detta följs av ett lager primer och ett polymerskikt fullbordar denna konstruktion. Nästan alla tillverkare tillverkar paneler med extra utrustning för enkel installation av beläggningen. Varje panel är utrustad med speciella fästelement som förenklar installationen av sidosidan.

Bild
Bild

Alla tillverkare erbjuder dessutom detaljerade installationsanvisningar för panelerna.

Innehåll i olika ämnen

Dekorativa paneler har utmärkta tekniska egenskaper. Till skillnad från trä är metallfasad lätt att sköta, panelerna är resistenta mot svamp och mögel, mot olika atmosfäriska nederbörd. Utmärkt prestanda är helt beroende av föroreningar. Metallbeklädnad innehåller en enorm mängd zink, vilket avsevärt ökar beläggningens motståndskraft mot korrosion. Omslaget av metallpaneler är hållbart. Och i många år behåller det sitt ursprungliga utseende.

Metallbeklädnad har ett stort utbud av nyanser beläggningen av dekorativa paneler skiljer sig visuellt praktiskt taget inte från naturligt trä.

Bild
Bild

Förbereda väggar för panelinstallation

Att förbereda ytan på väggarna innan du installerar sidobeläggningen är ett mycket viktigt och avgörande ögonblick. Utseendet på ytan, livslängden beror på detta.

Det är nödvändigt att förbereda väggarna noggrant och följa alla de minsta kraven

  • Träväggar måste behandlas noggrant med speciella antiseptiska medel.
  • Sten-, betong-, tegel- och gipsytor ska rengöras noggrant och noggrant, alla sprickor och sprickor ska repareras.
  • Innan du påbörjar arbetet måste du ta bort trimmen från fönstren, rännorna och andra element.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I vissa fall utförs installationen av panelbeklädnader samtidigt med värmeisolering. I detta fall bör värmeisoleringen installeras fram till svarven. Installationen av listerna utförs på noggrant nedlagda värmeisolerande material, i enlighet med de nödvändiga villkoren för denna tekniska process. Nu kan du börja installera beläggningen. Man bör komma ihåg att avståndet mellan värmeisoleringen och panelerna ska vara cirka tre centimeter, detta är nödvändigt för ventilation.
  • Svarven ska fästas på väggytan med hjälp av metallhängare eller fästen. Väggens yta måste vara helt plan, annars kommer även de minsta snedvridningarna att märkas efter avslutad.
  • Avståndet mellan läktarna ska motsvara sidospårets dimensioner.

Dekorationen med dekorativa paneler beror helt på kvaliteten på arbetet med förberedelsen av väggarnas yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panelmontering

Du kan installera dekorativa paneler själv. Processen kommer inte att orsaka betydande svårigheter.

Det finns vissa regler att komma ihåg och följa

  • Under installationen av sidospår, tillsammans med huvudpanelerna, måste du installera ytterligare element. Efter installationen av beläggningen är det nästan omöjligt att installera ytterligare element.
  • Panelerna på väggytan är fixerade med spikar, men bara om svarven är gjord av trämaterial. Annars är det bättre att använda självgängande skruvar.
  • Installation av sidospår kan utföras både vertikalt och horisontellt. Oftare installeras panelerna horisontellt mot markytan. I detta fall måste installationen startas nedifrån. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt den lägsta raden, den bör placeras strikt horisontellt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vi börjar skruva långa element från mitten av produkten och flytta till kanterna.
  • Du ska inte driva in spiken i panelen snett, den ska gå rakt rakt.
  • I arbetet är det nödvändigt att se till att naglarna inte drivs in till slutet. Fasaden ska fästas fritt på väggytan.
  • För att undvika deformation och snedvridningar under betydande temperaturförändringar måste du lämna ett litet avstånd mellan raderna och enskilda paneler.

Innan du köper sidospår bör du noggrant beräkna den erforderliga mängden material . Eftersom om det blir nödvändigt att köpa det saknade antalet paneler, finns det en möjlighet att köpa paneler med fel nyans. Skillnaden i färg kommer att märkas eftersom det är omöjligt att uppnå samma nyans. Detta är en mycket viktig punkt, så det är bättre att köpa lite fler paneler än vad som krävs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutförande av sidosidan

Det sista steget i efterbehandlingen kan betraktas som installation av sluttningar, rännor och så vidare. Dessa verk verkar bara obetydliga. Faktum är att de spelar en viktig roll. Dessa detaljer är inte bara element i byggnadens inredning, de skyddar det värmeisolerande materialet från effekterna av atmosfärisk nederbörd. Konsekvenserna kan vara extremt obehagliga. Deformation av svarv, värmeisoleringsmaterial förlorar sina tekniska egenskaper, detta kommer att medföra byte av sidospår.

Metallbeklädnad är ett utmärkt efterbehandlingsmaterial . De tekniska egenskaperna hos dekorativa paneler har gjort detta byggmaterial populärt bland ett stort antal köpare. Anmärkningsvärt estetiskt utseende och överkomligt pris på beläggningen spelar en viktig roll vid valet av detta byggmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla finansiella kostnader kommer att motiveras av efterbehandlingens långa livslängd, eftersom renovering av byggnaden inte kommer att krävas på mycket lång tid. Metallbeklädnad förlorar inte sin färg genom åren, trots exponering för fukt, solljus och extrema temperaturer. Byggnaden, täckt med metallpaneler, ser snygg, original och vacker ut.

En enkel och enkel process att installera dekorativa paneler är ganska inom kraft att göra det själv absolut varje person . Detta kommer också att avsevärt minska de ekonomiska kostnaderna för att bygga färdigt.

Metallbeklädnad är ett populärt, modernt, hållbart och högkvalitativt, billigt efterbehandlingsmaterial, vem som helst kan köpa det.

För information om hur du monterar metallfasader under ett träd, se den här videon.

Rekommenderad: